Chrysocyon brachyurus

Гривистый волк — © Zveriki.com, derived work based on image based on the original work of Museum of Veterinary Anatomy FMVZ USP / name of the photographer when stated, Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0

Узрост

Гривастый волк, вид, имеет типичную продолжительность жизни от 5 до 15 лет, а максимальная зарегистрированная продолжительность жизни составляет 16 лет 10 месяцев, при теоретической продолжительности от 8 лет 5 месяцев до 16 лет 10 месяцев. Возраст половой зрелости у самцов и самок наступает в возрасте от 1 года 6 месяцев до 2 лет 6 месяцев. Стадия «Эмбрион» характеризуется тем, что зародыш развивается внутри матери около двух месяцев и не питается самостоятельно. Детёныш рождается слепым и беззубым, живёт с родителями, пьёт молоко и постепенно учится находить пищу. Глаза у детёныша открываются в возрасте от 1 недели 3 дней до 2 недель 2 дней, а начинает ходить в возрасте от 2 недель 4 дней до 4 недель. Взрослое животное живёт самостоятельно или с партнёром, может приносить потомство и добывать пищу, при этом длительность этой стадии составляет от 1 года до 13 лет 8 месяцев.

Фенатып

Гривастый волк обладает характерной внешностью, позволяющей ему успешно адаптироваться к среде обитания; детёныш покрыт мягкой светлой шерстью, а у взрослого вида большие острые уши помогают хорошо слышать звуки добычи и других животных. Длинные и тонкие ноги позволяют взрослому виду смотреть над травой и быстро бегать по открытой местности, а на шее и плечах располагается длинная чёрная шерсть, образующая гриву, которую животное поднимает при опасности или встрече с другими волками. Также у взрослого вида есть пушистый хвост с белым кончиком, используемый для общения.

Фізіялогія

Гривастый волк – вид, высота тела которого достигает от 80 см до 1 м, а длина тела составляет от 80 см до 0,9 м; масса тела взрослого вида варьируется от 19,61 до 21,71 кг. На стадии эмбриона масса тела составляет от 0 до 0,3 г, детёныш имеет массу тела от 250 г до 7 кг и длину тела от 25 до 65 см, а взрослое животное – массу тела от 20 до 30 кг и длину тела от 80 см до 0,9 м.

Асяроддзе пражывання

Гривастый волк населяет сушу, наземные леса и приливные зоны, предпочитая кустарниковые ландшафты. Вид встречается в тропических сухих лесах, где жарко и есть сухой сезон, а также в тропических саваннах с жарким климатом и неравномерными дождями, где много травы и деревьев. Кроме того, гривастого волка можно найти в умеренных степях с обилием травы и небольшим количеством деревьев. Климат в местах обитания вида характеризуется зимой малым количеством осадков, жарким летом, температура которого превышает +25…+30 °C, а также условиями, когда всегда жарко, дожди идут часто, но иногда бывают периоды сухости, и местами наблюдается постоянная влажность. Гривастый волк может обитать на высоте до 1,2 км над уровнем моря.

Сховішча

Где расположено — высокая трава или густые кусты. Вид укрытия — нет постоянного укрытия. Вид не имеет постоянного или долговременного укрытия. Назначение укрытия (назвать все) — размножение, отдых, защита от солнца.

Геаграфія

Миры (биогеографические области) — мир Неотропики, мир Афротропики.

Харчаванне

Гривастый волк питается и растительной и животной пищей, собирая и ловя добычу. В качестве корма вид использует фрукты, мелких млекопитающих, птиц, яйца, насекомых и плоды, при этом суточная потребность в пище составляет от 400 г до 0,9 кг. Детёныши гривастого волка питаются молоком, а среди добычи встречаются морские свинки, девятипоясные броненосцы, Тинаму-нотуры и Американские кролики. Самка использует активную охоту для добычи пищи, однако в некоторых культурах вид употребляется в пищу, хотя он не считается халяль и кошерным.

