Страўс

Страус — © Zveriki.com, AI-generated image based on the original work of Knowledge and philosophy, Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0

Узрост

Страус может жить от 30 до 50 лет, а максимальная продолжительность жизни вида составляет 50 лет, теоретическая – от 35 лет 10 месяцев до 51 года 1 месяца. Возраст половой зрелости у страуса наступает в период от 1 года 11 месяцев до 4 лет. Развитие начинается со стадии «Эмбрион», когда зародыш развивается внутри крупного яйца в течение шести недель. После вылупления появляется птенец, покрытый пухом, который сразу встаёт на ноги и следует за родителями; эта стадия длится от 1 дня до 2 лет. Затем наступает стадия «Взрослый», когда птица способна размножаться, и она может продолжаться от 2 до 60 лет. Самцы чёрные с белыми крыльями, а самки – серо-коричневые. Глаза у птенца открываются с рождения.

Фенатып

Мягкий коричневый пух покрывает тело птенца, а длинные ноги позволяют быстро бегать уже через несколько дней после рождения. Взрослый страус обладает крупными глазами с хорошим зрением, каждый глаз размером с мозг страуса, и очень сильными ногами с двумя пальцами на каждой, один из которых имеет большой коготь; ноги позволяют развивать скорость до 70 километров в час. Длинная шея помогает осматривать местность с большой высоты и доставать листья с кустов, а чёрные перья на теле контрастируют с белыми на крыльях и хвосте, используемыми при брачных танцах. Небольшие крылья не используются для полёта, но помогают сохранять равновесие при беге и во время танцев.

Фізіялогія

Страус – вид, достигающий в длину тела от 1,9 до 2,8 метра и имеющий массу от 117,92 до 120,62 килограмма. На стадии «Эмбрион» детёныши имеют массу тела от 1,1 до 1,6 кг и длину тела от 15 до 20 см, а на стадии «Птенец» – массу тела от 0,8 до 45 кг и длину тела от 30 см до 1,8 метра. Взрослый самец может весить от 100 до 156 кг, а длина его тела составляет от 2,1 до 2,8 метра.

Асяроддзе пражывання

Высота над уровнем моря — до 2 км. Биомы — Пустыня и сухие кусты (очень жарко и сухо, дожди редкие, живут кактусы), Тропическая саванна (жарко, дожди неравномерно, много травы и деревьев). Ландшафт — суша, пустыня и полупустыня, наземные луга и степи, наземные травяные угодья. Климат — Очень жарко и почти сухо (очень жарко и дождей почти не бывает), Жаркая степь (лето очень жаркое, сухо, много травы), Очень сухо (дожди бывают очень редко, почти пустыня), Очень жарко и сухо (днём очень жарко, ночью холодно, дождей почти нет), Зимой мало осадков (зимой осадков мало, летом их больше).

Сховішча

Страус обитает на открытой земле среди травы, используя гнездо в качестве укрытия. Гнездовая структура служит для откладки яиц и выращивания детёнышей.

Геаграфія

Страус обитает в мире Афротропики и мире Палеарктики, предпочитая Сомалийские акациево-коммифоровые кустарниковые заросли и редколесья, Южные кустарниковые заросли и чащи Acacia-Commiphora, Ксерофитные кустарники Африканского Рога, Западноконголезскую лесо-саванну, Лимпопо лоувелд и Ксерофитную саванну Калахари.

Харчаванне

Страус ест в основном растения, но также ловит насекомых и мелких животных, глотая пищу целиком и проглатывая мелкие камни для перетирания еды в желудке; вид клюёт растения клювом и ловит мелкую добычу, включая жесткокрылых, бабочек, двукрылых, перепончатокрылых, клопов, прямокрылых, стрекоз, ручейников, сетчатокрылых, десятиногих раков, поясковых червей и губоногих. В корм входят трава, листья, семена, цветы, насекомые, ящерицы, мелкие млекопитающие, нектар, шишки хвойных и растение. Страус использует активную охоту и поиск для добычи пищи, а суточная потребность в пище составляет от 1,5 кг до 3,5 кг.

