Lemur catta

Кошачий лемур — © Zveriki.com, AI-generated image based on the original work of Alex Dunkel (Maky), Creative Commons Attribution 3.0 Unported

Узрост

Катта – вид, продолжительность жизни которого составляет от 18 до 25 лет, а максимальная зафиксированная продолжительность жизни достигает 39 лет, при теоретической продолжительности от 18 лет 8 месяцев до 37 лет 4 месяца. Зародыш развивается внутри матери в течение примерно четырёх месяцев, переходя на стадию «Эмбрион». Детёныш рождается с открытыми глазами и сразу цепляется за шерсть матери, а первые месяцы он ездит у неё на спине, при этом длительность стадии «Детёныш» составляет от 1 дня до 6 месяцев. Возраст половой зрелости наступает в период от 1 года 11 месяцев до 3 лет, после чего вид переходит на стадию «Взрослый», которая длится от 2 до 20 лет. Взрослое животное живёт в группе, где самки главнее самцов, и может приносить потомство.

Фенатып

Катта – вид, обладающий характерной внешностью. Шерсть детёныша серого цвета с белым животом, она густая и помогает сохранять тепло, а хвост имеет чёрно-белые кольца, служащие для поддержания равновесия. Взрослый вид отличается серой шерстью на спине и белой на животе, а также тёмными отметинами на морде. Большие жёлто-оранжевые глаза помогают хорошо видеть в сумерках. Самцы имеют пахучие железы на запястьях и плечах, которые они используют для маркировки территории и демонстрации силы. Длинный хвост с 13–14 чёрно-белыми кольцами служит для лемура флагом, помогая держать равновесие.

Фізіялогія

Катта – вид, достигающий в длину от 85 см до 1,2 м и имеющий массу от 2,14 до 2,16 кг. На ранних стадиях развития масса тела эмбриона составляет от 1 до 20 г, а его длина – от 1 мм до 5 см. Детёныш имеет массу тела от 60 г до 0,8 кг и длину тела от 15 до 35 см. Взрослый вид характеризуется массой тела от 2,2 до 3,5 кг и длиной тела от 85 см до 1,2 м.

Асяроддзе пражывання

Катта – вид, обитающий на суше, в наземном лесу и кустарниках, что позволяет ему встречаться в разнообразных биомах, включая тропический сухой лес, где деревья сбрасывают листья, тропический влажный лес с огромными деревьями и лианами, пустыню и сухие кусты с кактусами, тропическую саванну с травой и деревьями, и умеренную степь с большим количеством травы. Климат в местах обитания катты характеризуется зимой малым количеством осадков и летом их увеличением, а также всегда жарким климатом с частыми дождями, хотя иногда бывают периоды сухости. Лето у этого вида жаркое, температура может превышать +25…+30 °C, зима же жаркая и почти без осадков. Высота над уровнем моря для катты может достигать до 1,5 км.

Сховішча

Катта обитает в кронах высоких деревьев и не имеет постоянного укрытия, вид не создает постоянных или долговременных убежищ. Для защиты от хищников и отдыха катта использует кору деревьев. У данного вида нет постоянного укрытия.

Геаграфія

Катта обитает в мире Афротропики, предпочитая Горные леса Восточной Африки, Колючие заросли Мадагаскара, Прибрежные леса и редколесья южных суахили и Суккулентные лесистые земли Мадагаскара.

Харчаванне

Катта питается в основном растениями, включая фрукты, листья, цветы и иногда насекомых или кору, собирая пищу на деревьях руками и ртом. В рацион вида входят фрукты, листья, цветы, насекомые, кора и нектар, а суточная потребность в пище составляет от 150 г до 350 г. Детёныши катты питаются молоком. Среди добываемых видов насекомых встречаются клопы, жесткокрылые, бабочки, двукрылые, перепончатокрылое, прямокрылые, Стрекоза, Ручейник и Сетчатокрылые. Фосса является врагом этого вида.

