Antechinus subtropicus

Subtropical marsupial mouse — © Zveriki.com, derived work based on image based on the original work of Greg Tasney (https://www.inaturalist.org/users/1809954), Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0

Узрост

Субтропический сумчатый мышонок достигает половой зрелости в возрасте от 9 до 11 месяцев, а типичная продолжительность жизни составляет от 4 года 3 месяца до 7 лет 2 месяцев, хотя максимальная продолжительность жизни не превышает 4 года, а теоретическая – от 1 года 8 месяцев до 4 года. После рождения субтропический сумчатый мышонок находится на стадии «Детёныш», будучи очень маленьким и проводя первые недели в сумке матери, после чего выходит и учится самостоятельно питаться. Взрослая особь, или «Взрослый» вид, полностью выросла, активно охотится и может размножаться, при этом длительность этой стадии составляет от 4 месяцев до 2 лет 2 месяцев.

Фенатып

Субтропический сумчатый мышонок обладает коротким густым мехом серо-коричневого цвета, служащим для маскировки среди листьев. У этого вида острая морда с длинными чувствительными усами, помогающими в поиске добычи в темноте. Длинный хвост помогает сохранять равновесие при беге и лазании. Острые зубы позволяют ловить и есть насекомых и мелких животных.

Фізіялогія

Субтропический сумчатый мышонок – вид, длина тела которого варьируется от 9 до 15 см, а масса составляет от 25 до 70 г. Детёныш этого вида имеет массу тела от 0,1 до 15 г и длину тела от 1 до 7 см. Взрослый субтропический сумчатый мышонок отличается массой тела от 35 до 70 г и длиной тела от 10 до 15 см.

Асяроддзе пражывання

Субтропический сумчатый мышонок обитает на суше, в наземных лесах и кустарниках, а также в лесах на высоте до 1,1 км над уровнем моря. Этот вид встречается в умеренном смешанном лесу, где лето тёплое и представлено дубами, берёзами и клёнами, на затопляемых лугах с обильной растительностью, и в тропическом влажном лесу с жарким климатом и обилием деревьев и лиан. Климат для субтропического сумчатого мышонка характеризуется очень жарким летом, превышающим +25…+30 °C, а также постоянной влажностью и частыми дождями, причём лето тёплое и приятное, а зима не очень холодная.

Сховішча

Субтропический сумчатый мышонок устраивает гнездо в дуплах деревьев, под упавшими стволами или в густой лесной подстилке. Гнездовая структура используется для защиты от хищников, размножения и отдыха, а также служит местом для откладки яиц и выращивания детёнышей. В качестве строительного материала вид использует траву и кору.

Геаграфія

Субтропический сумчатый мышонок — вид, обитающий в мире Австралазии, конкретно в экосистеме умеренных лесов восточной Австралии.

Харчаванне

Антехинус питается в основном насекомыми и другими мелкими животными. Он ищет добычу ночью среди листьев и в почве с помощью хорошего обоняния. Способ добычи пищи — активный ночной поиск и захват. Корм — насекомые, пауки, мелкие позвоночные, маленькие позвоночные. Стратегия питания — активная охота, поиск и добыча пищи. Суточная потребность в пище — от 8 г до 20 г. Добыча вида — жесткокрылые, двукрылые, перепончатокрылое, бабочка, десятиногие раки, поясковые черви, губоногие, многосвязы, клопы, прямокрылые, Стрекоза, Ручейник.

Размнажэнне

Субтропический сумчатый мышонок обитает на суше, вне водоёмов, и строит гнезда в дуплах, пещерах, расщелинах или на земле, где развиваются икра, яйца, и детёныши. Размножение у этого вида происходит один раз в год, с интервалом в 1 год, и характеризуется семельпарным размножением, то есть животное размножается только один раз в жизни и вскоре после этого умирает. Самки вынашивают детёнышей в сумке или во рту на суше, рожая очень маленьких детёнышей, которые сразу перебираются в сумку. Размер выводка составляет от 6 до 10 особей, а зрелость наступает от 9 до 11 месяцев. Самцы после спаривания погибают от стресса, половое размножение происходит посредством гомогамии, всегда с оплодотворением и без смены поколений.

