Мангусты

Мангусты — © Zveriki.com, AI-generated image based on the original work of Jphi09, Creative Commons Attribution 3.0 Unported

Узрост

Типичная продолжительность жизни — от 6 до 10 лет. Максимальная продолжительность жизни — 14 лет. Теоретическая продолжительность жизни — от 5 лет 7 месяцев до 11 лет 1 месяц. Возраст половой зрелости — от 8 месяцев до 1 год. Глаза открываются в возрасте — от 3 недели до 1 месяц 1 неделя. Начинает ходить в возрасте — 1 месяц 1 неделя. Зародыш развивается внутри матери после оплодотворения. Детёныш сразу после рождения. Рождается слепым, глухим и почти без шерсти. Пьёт только молоко матери. Взрослая фретка. Животное полностью выросло и может приносить потомство. Длительность стадии: от 1 до 9 л.

Фенатып

Фретка — вид с длинным, тонким и очень гибким телом, позволяющим пролезать в узкие норы и укрытия. У детёнышей глаза закрыты и открываются только на четвёртой-пятой неделе, а кожа розовая и тонкая в первые дни, через неделю начинает расти шерсть. Шерсть взрослого вида густая и короткая, окрас варьируется от светлого до тёмно-коричневого с чёрными отметинами. На всех лапах имеются крепкие острые когти, используемые для копания и хватания добычи, а длинный пушистый хвост помогает сохранять равновесие. Острые зубы помогают быстро убивать и есть добычу, эмбрион получает питание от матери через плаценту.

Фізіялогія

Фретка – вид хищных млекопитающих, характеризующийся высотой тела от 1,7 до 3,25 м, длиной тела от 32 до 50 см и массой от 0,6 до 2 кг. На стадии «Эмбрион» масса тела составляет 0 г, а на стадии «Детёныш» – от 6 до 250 г при длине тела от 8 до 15 см. Взрослый самец или самка имеет массу тела от 0,8 до 2 кг и длину тела от 38 до 50 см. Детёныши фретки быстро растут и развиваются, постепенно приближаясь к параметрам взрослого вида.

Асяроддзе пражывання

Фретка населяет сушу и наземные леса, предпочитая умеренные смешанные леса с тёплым летом и обилием дубов, берёз и клёнов, а также затопляемые луга с большим количеством травы. Вид встречается в тайге с холодной зимой и преобладанием хвойных деревьев, таких как ель и сосна, и в тундре с очень холодным климатом и коротким летом, где мало деревьев и много мха. Климат для фретки характеризуется прохладным летом с температурой от +15 до +20 °C, а также постоянной влажностью и частыми дождями, но вид может адаптироваться к более комфортному лету с температурой от +20 до +25 °C и большому количеству осадков, и к тёплому лету с не очень холодной зимой.

Сховішча

Фретка обитает в норах под землёй или в клетках и вольерах у человека, используя для этого логово. Для строительства укрытия вид использует бумагу, ткань и сено. Логово служит фретке для размножения, отдыха и защиты от солнца.

Геаграфія

Фретка обитает в мире Палеарктики, и её среда обитания включает Кельтские широколиственные леса, Смешанные леса Балтии и Европейские атлантические смешанные леса.

Харчаванне

Фретка — строгий хищник, питающийся только мясной пищей, и ведет активную охоту, преследуя добычу. В природе вид ловит грызунов, кроликов и птиц, а также поедает яйца, насекомых, зайцев и кроликов. Суточная потребность в пище составляет от 50 г до 150 г. Добычей фретки являются мыши, хомяковые, зайцеобразные, грызуны, рукокрылые и другое млекопитающее. Способ добычи пищи – охота на мелкую добычу. Дома виду дают сырое мясо или специальный корм.

