Сібірская кабарга

Кабарга — © Zveriki.com, AI-generated image based on the original work of, Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported

Узрост

Развитие кабарги включает несколько стадий, начиная с эмбрионального периода, когда зародыш получает питание через плаценту и не ест самостоятельно. Глаза у детёныша открываются с рождения, и он начинает ходить также с рождения, быстро вставая на ноги и покрытый шерстью с белыми пятнами. Стадия детёныша длится от 1 дня до 6 месяцев, после чего начинается стадия взрослого животного, способного к размножению и живущего самостоятельно в лесу. Возраст половой зрелости у кабарги наступает от 1 года до 1 года 8 месяцев, а типичная продолжительность жизни составляет от 7 до 18 лет, хотя теоретическая продолжительность жизни может достигать от 15 лет 3 месяцев до 19 лет 8 месяцев.

Фенатып

Кабарга – вид, обладающий компактным телом с сильными задними ногами для прыжков по скалам и глубокому снегу. У детёныша шерсть мягкая с белыми пятнами для маскировки от хищников, а у взрослого самца длинные верхние клыки, выступающие изо рта, которые используются для защиты территории и в брачных играх. Тонкие крепкие ноги кабарги, задние из которых длиннее передних, помогают прыгать на большие расстояния. У взрослого вида есть железы на брюхе, выделяющие пахучее вещество мускус, запах которого помогает привлекать самок и отмечать территорию.

Фізіялогія

Кабарга — вид, характеризующийся значительными колебаниями в размерах; высота тела варьируется от 17,8 см до 4,5 м, а длина тела — от 80 см до 1 м. Масса взрослого вида составляет от 10 кг до 18 кг, причем на стадии «Эмбрион» масса тела составляет от 1 до 400 г, а на стадии «Детёныш» — от 400 г до 5 кг и длина тела — от 40 до 60 см. Взрослые особи имеют массу тела от 11 до 18 кг и длину тела от 85 см до 1 м.

Асяроддзе пражывання

Кабарга населяет сушу, высокогорье и тундру, а также наземные леса и горы, предпочитая высоту над уровнем моря от 500 м до 3,5 км. Этот вид встречается в умеренном хвойном лесу, где прохладно и много хвойных деревьев, снег зимой, на затопляемых лугах с обильной растительностью, и в тайге с холодной зимой и обилием елей и сосен. Климат для кабарги характеризуется прохладным летом, когда температура воздуха составляет от +15 до +20 °C, а также сухой и снежной зимой, почти без дождей, но с большим количеством снега; летом осадков больше, и всегда очень мокро.

Сховішча

Кабарга обитает в лесу или на горных склонах и не имеет постоянного укрытия. Вид не строит долговременных убежищ, используя для защиты от хищников, отдыха и защиты от солнца мох и траву.

Геаграфія

Миры (биогеографические области) — мир Палеарктики. Экосистемы (назвать все) — Луга и редколесья Камчатки-Курильских островов, Горные хвойные леса Sayaн, Восточно-Сибирская тайга, Западно-Сибирская тайга, Берингийская тундра России.

Харчаванне

Кабарга питается только растительной пищей, используя стратегию пастьбы и добывая корм путем грызения растений. Зимой вид поедает лишайники и мох, которые находит под снегом, а летом его рацион состоит из листьев, побегов кустарников, травы, листьев, молодых побегов и ростков деревьев. Суточная потребность в пище составляет от 400 г до 0,9 кг.

Размнажэнне

Кабарга – вид, обитающий и развивающийся на суше, вне водоёмов, размножается посредством живорождения, при котором детёныши рождаются живыми на суше, не вылупляются из яиц или икры; размножение происходит в конце осени или зимой, а самка вынашивает одного или двух детёнышей около шести месяцев и рождает их весной. Размер выводка составляет 1–2 детёнышей, и развитие зародыша длится 5 месяцев 2 недели, при этом икра, яйца или детёныши развиваются в наземном гнезде, расположенном прямо на поверхности грунта на суше. Только мать проявляет родительскую заботу о потомстве, кормит и охраняет малышей, а интервал размножения составляет 1 год; зрелость наступает в возрасте от 1 года 6 месяцев до 3 года, и размножение всегда происходит посредством гомогамии с оплодотворением, без смены поколений.