Размнажэнне

Катта – вид, обитающий и развивающийся на суше, вне водоёмов, размножается посредством живорождения, при котором детёныши рождаются живыми на суше, не вылупляются из яиц или икры; развитие зародыша длится 3 недели 5 дней, а самка приносит потомство один раз в год. Размер выводка составляет 1–2 детёныша, которые сразу цепляются за мать, и обычно рождается один детёныш, реже два; икра, яйца или детёныши развиваются в наземном гнезде, построенном на земле или близко к ней, а также в гнезде высоко на ветвях кустарника или дерева. Зрелость у вида наступает в возрасте от 2 до 3 года, интервал размножения составляет 1 год, и половое размножение всегда происходит посредством гомогамии с оплодотворением, без смены поколений.

Маса
2136–2157 г
Даўжыня
850–1200 мм
Працягласць жыцця
6575–9131 суткі 18–25 гадоў
185385
0
1
koshachij-lemur
be
кошачий лемур
Lemur catta
108
Кошачы лемур — гэта прымат з доўгім хваstam у чорна-белую пасму. Ён жыве групамі на Мадагаскары і часта хадзіць па зямлі з паднятым хваstam.
Кошачы лемур адрозніваецца ад іншых лемураў доўгім пасьмоўтым хвастом і тым, што шмат часу праводзіць на зямлі. Ён важны для лесоў Мадагаскару, таму што разносіць насенне раслін.
збірае корм на дрэвах рукамі і ротам
trophic:herbivore
#efede4
Маса (прымат)
2200–3500 г
Маса (дзіцяня)
60–800 г
Маса (эмбрыён)
1–20 г
Даўжыня (эмбрыён)
1–50 мм
Даўжыня (прымат)
850–1200 мм
Даўжыня (дзіцяня)
150–350 мм
Максімальная працягласць жыцця
14245 сутак 39 гадоў
Тэарэтычная працягласць жыцця
6812–13624 сутак 19–37 гадоў
Развіццё зародка
25.94 сутак 3 тыдні 5 сутак
Памер вывадка
1–2
Спеласць
730–1095 сутак 2–3 гады
Патомацтва
1–2
Інтэрвал размнажэння
365 сутак 1 год
Колькасць хвастоў (прымат)
13–14
Размнажэнне
звычайны паўховы
Супастаўна па масе
Дамская сумачка
Біём
Трапічная савана
Біём
Пустыня і сухія кусты
Біём
Трапічны вагасты лес
Біём
Трапічны сухі лес
Свет
свет Афратропікі
Біём
Паўмерная степ
Ландшафт
наземны лес
Ландшафт
хмызнякі
Ландшафт
суша
Клімат
Прыемнае лета
Клімат
Зімовы сухі
Клімат
Заўсё жаруча
Клімат
Гарачо, зімой мала осадкаў
Клімат
Дужы жаркае лета
Клімат
Цёплае лета
Асяроддзе харчавання
дрэвавы
Асяроддзе харчавання
наземны
Сховішча
няма пастаяннага сховішча
Размнажэнне
у кустах ці на дрэве
Харчаванне
траваед
Размнажэнне
у наземным гнязде
Размнажэнне
жывародны
Размнажэнне
суша
6574.5
9131.25
6811.9125
13623.825
850.0
1200.0
2135.7336180411844
2156.667584320282
гамогамія, размнажэнне заўсёды з апладоўваннем, чаргаваў пакаленняў няма
Рабочая асобіна
збірае корм на дрэвах рукамі і ротам
Будзь {name} як {animal}, то:
час нараджэння
Зіма жаркая і амаль без ападкаў
Сабакі, дэльфіны, рысі гуляюць 9-25 гадоў і святкуюць тры разы на год
м
Карта
будзе святкаваць {n} дзень нараджэння
г
т
Калі наступіць наступны юбілей у летазлічэнні {name}
Человек
гаркая Афрыка паўднёвае пустыні, шмат саваан і лесоў
пахучыя залозы
дни
Цёплае лета
Колькі б табе было гадоў, жыві ты як {name}
Тэарэтычная максімальная працягласць жыцця, ацэненая матэматычнай мадэллю Dynamic Energy Budget (DEB). Гэта біялагічны патэнцыял, разлічаны на аснове метабалічных параметраў, — рэальна зарэгістраваная працягласць жыцця, як правіла, значна меншая.
прымат
Спеласць
Дамская сумачка
насекомыя
Пра здароўе
ад 1,2 да 4,8 кілограмма, 0,7 – 1,4 метра
малока
Калі б наступіў твой наступны дзень нараджэння, жыві ты як {name}
Інтэрвал размнажэння
вынікаў
забаўка ад хидаў
леці тёплае, зіма не вельмі холадная
Колеры
Пол
Upcoming jubilees
Грэміны
мес.
жару, летом даждзі, зімой асадкаў мала
зімой ападкаў мала, летом іх больш
Тип питания
Фільтры
Колькасць хвастоў
лісты
заўсёды жара і ўлажнена, велізарныя дрэвы і ліяны
Upcoming birthdays
у кустах ці на дрэве