Размнажэнне

Страус достигает зрелости в возрасте от 2 до 4 лет, а развитие зародыша занимает 4 недели. Самец привлекает самок громкими звуками и брачными танцами, вокруг одного самца обычно собирается несколько самок. Самки откладывают яйца в одну общую ямку на земле, при этом размер выводка составляет от 8 до 60. Самец и главная самка по очереди охраняют кладку и детёнышей. Интервал размножения у страуса составляет от 1 до 2 лет, и потомство может насчитывать от 8 до 15 особей.

Маса
117918–120617 г
Даўжыня
1900–2800 мм
Працягласць жыцця
10958–18263 сутак 30–50 гадоў
17592
0
1
straus
be
Страус
Struthio camelus
207
Афрыканскі страус — самая вялікая птушка на планеце. Ён не літае, але хутка бегвае па адкрытых прасторах Афрыкі і мае вельмі доўгую шыю і моцныя ногі.
Афрыканскі страус адрозніваецца ад усіх іншых птушак унікуальным размером, хуткасцю бегання і тым, што зусім не літае. Ён дапамагае прыродзе распаўсюджаць насенне раслін і служыць ежай для вялікіх хищнікаў.
Дзяўбе расліны дзюбай і ловіць дробную здабычу.
trophic:omnivore
#ffffff
Маса (птушаня)
800–45000 г
Маса самца
100000–156000 г
Маса (яйка)
1100–1600 г
Маса самкі
90000–110000 г
Даўжыня (птушаня)
300–1800 мм
Даўжыня (яйка)
150–200 мм
Даўжыня самца
2100–2800 мм
Даўжыня самкі
1900–2500 мм
Максімальная працягласць жыцця
18263 сутак 50 гадоў
Тэарэтычная працягласць жыцця
13060–18657 сутак 36–51 год
Развіццё зародка
27.79 сутак 3 тыдні 7 сутак
Памер вывадка
8–60
Спеласць
730–1460 сутак 2–4 гады
Патомацтва
8–15
Інтэрвал размнажэння
365–730 сутак 1–2 гады
Колькасць ног (птушаня)
2
Колькасць ног (дарослы страус)
2
Памер вачэй (дарослы страус)
50 мм
Памер крылаў (дарослы страус)
1000–1200 мм
Памер шыі (дарослы страус)
800–1000 мм
Супастаўна па масе
Дыван
Біём
Пустыня і сухія кусты
Біём
Трапічная савана
Свет
свет Палеартыкі
Свет
свет Афратропікі
Клімат
Цёплае ці жаркае лета
Асяроддзе пражывання (усё жыццё)
хмызнякі
Клімат
Дужы жара і суха
Асяроддзе пражывання (усё жыццё)
пустыня і паўпустыня
Ландшафт
суша
Асяроддзе пражывання (усё жыццё)
наземныя лугі і стэпы
Ландшафт
наземныя травяныя ўгоддзі
Клімат
Жарка і амаль няма ападкаў
Клімат
Цёплае лета
Клімат
Дужа сухо́
Клімат
Дужы жара і амаль суха
Клімат
Жаркая степ
Клімат
Зімовы сухі
Клімат
Дужы жаркае лета
Клімат
Степ
Асяроддзе харчавання
наземны
Сховішча
гняздо
Харчаванне
усеед
Размнажэнне (яйка)
Колер яечнай шкарлупіны
10957.5
18262.5
13060.20329154288
18657.433273632687
1900.0
2800.0
117917.9567161222
120617.1108864247
лугі, прэрыі, разнатраўныя паляны на сушы
дзяўбенне
Рабочая асобіна
Будзь {name} як {animal}, то:
час нараджэння
Жарка і амаль няма ападкаў
Skidanje sitnih komada hrane sa lišća, tla ili drugih površina.
Сабакі, дэльфіны, рысі гуляюць 9-25 гадоў і святкуюць тры разы на год
м
Карта
будзе святкаваць {n} дзень нараджэння
г
т
Калі наступіць наступны юбілей у летазлічэнні {name}
Человек
гаркая Афрыка паўднёвае пустыні, шмат саваан і лесоў
Колькасць ног
Дзяўбе расліны дзюбай і ловіць дробную здабычу.
дни
Цёплае лета
Колькі б табе было гадоў, жыві ты як {name}
лято ад прыемнага да вельмі жаркага
Тэарэтычная максімальная працягласць жыцця, ацэненая матэматычнай мадэллю Dynamic Energy Budget (DEB). Гэта біялагічны патэнцыял, разлічаны на аснове метабалічных параметраў, — рэальна зарэгістраваная працягласць жыцця, як правіла, значна меншая.
дзюба
дарослы страус
Спеласць
расліна
беапозвучныя
насекомыя
Пра здароўе
Калі б наступіў твой наступны дзень нараджэння, жыві ты як {name}
Дыван
Інтэрвал размнажэння
вынікаў
леці тёплае, зіма не вельмі холадная
Колеры
Пол
дужы жарка і даждзей амаль няма
Upcoming jubilees
Грэміны
мес.
даждзі бываюць вельмі рэдка, почти пусканя
шышкі хвойных
зімой ападкаў мала, летом іх больш
усе жывыя жывёлы без хрыбта
Тип питания
Фільтры
леці очень жаравое, суха, шмат травы
Цёплае ці жаркае лета