Даўжыня
800–1000 мм
190508
0
1
kabarga
be
Кабарга
Moschus moschiferus
Сібірская кабарга — невялікае парнакопытнае жывёла без рогаў. Самцы маюць доўгія kłыкі і жалезу з мускусам, які выкарыстоўваюць для прыцягнення самак.
Кабарга адрозніваецца ад сапраўдніх аленяў адсутнасцю рогаў і прысутнасцю клыкаў у самцоў. Яна важная для прыроды, таму што распаўсюджае насенне раслін і служыць добычай для воўкаў і рысей.
грызе расліны
trophic:herbivore
#d3cbbf
Маса самкі
9000–15000 г
Маса самца
11000–18000 г
Маса (эмбрыён)
1–400 г
Маса (дзіцяня)
400–5000 г
Даўжыня (дзіцяня)
400–600 мм
Даўжыня самца
850–1000 мм
Даўжыня самкі
800–950 мм
Вышыня
178–4500 мм
Тэарэтычная працягласць жыцця
5576–7169 сутак 15–20 гадоў
Развіццё зародка
162 сутак 5 месяцаў 2 тыдні
Памер вывадка
1–2
Спеласць
550–1095 сутак 2–3 гады
Патомацтва
1–2
Інтэрвал размнажэння
365 сутак 1 год
Колькасць мускусных залоз самца
1
Колькасць іклоў самца
2
Памер цела (дарослы)
0.8–1 мм
Памер ног (дарослы)
400–550 мм
Памер мускуснай залозы самца
30–40 мм
Памер іклоў самца
50–80 мм
Размнажэнне
звычайны паўховы
Супастаўна па масе
Ручная кладзь
Біём
Тайга
Біём
Умераны хвойны лес
Біём
Затопленыя луги
Свет
свет Палеартыкі
Ландшафт
суша
Клімат
Заўсёды вельмі мокра
Ландшафт
наземны лес
Ландшафт
высакагор'е і тундра
Клімат
Зіма са сьнегам
Клімат
Прахаладнае лета
Клімат
Зімовы сухі
Клімат
Многія дажджоў і прахалае лета
Ландшафт
лясы
Ландшафт
гары
Асяроддзе харчавання
дрэвавы
Асяроддзе харчавання
наземны
Сховішча
няма пастаяннага сховішча
Харчаванне
траваед
Размнажэнне
нежнае маці
Размнажэнне
гняздо на зямлі
Размнажэнне
у наземным гнязде
Размнажэнне
жывародны
Размнажэнне
суша
Фізіялогія
Кабарга ліняе два разы ў год. Лета шэрстка кароткая і рэдкая, а зімой — гусьтая і доўгая для абароны ад холаду.
5576.213958109785
7169.417946141152
800.0
1000.0
Кабарга ліняе два разы ў год. Лета шэрстка кароткая і рэдкая, а зімой — гусьтая і доўгая для абароны ад холаду.
-1
-1
гамогамія, размнажэнне заўсёды з апладоўваннем, чаргаваў пакаленняў няма
Рабочая асобіна
Будзь {name} як {animal}, то:
час нараджэння
Сабакі, дэльфіны, рысі гуляюць 9-25 гадоў і святкуюць тры разы на год
м
Карта
будзе святкаваць {n} дзень нараджэння
г
лято няжажкае, +15…+20 °C
т
Калі наступіць наступны юбілей у летазлічэнні {name}
Человек
Menghuni area berhutan lebat dengan kanopi tertutup.
дни
Колькі б табе было гадоў, жыві ты як {name}
Тэарэтычная максімальная працягласць жыцця, ацэненая матэматычнай мадэллю Dynamic Energy Budget (DEB). Гэта біялагічны патэнцыял, разлічаны на аснове метабалічных параметраў, — рэальна зарэгістраваная працягласць жыцця, як правіла, значна меншая.
дарослы
Спеласць
Ручная кладзь
Зіма сухая і сніжная
Пра здароўе
прохалада, шмат хвойных дрэў, зімой снег
Калі б наступіў твой наступны дзень нараджэння, жыві ты як {name}
Інтэрвал размнажэння
Колькасць іклоў
вынікаў
забаўка ад хидаў
лішайнікі — сумесь грыба і вадарослі на каменях і дрэвах
Колеры
Прахаладнае лета
Пол
Upcoming jubilees
Грэміны
мес.
зімой ападкаў мала, летом іх больш
альпійскія лугі і арктычная тундра на сушы
Тип питания
Фільтры
Ujame ali obdeluje hrano z grizenjem ali kljuvanjem z gobcem.
свет Палеартыкі
маладыя парасткі і ўсходы
