جاور

جاور — © Zveriki.com, AI-generated image based on the original work of Swaroopsingharoy, Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0

العمر

The Indian bison’s typical lifespan is from 15 to 25 years, with a maximum recorded lifespan of 30 years, and a theoretical lifespan ranging from 13 years and 1 month to 23 years and 11 months. The species reaches sexual maturity between 1 year and 10 months and 3 years and 1 month of age; the young are born with their eyes open and begin walking immediately. The embryo stage involves development inside the mother, where the offspring receives nourishment from her. The calf stage lasts from 1 day to 1 year, during which the young drinks its mother’s milk, grows rapidly, and learns to find plants for food. The adult stage begins after the calf stage and lasts from 2 years to 30 years and 2 months, during which the animal is capable of reproduction and lives independently.

نمط ظاهري

The Indian bison is a powerful animal with strong legs and a dark, short coat. The species has hard hooves that aid in traversing forest terrain and mountains. A high, muscular hump on the shoulders makes the silhouette even larger, and thick, curved horns grow from the head outwards and upwards, assisting in defense and demonstrating strength. Young Indian bison have softer fur that is lighter in color than that of adults.

علم وظائف الأعضاء

Indian bison have a body height ranging from 1.21 to 1.9 meters and a body length ranging from 1.4 to 2.2 meters; their mass is 0.82 metric tons. The embryo stage has a body mass ranging from 1 gram to 35 kilograms. The young have a body mass ranging from 35 to 200 kilograms and a body length ranging from 0.9 to 1.4 meters. Adult gaurs have a body mass ranging from 0.6 to 1.5 metric tons and a body length ranging from 1.7 to 2.2 meters.

الموطن

The Indian bison inhabits tropical dry forests with hot temperatures and a dry season, tropical moist forests that are consistently hot and humid with large trees and vines, and tropical savannas characterized by heat, uneven rainfall, and abundant grasses and trees; the species occupies terrestrial landscapes including woodlands, scrublands, and forests. It is found at elevations up to 2 kilometers above sea level, experiencing climates with little precipitation in winter and more in summer, hot temperatures with summer rains and minimal winter precipitation, hot conditions with heavy summer rains and scant winter rainfall, consistently hot weather with frequent rain but occasional dryness, and abundant summer rainfall paired with nearly no winter precipitation.

مأوى

Location – dense forest thickets and shrubs. Type of shelter – no permanent shelter. The animal does not have a permanent or long-term shelter. Shelter materials (list all) – grass. Purpose of shelter (list all) – rest, protection from the sun.

الجغرافيا

The Indian bison occupies the Indomalaya and Australasia biogeographical realms and is found in several ecosystems, including the lowland Chao Phraya moist deciduous forests, the northwestern Ghats moist deciduous forests, the northwestern Ghats montane rain forests, the southwestern Ghats montane rain forests, the Tenasserim and southern Thailand semi-evergreen rain forests, and the western Java rain forests.

التغذية

The Indian bison, also known as gaur or gaurs, is an herbivore that consumes only plants; it eats grass, young shoots, leaves of trees, bamboo, and sometimes fruits. The species obtains food by nipping at plants with its lips and tongue, utilizing a grazing strategy. Its diet includes grass, leaves, bamboo shoots, fruits, young shoots and sprouts, and fruits. Daily food consumption ranges from 20 kilograms to 40 kilograms. Panthers prey on the species. In some cultures, the animal is eaten, but beef is generally not consumed due to the sacredness of cows in Hinduism.

تكاثر

The Indian bison reproduces sexually, with the female gestating a single calf for nine months and one week. The young are born live on land and the mother cares for them for more than one year. Reproduction occurs through homogamy, always involving fertilization and without generational changes. The species inhabits and develops on land, outside of bodies of water. Maturity is reached between three and seven years. The interval between reproduction periods is from one to two years. A litter has one young.

