دب أسود أمريكي

دب أسود أمريكي — © Zveriki.com, AI-generated image based on the original work of Florida Fish and Wildlife Conservation Commission, Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International

العمر

American black bears typically live from 10 to 30 years, with a maximum lifespan of 34 years and a theoretical lifespan ranging from 17 years to 34 years; the age of sexual maturity varies from 3 to 7 years. The embryo develops inside the mother, and after mating, development pauses for several months. A cub is born blind and nearly hairless, living in a den and feeding on its mother’s milk. Following birth, the young's eyes open between 4 weeks and 1 month 2 weeks. The stage of "young after weaning" lasts from 8 months to 4 years, during which the animal learns to find food, climb trees, and avoid adult males. An adult black bear is capable of reproduction and independent foraging, with this stage lasting from 4 years to 30 years and 2 months; males are noticeably larger and heavier than females.

نمط ظاهري

The black bear receives nourishment from the mother via the placenta during pregnancy, and by the time of birth, the embryo weighs approximately 250 grams. The cub’s fur grows quickly and becomes thick to protect against the cold, and the eyes open roughly one month after birth. Sharp claws on young bears help them climb trees well. Adult bears have dense fur that protects from the cold in winter and helps endure heat in summer; the main color is black, but brown and reddish individuals are also found. Strong and sharp claws are present on the fore and hind paws, used for climbing trees, digging, and obtaining food. The color of the muzzle allows for good sense of smell, and the nose helps find food at a distance of several kilometers. Strong teeth allow eating both plant and animal food, and canines help in hunting.

علم وظائف الأعضاء

American black bears range in body height from 1.5 to 3.5 meters and in body length from 1.4 to 2.1 meters; their mass varies from 103.02 to 103.57 kilograms. The embryonic stage involves a body mass from 0 to 0.2 grams, while the cub stage sees a body mass from 0.2 to 12 grams and a body length from 20 to 70 centimeters. The young after transformation have a body mass from 12 to 60 grams and a body length from 70 centimeters to 1.4 meters. Adult individuals weigh from 41 to 160 kilograms and measure 1.4 to 1.8 meters in length.

الموطن

American black bears inhabit moderate mixed forests with warm summers and many oak, birch, and maple trees, moderate coniferous forests that are cool with many coniferous trees and snow in winter, flooded meadows where water frequently covers the ground and there is abundant grass, taiga with cold winters and many coniferous trees such as spruce and pine, and tropical rainforests that are always hot and humid with large trees and vines. The species also lives in highlands and tundra, terrestrial forests, terrestrial meadows and steppes, and shrublands. American black bears can be found at elevations up to 3.5 kilometers. They thrive in climates with cool summers averaging +15…+20 °C, summers with almost no rain but more precipitation in winter, very hot summers exceeding +25…+30 °C, consistently wet conditions with frequent rains and high humidity, or rainy and cool summers with snow in winter.

مأوى

American black bears reside under tree roots, in caves, or within dense thickets, utilizing dens for hibernation, reproduction, rest, and protection from cold weather; these dens are constructed from branches, berries, and grass.

الجغرافيا

The American black bear occupies the Nearctic biogeographical realm and is found in several forest ecosystems, including forests of the central and southern Cascade Range, coniferous forests of the northern Rocky Mountains, forests of the eastern Cascades, forests of New England and Acadia, Sierra Nevada forests, and the transition zone between the eastern Canadian forests and the boreal zone.

التغذية

The black bear is an omnivore, and its diet changes depending on the time of year: in summer and autumn it eats berries, nuts, grass and insects, and can also catch fish, small animals and eat carrion, actively gaining fat before winter. The species forages on land, climbs trees for fruits and honey, and catches fish in rivers, using strategies of active hunting, ambush, searching and foraging, as well as pursuit. The diet includes berries, nuts, grass, insects, fish, small mammals, carrion, honey, fish and nectar, with a daily food requirement ranging from 1.5 kg to 11 kg. Black bear cubs feed on milk, while adult individuals hunt reindeer, beavers, hares, red deer, arctomys, Far Eastern salmon and elk. It should be noted that in some cultures the species is consumed as food, but does not meet halal and kosher requirements.