Размнажэнне

Гривастый волк – вид, обитающий и развивающийся на суше, вне водоёмов, размножается половым путем, всегда с оплодотворением и без смены поколений, гомогамия. Самка рожает детёнышей живыми на суше после примерно двух месяцев беременности, детёныши развиваются в наземном гнезде, расположенном прямо на поверхности грунта. Размер выводка составляет от 2 до 5, а развитие зародыша длится 2 месяца и 1 неделю. Самцы и самки образуют постоянную пару, хотя такие союзы встречаются нечасто. Зрелость у вида наступает в возрасте от 1 до 2 года, а интервал размножения составляет 1 год.

Маса
19612–21713 г
Даўжыня
800–900 мм
184389
0
1
grivistyj-volk
be
Гривистый волк
Chrysocyon brachyurus
Грывісты воўк — вялікае млекопітаючае з сямейства паўных, якое жыве ў Паўднёвай Амерыцы. У яго вельмі доўгія ногі і grыва на шыі, што дапамагае гледзець праз высокую траву і паказваць загрозу.
Грывісты воўк адрозніваецца ад сапраўдных воўкоў доўгімі нагамі, адыночным споабам жыцця і каханням да фруктаў. Ён важны для прыроды, таму што разносіць насенне раслін з дапамогай паўзункаў і дапамагае захоўваць баланс у травяных экосістэмах.
збірае і ловiць здабычу
trophic:omnivore
#fafafa
Маса (дарослы)
20000–30000 г
Маса (дзіцяня)
250–7000 г
Маса (эмбрыён)
24.3–201 г
Даўжыня (дарослы)
800–900 мм
Даўжыня (дзіцяня)
250–650 мм
Вышыня
800–1000 мм
Максімальная працягласць жыцця
6136 сутак 16 гадоў 10 месяцаў
Тэарэтычная працягласць жыцця
3068–6136 сутак 8–17 гадоў
Развіццё зародка
64 сутак 2 месяца 1 тыдзень
Памер вывадка
2–5
Спеласць
365–730 сутак 1–2 гады
Патомацтва
2–5
Інтэрвал размнажэння
365 сутак 1 год
Памер вушэй (дарослы)
0.12–0.16 мм
Памер грывы (дарослы)
0.1–0.25 мм
Памер хваста (дарослы)
0.3–0.45 мм
Памер ног (дарослы)
0.75–0.9 мм
Размнажэнне
звычайны паўховы
Супастаўна па масе
Ручная кладзь
Свет
свет Неатропіку
Біём
Трапічны сухі лес
Біём
Трапічная савана
Біём
Паўмерная степ
Свет
свет Афратропікі
Клімат
Лета ідуць вялікія даждзі
Ландшафт
суша
Ландшафт
наземны лес
Ландшафт
наземная прылівна-адліўная зона
Ландшафт
хмызнякі
Клімат
Цёплае ці жаркае лета
Клімат
Заўсёды вельмі мокра
Клімат
Зімовы сухі
Клімат
Цёплае лета і часта дажджы
Клімат
Цёплае лета
Клімат
Заўсё жаруча
Клімат
Гарачо, зімой мала осадкаў
Клімат
Дужы жаркае лета
Сховішча
няма пастаяннага сховішча
Харчаванне
усеед
Размнажэнне
гняздо на зямлі
Размнажэнне
у наземным гнязде
Размнажэнне
жывародны
Размнажэнне
суша
Фізіялогія
Шэрстка абнаўляецца паступова на працягу года.
3068.1
6136.2
800.0
900.0
19612.47125644472
21712.747914567302
Шэрстка абнаўляецца паступова на працягу года.
-1
-1
гамогамія, размнажэнне заўсёды з апладоўваннем, чаргаваў пакаленняў няма
Рабочая асобіна
Памер хваста
Будзь {name} як {animal}, то:
час нараджэння
размнажэнне
Лета ідуць вялікія даждзі
Сабакі, дэльфіны, рысі гуляюць 9-25 гадоў і святкуюць тры разы на год
м
Карта
будзе святкаваць {n} дзень нараджэння
г
т
Калі наступіць наступны юбілей у летазлічэнні {name}
Человек
Паўднёвая і Цэнтральная Амерыка, жарка і влажна, велізарныя лесы
дни
Цёплае лета
Колькі б табе было гадоў, жыві ты як {name}
лято ад прыемнага да вельмі жаркага
Тэарэтычная максімальная працягласць жыцця, ацэненая матэматычнай мадэллю Dynamic Energy Budget (DEB). Гэта біялагічны патэнцыял, разлічаны на аснове метабалічных параметраў, — рэальна зарэгістраваная працягласць жыцця, як правіла, значна меншая.
лятом вельмі шмат дажджоў, зімой асадакаў амаль няма
дарослы
Спеласць
Ручная кладзь
Паўднёвая і Цэнтральная Амерыка, жарка і влажна, велізарныя лесы
Памер грывы
насекомыя
Пра здароўе
малока
усё падряд
Калі б наступіў твой наступны дзень нараджэння, жыві ты як {name}
Інтэрвал размнажэння
вынікаў
узбярэжжа сушы, затапляемае прылівамі — саланчакі, літараль
леці тёплае, зіма не вельмі холадная
Колеры
Пол
Upcoming jubilees
Грэміны
мес.