الطول
1400–2200 مم
العمر
5479–9131 ٬١٣١ يومًا ١٥–٢٥ سنة
174296
0
1
jawr
ar-sa
جاور
Bos frontalis gaurus
الغاور هو أكبر ثور بري في العالم. هذا الحيوان القوي يعيش في غابات الهند ونيبال وجنوب شرق آسيا.
الغور يختلف عن الثيران الأخرى بحجمه الهائل، وسنامها العالي، وقرونها السميكة. يساعد الطبيعة بأكل النباتات وفتح الطريق للأشجار الشابة في الغابة.
يقضم النباتات بشفتيه ولسانه
trophic:herbivore
#eceae6
الكتلة (جنين)
1–35000 غ
الكتلة (عجل)
35000–200000 غ
الكتلة ذكر بالغ
600000–1500000 غ
الكتلة أنثى بالغة
400000–1000000 غ
الطول أنثى بالغة
1400–1700 مم
الطول ذكر بالغ
1700–2200 مم
الطول (عجل)
900–1400 مم
الارتفاع
1210–1900 مم
أقصى عمر
10958 ٬٩٥٨ يومًا ٣٠ سنة
العمر الافتراضي النظري
4785–8727 ٬٧٢٧ يومًا ١٣–٢٤ سنة
تطور الجنين
275 يومًا ٩ أشهر أسبوع
حجم الولادة
1
النضج
1095–2555 ٬٥٥٥ يومًا ٣–٧ سنوات
النسل
1
فترة التكاثر
365–730 يومًا ١–٢ سنة
عدد الحوافر (حيوان ذو أظلاف زوجية)
4
عدد القرون ذكر بالغ
2
حجم القرون ذكر بالغ
500–1150 مم
حجم الحوافر (حيوان ذو أظلاف زوجية)
120–160 مم
حجم الحدبة الظهرية ذكر بالغ
150–300 مم
تكاثر
جنسي عادي
مماثل بالكتلة
بيانو
حيوم
غابة استوائية رطبة
عالم
عالم إندومالايا
عالم
عالم أسترالازيا
حيوم
غابة استوائية جافة
حيوم
سافانا استوائية
المناظر الطبيعية
الشجيرات
مناخ
أمطار غزيرة في الصيف
المناظر الطبيعية
اليابسة
مناخ
صيف دافئ وأمطار كثيرة
المناظر الطبيعية
غابة أرضية
مناخ
قليل الأمطار في الشتاء
مناخ
دائمًا حار
مناخ
حار مع أمطار غزيرة صيفية
مناخ
حار وقليل الأمطار في الشتاء
المناظر الطبيعية
غابات
بيئة الغذاء
شجري
بيئة الغذاء
بري
مأوى
لا مأوى دائم
التغذية
عاشب
تكاثر
الولادة الحية
تكاثر
يابسة
علم وظائف الأعضاء
تتغير الفرو مرتين في السنة — في الربيع والخريف.
5478.75
9131.25
4784.775
8726.590277626243
1400.0
2200.0
تتغير الفرو مرتين في السنة — في الربيع والخريف.
-1
-1
هوموغامي، التكاثر دائمًا مع التلقيح، لا تبادل أجيال
شكل غير ناضج يخضع للتحول قبل البلوغ.
عاملة
لو أنّ {name} مثل {animal}، فإنّ:
وقت الميلاد
أمطار غزيرة في الصيف
الكلاب والدلافين والوشق يعيشون 9-25 سنة ويحتفلون بعيد ميلادهم ثلاث مرات في السنة
م
خريطة
سيحتفل بعيد ميلاده {n}
غ
طن
متى كان سيحلّ يوبيلك القادم لو عشت كـ{name}
Human
يعيش في مناطق كثيفة الأشجار ذات غطاء نباتي مغلق.
days
كم سيكون عمرك لو عشت كـ{name}
الحد الأقصى النظري للعمر المتوقع، والذي تم تقديره بناءً على النموذج الرياضي للميزانية الطاقية الديناميكية (Dynamic Energy Budget - DEB). يعكس هذا القيمة الإمكانية البيولوجية المستمدة من المعايير الاستقلابية، وليس من الملاحظة المباشرة — حيث تكون العمر المسجل فعليًا في الطبيعة أقصر بكثير في الغالب.
صيفاً أمطار كثيرة جداً، شتاءً لا تقريباً هطول
حيوان ذو أظلاف زوجية
النضج
عن الصحة
متى كان سيحلّ عيد ميلادك القادم لو عشت كـ{name}
بيانو
فترة التكاثر
نتائج
جنوب شرق آسيا والجزر، دائمًا حار ورطب
الألوان
الجنس
Upcoming jubilees
غرملنز
شهر
حار، صيفاً أمطار، شتاءً قليل من الأمطار
شتاء قليل الأمطار وصيف أكثر
Trophic type
المرشحات
يلتقط أو يعالج الطعام بالعض أو النقر بالفم.
البراعم والنموات الشابة
حليب
العشب
دائمًا حار ورطب، أشجار هائلة وكروم
Upcoming birthdays
حياة طويلة فعلاً: 40-100 سنة. حيتان القوس وطيور القطرس والسلاحف العملاقة يتذكرون عيد ميلادهم مرة واحدة في السنة على الأكثر
العمر
ورقة
لسان
الارتفاع
تُولد الصغار أحياء على اليابسة، لا تفقس من بيض أو بيضات