تكاثر

The black bear lives and develops on land, outside of water bodies; reproduction occurs through ordinary sexual means with fertilization, without changing generations, and mating between males and females happens in summer. Embryo development lasts 2 months 1 week; cubs are born alive in winter within a den, forming groups ranging from 1 to 5 individuals. The mother exhibits parental care for her offspring, feeds and protects the bear cubs until one and a half to two years of age, and the nest can be located directly on the ground surface, inside a tree trunk, or in a cave or crevice. Eggs or cubs develop in a terrestrial nest located on the ground or close to it. Females reach maturity from 3 to 6 years, and the reproductive interval is from 2 to 4 years.

الكتلة
103019–103569 غ
الطول
1400–2100 مم
122783
0
1
db-aswd-amryky
ar-sa
دب أسود أمريكي
Ursus americanus
268
الدب الأسود، أو باريبال، هو ثديي من عائلة الدببة. هو أكثر أنواع الدببة شيوعًا في غابات أمريكا الشمالية.
الدب الأسود أصغر من الدب البني وأفضل بكثير في تسلق الأشجار. هو مهم للغابة لأنه ينشر بذور النباتات وينظم عدد الحشرات والحيوانات الصغيرة.
يبحث عن الطعام على الأرض ويتسلق الأشجار للثمار والعسل ويصطاد السمك في الأنهار
trophic:omnivore
feeding_sense:olfaction
#c6bfaf
الكتلة (مراهق)
110000–140000 غ
الكتلة أنثى بالغة
41000–160000 غ
الكتلة (جنين)
241–309 غ
الكتلة ذكر بالغ
60000–270000 غ
الكتلة (دب صغير)
11630–31310 غ
الطول ذكر بالغ
1500–2100 مم
الطول (مراهق)
700–1400 مم
الطول أنثى بالغة
1400–1800 مم
الطول (دب صغير)
200–700 مم
الارتفاع
1500–3500 مم
أقصى عمر
12419 ٬٤١٩ يومًا ٣٤ سنة
العمر الافتراضي النظري
6209–12419 ٬٤١٩ يومًا ١٧–٣٤ سنة
تطور الجنين
70 يومًا شهران أسبوع
حجم الولادة
1–5
النضج
1095–2190 ٬١٩٠ يومًا ٣–٦ سنوات
النسل
1–5
فترة التكاثر
730–1460 ٬٤٦٠ يومًا ٢–٤ سنوات
عدد الأسنان (دب)
42
عدد المخالب (دب)
20
عدد المخالب (مراهق)
20
حجم الجنين (جنين)
10–150 مم
حجم المخالب (دب)
30–50 مم
حجم المخالب (مراهق)
25–40 مم
تكاثر
جنسي عادي
مماثل بالكتلة
دراجة نارية
حيوم
مروج غارقة
حيوم
غابة استوائية رطبة
عالم
عالم نياركتيك
حيوم
غابة مختلطة معتدلة
حيوم
غابة صنوبرية معتدلة
حيوم
تايغا
المناظر الطبيعية
المرتفعات والتندرا
المناظر الطبيعية
المراعي والسهوب الأرضية
المناظر الطبيعية
الشجيرات
مناخ
دائمًا رطب جدًا
مناخ
صيف دافئ أو حار
مناخ
صيف دافئ وأمطار كثيرة
المناظر الطبيعية
غابة أرضية
مناخ
صيف حار جداً
مناخ
صيف بارد
مناخ
شتاء ثلجي
مناخ
صيف شبه خالٍ من الأمطار
مناخ
صيف دافئ
مناخ
أمطار غزيرة وصيف دافئ
مناخ
أمطار غزيرة وصيف بارد
بيئة الغذاء
شجري
بيئة الغذاء
مائي
بيئة الغذاء
بري
مأوى
جحر
التغذية
قارت
تكاثر
أم راعية
تكاثر
عش على الأرض
تكاثر
في الجذوع الجوفاء والكهوف
تكاثر
الولادة الحية
تكاثر
في عش أرضي
تكاثر
يابسة
علم وظائف الأعضاء
تتغير الفرو تدريجياً في الربيع والصيف بعد الخروج من الجحر.
6209.25
12418.5
1400.0
2100.0
103019.08735312789
103568.50631311994
تتغير الفرو تدريجياً في الربيع والصيف بعد الخروج من الجحر.
-1
-1
هوموغامي، التكاثر دائمًا مع التلقيح، لا تبادل أجيال
شكل غير ناضج يخضع للتحول قبل البلوغ.
عاملة
لو أنّ {name} مثل {animal}، فإنّ:
يبحث عن الطعام على الأرض ويتسلق الأشجار للثمار والعسل ويصطاد السمك في الأنهار
وقت الميلاد
يصف عملية حفر التربة أو الركيزة للبحث عن الطعام أو الوصول إليه.
