فقمة الفيل الجنوبية

فقمة الفيل الجنوبية — © Zveriki.com, AI-generated image based on the original work of W. Bulach, Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0

العمر

Southern elephant seals typically live for 15 to 25 years, with a maximum recorded lifespan of 23 years and a theoretical lifespan ranging from 19 years and 11 months to 28 years and 6 months. The age of sexual maturity in the species ranges from 3 years and 11 months to 10 years. Eyes open at birth, and the embryo develops inside the mother’s body. The pup is born on the shore and feeds on its mother's milk for a period lasting from 2 weeks and 6 days to 4 weeks. An adult individual is capable of reproduction and spends most of the year in the ocean, with the adult stage lasting from 4 years to 30 years and 2 months.

نمط ظاهري

The southern elephant seal pup has thick black fur that protects it from the cold on land. The species possesses flippers used for swimming and moving on land, and males have a long nasal proboscis that inflates during vocalizations and in mating contests. A thick layer of fat under the skin protects the adult from the cold and serves as a food reserve.

علم وظائف الأعضاء

Southern elephant seals exhibit considerable variation in physical dimensions; body height ranges from 17.8 centimeters to 3.5 meters, while body length varies from 2.5 to 6 meters. The species’ mass can range from 233.38 kilograms to 0.42 metric tons. During the embryo stage, body mass is between 1 and 15 kilograms. Pups weigh from 30 to 45 kilograms and measure 1 to 1.3 meters in length. Adult southern elephant seals have a body mass of 2 to 5 metric tons and a body length of 4 to 6 meters.

الموطن

The southern elephant seal occupies very deep ocean environments that are very dark and cold, where unusual fish reside, as well as open ocean habitats far from shore with deep water, inhabited by large whales and sharks; the species lives in marine environments, on the seabed, within the demersal zone, in the open sea, and in the bathypelagial and epipelagial zones. The animal’s habitat includes polar seas that are nearly always covered in thick ice and very cold year-round, polar tundra characterized by extreme cold, a short summer, and abundant moss, extremely cold areas with much snow and ice, near-polar seas that are largely covered with ice or contain numerous ice floes, and cold tundra environments with short summers and few trees; the species can be found at elevations up to 20 meters.

مأوى

The southern elephant seal is found on the coasts of subantarctic islands and does not have permanent or long-term shelters. The species uses locations for breeding, molting, and resting, but does not establish permanent shelters.

الجغرافيا

The Southern elephant seal inhabits the world of Antarctica and the Maritime region, its habitat being Antarctica. Males migrate north during the breeding period, while females and calves remain in the waters of Antarctica.

التغذية

The southern elephant seal feeds in the open ocean and its primary prey consists of squid and fish, with the species also preying on Klyukachi and Makrorus. The animal hunts actively by diving and capturing prey with its teeth, capable of dives deeper than two kilometers and remaining submerged for approximately two hours. Its daily food requirement ranges from 50 kilograms to 120 kilograms. Pups consume milk. In some cultures, the species is eaten, but it is not considered halal or kosher.

تكاثر

The southern elephant seal undergoes development from embryo to pup in 7 months and 1 week. Reproduction occurs on land, and males fight for large harems of females; after approximately eleven months of gestation, a single pup is born. The size of the litter is one, and the interval between reproductive events is one year. The species inhabits and develops on land, outside of bodies of water, with eggs or young developing in nests built on or near the ground. These nests are located directly on the surface of the ground. Southern elephant seals give birth to live pups on land, rather than hatching from eggs or larvae. Sexual reproduction is always accomplished through fertilization, without generational changes. The species reaches maturity from 3 to 10 years of age; only the mother exhibits parental care for the pup within the nest.