трава
Upcoming birthdays
Зіма са сьнегам
ікры, яйкі або дзяці развіваються ў гнязде, пабудованым на зямлі або блізка да яе
Сапраўды доўгае жыццё: 40-100 гадоў. Галаўныя кіты, альбатросы, гіганцкія чарапахі ўспамінаюць дзень нараджэння раз у год
Працягласць жыцця
ліст
Вышыня
гняздо на зямлі
даждзі ідуць амаль заўсёды, вельмі сыра
дзяці нарожваюцца жывыми на суслі, а не вылупляюцца з ікрынкі ці яйца
ад 4.8 да 6 кілограмаў, 0.8 – 1.4 метра
Узрост (маладое жывёла)
Узрост (ад нараджэння да смерці)
Узрост (эмбрыён)
вялікая частка Еўропы і Аззіі, розныя лесы, степі і тундра
Гулякі
Юбілей — гэта кожны 10-ы дзень нараджэння
Падрабязней:
Памер іклоў
Stade de développement le plus précoce à l'intérieur d'un œuf ou d'un utérus.
Дэлавыя сосіскі
Сярэдняя працягласць жыцця
гняздо распаўночана прама на паверхні грунту на суше, толькі маці паказвае бацькоўскую турботу пра патомства
у наземным гнязде
лісты
жывародны
Як выглядаюць?
палавая спеласць / пачатак размнажэння
вылет (у насякомых)
смерць / канец працягласці жыцця
Як жывуць?
апладненне / адкладванне яек
Як сябе паводзяць?
нараджэнне / вылупленне
метамарфоз / канец лічынкавай стадыі
канец акселерацыі
Падзяліцца
Знайсці хатняга жывёлу...
Individu mature et pleinement développé capable de se reproduire.
Памер мускуснай залозы
Хатнія жывёлы
Колер іклоў
кусанне
Многія дажджоў і прахалае лета
L'alimentation se fait principalement sur terre ou dans la végétation.
Памер ног
юбілей у стылі {name}
см
Умераны хвойны лес
Старпёры
Знайсці жывёлу або пароду...
turns
Халатнікі
наземны лес
Затопленыя луги
Памер вывадка
імхі, пячоначнікі і іншыя наземныя імхаападобныя расліны
Крыніцы даных карты: Класіфікацыя экасістэм — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022), карты распаўсюджвання Keith et al. (2020), https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513; Буйныя марскія экасістэмы (LME) — NOAA LME Program; Батыметрыя — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026), GEBCO_2026 Grid, https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa; Кліматычныя даныя — Generated using Copernicus Climate Change Service information; Даныя аб распаўсюджванні відаў — GBIF.org, Derived dataset «all animals», https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0
Як даглядаць?
Жывуць ад 25 да 40 гадоў. Арангутаны, белагаловыя арланы, афрыканскія сланы святкуюць два разы на год
выпас
Не ўказана
°C
Поделиться
высакагор'е і тундра
зіма амаль без дажджу, але шмат снегу
Дзе сустракаюцца?
L'espèce ne possède aucune structure d'abri fixe ou durable.
траваед
багато дажджоў, пазняе лета, зімой снег
Hrani se s striženjem ali grizenjem nizke vegetacije ali alg.
Зімовы сухі
Легендарнае даўгалецце: больш за 100 гадоў. Галапагосскія чарапахі, гренландскія акулы, акіянскія вянгеркі святкуюць з сям'ёй раз у 4 гады
Патомацтва
Аксакалы
лісце і сцёблы злакаў і іншай травяністай расліннасці
Бро
звычайны паўховы
Таксоны
калі б нарадзіліся як {name}
Traženje hrane se odvija među drvećem i drvenastom vegetacijom.
лішайнікі
ўзрост
дата нараджэння
няма пастаяннага сховішча
свет Палеартыкі
спынак
Колер поўсці
Закрыць
was