كمين
التكاثر
مطاردة
الكلاب والدلافين والوشق يعيشون 9-25 سنة ويحتفلون بعيد ميلادهم ثلاث مرات في السنة
م
خريطة
سيحتفل بعيد ميلاده {n}
غ
الصيف غير حار، +15…+20 °С
أمطار غزيرة، صيف دافئ، ثلوج في الشتاء
طن
متى كان سيحلّ يوبيلك القادم لو عشت كـ{name}
Human
لون المخالب
days
صيف دافئ
كم سيكون عمرك لو عشت كـ{name}
صيف من معتدل إلى حار جداً
الحد الأقصى النظري للعمر المتوقع، والذي تم تقديره بناءً على النموذج الرياضي للميزانية الطاقية الديناميكية (Dynamic Energy Budget - DEB). يعكس هذا القيمة الإمكانية البيولوجية المستمدة من المعايير الاستقلابية، وليس من الملاحظة المباشرة — حيث تكون العمر المسجل فعليًا في الطبيعة أقصر بكثير في الغالب.
العيون
دب
النضج
حشرات
عن الصحة
حليب
بارد، الكثير من الأشجار الصنوبرية، ثلج في الشتاء
يبحث عن الطعام على الصخور أو بين الأسطح الحجرية.
أي شيء
متى كان سيحلّ عيد ميلادك القادم لو عشت كـ{name}
جيف
دراجة نارية
لون الخطم
فترة التكاثر
نتائج
صيف دافئ، شتاء غير بارد جداً
الألوان
صيف بارد
الجنس
الحماية من البرد
Upcoming jubilees
الجيفارية، يأكلون الحيوانات الميتة بالفعل
غرملنز
شهر
أسماك حية
المروج الألبية والتندرا القطبية على اليابسة
Trophic type
المرشحات
صيف دافئ أو حار
العشب
جحر
دائمًا حار ورطب، أشجار هائلة وكروم
Upcoming birthdays
شتاء ثلجي
عش داخل جذع الشجرة أو في كهف/شق
بيض، يتطور البيض أو الصغار في عش مبني على الأرض أو قريب منها
حياة طويلة فعلاً: 40-100 سنة. حيتان القوس وطيور القطرس والسلاحف العملاقة يتذكرون عيد ميلادهم مرة واحدة في السنة على الأكثر
العمر
الارتفاع
عش على الأرض
الأمطار تسقط دائماً تقريباً، رطب جداً
تُولد الصغار أحياء على اليابسة، لا تفقس من بيض أو بيضات
في الجذوع الجوفاء والكهوف
العمر (يافع)
العمر (من الولادة إلى الموت)
صخرة
العمر (جنين)
المتسكعون
اليوبيل = كل عيد ميلاد عاشر
فواكه
التوت
المزيد:
أولى مراحل النمو داخل البيضة أو الرحم.
نقانق تجارية
جليد
متوسط العمر
رحيق
عش موجود مباشرة على سطح الأرض على اليابسة، الأم فقط تقدم الرعاية الأبوية للنسل
في عش أرضي
الولادة الحية
كيف يبدو شكلهم؟
البلوغ / بدء التكاثر
الخروج (الحشرات)
الموت / نهاية العمر
كيف يعيشون؟
الإخصاب / وضع البيض
كيف يتصرفون؟
الولادة / الفقس
ثدييات صغيرة
التحول / نهاية مرحلة اليرقة
أسماك
نهاية التسارع
مشاركة
ابحث عن حيوان أليف...
ناضج، فرد مكتمل النمو قادر على التكاثر.
الصيد النشط والقبض على الفرائس الحية.
حفر
الحيوانات الأليفة
الهيكل الفموي الرئيسي المستخدم للإمساك بالطعام أو معالجته أو ابتلاعه.
عالم نياركتيك
التوت الطري — التوت الأزرق، الروان، ثمر الورد
الشجيرات
أمطار غزيرة وصيف بارد
يحدث التغذية بشكل أساسي على اليابسة أو في النباتات.
رحيق حلو ولقاح الزهور
يوبيل مثل {name}
مخلب
الموائل الشجرية الأرضية — المكيس والشابارال والبوش
عدد المخالب
سم
غابة صنوبرية معتدلة
الشيوخ
ابحث عن حيوان أو سلالة...
فم
حجم المخالب
turns
مستهترون
غابة أرضية
المراعي والسهوب الأرضية
شم
مروج غارقة
يشربون حليب الأم في الطفولة
حجم الولادة
مصادر بيانات الخريطة: تصنيف النظم البيئية — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022)، خرائط التوزيع التوجيهية Keith et al. (2020)، https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513؛ النظم البيئية البحرية الكبرى — NOAA LME Program؛ القياس البحري — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026)، GEBCO_2026 Grid، https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa؛ البيانات المناخية — Generated using Copernicus Climate Change Service information؛ بيانات تواجد الأنواع — GBIF.org، Derived dataset «all animals»، https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0