Размнажэнне

Фретка – вид, обитающий и развивающийся на суше, вне водоёмов, размножается посредством живорождения. Размножение происходит весной, когда самка, достигшая зрелости в возрасте от 8 месяцев до 1 года, после беременности длительностью 42 дня рожает от 3 до 8 детёнышей, которые рождаются живыми на суше и не вылупляются из яиц или икры. Детёныши развиваются в гнезде, которое может располагаться прямо на поверхности грунта на суше, либо быть спрятано в подземной норе; только мать проявляет родительскую заботу о потомстве, кормит их молоком и защищает в гнезде, где могут находиться икра, яйца или детёныши. Интервал размножения составляет 1 год, а половое размножение всегда происходит с оплодотворением, без смены поколений, то есть гомогамия.

Маса
600–2000 г
Даўжыня
320–500 мм
Працягласць жыцця
2192–3653 сутак 6–10 гадоў
178973
0
1
mangusty
be
Мангусты
Mustela putorius furo
Фрэтка — гэта невялікае хижнае млекапытаючае з сямейства кунеў. Яна з'яўляецца паместнай формай леснага хорька і ужо сотні гадоў жыве побач з чалавекам як хатні жывёл і ловец грызуноў.
Фрэтка адрозніваецца ад дзікага хорька больш прыязным характарам і рознымі забарваеннемі шерсты. Яна важная для прыроды тым, што яе дзікі прадкі дапамагаюць стрымліваць колькасць грызуноў у лесах і палях.
палюе на дробную здабычу
trophic:carnivore
feeding_timing:nocturnal
#f3f1ec
Маса самца
800–2000 г
Маса (эмбрыён)
1–10 г
Маса (дзіцяня)
6–250 г
Маса самкі
600–1200 г
Даўжыня самца
380–500 мм
Даўжыня самкі
320–400 мм
Даўжыня (дзіцяня)
80–150 мм
Вышыня
1700–3250 мм
Максімальная працягласць жыцця
5114 сутак 14 гадоў
Тэарэтычная працягласць жыцця
2027–4054 сутак 6–11 гадоў
Памер вывадка
3–8
Спеласць
240–365 сутак 8 месяцаў – 1 год
Патомацтва
3–8
Інтэрвал размнажэння
365 сутак 1 год
Колькасць вачэй (дзіцяня)
2
Колькасць зубоў (дарослы)
34
Колькасць кіпцюроў (дарослы)
20
Памер цела (дарослы)
0.32–0.5 мм
Памер хваста (дарослы)
70–150 мм
Размнажэнне
звычайны паўховы
Супастаўна па масе
Кокас
Біём
Затопленыя луги
Біём
Умераны смешаны лес
Біём
Тайга
Свет
Хатні свет
Біём
Тундра
Свет
свет Палеартыкі
Ландшафт
наземны лес
Клімат
Цёплае лета і шмат дажджоў
Ландшафт
суша
Клімат
Заўсёды вельмі мокра
Клімат
Цёплае лета
Клімат
Прахаладнае лета
Клімат
Прыемнае лета
Ландшафт
лясы
Асяроддзе харчавання
водны
Асяроддзе харчавання
прыбярэжны
Асяроддзе харчавання
падземны
Асяроддзе харчавання
наземны
Сховішча
нора
Харчаванне
драпежнік
Размнажэнне
нежнае маці
Размнажэнне
гняздо на зямлі
Размнажэнне
у норе
Размнажэнне
жывародны
Размнажэнне
у наземным гнязде
Размнажэнне
суша
Фізіялогія
Фрэткі лінейце два разы ў год — вясной і восеньню. Зімою шерсть становіцца гушчэй, а летам — карочэй і светлэй.
2191.5
3652.5
2027.1375
4054.275
320.0
500.0
600.0
2000.0
Фрэткі лінейце два разы ў год — вясной і восеньню. Зімою шерсть становіцца гушчэй, а летам — карочэй і светлэй.
-1
-1