ікры, яйкі або дзяці развіваються ў гнязде, пабудованым на зямлі або блізка да яе
Сапраўды доўгае жыццё: 40-100 гадоў. Галаўныя кіты, альбатросы, гіганцкія чарапахі ўспамінаюць дзень нараджэння раз у год
Працягласць жыцця
Пустыня і сухія кусты
дзяці нарожваюцца жывыми на суслі, а не вылупляюцца з ікрынкі ці яйца
кара
Узрост (маладое жывёла)
Узрост (ад нараджэння да смерці)
Гарачо, зімой мала осадкаў
Узрост (эмбрыён)
Гулякі
Юбілей — гэта кожны 10-ы дзень нараджэння
Падрабязней:
Stade de développement le plus précoce à l'intérieur d'un œuf ou d'un utérus.
Дэлавыя сосіскі
плады
Сярэдняя працягласць жыцця
нектар
у наземным гнязде
лісты
жывародны
Як выглядаюць?
палавая спеласць / пачатак размнажэння
вылет (у насякомых)
смерць / канец працягласці жыцця
гарка, ёсць сухі сезон, дрэвы здымаюць лісці
Як жывуць?
апладненне / адкладванне яек
Як сябе паводзяць?
нараджэнне / вылупленне
метамарфоз / канец лічынкавай стадыі
канец акселерацыі
Падзяліцца
Знайсці хатняга жывёлу...
Individu mature et pleinement développé capable de se reproduire.
гарка, даждзі нярэўнамерна, шмат травы і дрэў
Хатнія жывёлы
Structure orale principale utilisée pour saisir, manipuler ou ingérer la nourriture.
хмызнякі
Трапічны сухі лес
L'alimentation se fait principalement sur terre ou dans la végétation.
слодкі нектар і цветковы пылацца
юбілей у стылі {name}
лапа
наземныя хмызняковыя біятопы — маквіс, чапараль, буш
см
Старпёры
Знайсці жывёлу або пароду...
кора
рот
turns
Халатнікі
наземны лес
фрукты
Колер хваста
п'юць малоко маці ў дзяцінстве
гаркая Афрыка паўднёвае пустыні, шмат саваан і лесоў
Памер вывадка
Трапічная савана
Крыніцы даных карты: Класіфікацыя экасістэм — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022), карты распаўсюджвання Keith et al. (2020), https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513; Буйныя марскія экасістэмы (LME) — NOAA LME Program; Батыметрыя — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026), GEBCO_2026 Grid, https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa; Кліматычныя даныя — Generated using Copernicus Climate Change Service information; Даныя аб распаўсюджванні відаў — GBIF.org, Derived dataset «all animals», https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0
Як даглядаць?
Жывуць ад 25 да 40 гадоў. Арангутаны, белагаловыя арланы, афрыканскія сланы святкуюць два разы на год
Не ўказана
°C
Поделиться
Recherche active d'habitats pour localiser des sources de nourriture.
Дзе сустракаюцца?
L'espèce ne possède aucune structure d'abri fixe ou durable.
стэп
траваед
Opisuje ravnanje s hrano ali kopanje s sprednjimi okončinami.
Зімовы сухі
Легендарнае даўгалецце: больш за 100 гадоў. Галапагосскія чарапахі, гренландскія акулы, акіянскія вянгеркі святкуюць з сям'ёй раз у 4 гады
Патомацтва
Трапічны вагасты лес
Аксакалы
Бро
звычайны паўховы
Таксоны
насені, ягады, фрукты
калі б нарадзіліся як {name}
Traženje hrane se odvija među drvećem i drvenastom vegetacijom.
ўзрост
дата нараджэння
няма пастаяннага сховішча
спынак
Колер поўсці
Закрыць
was
Кар'ера ад 7 да 15 месяцаў. Джунгарскія хамякі, палёўкі, палявыя цвыркуны святкуюць дзень нараджэння два разы на месяц
Асноўнае
кара і луб дрэў і кустоў
Мой вага?
Бесперапынны карнавал: жывуць усяго некалькі дзён. Аднадзёнкі, колавароткі, мошкі святкуюць дзень нараджэння больш за два разы на дзень
асноўныя крыніцы харчавання
пасля ператварэння да смерці
Патэнцыйныя месцы пражывання
Дужы жаркае лета
дн.
У ўтрыманні
У руху ад 1,3 да 3,5 гадоў. Лясныя мышы, анолісы, вясёлкавыя рыбкі гуляюць раз на месяц
Маса
молодыя пагонкі і лісці раслін
Камары, пладовыя мушкі, дробныя ракападобныя мітусяцца да 7 месяцаў і ладзяць вечарынку кожны тыдзень
наземны
зіма сухая і вельмі ciepła