كيف نعتني بهم؟
يعيشون من 25 لـ40 سنة. الأورانجوتان والنسور الصلعاء والفيلة الأفريقية يحتفلون بعيد ميلادهم مرتين في السنة
غير محدد
°C
Share
المرتفعات والتندرا
البحث النشط في المواطن للعثور على الطعام.
أين يوجدون؟
يصف التعامل مع الطعام أو الحفر باستخدام الأطراف الأمامية.
صيف شبه خالٍ من الأمطار
أمطار غزيرة، صيف بارد، ثلوج في الشتاء
حجم الجنين
الحركة عبر الماء أثناء البحث عن الفريسة أو التقاطها.
طول عمر أسطوري: أكثر من 100 سنة. سلاحف الغالاباغوس وقرش غرينلاند والمحار المحيطي يحتفلون مع العائلة مرة كل 4 سنوات
النسل
غابة استوائية رطبة
الشيوخ
أوراق وسيقان الحشائش والنباتات العشبية الأخرى
بر
جنسي عادي
الأصناف
صيفاً لا تقريباً أمطار، شتاءً أمطار أكثر
لو وُلدت كـ{name}
يتم البحث عن الطعام بين الأشجار والنباتات الخشبية.
قارت
يطارد ويصطاد الفريسة المتحركة بنشاط في الفضاء المفتوح.
العمر
يبقى المفترس ساكناً ومختبئاً ثم يهاجم فجأة.
تاريخ الميلاد
الثدييات الصغيرة — الفئران، الزبابات، الخفافيش
سباحة
الراحة
لون الفراء
إغلاق
was
شغل من 7 لـ15 شهر. الهامستر القزم والفئران الحقلية والصراصير الحقلية يحتفلون بعيد ميلادهم مرتين في الشهر
الأساسيات
تسلق
السبات
وزني؟
74 إلى 150 كيلوغرام، 1.4 – 3 أمتار
حفلة مستمرة بدون توقف: يعيشون أيام قليلة بس. ذباب مايو والروتيفيرات والبعوض الصغير يحتفلون بعيد ميلادهم أكثر من مرتين في اليوم
حشرات
مراهق
مصادر الغذاء الرئيسية
بعد التحول حتى الموت
الموائل المحتملة
صيف حار جداً
يوم
في التربية
على الطريق من 1.3 لـ3.5 سنة. فئران الغابات والأنوليس وأسماك قوس القزح يحتفلون بعيد ميلادهم مرة في الشهر
يحدث التغذية في المسطحات المائية مثل الأنهار والبحيرات أو المحيطات.
الكتلة
شتاء بارد، أشجار إبرية كثيرة: الصنوبر، الأرز
البعوض وذباب الفاكهة والقشريات الصغيرة يدورون لمدة تصل 7 أشهر ويرمون حفلة عيد ميلاد كل أسبوع
بري
تطور الجنين
مائي
الثدييات الصغيرة
يابسة
صيف حار جداً، أعلى من +25…+30 °C
عيد ميلاد مثل {name}
عالم نياركتيك
عشب
Link copied
لا توجد نتائج
أمريكا الشمالية وغرينلاند، من التندرا إلى الغابات
فروع
الافتراس العام، يأكلون النباتات والحيوانات والفطريات — تقريبًا أي طعام
على الخريطة
صيف دافئ
أنثى ♀
جميع مراحل الحياة
عش موجود مباشرة على سطح الأرض على اليابسة
مصادر بيانات الخريطة: تصنيف النظم البيئية — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022)، خرائط التوزيع التوجيهية Keith et al. (2020)، https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513؛ النظم البيئية البحرية الكبرى — NOAA LME Program؛ القياس البحري — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026)، GEBCO_2026 Grid، https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa؛ البيانات المناخية — Generated using Copernicus Climate Change Service information؛ بيانات تواجد الأنواع — GBIF.org، Derived dataset «all animals»، https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0 خريطة الموئل المحتمل مُنمذجة من بيانات التواجد. الخريطة © Zveriki.com، مرخصة بموجب CC BY 4.0.
سنة الميلاد
مأوى يُستخدم خصيصًا للتكاثر أو التعشيش.
النضج
سنة
sq mm
مكسرات
صيف مريح، +20…+25 °C
عسل
ما مدى التشابه؟
أسماك
عسل
ذكر ♂
حتى الاحتفال
دب صغير
العمر بـ {name}
كيف يتكاثرون؟