жару, летом даждзі, зімой асадкаў мала
зімой ападкаў мала, летом іх больш
Тип питания
Фільтры
Цёплае ці жаркае лета
Upcoming birthdays
ікры, яйкі або дзяці развіваються ў гнязде, пабудованым на зямлі або блізка да яе
Сапраўды доўгае жыццё: 40-100 гадоў. Галаўныя кіты, альбатросы, гіганцкія чарапахі ўспамінаюць дзень нараджэння раз у год
Працягласць жыцця
Вышыня
гняздо на зямлі
даждзі ідуць амаль заўсёды, вельмі сыра
дзяці нарожваюцца жывыми на суслі, а не вылупляюцца з ікрынкі ці яйца
ад 4.8 да 6 кілограмаў, 0.8 – 1.4 метра
Узрост (маладое жывёла)
Узрост (ад нараджэння да смерці)
Гарачо, зімой мала осадкаў
Узрост (эмбрыён)
Гулякі
збірае і ловiць здабычу
Юбілей — гэта кожны 10-ы дзень нараджэння
Цёплае лета і часта дажджы
Памер вушэй
Падрабязней:
Stade de développement le plus précoce à l'intérieur d'un œuf ou d'un utérus.
Дэлавыя сосіскі
плады
Сярэдняя працягласць жыцця
у наземным гнязде
жывародны
лета теплае, дажджы іду часта
Як выглядаюць?
палавая спеласць / пачатак размнажэння
вылет (у насякомых)
смерць / канец працягласці жыцця
птушы
гарка, ёсць сухі сезон, дрэвы здымаюць лісці
Як жывуць?
апладненне / адкладванне яек
Як сябе паводзяць?
нараджэнне / вылупленне
маленькія млекопітаючыя
метамарфоз / канец лічынкавай стадыі
канец акселерацыі
Падзяліцца
Знайсці хатняга жывёлу...
Individu mature et pleinement développé capable de se reproduire.
гарка, даждзі нярэўнамерна, шмат травы і дрэў
Chasse et capture active de proies vivantes.
Хатнія жывёлы
хмызнякі
Трапічны сухі лес
Памер ног
юбілей у стылі {name}
наземныя хмызняковыя біятопы — маквіс, чапараль, буш
см
Старпёры
Знайсці жывёлу або пароду...
turns
Халатнікі
наземны лес
фрукты
наземная прылівна-адліўная зона
Колер хваста
п'юць малоко маці ў дзяцінстве
гаркая Афрыка паўднёвае пустыні, шмат саваан і лесоў
Памер вывадка
Трапічная савана
Крыніцы даных карты: Класіфікацыя экасістэм — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022), карты распаўсюджвання Keith et al. (2020), https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513; Буйныя марскія экасістэмы (LME) — NOAA LME Program; Батыметрыя — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026), GEBCO_2026 Grid, https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa; Кліматычныя даныя — Generated using Copernicus Climate Change Service information; Даныя аб распаўсюджванні відаў — GBIF.org, Derived dataset «all animals», https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0
Як даглядаць?
Жывуць ад 25 да 40 гадоў. Арангутаны, белагаловыя арланы, афрыканскія сланы святкуюць два разы на год
Не ўказана
°C
Поделиться
Дзе сустракаюцца?
L'espèce ne possède aucune structure d'abri fixe ou durable.
стэп
Зімовы сухі
Легендарнае даўгалецце: больш за 100 гадоў. Галапагосскія чарапахі, гренландскія акулы, акіянскія вянгеркі святкуюць з сям'ёй раз у 4 гады
Патомацтва
Аксакалы
Бро
звычайны паўховы
Таксоны
насені, ягады, фрукты
калі б нарадзіліся як {name}
усеед
ўзрост
дата нараджэння
дробныя млекакормячыя — мышы, бурозубкі, кажаны
няма пастаяннага сховішча
спынак
Колер поўсці
Закрыць
was
Кар'ера ад 7 да 15 месяцаў. Джунгарскія хамякі, палёўкі, палявыя цвыркуны святкуюць дзень нараджэння два разы на месяц
Асноўнае
свет Неатропіку
Мой вага?
Бесперапынны карнавал: жывуць усяго некалькі дзён. Аднадзёнкі, колавароткі, мошкі святкуюць дзень нараджэння больш за два разы на дзень
асноўныя крыніцы харчавання
свет Неатропіку
пасля ператварэння да смерці
Патэнцыйныя месцы пражывання
Дужы жаркае лета
дн.
У ўтрыманні
У руху ад 1,3 да 3,5 гадоў. Лясныя мышы, анолісы, вясёлкавыя рыбкі гуляюць раз на месяц
Маса
Камары, пладовыя мушкі, дробныя ракападобныя мітусяцца да 7 месяцаў і ладзяць вечарынку кожны тыдзень
Развіццё зародка
дробныя млекакормячыя
суша
лецім вельмі жаркае, вышэй +25…+30 °C
дзень нараджэння ў стылі {name}