Развіццё зародка
суша
лецім вельмі жаркае, вышэй +25…+30 °C
дзень нараджэння ў стылі {name}
Ссылка скопирована
Заўсё жаруча
Нічога не знойдзена
Колер вачэй
На карце
Прыемнае лета
усе жыццёвыя стадыі
Самка ♀
свет Афратропікі
Крыніцы даных карты: Класіфікацыя экасістэм — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022), карты распаўсюджвання Keith et al. (2020), https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513; Буйныя марскія экасістэмы (LME) — NOAA LME Program; Батыметрыя — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026), GEBCO_2026 Grid, https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa; Кліматычныя даныя — Generated using Copernicus Climate Change Service information; Даныя аб распаўсюджванні відаў — GBIF.org, Derived dataset «all animals», https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0 Карта патэнцыйных месцаў пражывання змадэляваная па даных аб назіраннях. Карта © Zveriki.com, ліцэнзія CC BY 4.0.
год нараджэння
багато травы, мала дрэў, дажджы бываюць
Спеласць
наземнае асяроддзе пражывання, паверхня сушы па-за вадой
г.
кв. мм
лято камфортнае, +20…+25 °C
кветкі
Наколькі падобныя?
Самец ♂
да свята засталося
дзіцяня
узрост як {name}
Як размножваюцца?
У руху ад 3,5 да 6 гадоў. Вожыкі, вароны, яшчаркі частачаць сабе шэсць разоў на год
А калі з'есці?
Ні тое, ні другое
ад нараджэння да даросласці
Jeune progéniture encore dépendante des soins parentaux.
Чым сілкуюцца?
Дзе жывуць?
Individu immature n'ayant pas encore atteint la maturité reproductive.
лясы на сушы — трапічныя, умераныя, барэальныя
свет Афратропікі
гняздо высака на галінах кустарніка ці дрэва
Працягласць
живыя намётнікі
Гэта я
Геймеры
Як уладкаваны?
Паўмерная степ
мм
Тэарэтычная працягласць жыцця
Зоркі
Спасылка скапіравана
мл
Мой узрост?
тыд.
Мой памер?
суша
Бясполая
памяняць месцамі
Хто з нас нібы па чарах ператворыцца і стане як {animal}?
Трусы, сокалы, чырвонавухія чарапахі гуляюць 6-9 гадоў і ладзяць вечарынку чатыры разы на год
Дзе хаваюцца?
Denota preferência por habitat de pradaria ou estepe.
абітаюць і развіваюцца на суше, па-за водоёмамі
адсвяткаваў {n} дзень нараджэння
Калі б быў твой дзень нараджэння, жыві ты як {name}
дужа жарка ўвесь год, даждзі часта, але някаторыя часы суха
Батяні
Максімальная працягласць жыцця
фуражироўка
Гермафрадыт ⚥
эмбрыён
Даўжыня
кг
дужы жарка і суха, даждзі рэдкія, жывуць кактусы
дрэвавы
Назіранні
яшчэ ◉{N} уласцівасцей па дотыку
дзіцяня
лялечка
імага
моладзь
падлетак
ring-tailed-lemur
koshachij-lemur
ring-tailed-lemur
lymwr-hlqy-aldhyl
koshachij-lemur
katvayin-lemur
waokitsunezaru
k-at-isebri-lemuri
koshachij-lemur
holang-ikkoliyeouwonsung-i
koshachij-lemur
prstenorepi-lemur
ring-tailed-lemur
koshachij-lemur
huan-wei-hu-hou
  • Продолжительность жизни кошачьих лемуров составляет от 34 до 37 лет. Это один из самых долгоживущих видов лемуров.
  • Катта использует хвост для «вонючих драк»: самцы натирают его секретом желёз и машут им на соперников.
  • Самцы кольцехвостого лемура используют острые кончики пальцев для царапания коры молодых деревьев, а железы на лапах выделяют резкий запах, чтобы помечать границы территории.
  • Вес кошачьего лемура может достигать 3,5 кг, при этом вес хвоста может быть более 1,5 кг. Это делает хвост почти половиной массы тела животного.
  • Кольцехвостые лемуры очень умны и сойдут с ума от скуки, если у них не будет никаких игрушек. Им постоянно нужно какое-то поле деятельности.
  • У лемуров женское доминирование: любая взрослая самка выше любого самца.
  • В неволе доживают более 25 лет.
  • Хвост служит флагом, чтобы группа не потерялась.
  • Лемуры умеют решать простые арифметические задачи.
  • Катта имеет зубной гребень для груминга.