العمر (يافع)
العمر (من الولادة إلى الموت)
حار وقليل الأمطار في الشتاء
العمر (جنين)
المتسكعون
عدد الحوافر
عالم أسترالازيا
اليوبيل = كل عيد ميلاد عاشر
المزيد:
أولى مراحل النمو داخل البيضة أو الرحم.
نقانق تجارية
الثمار
متوسط العمر
أوراق
الولادة الحية
كيف يبدو شكلهم؟
البلوغ / بدء التكاثر
الخروج (الحشرات)
الموت / نهاية العمر
حار، هناك موسم جاف، الأشجار تسقط أوراقها
كيف يعيشون؟
الإخصاب / وضع البيض
كيف يتصرفون؟
الولادة / الفقس
التحول / نهاية مرحلة اليرقة
نهاية التسارع
مشاركة
ابحث عن حيوان أليف...
ناضج، فرد مكتمل النمو قادر على التكاثر.
من 300 إلى 350 كيلوغرام، 1.8 – 2.5 متر
عدد القرون
حار، أمطار غير منتظمة، الكثير من العشب والأشجار
الحيوانات الأليفة
عالم إندومالايا
عالم إندومالايا
عض
الشجيرات
غابة استوائية جافة
براعم الخيزران
يحدث التغذية بشكل أساسي على اليابسة أو في النباتات.
يوبيل مثل {name}
الموائل الشجرية الأرضية — المكيس والشابارال والبوش
سم
الشيوخ
ابحث عن حيوان أو سلالة...
turns
مستهترون
غابة أرضية
فواكه
حجم القرون
حجم الحدبة الظهرية
حجم الولادة
سافانا استوائية
مصادر بيانات الخريطة: تصنيف النظم البيئية — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022)، خرائط التوزيع التوجيهية Keith et al. (2020)، https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513؛ النظم البيئية البحرية الكبرى — NOAA LME Program؛ القياس البحري — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026)، GEBCO_2026 Grid، https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa؛ البيانات المناخية — Generated using Copernicus Climate Change Service information؛ بيانات تواجد الأنواع — GBIF.org، Derived dataset «all animals»، https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0
كيف نعتني بهم؟
يعيشون من 25 لـ40 سنة. الأورانجوتان والنسور الصلعاء والفيلة الأفريقية يحتفلون بعيد ميلادهم مرتين في السنة
رعي
غير محدد
°C
Share
أين يوجدون؟
النوع يفتقر إلى أي مأوى ثابت أو دائم.
عاشب
يتغذى بقص أو قضم النباتات منخفضة النمو أو الطحالب.
قليل الأمطار في الشتاء
طول عمر أسطوري: أكثر من 100 سنة. سلاحف الغالاباغوس وقرش غرينلاند والمحار المحيطي يحتفلون مع العائلة مرة كل 4 سنوات
النسل
غابة استوائية رطبة
الشيوخ
أوراق وسيقان الحشائش والنباتات العشبية الأخرى
بر
جنسي عادي
الأصناف
بذور، توت، فواكه
لو وُلدت كـ{name}
يتم البحث عن الطعام بين الأشجار والنباتات الخشبية.
العمر
تاريخ الميلاد
لا مأوى دائم
التمزيق
الراحة
لون الفراء
إغلاق
was
شغل من 7 لـ15 شهر. الهامستر القزم والفئران الحقلية والصراصير الحقلية يحتفلون بعيد ميلادهم مرتين في الشهر
الأساسيات
تسلق
وزني؟
حفلة مستمرة بدون توقف: يعيشون أيام قليلة بس. ذباب مايو والروتيفيرات والبعوض الصغير يحتفلون بعيد ميلادهم أكثر من مرتين في اليوم
مصادر الغذاء الرئيسية
أسنان
الموائل المحتملة
يوم
في التربية
على الطريق من 1.3 لـ3.5 سنة. فئران الغابات والأنوليس وأسماك قوس القزح يحتفلون بعيد ميلادهم مرة في الشهر
الكتلة
براعم شابة وأوراق النباتات
البعوض وذباب الفاكهة والقشريات الصغيرة يدورون لمدة تصل 7 أشهر ويرمون حفلة عيد ميلاد كل أسبوع
بري
نباتات
تطور الجنين
جزر وقسم من أستراليا، كثير من الحيوانات والنباتات الغريبة
يمزق أو يقطع الطعام باستخدام الأسنان أو المنقار أو المخالب.
يابسة
عيد ميلاد مثل {name}
يُجمع الطعام مباشرة من أسطح الأوراق.
عشب
Link copied
دائمًا حار
لا توجد نتائج