على الطريق من 3.5 لـ6 سنوات. القنافذ والغربان والسحالي يدللون نفسهم بوجبات عيد ميلاد 6 مرات في السنة
ماذا لو أكل؟
لا هذا ولا ذاك
الصعود على الأسطح الرأسية مثل الجذوع أو الصخور للوصول إلى الطعام.
من الولادة حتى البلوغ
صغار لا يزالون يعتمدون على رعاية الوالدين.
أم راعية
ماذا يأكلون؟
أين يعيشون؟
فرد غير ناضج لم يصل بعد إلى مرحلة النضج التناسلي.
أمطار غزيرة وصيف دافئ
شتاء كثير الثلوج، بارد
دب صغير
توت
الغابات على اليابسة — الاستوائية، المعتدلة، الشمالية
الماء يغمر الأرض كثيراً، عشب كثير
غابة مختلطة معتدلة
المدة
حشرات حية
سمكة
هذا أنا
دائمًا رطب جدًا
اللاعبون
عدد الأسنان
كيف تُبنى أجسامهم؟
مم
العمر الافتراضي النظري
النجوم
تم نسخ اлраبط
ml
عمري؟
أسبوع
حجمي؟
تايغا
لاجنسي
تبديل
افتراس نشط
المكسرات
من بيننا سيتحوّل كأنّما بفعل سحر ويصبح مثل {animal}؟
الأرانب والصقور والسلاحف ذات الأذن الحمراء يعيشون 6-9 سنوات ويحتفلون بعيد ميلادهم أربع مرات في السنة
أين يحتمون؟
صيف دافئ وأمطار كثيرة
تعيش وتنمو على اليابسة، خارج المسطحات المائية
احتفل بعيد ميلاده {n}
المساحات العشبية المفتوحة — السهوب، السافانا، البراري
متى كان سيكون يوم ميلادك لو عشت كـ{name}
الآباء
أقصى عمر
الغابات المطيرة المعتدلة
بحث عن الطعام
خنثى ⚥
أمريكا الشمالية وغرينلاند، من التندرا إلى الغابات
جنين
صيف دافئ، الكثير من البلوط والبتولا والأكاجاو
الطول
كغ
أمطار غزيرة، صيف دافئ وممتع
شجري
الملاحظات
المكسرات الصلبة — البلوط، البندق، الصنوبر
◉{N} المزيد عند النقر
عذراء
حشرة بالغة
مراهق
american-black-bear
baribal
euarctos-americanus
db-aswd-amryky
barybal
amerikyan-sev-arj
amerikaguma
shavi-datvi
baribal
amelikaheuggom
baribal
americhki-tsrni-medved
american-black-bear
amerika-qora-ayig-i
mei-zhou-hei-xiong
  • American black bears have a sense of smell 100 times better than humans. It is better than that of other animals of similar size.
  • The American black bear is capable of making conclusions on a basic conceptual level, and is therefore considered one of the most intelligent mammals.
  • A characteristic distinguishing feature of the American black bear's coloring is the light-yellow tip of the muzzle.
  • The American black bear can run uphill, downhill, or on a horizontal surface at a speed of up to 55 km/h.
  • American black bear cubs are born in winter weighing 200–450 g and by spring weigh 2–5 kg. They find their way to their mother's milk on their own.
  • Fat American black bears in their winter coat quickly overheat and get tired because their thick layer of fat interferes with effective body temperature regulation.
  • The American black bear can eat as much food as its stomach can hold, then immediately go to sleep. Upon waking, it goes back to foraging again, despite the fact that its diet consists of 80–95% plant matter.
  • Adult male American black bears travel 12–24 km in a day, which is 2–3 times more than yearlings (1.6–3.2 km) and adult females (3.2–9 km).
  • One American black bear swam across a freshwater sound over a distance of more than 14.4 km.
  • Mother American black bears with cubs need large trees with rough bark, such as that of white pines, because these trees are the safest for cubs when climbing.
  • Hibernates in winter but can wake up.