сено
гамогамія, размнажэнне заўсёды з апладоўваннем, чаргаваў пакаленняў няма
Рабочая асобіна
Памер хваста
Будзь {name} як {animal}, то:
час нараджэння
Нырае пад ваду, каб дабрацца да здабычы або ежы на глыбіні.
Opisuje izkopavanje zemlje ali podlage za iskanje ali dostop do hrane.
размнажэнне
пераслед
Сабакі, дэльфіны, рысі гуляюць 9-25 гадоў і святкуюць тры разы на год
м
Карта
будзе святкаваць {n} дзень нараджэння
г
лято няжажкае, +15…+20 °C
т
Калі наступіць наступны юбілей у летазлічэнні {name}
Человек
дужа холодна, кароткае лета, дрэў майже няма, доўга мху
дни
Цёплае лета
Колькі б табе было гадоў, жыві ты як {name}
Тэарэтычная максімальная працягласць жыцця, ацэненая матэматычнай мадэллю Dynamic Energy Budget (DEB). Гэта біялагічны патэнцыял, разлічаны на аснове метабалічных параметраў, — рэальна зарэгістраваная працягласць жыцця, як правіла, значна меншая.
дарослы
Спеласць
Кокас
насекомыя
Пра здароўе
Калі б наступіў твой наступны дзень нараджэння, жыві ты як {name}
грызуны ў цэлым — пацукі, вавёркі, суслікі
Інтэрвал размнажэння
вынікаў
Колькасць вачэй
леці тёплае, зіма не вельмі холадная
Колеры
Прахаладнае лета
Пол
Upcoming jubilees
Грэміны
ныранне
мес.
Тип питания
Фільтры
бег
Ujame ali obdeluje hrano z grizenjem ali kljuvanjem z gobcem.
свет Палеартыкі
нора
Upcoming birthdays
ікры, яйкі або дзяці развіваються ў гнязде, пабудованым на зямлі або блізка да яе
Сапраўды доўгае жыццё: 40-100 гадоў. Галаўныя кіты, альбатросы, гіганцкія чарапахі ўспамінаюць дзень нараджэння раз у год
Працягласць жыцця
у норе
Вышыня
гняздо на зямлі
даждзі ідуць амаль заўсёды, вельмі сыра
дзяці нарожваюцца жывыми на суслі, а не вылупляюцца з ікрынкі ці яйца
Узрост (ад нараджэння да смерці)
шчыліна
Хатні свет
вялікая частка Еўропы і Аззіі, розныя лесы, степі і тундра
Гулякі
Hrana se skuplja sa izloženih vanjskih površina podloge.
Юбілей — гэта кожны 10-ы дзень нараджэння
Падрабязней:
Тундра
Stade de développement le plus précoce à l'intérieur d'un œuf ou d'un utérus.
Дэлавыя сосіскі
Сярэдняя працягласць жыцця
гняздо распаўночана прама на паверхні грунту на суше, толькі маці паказвае бацькоўскую турботу пра патомства
у наземным гнязде
жывародны
Як выглядаюць?
палавая спеласць / пачатак размнажэння
вылет (у насякомых)
смерць / канец працягласці жыцця
птушы
Як жывуць?
апладненне / адкладванне яек
Як сябе паводзяць?
нараджэнне / вылупленне
метамарфоз / канец лічынкавай стадыі
канец акселерацыі
Падзяліцца
Знайсці хатняга жывёлу...
Individu mature et pleinement développé capable de se reproduire.
гняздо схавана ў подзёмнай нора
Chasse et capture active de proies vivantes.
ад 0,5 да 0,8 кілограмма, 0,5 – 1 метр
капаць
Хатнія жывёлы
кусанне
L'alimentation se fait principalement sur terre ou dans la végétation.
юбілей у стылі {name}
жывуць у домах і на фермах
Колькасць кіпцюроў
см
Старпёры
Знайсці жывёлу або пароду...
turns
Халатнікі