Узрост

  • Продолжительность жизни кошачьих лемуров составляет от 34 до 37 лет. Это один из самых долгоживущих видов лемуров.
  • В неволе доживают более 25 лет.

Катта – вид, продолжительность жизни которого составляет от 18 до 25 лет, а максимальная зафиксированная продолжительность жизни достигает 39 лет, при теоретической продолжительности от 18 лет 8 месяцев до 37 лет 4 месяца. Зародыш развивается внутри матери в течение примерно четырёх месяцев, переходя на стадию «Эмбрион». Детёныш рождается с открытыми глазами и сразу цепляется за шерсть матери, а первые месяцы он ездит у неё на спине, при этом длительность стадии «Детёныш» составляет от 1 дня до 6 месяцев. Возраст половой зрелости наступает в период от 1 года 11 месяцев до 3 лет, после чего вид переходит на стадию «Взрослый», которая длится от 2 до 20 лет. Взрослое животное живёт в группе, где самки главнее самцов, и может приносить потомство.

Фенатып

  • Катта использует хвост для «вонючих драк»: самцы натирают его секретом желёз и машут им на соперников.
  • Самцы кольцехвостого лемура используют острые кончики пальцев для царапания коры молодых деревьев, а железы на лапах выделяют резкий запах, чтобы помечать границы территории.
  • Вес кошачьего лемура может достигать 3,5 кг, при этом вес хвоста может быть более 1,5 кг. Это делает хвост почти половиной массы тела животного.
  • Катта имеет зубной гребень для груминга.

Катта – вид, обладающий характерной внешностью. Шерсть детёныша серого цвета с белым животом, она густая и помогает сохранять тепло, а хвост имеет чёрно-белые кольца, служащие для поддержания равновесия. Взрослый вид отличается серой шерстью на спине и белой на животе, а также тёмными отметинами на морде. Большие жёлто-оранжевые глаза помогают хорошо видеть в сумерках. Самцы имеют пахучие железы на запястьях и плечах, которые они используют для маркировки территории и демонстрации силы. Длинный хвост с 13–14 чёрно-белыми кольцами служит для лемура флагом, помогая держать равновесие.