свет Палеартыкі
трава
Upcoming birthdays
Structure de reproduction construite ou utilisée pour pondre des œufs et élever les petits.
Сапраўды доўгае жыццё: 40-100 гадоў. Галаўныя кіты, альбатросы, гіганцкія чарапахі ўспамінаюць дзень нараджэння раз у год
Працягласць жыцця
Пустыня і сухія кусты
Дужы жара і амаль суха
Узрост (маладое жывёла)
Узрост (ад нараджэння да смерці)
шышкі хвойных дрэў з насеннем
Узрост (эмбрыён)
вялікая частка Еўропы і Аззіі, розныя лесы, степі і тундра
Гулякі
Hrana se skuplja sa izloženih vanjskih površina podloge.
Памер крылаў
Юбілей — гэта кожны 10-ы дзень нараджэння
Падрабязней:
Stade de développement le plus précoce à l'intérieur d'un œuf ou d'un utérus.
Дэлавыя сосіскі
Сярэдняя працягласць жыцця
нектар
лісты
Avale rapidement les proies ou aliments entiers sans mâcher.
Як выглядаюць?
палавая спеласць / пачатак размнажэння
вылет (у насякомых)
смерць / канец працягласці жыцця
Як жывуць?
апладненне / адкладванне яек
Як сябе паводзяць?
нараджэнне / вылупленне
метамарфоз / канец лічынкавай стадыі
канец акселерацыі
Падзяліцца
Знайсці хатняга жывёлу...
Individu mature et pleinement développé capable de se reproduire.
гарка, даждзі нярэўнамерна, шмат травы і дрэў
паглынанне
збіранне
Chasse et capture active de proies vivantes.
Хатнія жывёлы
Berulang kali mematuk atau menyelidik substrat dengan paruh untuk mendapatkan makanan.
хмызнякі
Жаркая степ
L'alimentation se fait principalement sur terre ou dans la végétation.
слодкі нектар і цветковы пылацца
юбілей у стылі {name}
Памер вачэй
наземныя хмызняковыя біятопы — маквіс, чапараль, буш
см
Старпёры
Знайсці жывёлу або пароду...
пустыня і паўпустыня
turns
Халатнікі
наземныя лугі і стэпы
наземныя травяныя ўгоддзі
гаркая Афрыка паўднёвае пустыні, шмат саваан і лесоў
Памер вывадка
Трапічная савана
Крыніцы даных карты: Класіфікацыя экасістэм — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022), карты распаўсюджвання Keith et al. (2020), https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513; Буйныя марскія экасістэмы (LME) — NOAA LME Program; Батыметрыя — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026), GEBCO_2026 Grid, https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa; Кліматычныя даныя — Generated using Copernicus Climate Change Service information; Даныя аб распаўсюджванні відаў — GBIF.org, Derived dataset «all animals», https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0
Як даглядаць?
Жывуць ад 25 да 40 гадоў. Арангутаны, белагаловыя арланы, афрыканскія сланы святкуюць два разы на год
Не ўказана
°C
Поделиться
Recherche active d'habitats pour localiser des sources de nourriture.
Дзе сустракаюцца?
Колер пуху
Зімовы сухі
Легендарнае даўгалецце: больш за 100 гадоў. Галапагосскія чарапахі, гренландскія акулы, акіянскія вянгеркі святкуюць з сям'ёй раз у 4 гады
Патомацтва
Аксакалы
лісце і сцёблы злакаў і іншай травяністай расліннасці
Бро
Таксоны
калі б нарадзіліся як {name}
усеед
ўзрост
дата нараджэння
дробныя млекакормячыя — мышы, бурозубкі, кажаны
свет Палеартыкі
засушлівыя наземныя біятопы з рэдкай расліннасцю
Закрыць
Колер яечнай шкарлупіны
was
Кар'ера ад 7 да 15 месяцаў. Джунгарскія хамякі, палёўкі, палявыя цвыркуны святкуюць дзень нараджэння два разы на месяц
Асноўнае
Мой вага?
Бесперапынны карнавал: жывуць усяго некалькі дзён. Аднадзёнкі, колавароткі, мошкі святкуюць дзень нараджэння больш за два разы на дзень
паверхня
асноўныя крыніцы харчавання
Патэнцыйныя месцы пражывання
багато травы, мала дрэў, дажджы бываюць рэдка
Дужы жаркае лета
дн.
У ўтрыманні
У руху ад 1,3 да 3,5 гадоў. Лясныя мышы, анолісы, вясёлкавыя рыбкі гуляюць раз на месяц
Маса
молодыя пагонкі і лісці раслін
Камары, пладовыя мушкі, дробныя ракападобныя мітусяцца да 7 месяцаў і ладзяць вечарынку кожны тыдзень
наземны
Развіццё зародка