наземны лес
Колер хваста
Затопленыя луги
Памер вывадка
Крыніцы даных карты: Класіфікацыя экасістэм — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022), карты распаўсюджвання Keith et al. (2020), https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513; Буйныя марскія экасістэмы (LME) — NOAA LME Program; Батыметрыя — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026), GEBCO_2026 Grid, https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa; Кліматычныя даныя — Generated using Copernicus Climate Change Service information; Даныя аб распаўсюджванні відаў — GBIF.org, Derived dataset «all animals», https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0
Як даглядаць?
Жывуць ад 25 да 40 гадоў. Арангутаны, белагаловыя арланы, афрыканскія сланы святкуюць два разы на год
Не ўказана
°C
Поделиться
Дзе сустракаюцца?
зайцы і трусы
Locomotion dans l'eau utilisée lors de la recherche ou de la capture de proies.
Легендарнае даўгалецце: больш за 100 гадоў. Галапагосскія чарапахі, гренландскія акулы, акіянскія вянгеркі святкуюць з сям'ёй раз у 4 гады
Патомацтва
Аксакалы
Бро
звычайны паўховы
Таксоны
драпежнік
калі б нарадзіліся як {name}
Aktivno lovi in ujame premično plen v odprtem prostoru.
ўзрост
дата нараджэння
плаванне
свет Палеартыкі
спынак
Колер поўсці
Закрыць
was
Кар'ера ад 7 да 15 месяцаў. Джунгарскія хамякі, палёўкі, палявыя цвыркуны святкуюць дзень нараджэння два разы на месяц
начны
Асноўнае
прыбярэжны
Мой вага?
Бесперапынны карнавал: жывуць усяго некалькі дзён. Аднадзёнкі, колавароткі, мошкі святкуюць дзень нараджэння больш за два разы на дзень
паверхня
асноўныя крыніцы харчавання
зубы
Патэнцыйныя месцы пражывання
эмбрыён
дн.
У ўтрыманні
У руху ад 1,3 да 3,5 гадоў. Лясныя мышы, анолісы, вясёлкавыя рыбкі гуляюць раз на месяц
L'alimentation se fait dans des milieux aquatiques tels que rivières, lacs ou océans.
Маса
жывыя зайцы і трусы
халадная зіма, шмат хвойных дрэў: яліна, сосна
Камары, пладовыя мушкі, дробныя ракападобныя мітусяцца да 7 месяцаў і ладзяць вечарынку кожны тыдзень
наземны
Памер цела
водны
суша
дзень нараджэння ў стылі {name}
Ссылка скопирована
Нічога не знойдзена
падземны
живыя птушы
На карце
Прыемнае лета
усе жыццёвыя стадыі
Самка ♀
палюе на дробную здабычу
гняздо разгублена прама на паверхні грунту на суслі
грызуны
Крыніцы даных карты: Класіфікацыя экасістэм — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022), карты распаўсюджвання Keith et al. (2020), https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513; Буйныя марскія экасістэмы (LME) — NOAA LME Program; Батыметрыя — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026), GEBCO_2026 Grid, https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa; Кліматычныя даныя — Generated using Copernicus Climate Change Service information; Даныя аб распаўсюджванні відаў — GBIF.org, Derived dataset «all animals», https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0 Карта патэнцыйных месцаў пражывання змадэляваная па даных аб назіраннях. Карта © Zveriki.com, ліцэнзія CC BY 4.0.