حار مع أمطار غزيرة صيفية
على الخريطة
البراعم الشابة والنموات والسيقان الخضراء للنباتات
أنثى ♀
جميع مراحل الحياة
لون الجسم
مصادر بيانات الخريطة: تصنيف النظم البيئية — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022)، خرائط التوزيع التوجيهية Keith et al. (2020)، https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513؛ النظم البيئية البحرية الكبرى — NOAA LME Program؛ القياس البحري — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026)، GEBCO_2026 Grid، https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa؛ البيانات المناخية — Generated using Copernicus Climate Change Service information؛ بيانات تواجد الأنواع — GBIF.org، Derived dataset «all animals»، https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0 خريطة الموئل المحتمل مُنمذجة من بيانات التواجد. الخريطة © Zveriki.com، مرخصة بموجب CC BY 4.0.
لون القرون
سنة الميلاد
النضج
البيئة الأرضية، سطح اليابسة خارج الماء
سنة
sq mm
لون الحوافر
الحماية من الشمس
ما مدى التشابه؟
ذكر ♂
حتى الاحتفال
عجل
العمر بـ {name}
كيف يتكاثرون؟
على الطريق من 3.5 لـ6 سنوات. القنافذ والغربان والسحالي يدللون نفسهم بوجبات عيد ميلاد 6 مرات في السنة
ماذا لو أكل؟
لا هذا ولا ذاك
الصعود على الأسطح الرأسية مثل الجذوع أو الصخور للوصول إلى الطعام.
من الولادة حتى البلوغ
صغار لا يزالون يعتمدون على رعاية الوالدين.
ماذا يأكلون؟
غابات
أين يعيشون؟
يقضم النباتات بشفتيه ولسانه
فرد غير ناضج لم يصل بعد إلى مرحلة النضج التناسلي.
عجل
هياكل سنية صلبة تُستخدم للعض أو التمزيق أو الكشط.
الغابات على اليابسة — الاستوائية، المعتدلة، الشمالية
المدة
هذا أنا
اللاعبون
حار، صيفاً أمطار غزيرة، شتاءً قليل من الأمطار
كيف تُبنى أجسامهم؟
حجم الحوافر
مم
العمر الافتراضي النظري
لون الحدبة الظهرية
النجوم
تم نسخ اлраبط
ml
عمري؟
أسبوع
حجمي؟
اليابسة
لاجنسي
تبديل
جنوب شرق آسيا والجزر، دائمًا حار ورطب
من بيننا سيتحوّل كأنّما بفعل سحر ويصبح مثل {animal}؟
الأرانب والصقور والسلاحف ذات الأذن الحمراء يعيشون 6-9 سنوات ويحتفلون بعيد ميلادهم أربع مرات في السنة
أين يحتمون؟
صيف دافئ وأمطار كثيرة
تعيش وتنمو على اليابسة، خارج المسطحات المائية
احتفل بعيد ميلاده {n}
متى كان سيكون يوم ميلادك لو عشت كـ{name}
حار جداً طوال العام، أمطار كثيرة لكن أحياناً جاف
الآباء
أقصى عمر
خنثى ⚥
يستخدم اللسان لتحديد أو التعامل مع أو ابتلاع الطعام.
جنين
الطول
كغ
أمطار غزيرة، صيف دافئ وممتع
شجري
الملاحظات
◉{N} المزيد عند النقر
عذراء
حشرة بالغة
مراهق
مراهق
indian-bison
gaur
qaur
jawr
bibos-gaurus
gaur
gauru
gauri
zhabajy-buk-a
indodeulso
gaur
gaur
gaur
gaur
yin-du-ye-niu
  • The gaur is the largest wild cattle: males up to 2.2 m at the shoulder and over 1000 kg.
  • The gaur has horns up to 115 cm long, curved like a sickle. Males, unlike females, have a high ridge on their back formed by bones growing from the spine.
  • The gaur is the largest of modern wild cattle, reaching a withers height of more than 1.8 m. Shot males during hunting had shoulder heights up to 197 cm.
  • Females give birth to one calf after ~9 months.
  • Grazes mainly at night and dusk.
  • Lives in small herds led by females.
  • High shoulder hump and white “socks” on the legs.
  • In captivity more than 20 years.
  • Status Vulnerable.
  • Status Vulnerable.