дробныя млекакормячыя
лецім вельмі жаркае, вышэй +25…+30 °C
дзень нараджэння ў стылі {name}
Ссылка скопирована
Нічога не знойдзена
На карце
усе жыццёвыя стадыі
Самка ♀
свет Афратропікі
ад 150 да 300 кілограмаў, 1,6 – 4 метры
Крыніцы даных карты: Класіфікацыя экасістэм — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022), карты распаўсюджвання Keith et al. (2020), https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513; Буйныя марскія экасістэмы (LME) — NOAA LME Program; Батыметрыя — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026), GEBCO_2026 Grid, https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa; Кліматычныя даныя — Generated using Copernicus Climate Change Service information; Даныя аб распаўсюджванні відаў — GBIF.org, Derived dataset «all animals», https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0 Карта патэнцыйных месцаў пражывання змадэляваная па даных аб назіраннях. Карта © Zveriki.com, ліцэнзія CC BY 4.0.
год нараджэння
Спеласць
наземнае асяроддзе пражывання, паверхня сушы па-за вадой
г.
кв. мм
Наколькі падобныя?
Памер шыі
Самец ♂
да свята засталося
птушаня
узрост як {name}
Як размножваюцца?
У руху ад 3,5 да 6 гадоў. Вожыкі, вароны, яшчаркі частачаць сабе шэсць разоў на год
Колер ног
А калі з'есці?
Дужа сухо́
Ні тое, ні другое
ад нараджэння да даросласці
Jeune progéniture encore dépendante des soins parentaux.
гняздо
Чым сілкуюцца?
Дзе жывуць?
Individu immature n'ayant pas encore atteint la maturité reproductive.
ад нараджэння да смерці
Колер апярэння
свет Афратропікі
Дужы жара і суха
Працягласць
живыя намётнікі
Гэта я
вялікая частка Еўропы і Аззіі, розныя лесы, степі і тундра
Степ
Геймеры
Як уладкаваны?
жывыя яшчаркі
мм
Тэарэтычная працягласць жыцця
Зоркі
Спасылка скапіравана
мл
Мой узрост?
тыд.
Мой памер?
днём вельмі жарка, ноччу холадна, дажджо почти няма
суша
Бясполая
памяняць месцамі
актыўнае драпежніцтва
Хто з нас нібы па чарах ператворыцца і стане як {animal}?
яшчаркі
Трусы, сокалы, чырвонавухія чарапахі гуляюць 6-9 гадоў і ладзяць вечарынку чатыры разы на год
Дзе хаваюцца?
адсвяткаваў {n} дзень нараджэння
адкрытыя травяністыя прасторы — стэпы, саваны, прэрыі
Калі б быў твой дзень нараджэння, жыві ты як {name}
Батяні
Максімальная працягласць жыцця
дужа жарка і ападкаў амаль няма
фуражироўка
усё жыццё
Гермафрадыт ⚥
яйка
Tvrda, izbočena usna šupljina za ispitivanje, čupanje ili lomljenje hrane.
Даўжыня
кг
дужы жарка і суха, даждзі рэдкія, жывуць кактусы
Назіранні
яшчэ ◉{N} уласцівасцей па дотыку
птушаня
лялечка
імага
маладая птушка
маладая птушка
african-ostrich
straus
d-v-qusu
n-amt-shay-t
straus
jaylam
dachou
aprik-uli-siraklema
straus
tajo
afrika-tookushtary
noj
t-v-koshy
straus
tuo-niao
  • Крупные особи африканского страуса могут достигать высоты 2,7 метров и весить до 156 кг. Обычный вес страуса в среднем составляет около 50 кг.
  • Африканский страус способен долгое время обходиться без воды, так как получает её из зеленой массы растений. Подобно верблюдам, он может спокойно голодать несколько дней.
  • Взрослый африканский страус может серьёзно ранить или убить льва ударом ноги, вооружённой твёрдым когтем.
  • В случае опасности африканский страус бежит со скоростью до 60—70 км/ч, делая шаги длиной 3,5—4 м.
  • Самец африканского страуса выкапывает в песке гнездо глубиной до 30–60 см, куда все самки гарема периодически откладывают яйца, совершая такую манипуляцию раз в два дня.
  • Африканские страусы при благоприятных условиях способны прожить около 75 лет.
  • За час до появления на свет птенец страуса начинает долбить клювом яйцо и упирается ногами в его концы, а затем бьёт затылком в одну точку, чтобы вылупиться.
  • В популяциях, где слишком много самок, количество яиц в кладке может быть таким, что самец физически не может прикрыть все потомство своим телом.