год нараджэння
Abri utilisé spécifiquement pour la reproduction ou la nidification.
Спеласць
Колер скуры
птушыны яйкі
кралікі
наземнае асяроддзе пражывання, паверхня сушы па-за вадой
г.
кв. мм
лято камфортнае, +20…+25 °C
захаванне ад сонца
Наколькі падобныя?
жывуць у домах і на фермах
Самец ♂
да свята засталося
дзіцяня
узрост як {name}
Як размножваюцца?
У руху ад 3,5 да 6 гадоў. Вожыкі, вароны, яшчаркі частачаць сабе шэсць разоў на год
А калі з'есці?
Ні тое, ні другое
ад нараджэння да даросласці
Jeune progéniture encore dépendante des soins parentaux.
нежнае маці
Чым сілкуюцца?
Дзе жывуць?
Individu immature n'ayant pas encore atteint la maturité reproductive.
Tvrde zubne strukture za ugriz, kidanje ili struganje hrane.
лясы на сушы — трапічныя, умераныя, барэальныя
вада часта заляе зямлю, шмат травы
грызуны
Умераны смешаны лес
Працягласць
живыя намётнікі
Гэта я
вялікая частка Еўропы і Аззіі, розныя лесы, степі і тундра
Activité de recherche de nourriture principalement nocturne.
Заўсёды вельмі мокра
тука
Геймеры
Колькасць зубоў
Як уладкаваны?
мм
Тэарэтычная працягласць жыцця
Зоркі
Спасылка скапіравана
мл
Мой узрост?
тыд.
Мой памер?
суша
Hidup di area terbuka atau semi-terbuka dengan pohon dan semak yang tersebar.
Тайга
Бясполая
памяняць месцамі
актыўнае драпежніцтва
Хто з нас нібы па чарах ператворыцца і стане як {animal}?
Трусы, сокалы, чырвонавухія чарапахі гуляюць 6-9 гадоў і ладзяць вечарынку чатыры разы на год
Дзе хаваюцца?
Цёплае лета і шмат дажджоў
абітаюць і развіваюцца на суше, па-за водоёмамі
папера
адсвяткаваў {n} дзень нараджэння
Калі б быў твой дзень нараджэння, жыві ты як {name}
лясы
Батяні
Максімальная працягласць жыцця
Хатні свет
Гермафрадыт ⚥
эмбрыён
яйка
леці теплае, шмат дубоў, берёз, клёнаў
Даўжыня
кг
багато дажджоў, лета цёплае і прыемнае
Назіранні
яшчэ ◉{N} уласцівасцей па дотыку
дзіцяня
лялечка
імага
моладзь
падлетак
ferrets
fretka
ferret
abn-mqrd
mangusty
ferrets
feretto
ferrets
fretka
peleos
fretka
feretka
ferrets
fretka
meng-yan-diao
  • Хорек – непоседливый, игривый и любопытный зверек. Он постоянно носится по квартире, пытаясь привлечь внимание.
  • Она умеет пролезать в очень узкие щели благодаря гибкому телу.
  • Фретки имеют отличное обоняние и используются для охоты на кроликов.
  • Они издают множество звуков — от «дукинга» до шипения.
  • Фретки спят до 18 часов в сутки.
  • В неволе доживают до 8–10 лет.
  • Фретка — одомашненная форма лесного хорька, которую разводят уже более 2000 лет.
  • Фретки могут быть обучены ходить на поводке.
  • В помёте обычно 5–10 детёнышей.
  • У них сезонная линька.
  • Фретка — одомашненная форма лесного хорька, которую разводят уже более 2000 лет.