العمر

  • Hibernates in winter but can wake up.

American black bears typically live from 10 to 30 years, with a maximum lifespan of 34 years and a theoretical lifespan ranging from 17 years to 34 years; the age of sexual maturity varies from 3 to 7 years. The embryo develops inside the mother, and after mating, development pauses for several months. A cub is born blind and nearly hairless, living in a den and feeding on its mother’s milk. Following birth, the young's eyes open between 4 weeks and 1 month 2 weeks. The stage of "young after weaning" lasts from 8 months to 4 years, during which the animal learns to find food, climb trees, and avoid adult males. An adult black bear is capable of reproduction and independent foraging, with this stage lasting from 4 years to 30 years and 2 months; males are noticeably larger and heavier than females.

نمط ظاهري

  • A characteristic distinguishing feature of the American black bear's coloring is the light-yellow tip of the muzzle.
  • The American black bear can eat as much food as its stomach can hold, then immediately go to sleep. Upon waking, it goes back to foraging again, despite the fact that its diet consists of 80–95% plant matter.
  • Adult male American black bears travel 12–24 km in a day, which is 2–3 times more than yearlings (1.6–3.2 km) and adult females (3.2–9 km).

The black bear receives nourishment from the mother via the placenta during pregnancy, and by the time of birth, the embryo weighs approximately 250 grams. The cub’s fur grows quickly and becomes thick to protect against the cold, and the eyes open roughly one month after birth. Sharp claws on young bears help them climb trees well. Adult bears have dense fur that protects from the cold in winter and helps endure heat in summer; the main color is black, but brown and reddish individuals are also found. Strong and sharp claws are present on the fore and hind paws, used for climbing trees, digging, and obtaining food. The color of the muzzle allows for good sense of smell, and the nose helps find food at a distance of several kilometers. Strong teeth allow eating both plant and animal food, and canines help in hunting.

علم وظائف الأعضاء

  • Fat American black bears in their winter coat quickly overheat and get tired because their thick layer of fat interferes with effective body temperature regulation.

American black bears range in body height from 1.5 to 3.5 meters and in body length from 1.4 to 2.1 meters; their mass varies from 103.02 to 103.57 kilograms. The embryonic stage involves a body mass from 0 to 0.2 grams, while the cub stage sees a body mass from 0.2 to 12 grams and a body length from 20 to 70 centimeters. The young after transformation have a body mass from 12 to 60 grams and a body length from 70 centimeters to 1.4 meters. Adult individuals weigh from 41 to 160 kilograms and measure 1.4 to 1.8 meters in length.