الكتلة
233378–422149 غ
الطول
2500–6000 مم
العمر
5479–9131 ٬١٣١ يومًا ١٥–٢٥ سنة
215343
0
1
fqmt-alfyl-aljnwbyt
ar-sa
فقمة الفيل الجنوبية
Mirounga leonina
الفيل البحري الجنوبي هو أكبر ختم على الكوكب. الذكور أكبر بكثير من الإناث ولديها خرطوم أنفي طويل يساعد في معارك التزاوج وجذب الشريكات.
يتميز الفيل البحري الجنوبي عن غيره من الأختام بحجم الذكور الهائل وخرطومه الطويل. إنه مهم للطبيعة كمفترس كبير ينظم عدد الأسماك والحبار في البحار الجنوبية.
الغوص والتقاط الفريسة بأسنانه.
trophic:carnivore
#cfcdc5
الكتلة ذكر بالغ
445364–924987 غ
الكتلة أنثى بالغة
400000–900000 غ
الكتلة (جنين)
1000–15000 غ
الكتلة (صغير الفقمة)
30000–45000 غ
الطول ذكر بالغ
4000–6000 مم
الطول أنثى بالغة
2500–3000 مم
الطول (صغير الفقمة)
1000–1300 مم
الارتفاع
178–3500 مم
أقصى عمر
8401 ٬٤٠١ يوم ٢٣ سنة
العمر الافتراضي النظري
7271–10388 ٬٣٨٨ يومًا ٢٠–٢٨ سنة
تطور الجنين
220 يومًا ٧ أشهر أسبوع
حجم الولادة
1
النضج
1095–3650 ٬٦٥٠ يومًا ٣–١٠ سنوات
النسل
1
فترة التكاثر
365 يومًا سنة
عدد الخرطوم ذكر بالغ
1
عدد الزعانف (فقمة بالغة)
4
حجم الخرطوم ذكر بالغ
300–600 مم
حجم الشحم (فقمة بالغة)
50–120 مم
حجم الزعانف (فقمة بالغة)
400–800 مم
تكاثر
جنسي عادي
مماثل بالكتلة
بيانو
عالم
عالم أنتاركتيكا
عالم
عالم البحر
المناظر الطبيعية
الباثيبيلاجيال
المناظر الطبيعية
البيئة البحرية
المناظر الطبيعية
قاع البحر
المناظر الطبيعية
المنطقة الديمرسالية
المناظر الطبيعية
البحر المفتوح
المناظر الطبيعية
الإيبيبيلاجي
المناظر الطبيعية
الميزوبيلاجي
مناخ
بارد جدًا
مناخ
التندرا القطبية
مناخ
بحر شبه قطبي
مناخ
البحر القطبي
مناخ
التندرا
بيئة الغذاء
بحري
بيئة الغذاء
مائي
مأوى
لا مأوى دائم
التغذية
لاحم
تكاثر
أم راعية
تكاثر
عش على الأرض
تكاثر
الولادة الحية
تكاثر
في عش أرضي
تكاثر
يابسة
علم وظائف الأعضاء
مرة واحدة في السنة، تخرج الحيوانات إلى اليابسة وتتعرّى، مستبدلة الطبقة العلوية من الجلد مع الفراء بالكامل.
5478.75
9131.25
7271.354013447664
10387.648590639521
2500.0
6000.0
233377.62441027086
422148.7078177948
مرة واحدة في السنة، تخرج الحيوانات إلى اليابسة وتتعرّى، مستبدلة الطبقة العلوية من الجلد مع الفراء بالكامل.
-1
-1
هوموغامي، التكاثر دائمًا مع التلقيح، لا تبادل أجيال
عاملة
لو أنّ {name} مثل {animal}، فإنّ:
وقت الميلاد
يغوص تحت الماء للوصول إلى الفريسة أو الغذاء في الأعماق.
المحيط المفتوح
التكاثر
بارد جدًا، صيف قصير، كثير من الطحالب
الكلاب والدلافين والوشق يعيشون 9-25 سنة ويحتفلون بعيد ميلادهم ثلاث مرات في السنة
م
خريطة
سيحتفل بعيد ميلاده {n}
غ
التندرا القطبية
طن
متى كان سيحلّ يوبيلك القادم لو عشت كـ{name}
Human
days
البحر المفتوح
أخطبوطات حية، كلاب بحر
كم سيكون عمرك لو عشت كـ{name}