Ссылка скопирована
Заўсё жаруча
Нічога не знойдзена
всеяднасць, едуць і расліны, і жывёлы, і грыбы — амаль любую еду
живыя птушы
На карце
усе жыццёвыя стадыі
Самка ♀
гняздо разгублена прама на паверхні грунту на суслі
Крыніцы даных карты: Класіфікацыя экасістэм — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022), карты распаўсюджвання Keith et al. (2020), https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513; Буйныя марскія экасістэмы (LME) — NOAA LME Program; Батыметрыя — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026), GEBCO_2026 Grid, https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa; Кліматычныя даныя — Generated using Copernicus Climate Change Service information; Даныя аб распаўсюджванні відаў — GBIF.org, Derived dataset «all animals», https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0 Карта патэнцыйных месцаў пражывання змадэляваная па даных аб назіраннях. Карта © Zveriki.com, ліцэнзія CC BY 4.0.
год нараджэння
багато травы, мала дрэў, дажджы бываюць
Abri utilisé spécifiquement pour la reproduction ou la nidification.
Спеласць
птушыны яйкі
наземнае асяроддзе пражывання, паверхня сушы па-за вадой
г.
кв. мм
захаванне ад сонца
Наколькі падобныя?
Самец ♂
да свята засталося
дзіцяня
узрост як {name}
Як размножваюцца?
У руху ад 3,5 да 6 гадоў. Вожыкі, вароны, яшчаркі частачаць сабе шэсць разоў на год
Колер ног
А калі з'есці?
Ні тое, ні другое
ад нараджэння да даросласці
Jeune progéniture encore dépendante des soins parentaux.
Чым сілкуюцца?
Дзе жывуць?
Individu immature n'ayant pas encore atteint la maturité reproductive.
Колер вушэй
лясы на сушы — трапічныя, умераныя, барэальныя
свет Афратропікі
Працягласць
живыя намётнікі
Гэта я
Колер грывы
Заўсёды вельмі мокра
Геймеры
Як уладкаваны?
Паўмерная степ
мм
Тэарэтычная працягласць жыцця
Зоркі
Спасылка скапіравана
мл
Мой узрост?
тыд.
Мой памер?
суша
Бясполая
памяняць месцамі
актыўнае драпежніцтва
Хто з нас нібы па чарах ператворыцца і стане як {animal}?
Трусы, сокалы, чырвонавухія чарапахі гуляюць 6-9 гадоў і ладзяць вечарынку чатыры разы на год
Дзе хаваюцца?
Denota preferência por habitat de pradaria ou estepe.
абітаюць і развіваюцца на суше, па-за водоёмамі
адсвяткаваў {n} дзень нараджэння
Калі б быў твой дзень нараджэння, жыві ты як {name}
дужа жарка ўвесь год, даждзі часта, але някаторыя часы суха
Батяні
Максімальная працягласць жыцця
Гермафрадыт ⚥
эмбрыён
яйка
Даўжыня
кг
Назіранні
яшчэ ◉{N} уласцівасцей па дотыку
дзіцяня
лялечка
імага
моладзь
падлетак
maned-wolf
grivistyj-volk
maned-wolf
dhyb-dhw-al-rf
grivistyj-volk
basavor-gayl
tategamiookami
papriani-mgeli
zhaldy-k-ask-yr
galgineugdae
grivistyj-volk
grivasti-vuk
maned-wolf
grivistyj-volk
zong-lang
  • Щенки гривистого волка рождаются коротконогими, но у взрослых животных ноги удлиняются за счёт роста голени и плюсны. Увеличение длины ног происходит так же, как у гепардов.
  • Гривистый волк — самый крупный представитель семейства псовых в Южной Америке и обладает уникальной внешностью. Он скорее похож на крупную лисицу на высоких, стройных ногах, чем на волка.
  • Шерсть на загривке и в верхней части шеи у гривистого волка более длинная (до 13 см) и густая, образуя гриву, которая встаёт дыбом и визуально увеличивает размеры животного при агрессии. Грива встаёт дыбом и визуально увеличивает размеры животного, когда оно встревожено или агрессивно.
  • У гривистого волка отсутствует вертикальный зрачок, свойственный лисицам. Несмотря на внешнее сходство с лисицами, он не является их близким родственником.
  • Он ходит, как верблюд — поднимая обе ноги одной стороны.
  • Моча пахнет, как марихуана.
  • В неволе доживает более 15 лет.
  • Волк ведёт одиночный образ жизни.
  • Он охотится прыжками, как лиса.
  • Основная угроза — потеря среды обитания.