العمر

  • Females give birth to one calf after ~9 months.
  • In captivity more than 20 years.

The Indian bison’s typical lifespan is from 15 to 25 years, with a maximum recorded lifespan of 30 years, and a theoretical lifespan ranging from 13 years and 1 month to 23 years and 11 months. The species reaches sexual maturity between 1 year and 10 months and 3 years and 1 month of age; the young are born with their eyes open and begin walking immediately. The embryo stage involves development inside the mother, where the offspring receives nourishment from her. The calf stage lasts from 1 day to 1 year, during which the young drinks its mother’s milk, grows rapidly, and learns to find plants for food. The adult stage begins after the calf stage and lasts from 2 years to 30 years and 2 months, during which the animal is capable of reproduction and lives independently.

نمط ظاهري

  • The gaur has horns up to 115 cm long, curved like a sickle. Males, unlike females, have a high ridge on their back formed by bones growing from the spine.
  • High shoulder hump and white “socks” on the legs.

The Indian bison is a powerful animal with strong legs and a dark, short coat. The species has hard hooves that aid in traversing forest terrain and mountains. A high, muscular hump on the shoulders makes the silhouette even larger, and thick, curved horns grow from the head outwards and upwards, assisting in defense and demonstrating strength. Young Indian bison have softer fur that is lighter in color than that of adults.

علم وظائف الأعضاء

  • The gaur has horns up to 115 cm long, curved like a sickle. Males, unlike females, have a high ridge on their back formed by bones growing from the spine.
  • The gaur is the largest of modern wild cattle, reaching a withers height of more than 1.8 m. Shot males during hunting had shoulder heights up to 197 cm.

Indian bison have a body height ranging from 1.21 to 1.9 meters and a body length ranging from 1.4 to 2.2 meters; their mass is 0.82 metric tons. The embryo stage has a body mass ranging from 1 gram to 35 kilograms. The young have a body mass ranging from 35 to 200 kilograms and a body length ranging from 0.9 to 1.4 meters. Adult gaurs have a body mass ranging from 0.6 to 1.5 metric tons and a body length ranging from 1.7 to 2.2 meters.

الموطن

The Indian bison inhabits tropical dry forests with hot temperatures and a dry season, tropical moist forests that are consistently hot and humid with large trees and vines, and tropical savannas characterized by heat, uneven rainfall, and abundant grasses and trees; the species occupies terrestrial landscapes including woodlands, scrublands, and forests. It is found at elevations up to 2 kilometers above sea level, experiencing climates with little precipitation in winter and more in summer, hot temperatures with summer rains and minimal winter precipitation, hot conditions with heavy summer rains and scant winter rainfall, consistently hot weather with frequent rain but occasional dryness, and abundant summer rainfall paired with nearly no winter precipitation.

مأوى

Location – dense forest thickets and shrubs. Type of shelter – no permanent shelter. The animal does not have a permanent or long-term shelter. Shelter materials (list all) – grass. Purpose of shelter (list all) – rest, protection from the sun.

الجغرافيا

The Indian bison occupies the Indomalaya and Australasia biogeographical realms and is found in several ecosystems, including the lowland Chao Phraya moist deciduous forests, the northwestern Ghats moist deciduous forests, the northwestern Ghats montane rain forests, the southwestern Ghats montane rain forests, the Tenasserim and southern Thailand semi-evergreen rain forests, and the western Java rain forests.

التغذية

The Indian bison, also known as gaur or gaurs, is an herbivore that consumes only plants; it eats grass, young shoots, leaves of trees, bamboo, and sometimes fruits. The species obtains food by nipping at plants with its lips and tongue, utilizing a grazing strategy. Its diet includes grass, leaves, bamboo shoots, fruits, young shoots and sprouts, and fruits. Daily food consumption ranges from 20 kilograms to 40 kilograms. Panthers prey on the species. In some cultures, the animal is eaten, but beef is generally not consumed due to the sacredness of cows in Hinduism.

تكاثر

  • Females give birth to one calf after ~9 months.

The Indian bison reproduces sexually, with the female gestating a single calf for nine months and one week. The young are born live on land and the mother cares for them for more than one year. Reproduction occurs through homogamy, always involving fertilization and without generational changes. The species inhabits and develops on land, outside of bodies of water. Maturity is reached between three and seven years. The interval between reproduction periods is from one to two years. A litter has one young.

الحجم

  • The gaur is the largest wild cattle: males up to 2.2 m at the shoulder and over 1000 kg.
  • The gaur is the largest of modern wild cattle, reaching a withers height of more than 1.8 m. Shot males during hunting had shoulder heights up to 197 cm.
  • The gaur is the largest of modern wild cattle, reaching a withers height of more than 1.8 m. Shot males during hunting had shoulder heights up to 197 cm.
  • Grazes mainly at night and dusk.
  • Lives in small herds led by females.