الحد الأقصى النظري للعمر المتوقع، والذي تم تقديره بناءً على النموذج الرياضي للميزانية الطاقية الديناميكية (Dynamic Energy Budget - DEB). يعكس هذا القيمة الإمكانية البيولوجية المستمدة من المعايير الاستقلابية، وليس من الملاحظة المباشرة — حيث تكون العمر المسجل فعليًا في الطبيعة أقصر بكثير في الغالب.
فقمة بالغة
النضج
رأس الأرجل
لون الخرطوم
قاع البحر
عن الصحة
حليب
المنطقة الديمرسالية
متى كان سيحلّ عيد ميلادك القادم لو عشت كـ{name}
بيانو
فترة التكاثر
نتائج
البحر القطبي
الألوان
الجنس
Upcoming jubilees
غرملنز
غوص
شهر
أسماك حية
جميع البحار والمحيطات
Trophic type
المرشحات
أبرد وأكثر المناطق جليداً، شبه دائم الثلوج والجليد
Upcoming birthdays
بيض، يتطور البيض أو الصغار في عش مبني على الأرض أو قريب منها
حياة طويلة فعلاً: 40-100 سنة. حيتان القوس وطيور القطرس والسلاحف العملاقة يتذكرون عيد ميلادهم مرة واحدة في السنة على الأكثر
العمر
الارتفاع
عش على الأرض
تُولد الصغار أحياء على اليابسة، لا تفقس من بيض أو بيضات
العمر (يافع)
العمر (من الولادة إلى الموت)
العمر (جنين)
المتسكعون
بعيداً عن الشاطئ، مياه عميقة، تعيش فيها الحيتان والقروش الكبيرة
اليوبيل = كل عيد ميلاد عاشر
المزيد:
أولى مراحل النمو داخل البيضة أو الرحم.
نقانق تجارية
منطقة الشفق في البحر، عمق 200–1000 متر
متوسط العمر
عش موجود مباشرة على سطح الأرض على اليابسة، الأم فقط تقدم الرعاية الأبوية للنسل
في عش أرضي
الولادة الحية
كيف يبدو شكلهم؟
البلوغ / بدء التكاثر
الخروج (الحشرات)
الموت / نهاية العمر
كيف يعيشون؟
الإخصاب / وضع البيض
كيف يتصرفون؟
الولادة / الفقس
التحول / نهاية مرحلة اليرقة
أسماك
نهاية التسارع
الطبقة المضيئة العلوية من البحر، 0–200 متر
مشاركة
ابحث عن حيوان أليف...
ناضج، فرد مكتمل النمو قادر على التكاثر.
من 300 إلى 350 كيلوغرام، 1.8 – 2.5 متر
بارد جدًا، كثير من الثلج والجليد
بحري
الصيد النشط والقبض على الفرائس الحية.
عالم أنتاركتيكا
الحيوانات الأليفة
يوبيل مثل {name}
سم
الشيوخ
ابحث عن حيوان أو سلالة...
عدد الزعانف
turns
مستهترون
يشربون حليب الأم في الطفولة
المحيط السحيق
حجم الولادة
مصادر بيانات الخريطة: تصنيف النظم البيئية — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022)، خرائط التوزيع التوجيهية Keith et al. (2020)، https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513؛ النظم البيئية البحرية الكبرى — NOAA LME Program؛ القياس البحري — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026)، GEBCO_2026 Grid، https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa؛ البيانات المناخية — Generated using Copernicus Climate Change Service information؛ بيانات تواجد الأنواع — GBIF.org، Derived dataset «all animals»، https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0
كيف نعتني بهم؟