Узрост

  • Африканские страусы при благоприятных условиях способны прожить около 75 лет.

Страус может жить от 30 до 50 лет, а максимальная продолжительность жизни вида составляет 50 лет, теоретическая – от 35 лет 10 месяцев до 51 года 1 месяца. Возраст половой зрелости у страуса наступает в период от 1 года 11 месяцев до 4 лет. Развитие начинается со стадии «Эмбрион», когда зародыш развивается внутри крупного яйца в течение шести недель. После вылупления появляется птенец, покрытый пухом, который сразу встаёт на ноги и следует за родителями; эта стадия длится от 1 дня до 2 лет. Затем наступает стадия «Взрослый», когда птица способна размножаться, и она может продолжаться от 2 до 60 лет. Самцы чёрные с белыми крыльями, а самки – серо-коричневые. Глаза у птенца открываются с рождения.

Фенатып

  • Взрослый африканский страус может серьёзно ранить или убить льва ударом ноги, вооружённой твёрдым когтем.
  • За час до появления на свет птенец страуса начинает долбить клювом яйцо и упирается ногами в его концы, а затем бьёт затылком в одну точку, чтобы вылупиться.

Мягкий коричневый пух покрывает тело птенца, а длинные ноги позволяют быстро бегать уже через несколько дней после рождения. Взрослый страус обладает крупными глазами с хорошим зрением, каждый глаз размером с мозг страуса, и очень сильными ногами с двумя пальцами на каждой, один из которых имеет большой коготь; ноги позволяют развивать скорость до 70 километров в час. Длинная шея помогает осматривать местность с большой высоты и доставать листья с кустов, а чёрные перья на теле контрастируют с белыми на крыльях и хвосте, используемыми при брачных танцах. Небольшие крылья не используются для полёта, но помогают сохранять равновесие при беге и во время танцев.

Фізіялогія

  • Африканский страус способен долгое время обходиться без воды, так как получает её из зеленой массы растений. Подобно верблюдам, он может спокойно голодать несколько дней.