Маса
25–70 г
Даўжыня
90–150 мм
Працягласць жыцця
1561–2602 сутак 4–7 гадоў
135439
0
1
subtropical-marsupial-mouse
be
subtropical marsupial mouse
Antechinus subtropicus
Субтрапічны антехінус — невялікае сsumчатае млекопітаючае з Аўстраліі. Яно жыве ў даждовых лесах, актыўна пасяроджвае ўначы і паїдае комах.
Субтрапічны антехінус адрозніваецца кароткім жыццём самцоў пасля размнажэння. Ён важны для прыроды, таму што рэгулюе чысленнасць комах у лесе і служыць дабычай для змей і соваў.
актыўны начны пошук і паляванне
trophic:insectivore
feeding_sense:olfaction
feeding_timing:nocturnal
#f3f3f0
Маса самкі
25–45 г
Маса самца
35–70 г
Маса (дзіцяня)
4.53–10.57 г
Даўжыня самца
100–150 мм
Даўжыня (дзіцяня)
10–70 мм
Даўжыня самкі
90–130 мм
Максімальная працягласць жыцця
1461 суткі 4 гады
Тэарэтычная працягласць жыцця
603–1461 суткі 2–4 гады
Памер вывадка
6–10
Спеласць
270–330 сутак 9–11 месяцаў
Патомацтва
6–10
Інтэрвал размнажэння
365 сутак 1 год
Колькасць сумак (дзіцяня, самка)
1
Колькасць зубоў (дарослы)
40–42
Памер хваста (дарослы)
80–110 мм
Памер пыскі (дарослы)
12–18 мм
Размнажэнне
звычайны паўховы
Супастаўна па масе
Апельсін
Свет
свет Аўстралазіі
Біём
Трапічны вагасты лес
Біём
Затопленыя луги
Біём
Умераны смешаны лес
Ландшафт
суша
Ландшафт
наземны лес
Клімат
Цёплае лета і шмат дажджоў
Ландшафт
хмызнякі
Клімат
Заўсёды вельмі мокра
Клімат
Дужы жаркае лета
Клімат
Цёплае лета
Клімат
Цёплае лета і часта дажджы
Ландшафт
лясы
Асяроддзе харчавання
дрэвавы
Асяроддзе харчавання
наземны
Сховішча
гняздо
Харчаванне
насякомаед
Размнажэнне
адзін раз у жыцці
Размнажэнне
у маці
Размнажэнне
у дублах і пещерах
Размнажэнне
у наземным гнязде
Размнажэнне
у сумцы ці ў роце
Размнажэнне
суша
Размнажэнне (дзіцяня, самка)
Колер сумкі
1561.443763062358
2602.4062717705965
602.6625
1461.021986486085
90.0
150.0
25.0
70.0
гамогамія, размнажэнне заўсёды з апладоўваннем, чаргаваў пакаленняў няма
Рабочая асобіна
Памер хваста
Будзь {name} як {animal}, то:
час нараджэння
размнажэнне
Сабакі, дэльфіны, рысі гуляюць 9-25 гадоў і святкуюць тры разы на год
м
Карта
будзе святкаваць {n} дзень нараджэння
г
т
Калі наступіць наступны юбілей у летазлічэнні {name}
Человек
Menghuni area berhutan lebat dengan kanopi tertutup.
дни
Цёплае лета
Колькі б табе было гадоў, жыві ты як {name}
Тэарэтычная максімальная працягласць жыцця, ацэненая матэматычнай мадэллю Dynamic Energy Budget (DEB). Гэта біялагічны патэнцыял, разлічаны на аснове метабалічных параметраў, — рэальна зарэгістраваная працягласць жыцця, як правіла, значна меншая.
дарослы
Спеласць
насекомыя
Пра здароўе
Калі б наступіў твой наступны дзень нараджэння, жыві ты як {name}
Колер пыскі
Інтэрвал размнажэння
вынікаў
забаўка ад хидаў
леці тёплае, зіма не вельмі холадная
Колеры
Пол
Upcoming jubilees
Грэміны
мес.
Тип питания
Фільтры
адзін раз у жыцці
заўсёды жара і ўлажнена, велізарныя дрэвы і ліяны
Upcoming birthdays
Structure de reproduction construite ou utilisée pour pondre des œufs et élever les petits.
гняздо ўнутры stun дрэва ці ў пещера/прашчыліне
ікры, яйкі або дзяці развіваються ў гнязде, пабудованым на зямлі або блізка да яе
Сапраўды доўгае жыццё: 40-100 гадоў. Галаўныя кіты, альбатросы, гіганцкія чарапахі ўспамінаюць дзень нараджэння раз у год
Працягласць жыцця
даждзі ідуць амаль заўсёды, вельмі сыра
у дублах і пещерах
Узрост (ад нараджэння да смерці)