يعيشون من 25 لـ40 سنة. الأورانجوتان والنسور الصلعاء والفيلة الأفريقية يحتفلون بعيد ميلادهم مرتين في السنة
غير محدد
°C
Share
البحر مغطى بالجليد معظم العام أو يطفو الكثير من الجليد، شتاء شديد البرودة
المنطقة البحرية المفتوحة — المياه المفتوحة بعيداً عن الشاطئ والقاع
أين يوجدون؟
جميع البحار والمحيطات
النوع يفتقر إلى أي مأوى ثابت أو دائم.
الحركة عبر الماء أثناء البحث عن الفريسة أو التقاطها.
طول عمر أسطوري: أكثر من 100 سنة. سلاحف الغالاباغوس وقرش غرينلاند والمحار المحيطي يحتفلون مع العائلة مرة كل 4 سنوات
النسل
الشيوخ
بر
بارد جدًا
جنسي عادي
الأصناف
لاحم
لو وُلدت كـ{name}
بارد، صيف قصير، شبه خالٍ من الأشجار
العمر
الغوص والتقاط الفريسة بأسنانه.
تاريخ الميلاد
سباحة
لا مأوى دائم
الراحة
لون الفراء
إغلاق
was
شغل من 7 لـ15 شهر. الهامستر القزم والفئران الحقلية والصراصير الحقلية يحتفلون بعيد ميلادهم مرتين في الشهر
عالم البحر
الإيبيبيلاجي
الأساسيات
وزني؟
الميزوبيلاجي
حفلة مستمرة بدون توقف: يعيشون أيام قليلة بس. ذباب مايو والروتيفيرات والبعوض الصغير يحتفلون بعيد ميلادهم أكثر من مرتين في اليوم
مصادر الغذاء الرئيسية
حجم الشحم
أسنان
بعد التحول حتى الموت
الموائل المحتملة
الباثيبيلاجيال
يوم
في التربية
على الطريق من 1.3 لـ3.5 سنة. فئران الغابات والأنوليس وأسماك قوس القزح يحتفلون بعيد ميلادهم مرة في الشهر
يحدث التغذية في المسطحات المائية مثل الأنهار والبحيرات أو المحيطات.
الكتلة
البعوض وذباب الفاكهة والقشريات الصغيرة يدورون لمدة تصل 7 أشهر ويرمون حفلة عيد ميلاد كل أسبوع
تطور الجنين
مائي
يابسة
عيد ميلاد مثل {name}
Link copied
لا توجد نتائج
عميق جداً ومظلم وبارد، تعيش فيه أسماك غريبة
على الخريطة
الاندفاع
أنثى ♀
جميع مراحل الحياة
عش موجود مباشرة على سطح الأرض على اليابسة
مصادر بيانات الخريطة: تصنيف النظم البيئية — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022)، خرائط التوزيع التوجيهية Keith et al. (2020)، https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513؛ النظم البيئية البحرية الكبرى — NOAA LME Program؛ القياس البحري — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026)، GEBCO_2026 Grid، https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa؛ البيانات المناخية — Generated using Copernicus Climate Change Service information؛ بيانات تواجد الأنواع — GBIF.org، Derived dataset «all animals»، https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0 خريطة الموئل المحتمل مُنمذجة من بيانات التواجد. الخريطة © Zveriki.com، مرخصة بموجب CC BY 4.0.
سنة الميلاد
مأوى يُستخدم خصيصًا للتكاثر أو التعشيش.
النضج
سنة
sq mm
المنطقة القاعية — قاع البحر المفتوح
ما مدى التشابه؟
تغذية في بيئة بحرية أو مائية مالحة.
الأخطبوطيات
ذكر ♂
حتى الاحتفال
صغير الفقمة
التندرا
العمر بـ {name}
كيف يتكاثرون؟