Страус – вид, достигающий в длину тела от 1,9 до 2,8 метра и имеющий массу от 117,92 до 120,62 килограмма. На стадии «Эмбрион» детёныши имеют массу тела от 1,1 до 1,6 кг и длину тела от 15 до 20 см, а на стадии «Птенец» – массу тела от 0,8 до 45 кг и длину тела от 30 см до 1,8 метра. Взрослый самец может весить от 100 до 156 кг, а длина его тела составляет от 2,1 до 2,8 метра.

Асяроддзе пражывання

Высота над уровнем моря — до 2 км. Биомы — Пустыня и сухие кусты (очень жарко и сухо, дожди редкие, живут кактусы), Тропическая саванна (жарко, дожди неравномерно, много травы и деревьев). Ландшафт — суша, пустыня и полупустыня, наземные луга и степи, наземные травяные угодья. Климат — Очень жарко и почти сухо (очень жарко и дождей почти не бывает), Жаркая степь (лето очень жаркое, сухо, много травы), Очень сухо (дожди бывают очень редко, почти пустыня), Очень жарко и сухо (днём очень жарко, ночью холодно, дождей почти нет), Зимой мало осадков (зимой осадков мало, летом их больше).

Сховішча

  • Самец африканского страуса выкапывает в песке гнездо глубиной до 30–60 см, куда все самки гарема периодически откладывают яйца, совершая такую манипуляцию раз в два дня.

Страус обитает на открытой земле среди травы, используя гнездо в качестве укрытия. Гнездовая структура служит для откладки яиц и выращивания детёнышей.

Геаграфія

Страус обитает в мире Афротропики и мире Палеарктики, предпочитая Сомалийские акациево-коммифоровые кустарниковые заросли и редколесья, Южные кустарниковые заросли и чащи Acacia-Commiphora, Ксерофитные кустарники Африканского Рога, Западноконголезскую лесо-саванну, Лимпопо лоувелд и Ксерофитную саванну Калахари.

Харчаванне

  • Африканский страус способен долгое время обходиться без воды, так как получает её из зеленой массы растений. Подобно верблюдам, он может спокойно голодать несколько дней.
  • За час до появления на свет птенец страуса начинает долбить клювом яйцо и упирается ногами в его концы, а затем бьёт затылком в одну точку, чтобы вылупиться.

Страус ест в основном растения, но также ловит насекомых и мелких животных, глотая пищу целиком и проглатывая мелкие камни для перетирания еды в желудке; вид клюёт растения клювом и ловит мелкую добычу, включая жесткокрылых, бабочек, двукрылых, перепончатокрылых, клопов, прямокрылых, стрекоз, ручейников, сетчатокрылых, десятиногих раков, поясковых червей и губоногих. В корм входят трава, листья, семена, цветы, насекомые, ящерицы, мелкие млекопитающие, нектар, шишки хвойных и растение. Страус использует активную охоту и поиск для добычи пищи, а суточная потребность в пище составляет от 1,5 кг до 3,5 кг.

Размнажэнне

  • Самец африканского страуса выкапывает в песке гнездо глубиной до 30–60 см, куда все самки гарема периодически откладывают яйца, совершая такую манипуляцию раз в два дня.
  • В популяциях, где слишком много самок, количество яиц в кладке может быть таким, что самец физически не может прикрыть все потомство своим телом.

Страус достигает зрелости в возрасте от 2 до 4 лет, а развитие зародыша занимает 4 недели. Самец привлекает самок громкими звуками и брачными танцами, вокруг одного самца обычно собирается несколько самок. Самки откладывают яйца в одну общую ямку на земле, при этом размер выводка составляет от 8 до 60. Самец и главная самка по очереди охраняют кладку и детёнышей. Интервал размножения у страуса составляет от 1 до 2 лет, и потомство может насчитывать от 8 до 15 особей.

Памер

  • Крупные особи африканского страуса могут достигать высоты 2,7 метров и весить до 156 кг. Обычный вес страуса в среднем составляет около 50 кг.
  • В случае опасности африканский страус бежит со скоростью до 60—70 км/ч, делая шаги длиной 3,5—4 м.
  • В популяциях, где слишком много самок, количество яиц в кладке может быть таким, что самец физически не может прикрыть все потомство своим телом.