الموطن

  • Hibernates in winter but can wake up.

American black bears inhabit moderate mixed forests with warm summers and many oak, birch, and maple trees, moderate coniferous forests that are cool with many coniferous trees and snow in winter, flooded meadows where water frequently covers the ground and there is abundant grass, taiga with cold winters and many coniferous trees such as spruce and pine, and tropical rainforests that are always hot and humid with large trees and vines. The species also lives in highlands and tundra, terrestrial forests, terrestrial meadows and steppes, and shrublands. American black bears can be found at elevations up to 3.5 kilometers. They thrive in climates with cool summers averaging +15…+20 °C, summers with almost no rain but more precipitation in winter, very hot summers exceeding +25…+30 °C, consistently wet conditions with frequent rains and high humidity, or rainy and cool summers with snow in winter.

مأوى

American black bears reside under tree roots, in caves, or within dense thickets, utilizing dens for hibernation, reproduction, rest, and protection from cold weather; these dens are constructed from branches, berries, and grass.

الجغرافيا

The American black bear occupies the Nearctic biogeographical realm and is found in several forest ecosystems, including forests of the central and southern Cascade Range, coniferous forests of the northern Rocky Mountains, forests of the eastern Cascades, forests of New England and Acadia, Sierra Nevada forests, and the transition zone between the eastern Canadian forests and the boreal zone.

التغذية

  • American black bears have a sense of smell 100 times better than humans. It is better than that of other animals of similar size.

The black bear is an omnivore, and its diet changes depending on the time of year: in summer and autumn it eats berries, nuts, grass and insects, and can also catch fish, small animals and eat carrion, actively gaining fat before winter. The species forages on land, climbs trees for fruits and honey, and catches fish in rivers, using strategies of active hunting, ambush, searching and foraging, as well as pursuit. The diet includes berries, nuts, grass, insects, fish, small mammals, carrion, honey, fish and nectar, with a daily food requirement ranging from 1.5 kg to 11 kg. Black bear cubs feed on milk, while adult individuals hunt reindeer, beavers, hares, red deer, arctomys, Far Eastern salmon and elk. It should be noted that in some cultures the species is consumed as food, but does not meet halal and kosher requirements.

تكاثر

The black bear lives and develops on land, outside of water bodies; reproduction occurs through ordinary sexual means with fertilization, without changing generations, and mating between males and females happens in summer. Embryo development lasts 2 months 1 week; cubs are born alive in winter within a den, forming groups ranging from 1 to 5 individuals. The mother exhibits parental care for her offspring, feeds and protects the bear cubs until one and a half to two years of age, and the nest can be located directly on the ground surface, inside a tree trunk, or in a cave or crevice. Eggs or cubs develop in a terrestrial nest located on the ground or close to it. Females reach maturity from 3 to 6 years, and the reproductive interval is from 2 to 4 years.

الحجم

  • American black bears have a sense of smell 100 times better than humans. It is better than that of other animals of similar size.
  • American black bear cubs are born in winter weighing 200–450 g and by spring weigh 2–5 kg. They find their way to their mother's milk on their own.
  • American black bears have a sense of smell 100 times better than humans. It is better than that of other animals of similar size.
  • The American black bear is capable of making conclusions on a basic conceptual level, and is therefore considered one of the most intelligent mammals.
  • The American black bear can run uphill, downhill, or on a horizontal surface at a speed of up to 55 km/h.
  • American black bear cubs are born in winter weighing 200–450 g and by spring weigh 2–5 kg. They find their way to their mother's milk on their own.
  • Adult male American black bears travel 12–24 km in a day, which is 2–3 times more than yearlings (1.6–3.2 km) and adult females (3.2–9 km).

في الرعاية

  • American black bear cubs are born in winter weighing 200–450 g and by spring weigh 2–5 kg. They find their way to their mother's milk on their own.
  • One American black bear swam across a freshwater sound over a distance of more than 14.4 km.
  • Mother American black bears with cubs need large trees with rough bark, such as that of white pines, because these trees are the safest for cubs when climbing.