Фізіялогія

Катта – вид, достигающий в длину от 85 см до 1,2 м и имеющий массу от 2,14 до 2,16 кг. На ранних стадиях развития масса тела эмбриона составляет от 1 до 20 г, а его длина – от 1 мм до 5 см. Детёныш имеет массу тела от 60 г до 0,8 кг и длину тела от 15 до 35 см. Взрослый вид характеризуется массой тела от 2,2 до 3,5 кг и длиной тела от 85 см до 1,2 м.

Асяроддзе пражывання

Катта – вид, обитающий на суше, в наземном лесу и кустарниках, что позволяет ему встречаться в разнообразных биомах, включая тропический сухой лес, где деревья сбрасывают листья, тропический влажный лес с огромными деревьями и лианами, пустыню и сухие кусты с кактусами, тропическую саванну с травой и деревьями, и умеренную степь с большим количеством травы. Климат в местах обитания катты характеризуется зимой малым количеством осадков и летом их увеличением, а также всегда жарким климатом с частыми дождями, хотя иногда бывают периоды сухости. Лето у этого вида жаркое, температура может превышать +25…+30 °C, зима же жаркая и почти без осадков. Высота над уровнем моря для катты может достигать до 1,5 км.

Сховішча

Катта обитает в кронах высоких деревьев и не имеет постоянного укрытия, вид не создает постоянных или долговременных убежищ. Для защиты от хищников и отдыха катта использует кору деревьев. У данного вида нет постоянного укрытия.

Геаграфія

Катта обитает в мире Афротропики, предпочитая Горные леса Восточной Африки, Колючие заросли Мадагаскара, Прибрежные леса и редколесья южных суахили и Суккулентные лесистые земли Мадагаскара.

Харчаванне

Катта питается в основном растениями, включая фрукты, листья, цветы и иногда насекомых или кору, собирая пищу на деревьях руками и ртом. В рацион вида входят фрукты, листья, цветы, насекомые, кора и нектар, а суточная потребность в пище составляет от 150 г до 350 г. Детёныши катты питаются молоком. Среди добываемых видов насекомых встречаются клопы, жесткокрылые, бабочки, двукрылые, перепончатокрылое, прямокрылые, Стрекоза, Ручейник и Сетчатокрылые. Фосса является врагом этого вида.

Размнажэнне

Катта – вид, обитающий и развивающийся на суше, вне водоёмов, размножается посредством живорождения, при котором детёныши рождаются живыми на суше, не вылупляются из яиц или икры; развитие зародыша длится 3 недели 5 дней, а самка приносит потомство один раз в год. Размер выводка составляет 1–2 детёныша, которые сразу цепляются за мать, и обычно рождается один детёныш, реже два; икра, яйца или детёныши развиваются в наземном гнезде, построенном на земле или близко к ней, а также в гнезде высоко на ветвях кустарника или дерева. Зрелость у вида наступает в возрасте от 2 до 3 года, интервал размножения составляет 1 год, и половое размножение всегда происходит посредством гомогамии с оплодотворением, без смены поколений.

Памер

  • Вес кошачьего лемура может достигать 3,5 кг, при этом вес хвоста может быть более 1,5 кг. Это делает хвост почти половиной массы тела животного.
  • Катта использует хвост для «вонючих драк»: самцы натирают его секретом желёз и машут им на соперников.
  • Самцы кольцехвостого лемура используют острые кончики пальцев для царапания коры молодых деревьев, а железы на лапах выделяют резкий запах, чтобы помечать границы территории.
  • Кольцехвостые лемуры очень умны и сойдут с ума от скуки, если у них не будет никаких игрушек. Им постоянно нужно какое-то поле деятельности.
  • У лемуров женское доминирование: любая взрослая самка выше любого самца.
  • Хвост служит флагом, чтобы группа не потерялась.
  • Лемуры умеют решать простые арифметические задачи.

Утрыманне

  • Кольцехвостые лемуры очень умны и сойдут с ума от скуки, если у них не будет никаких игрушек. Им постоянно нужно какое-то поле деятельности.
  • В неволе доживают более 25 лет.