Узрост

  • Щенки гривистого волка рождаются коротконогими, но у взрослых животных ноги удлиняются за счёт роста голени и плюсны. Увеличение длины ног происходит так же, как у гепардов.
  • В неволе доживает более 15 лет.

Гривастый волк, вид, имеет типичную продолжительность жизни от 5 до 15 лет, а максимальная зарегистрированная продолжительность жизни составляет 16 лет 10 месяцев, при теоретической продолжительности от 8 лет 5 месяцев до 16 лет 10 месяцев. Возраст половой зрелости у самцов и самок наступает в возрасте от 1 года 6 месяцев до 2 лет 6 месяцев. Стадия «Эмбрион» характеризуется тем, что зародыш развивается внутри матери около двух месяцев и не питается самостоятельно. Детёныш рождается слепым и беззубым, живёт с родителями, пьёт молоко и постепенно учится находить пищу. Глаза у детёныша открываются в возрасте от 1 недели 3 дней до 2 недель 2 дней, а начинает ходить в возрасте от 2 недель 4 дней до 4 недель. Взрослое животное живёт самостоятельно или с партнёром, может приносить потомство и добывать пищу, при этом длительность этой стадии составляет от 1 года до 13 лет 8 месяцев.

Фенатып

  • Шерсть на загривке и в верхней части шеи у гривистого волка более длинная (до 13 см) и густая, образуя гриву, которая встаёт дыбом и визуально увеличивает размеры животного при агрессии. Грива встаёт дыбом и визуально увеличивает размеры животного, когда оно встревожено или агрессивно.
  • У гривистого волка отсутствует вертикальный зрачок, свойственный лисицам. Несмотря на внешнее сходство с лисицами, он не является их близким родственником.
  • Он ходит, как верблюд — поднимая обе ноги одной стороны.
  • Моча пахнет, как марихуана.

Гривастый волк обладает характерной внешностью, позволяющей ему успешно адаптироваться к среде обитания; детёныш покрыт мягкой светлой шерстью, а у взрослого вида большие острые уши помогают хорошо слышать звуки добычи и других животных. Длинные и тонкие ноги позволяют взрослому виду смотреть над травой и быстро бегать по открытой местности, а на шее и плечах располагается длинная чёрная шерсть, образующая гриву, которую животное поднимает при опасности или встрече с другими волками. Также у взрослого вида есть пушистый хвост с белым кончиком, используемый для общения.