على الطريق من 3.5 لـ6 سنوات. القنافذ والغربان والسحالي يدللون نفسهم بوجبات عيد ميلاد 6 مرات في السنة
ماذا لو أكل؟
لا هذا ولا ذاك
صغار لا يزالون يعتمدون على رعاية الوالدين.
الحبار
عالم أنتاركتيكا
أم راعية
ماذا يأكلون؟
أين يعيشون؟
عالم البحر
هياكل سنية صلبة تُستخدم للعض أو التمزيق أو الكشط.
لون الزعانف
المدة
عدد الخرطوم
سمكة
البيئة البحرية المالحة
حجم الزعانف
هذا أنا
اللاعبون
الانسلاخ
كيف تُبنى أجسامهم؟
البيئة البحرية
مم
العمر الافتراضي النظري
النجوم
تم نسخ اлраبط
أبرد وأكثر المناطق جليداً، شبه دائم الثلوج والجليد
ml
عمري؟
أسبوع
حجمي؟
البحر مغطى دائمًا بثلج سميك، بارد جدًا طوال العام
لاجنسي
تبديل
بحر شبه قطبي
افتراس نشط
من بيننا سيتحوّل كأنّما بفعل سحر ويصبح مثل {animal}؟
الأرانب والصقور والسلاحف ذات الأذن الحمراء يعيشون 6-9 سنوات ويحتفلون بعيد ميلادهم أربع مرات في السنة
أين يحتمون؟
تعيش وتنمو على اليابسة، خارج المسطحات المائية
احتفل بعيد ميلاده {n}
متى كان سيكون يوم ميلادك لو عشت كـ{name}
الحبار الحي
الآباء
الأعماق المظلمة للبحر، أقل من 1000 متر
أقصى عمر
خنثى ⚥
حجم الخرطوم
جنين
الطول
كغ
ضربة سريعة للأمام للإمساك بالفريسة.
الطبقة المائية القريبة من القاع في البحر المفتوح
الملاحظات
◉{N} المزيد عند النقر
جرو
عذراء
حشرة بالغة
مراهق
مراهق
southern-elephant-seal
yuzhnyj-morskoj-slon
c-nub-d-niz-fili
fqmt-alfyl-aljnwbyt
yuzhnyj-morskoj-slon
haravayin-covap-ig
minamizouazarashi
southern-elephant-seal
yuzhnyj-morskoj-slon
nambangkokkilimulbeom
yuzhnyj-morskoj-slon
juzhni-morski-slon
southern-elephant-seal
yuzhnyj-morskoj-slon
nan-xiang-hai-bao
  • The south atlantic elephant-seal is the largest member of the pinnipeds in the world. Males can reach a body length of 5.8 m and weigh up to 3700 kg.
  • Newborn pups of the south atlantic elephant-seal weigh between 40–46 and 50 kg. This is the highest weight among newborn offspring of seals.
  • The south atlantic elephant-seal can dive to a depth of up to 2000 meters. The maximum recorded duration underwater was 120 minutes.
  • Male south atlantic elephant-seals have a inflatable trunk and large size after 3 years. Individuals older than 3 years become very large.
  • The south atlantic elephant-seal got its name because of the presence of a close relative — the north atlantic elephant-seal — in the Northern Hemisphere. The north atlantic elephant-seal is smaller but has a longer trunk.
  • Males are 3–5 times heavier than females and have a huge proboscis for roaring.
  • Spends 90 % of its time at sea underwater.
  • Males fight for harems.
  • Moults, shedding skin and fur.
  • Feeds on squid and fish.