Гулякі
семельпарнае размнажэнне, жывёла размнажаецца толькі адзін раз і недаўка пасля гэтага памірае
свет Аўстралазіі
Юбілей — гэта кожны 10-ы дзень нараджэння
Цёплае лета і часта дажджы
Падрабязней:
Stade de développement le plus précoce à l'intérieur d'un œuf ou d'un utérus.
Дэлавыя сосіскі
Сярэдняя працягласць жыцця
у наземным гнязде
лета теплае, дажджы іду часта
Як выглядаюць?
палавая спеласць / пачатак размнажэння
вылет (у насякомых)
у сумцы ці ў роце
смерць / канец працягласці жыцця
Як жывуць?
апладненне / адкладванне яек
Як сябе паводзяць?
нараджэнне / вылупленне
метамарфоз / канец лічынкавай стадыі
актыўны начны пошук і паляванне
канец акселерацыі
Падзяліцца
Знайсці хатняга жывёлу...
Individu mature et pleinement développé capable de se reproduire.
Колькасць сумак
Chasse et capture active de proies vivantes.
Хатнія жывёлы
хмызнякі
L'alimentation se fait principalement sur terre ou dans la végétation.
юбілей у стылі {name}
наземныя хмызняковыя біятопы — маквіс, чапараль, буш
см
Старпёры
Знайсці жывёлу або пароду...
кора
turns
выспы і частка Аўстраліі, шмат незвычайных жывёл і раслін
Халатнікі
наземны лес
Колер хваста
нюх
Затопленыя луги
Памер вывадка
Крыніцы даных карты: Класіфікацыя экасістэм — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022), карты распаўсюджвання Keith et al. (2020), https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513; Буйныя марскія экасістэмы (LME) — NOAA LME Program; Батыметрыя — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026), GEBCO_2026 Grid, https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa; Кліматычныя даныя — Generated using Copernicus Climate Change Service information; Даныя аб распаўсюджванні відаў — GBIF.org, Derived dataset «all animals», https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0
Як даглядаць?
Жывуць ад 25 да 40 гадоў. Арангутаны, белагаловыя арланы, афрыканскія сланы святкуюць два разы на год
Не ўказана
°C
Поделиться
Recherche active d'habitats pour localiser des sources de nourriture.
у маці
Дзе сустракаюцца?
ад 38 да 65 грамаў, 15 – 40 сантыметраў
Легендарнае даўгалецце: больш за 100 гадоў. Галапагосскія чарапахі, гренландскія акулы, акіянскія вянгеркі святкуюць з сям'ёй раз у 4 гады
Патомацтва
Трапічны вагасты лес
Аксакалы
Бро
дробныя пазваночныя без удакладнення групы
звычайны паўховы
Таксоны
калі б нарадзіліся як {name}
паўкі
Traženje hrane se odvija među drvećem i drvenastom vegetacijom.
ўзрост
дата нараджэння
спынак
Колер поўсці
Закрыць
was
Кар'ера ад 7 да 15 месяцаў. Джунгарскія хамякі, палёўкі, палявыя цвыркуны святкуюць дзень нараджэння два разы на месяц
начны
Асноўнае
Мой вага?
Бесперапынны карнавал: жывуць усяго некалькі дзён. Аднадзёнкі, колавароткі, мошкі святкуюць дзень нараджэння больш за два разы на дзень
асноўныя крыніцы харчавання
Патэнцыйныя месцы пражывання
Дужы жаркае лета
дн.
У ўтрыманні
У руху ад 1,3 да 3,5 гадоў. Лясныя мышы, анолісы, вясёлкавыя рыбкі гуляюць раз на месяц
Маса
Камары, пладовыя мушкі, дробныя ракападобныя мітусяцца да 7 месяцаў і ладзяць вечарынку кожны тыдзень
наземны
выспы і частка Аўстраліі, шмат незвычайных жывёл і раслін
суша
зрок
лецім вельмі жаркае, вышэй +25…+30 °C
дзень нараджэння ў стылі {name}
трава
Ссылка скопирована
Нічога не знойдзена
Колер сумкі
На карце
рэзкі выкід
дзяці развіваються ў сумеечцы ці ў роце бацькі на суслі