Фізіялогія

  • Гривистый волк — самый крупный представитель семейства псовых в Южной Америке и обладает уникальной внешностью. Он скорее похож на крупную лисицу на высоких, стройных ногах, чем на волка.
  • Шерсть на загривке и в верхней части шеи у гривистого волка более длинная (до 13 см) и густая, образуя гриву, которая встаёт дыбом и визуально увеличивает размеры животного при агрессии. Грива встаёт дыбом и визуально увеличивает размеры животного, когда оно встревожено или агрессивно.
  • Моча пахнет, как марихуана.

Гривастый волк – вид, высота тела которого достигает от 80 см до 1 м, а длина тела составляет от 80 см до 0,9 м; масса тела взрослого вида варьируется от 19,61 до 21,71 кг. На стадии эмбриона масса тела составляет от 0 до 0,3 г, детёныш имеет массу тела от 250 г до 7 кг и длину тела от 25 до 65 см, а взрослое животное – массу тела от 20 до 30 кг и длину тела от 80 см до 0,9 м.

Асяроддзе пражывання

  • Он охотится прыжками, как лиса.
  • Основная угроза — потеря среды обитания.

Гривастый волк населяет сушу, наземные леса и приливные зоны, предпочитая кустарниковые ландшафты. Вид встречается в тропических сухих лесах, где жарко и есть сухой сезон, а также в тропических саваннах с жарким климатом и неравномерными дождями, где много травы и деревьев. Кроме того, гривастого волка можно найти в умеренных степях с обилием травы и небольшим количеством деревьев. Климат в местах обитания вида характеризуется зимой малым количеством осадков, жарким летом, температура которого превышает +25…+30 °C, а также условиями, когда всегда жарко, дожди идут часто, но иногда бывают периоды сухости, и местами наблюдается постоянная влажность. Гривастый волк может обитать на высоте до 1,2 км над уровнем моря.

Сховішча

Где расположено — высокая трава или густые кусты. Вид укрытия — нет постоянного укрытия. Вид не имеет постоянного или долговременного укрытия. Назначение укрытия (назвать все) — размножение, отдых, защита от солнца.

Геаграфія

Миры (биогеографические области) — мир Неотропики, мир Афротропики.

Харчаванне

  • Он охотится прыжками, как лиса.

Гривастый волк питается и растительной и животной пищей, собирая и ловя добычу. В качестве корма вид использует фрукты, мелких млекопитающих, птиц, яйца, насекомых и плоды, при этом суточная потребность в пище составляет от 400 г до 0,9 кг. Детёныши гривастого волка питаются молоком, а среди добычи встречаются морские свинки, девятипоясные броненосцы, Тинаму-нотуры и Американские кролики. Самка использует активную охоту для добычи пищи, однако в некоторых культурах вид употребляется в пищу, хотя он не считается халяль и кошерным.

Размнажэнне

Гривастый волк – вид, обитающий и развивающийся на суше, вне водоёмов, размножается половым путем, всегда с оплодотворением и без смены поколений, гомогамия. Самка рожает детёнышей живыми на суше после примерно двух месяцев беременности, детёныши развиваются в наземном гнезде, расположенном прямо на поверхности грунта. Размер выводка составляет от 2 до 5, а развитие зародыша длится 2 месяца и 1 неделю. Самцы и самки образуют постоянную пару, хотя такие союзы встречаются нечасто. Зрелость у вида наступает в возрасте от 1 до 2 года, а интервал размножения составляет 1 год.

  • Щенки гривистого волка рождаются коротконогими, но у взрослых животных ноги удлиняются за счёт роста голени и плюсны. Увеличение длины ног происходит так же, как у гепардов.
  • Гривистый волк — самый крупный представитель семейства псовых в Южной Америке и обладает уникальной внешностью. Он скорее похож на крупную лисицу на высоких, стройных ногах, чем на волка.
  • Шерсть на загривке и в верхней части шеи у гривистого волка более длинная (до 13 см) и густая, образуя гриву, которая встаёт дыбом и визуально увеличивает размеры животного при агрессии. Грива встаёт дыбом и визуально увеличивает размеры животного, когда оно встревожено или агрессивно.
  • Волк ведёт одиночный образ жизни.

Утрыманне

  • В неволе доживает более 15 лет.