العمر

  • Newborn pups of the south atlantic elephant-seal weigh between 40–46 and 50 kg. This is the highest weight among newborn offspring of seals.

Southern elephant seals typically live for 15 to 25 years, with a maximum recorded lifespan of 23 years and a theoretical lifespan ranging from 19 years and 11 months to 28 years and 6 months. The age of sexual maturity in the species ranges from 3 years and 11 months to 10 years. Eyes open at birth, and the embryo develops inside the mother’s body. The pup is born on the shore and feeds on its mother's milk for a period lasting from 2 weeks and 6 days to 4 weeks. An adult individual is capable of reproduction and spends most of the year in the ocean, with the adult stage lasting from 4 years to 30 years and 2 months.

نمط ظاهري

  • The south atlantic elephant-seal is the largest member of the pinnipeds in the world. Males can reach a body length of 5.8 m and weigh up to 3700 kg.
  • Male south atlantic elephant-seals have a inflatable trunk and large size after 3 years. Individuals older than 3 years become very large.
  • Males are 3–5 times heavier than females and have a huge proboscis for roaring.
  • Moults, shedding skin and fur.

The southern elephant seal pup has thick black fur that protects it from the cold on land. The species possesses flippers used for swimming and moving on land, and males have a long nasal proboscis that inflates during vocalizations and in mating contests. A thick layer of fat under the skin protects the adult from the cold and serves as a food reserve.

علم وظائف الأعضاء

  • The south atlantic elephant-seal can dive to a depth of up to 2000 meters. The maximum recorded duration underwater was 120 minutes.
  • Male south atlantic elephant-seals have a inflatable trunk and large size after 3 years. Individuals older than 3 years become very large.
  • Moults, shedding skin and fur.

Southern elephant seals exhibit considerable variation in physical dimensions; body height ranges from 17.8 centimeters to 3.5 meters, while body length varies from 2.5 to 6 meters. The species’ mass can range from 233.38 kilograms to 0.42 metric tons. During the embryo stage, body mass is between 1 and 15 kilograms. Pups weigh from 30 to 45 kilograms and measure 1 to 1.3 meters in length. Adult southern elephant seals have a body mass of 2 to 5 metric tons and a body length of 4 to 6 meters.

الموطن

  • Spends 90 % of its time at sea underwater.

The southern elephant seal occupies very deep ocean environments that are very dark and cold, where unusual fish reside, as well as open ocean habitats far from shore with deep water, inhabited by large whales and sharks; the species lives in marine environments, on the seabed, within the demersal zone, in the open sea, and in the bathypelagial and epipelagial zones. The animal’s habitat includes polar seas that are nearly always covered in thick ice and very cold year-round, polar tundra characterized by extreme cold, a short summer, and abundant moss, extremely cold areas with much snow and ice, near-polar seas that are largely covered with ice or contain numerous ice floes, and cold tundra environments with short summers and few trees; the species can be found at elevations up to 20 meters.

مأوى

The southern elephant seal is found on the coasts of subantarctic islands and does not have permanent or long-term shelters. The species uses locations for breeding, molting, and resting, but does not establish permanent shelters.

الجغرافيا

  • The south atlantic elephant-seal got its name because of the presence of a close relative — the north atlantic elephant-seal — in the Northern Hemisphere. The north atlantic elephant-seal is smaller but has a longer trunk.
  • Spends 90 % of its time at sea underwater.

The Southern elephant seal inhabits the world of Antarctica and the Maritime region, its habitat being Antarctica. Males migrate north during the breeding period, while females and calves remain in the waters of Antarctica.

التغذية

  • Feeds on squid and fish.

The southern elephant seal feeds in the open ocean and its primary prey consists of squid and fish, with the species also preying on Klyukachi and Makrorus. The animal hunts actively by diving and capturing prey with its teeth, capable of dives deeper than two kilometers and remaining submerged for approximately two hours. Its daily food requirement ranges from 50 kilograms to 120 kilograms. Pups consume milk. In some cultures, the species is eaten, but it is not considered halal or kosher.

تكاثر

  • Males fight for harems.

The southern elephant seal undergoes development from embryo to pup in 7 months and 1 week. Reproduction occurs on land, and males fight for large harems of females; after approximately eleven months of gestation, a single pup is born. The size of the litter is one, and the interval between reproductive events is one year. The species inhabits and develops on land, outside of bodies of water, with eggs or young developing in nests built on or near the ground. These nests are located directly on the surface of the ground. Southern elephant seals give birth to live pups on land, rather than hatching from eggs or larvae. Sexual reproduction is always accomplished through fertilization, without generational changes. The species reaches maturity from 3 to 10 years of age; only the mother exhibits parental care for the pup within the nest.

الحجم

  • Newborn pups of the south atlantic elephant-seal weigh between 40–46 and 50 kg. This is the highest weight among newborn offspring of seals.
  • Males are 3–5 times heavier than females and have a huge proboscis for roaring.
  • The south atlantic elephant-seal can dive to a depth of up to 2000 meters. The maximum recorded duration underwater was 120 minutes.