Самка ♀
усе жыццёвыя стадыі
насякомаед
Крыніцы даных карты: Класіфікацыя экасістэм — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022), карты распаўсюджвання Keith et al. (2020), https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513; Буйныя марскія экасістэмы (LME) — NOAA LME Program; Батыметрыя — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026), GEBCO_2026 Grid, https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa; Кліматычныя даныя — Generated using Copernicus Climate Change Service information; Даныя аб распаўсюджванні відаў — GBIF.org, Derived dataset «all animals», https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0 Карта патэнцыйных месцаў пражывання змадэляваная па даных аб назіраннях. Карта © Zveriki.com, ліцэнзія CC BY 4.0.
год нараджэння
Abri utilisé spécifiquement pour la reproduction ou la nidification.
Спеласць
наземнае асяроддзе пражывання, паверхня сушы па-за вадой
г.
кв. мм
Памер пыскі
Наколькі падобныя?
Самец ♂
да свята засталося
дзіцяня
узрост як {name}
Як размножваюцца?
У руху ад 3,5 да 6 гадоў. Вожыкі, вароны, яшчаркі частачаць сабе шэсць разоў на год
А калі з'есці?
павукі
Ні тое, ні другое
Jeune progéniture encore dépendante des soins parentaux.
гняздо
Чым сілкуюцца?
лясы
Дзе жывуць?
лясы на сушы — трапічныя, умераныя, барэальныя
вада часта заляе зямлю, шмат травы
маленькія пазваночныя
Умераны смешаны лес
Працягласць
живыя намётнікі
Гэта я
Activité de recherche de nourriture principalement nocturne.
маеўныя хрыбаці
Заўсёды вельмі мокра
Геймеры
дзіця вынашвае маці ў сумцы ці ў роце на суслі
Колькасць зубоў
Як уладкаваны?
мм
Тэарэтычная працягласць жыцця
Зоркі
Спасылка скапіравана
мл
Мой узрост?
тыд.
Мой памер?
жывыя павукі — арахніды ўсіх памераў
суша
Бясполая
памяняць месцамі
актыўнае драпежніцтва
Хто з нас нібы па чарах ператворыцца і стане як {animal}?
Трусы, сокалы, чырвонавухія чарапахі гуляюць 6-9 гадоў і ладзяць вечарынку чатыры разы на год
Дзе хаваюцца?
Цёплае лета і шмат дажджоў
абітаюць і развіваюцца на суше, па-за водоёмамі
дажджавы лес
адсвяткаваў {n} дзень нараджэння
Калі б быў твой дзень нараджэння, жыві ты як {name}
Батяні
Максімальная працягласць жыцця
свет Аўстралазіі
фуражироўка
Гермафрадыт ⚥
Utama mendeteksi dan menemukan makanan menggunakan penglihatan.
эмбрыён
Апельсін
леці теплае, шмат дубоў, берёз, клёнаў
Даўжыня
кг
багато дажджоў, лета цёплае і прыемнае
Attaque rapide vers l'avant pour saisir une proie.
дрэвавы
Назіранні
яшчэ ◉{N} уласцівасцей па дотыку
дзіцяня
лялечка
імага
моладзь
падлетак
subtropical-marsupial-mouse
subtropical-marsupial-mouse
subtropical-marsupial-mouse
subtropical-marsupial-mouse
subtropical-marsupial-mouse
subtropical-marsupial-mouse
anettaiantekinusu
subtropical-marsupial-mouse
subtropical-marsupial-mouse
ayeoldaeantekinuseu
subtropical-marsupial-mouse
subtropical-marsupial-mouse
subtropical-marsupial-mouse
subtropical-marsupial-mouse
subtropical-marsupial-mouse
  • Самцы умирают после интенсивного периода спаривания (семелпария).
  • Активен в период размножения почти круглосуточно.
  • Самка имеет сумку.
  • Ведёт ночной образ жизни.
  • Субтропический сумчатый мышонок — мелкий хищный сумчатый.
  • Питается насекомыми.
  • Обитает в Австралии.
  • Статус Least Concern.
  • Длина тела около 10 см.
  • Статус Least Concern.