Узрост

  • Фретки спят до 18 часов в сутки.
  • В неволе доживают до 8–10 лет.
  • В помёте обычно 5–10 детёнышей.
  • У них сезонная линька.

Типичная продолжительность жизни — от 6 до 10 лет. Максимальная продолжительность жизни — 14 лет. Теоретическая продолжительность жизни — от 5 лет 7 месяцев до 11 лет 1 месяц. Возраст половой зрелости — от 8 месяцев до 1 год. Глаза открываются в возрасте — от 3 недели до 1 месяц 1 неделя. Начинает ходить в возрасте — 1 месяц 1 неделя. Зародыш развивается внутри матери после оплодотворения. Детёныш сразу после рождения. Рождается слепым, глухим и почти без шерсти. Пьёт только молоко матери. Взрослая фретка. Животное полностью выросло и может приносить потомство. Длительность стадии: от 1 до 9 л.

Фенатып

  • Она умеет пролезать в очень узкие щели благодаря гибкому телу.
  • Фретки имеют отличное обоняние и используются для охоты на кроликов.

Фретка — вид с длинным, тонким и очень гибким телом, позволяющим пролезать в узкие норы и укрытия. У детёнышей глаза закрыты и открываются только на четвёртой-пятой неделе, а кожа розовая и тонкая в первые дни, через неделю начинает расти шерсть. Шерсть взрослого вида густая и короткая, окрас варьируется от светлого до тёмно-коричневого с чёрными отметинами. На всех лапах имеются крепкие острые когти, используемые для копания и хватания добычи, а длинный пушистый хвост помогает сохранять равновесие. Острые зубы помогают быстро убивать и есть добычу, эмбрион получает питание от матери через плаценту.

Фізіялогія

  • У них сезонная линька.

Фретка – вид хищных млекопитающих, характеризующийся высотой тела от 1,7 до 3,25 м, длиной тела от 32 до 50 см и массой от 0,6 до 2 кг. На стадии «Эмбрион» масса тела составляет 0 г, а на стадии «Детёныш» – от 6 до 250 г при длине тела от 8 до 15 см. Взрослый самец или самка имеет массу тела от 0,8 до 2 кг и длину тела от 38 до 50 см. Детёныши фретки быстро растут и развиваются, постепенно приближаясь к параметрам взрослого вида.

Асяроддзе пражывання

Фретка населяет сушу и наземные леса, предпочитая умеренные смешанные леса с тёплым летом и обилием дубов, берёз и клёнов, а также затопляемые луга с большим количеством травы. Вид встречается в тайге с холодной зимой и преобладанием хвойных деревьев, таких как ель и сосна, и в тундре с очень холодным климатом и коротким летом, где мало деревьев и много мха. Климат для фретки характеризуется прохладным летом с температурой от +15 до +20 °C, а также постоянной влажностью и частыми дождями, но вид может адаптироваться к более комфортному лету с температурой от +20 до +25 °C и большому количеству осадков, и к тёплому лету с не очень холодной зимой.

Сховішча

Фретка обитает в норах под землёй или в клетках и вольерах у человека, используя для этого логово. Для строительства укрытия вид использует бумагу, ткань и сено. Логово служит фретке для размножения, отдыха и защиты от солнца.

Геаграфія

Фретка обитает в мире Палеарктики, и её среда обитания включает Кельтские широколиственные леса, Смешанные леса Балтии и Европейские атлантические смешанные леса.

Харчаванне

Фретка — строгий хищник, питающийся только мясной пищей, и ведет активную охоту, преследуя добычу. В природе вид ловит грызунов, кроликов и птиц, а также поедает яйца, насекомых, зайцев и кроликов. Суточная потребность в пище составляет от 50 г до 150 г. Добычей фретки являются мыши, хомяковые, зайцеобразные, грызуны, рукокрылые и другое млекопитающее. Способ добычи пищи – охота на мелкую добычу. Дома виду дают сырое мясо или специальный корм.

Размнажэнне

  • В помёте обычно 5–10 детёнышей.

Фретка – вид, обитающий и развивающийся на суше, вне водоёмов, размножается посредством живорождения. Размножение происходит весной, когда самка, достигшая зрелости в возрасте от 8 месяцев до 1 года, после беременности длительностью 42 дня рожает от 3 до 8 детёнышей, которые рождаются живыми на суше и не вылупляются из яиц или икры. Детёныши развиваются в гнезде, которое может располагаться прямо на поверхности грунта на суше, либо быть спрятано в подземной норе; только мать проявляет родительскую заботу о потомстве, кормит их молоком и защищает в гнезде, где могут находиться икра, яйца или детёныши. Интервал размножения составляет 1 год, а половое размножение всегда происходит с оплодотворением, без смены поколений, то есть гомогамия.

Памер

  • Она умеет пролезать в очень узкие щели благодаря гибкому телу.
  • Хорек – непоседливый, игривый и любопытный зверек. Он постоянно носится по квартире, пытаясь привлечь внимание.
  • Фретки имеют отличное обоняние и используются для охоты на кроликов.
  • Они издают множество звуков — от «дукинга» до шипения.
  • Фретки могут быть обучены ходить на поводке.

Утрыманне

  • В неволе доживают до 8–10 лет.