Узрост

  • Самцы умирают после интенсивного периода спаривания (семелпария).
  • Активен в период размножения почти круглосуточно.

Субтропический сумчатый мышонок достигает половой зрелости в возрасте от 9 до 11 месяцев, а типичная продолжительность жизни составляет от 4 года 3 месяца до 7 лет 2 месяцев, хотя максимальная продолжительность жизни не превышает 4 года, а теоретическая – от 1 года 8 месяцев до 4 года. После рождения субтропический сумчатый мышонок находится на стадии «Детёныш», будучи очень маленьким и проводя первые недели в сумке матери, после чего выходит и учится самостоятельно питаться. Взрослая особь, или «Взрослый» вид, полностью выросла, активно охотится и может размножаться, при этом длительность этой стадии составляет от 4 месяцев до 2 лет 2 месяцев.

Фенатып

  • Самка имеет сумку.
  • Субтропический сумчатый мышонок — мелкий хищный сумчатый.

Субтропический сумчатый мышонок обладает коротким густым мехом серо-коричневого цвета, служащим для маскировки среди листьев. У этого вида острая морда с длинными чувствительными усами, помогающими в поиске добычи в темноте. Длинный хвост помогает сохранять равновесие при беге и лазании. Острые зубы позволяют ловить и есть насекомых и мелких животных.

Фізіялогія

Субтропический сумчатый мышонок – вид, длина тела которого варьируется от 9 до 15 см, а масса составляет от 25 до 70 г. Детёныш этого вида имеет массу тела от 0,1 до 15 г и длину тела от 1 до 7 см. Взрослый субтропический сумчатый мышонок отличается массой тела от 35 до 70 г и длиной тела от 10 до 15 см.

Асяроддзе пражывання

Субтропический сумчатый мышонок обитает на суше, в наземных лесах и кустарниках, а также в лесах на высоте до 1,1 км над уровнем моря. Этот вид встречается в умеренном смешанном лесу, где лето тёплое и представлено дубами, берёзами и клёнами, на затопляемых лугах с обильной растительностью, и в тропическом влажном лесу с жарким климатом и обилием деревьев и лиан. Климат для субтропического сумчатого мышонка характеризуется очень жарким летом, превышающим +25…+30 °C, а также постоянной влажностью и частыми дождями, причём лето тёплое и приятное, а зима не очень холодная.

Сховішча

Субтропический сумчатый мышонок устраивает гнездо в дуплах деревьев, под упавшими стволами или в густой лесной подстилке. Гнездовая структура используется для защиты от хищников, размножения и отдыха, а также служит местом для откладки яиц и выращивания детёнышей. В качестве строительного материала вид использует траву и кору.

Геаграфія

  • Обитает в Австралии.

Субтропический сумчатый мышонок — вид, обитающий в мире Австралазии, конкретно в экосистеме умеренных лесов восточной Австралии.

Харчаванне

  • Питается насекомыми.

Антехинус питается в основном насекомыми и другими мелкими животными. Он ищет добычу ночью среди листьев и в почве с помощью хорошего обоняния. Способ добычи пищи — активный ночной поиск и захват. Корм — насекомые, пауки, мелкие позвоночные, маленькие позвоночные. Стратегия питания — активная охота, поиск и добыча пищи. Суточная потребность в пище — от 8 г до 20 г. Добыча вида — жесткокрылые, двукрылые, перепончатокрылое, бабочка, десятиногие раки, поясковые черви, губоногие, многосвязы, клопы, прямокрылые, Стрекоза, Ручейник.

Размнажэнне

  • Самцы умирают после интенсивного периода спаривания (семелпария).
  • Активен в период размножения почти круглосуточно.
  • Самка имеет сумку.

Субтропический сумчатый мышонок обитает на суше, вне водоёмов, и строит гнезда в дуплах, пещерах, расщелинах или на земле, где развиваются икра, яйца, и детёныши. Размножение у этого вида происходит один раз в год, с интервалом в 1 год, и характеризуется семельпарным размножением, то есть животное размножается только один раз в жизни и вскоре после этого умирает. Самки вынашивают детёнышей в сумке или во рту на суше, рожая очень маленьких детёнышей, которые сразу перебираются в сумку. Размер выводка составляет от 6 до 10 особей, а зрелость наступает от 9 до 11 месяцев. Самцы после спаривания погибают от стресса, половое размножение происходит посредством гомогамии, всегда с оплодотворением и без смены поколений.

Памер

  • Длина тела около 10 см.
  • Ведёт ночной образ жизни.