Кар'ера ад 7 да 15 месяцаў. Джунгарскія хамякі, палёўкі, палявыя цвыркуны святкуюць дзень нараджэння два разы на месяц
Асноўнае
лазаць
мох
Мой вага?
Бесперапынны карнавал: жывуць усяго некалькі дзён. Аднадзёнкі, колавароткі, мошкі святкуюць дзень нараджэння больш за два разы на дзень
асноўныя крыніцы харчавання
зубы
Патэнцыйныя месцы пражывання
дн.
У ўтрыманні
У руху ад 1,3 да 3,5 гадоў. Лясныя мышы, анолісы, вясёлкавыя рыбкі гуляюць раз на месяц
пагонкі кустоўнікаў
Маса
молодыя пагонкі і лісці раслін
халадная зіма, шмат хвойных дрэў: яліна, сосна
Камары, пладовыя мушкі, дробныя ракападобныя мітусяцца да 7 месяцаў і ладзяць вечарынку кожны тыдзень
наземны
Pflanzen
Развіццё зародка
Памер цела
суша
дзень нараджэння ў стылі {name}
Hrana se skuplja direktno sa površine listova.
трава
Ссылка скопирована
Нічога не знойдзена
На карце
маладыя парасткі, росткі, зялёныя стрэлкі раслін
Самка ♀
усе жыццёвыя стадыі
грызе расліны
Колер цела
гняздо разгублена прама на паверхні грунту на суслі
Крыніцы даных карты: Класіфікацыя экасістэм — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022), карты распаўсюджвання Keith et al. (2020), https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513; Буйныя марскія экасістэмы (LME) — NOAA LME Program; Батыметрыя — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026), GEBCO_2026 Grid, https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa; Кліматычныя даныя — Generated using Copernicus Climate Change Service information; Даныя аб распаўсюджванні відаў — GBIF.org, Derived dataset «all animals», https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0 Карта патэнцыйных месцаў пражывання змадэляваная па даных аб назіраннях. Карта © Zveriki.com, ліцэнзія CC BY 4.0.
год нараджэння
Спеласць
наземнае асяроддзе пражывання, паверхня сушы па-за вадой
г.
кв. мм
захаванне ад сонца
Наколькі падобныя?
Самец ♂
да свята засталося
дзіцяня
узрост як {name}
Як размножваюцца?
У руху ад 3,5 да 6 гадоў. Вожыкі, вароны, яшчаркі частачаць сабе шэсць разоў на год
Колер ног
А калі з'есці?
Ні тое, ні другое
Déplacement sur des surfaces verticales comme des troncs ou des rochers pour atteindre la nourriture.
Колькасць мускусных залоз
Jeune progéniture encore dépendante des soins parentaux.
нежнае маці
Чым сілкуюцца?
лясы
Дзе жывуць?
мох
зімой шмат сьнегу, холадна
гары
Tvrde zubne strukture za ugriz, kidanje ili struganje hrane.
лясы на сушы — трапічныя, умераныя, барэальныя
вада часта заляе зямлю, шмат травы
Працягласць
Гэта я
вялікая частка Еўропы і Аззіі, розныя лесы, степі і тундра
Заўсёды вельмі мокра
Геймеры
Як уладкаваны?
мм
Тэарэтычная працягласць жыцця
Зоркі
Спасылка скапіравана
мл
Мой узрост?
тыд.
Мой памер?
суша
Тайга
Бясполая
памяняць месцамі
Хто з нас нібы па чарах ператворыцца і стане як {animal}?
Трусы, сокалы, чырвонавухія чарапахі гуляюць 6-9 гадоў і ладзяць вечарынку чатыры разы на год
Дзе хаваюцца?
абітаюць і развіваюцца на суше, па-за водоёмамі
адсвяткаваў {n} дзень нараджэння
Калі б быў твой дзень нараджэння, жыві ты як {name}
Батяні
Максімальная працягласць жыцця
Гермафрадыт ⚥
тайга
эмбрыён
Označuje preferenco za gorsko življenjsko okolje.
Даўжыня
кг
лiсты дрэваў
дрэвавы
Назіранні
яшчэ ◉{N} уласцівасцей па дотыку
дзіцяня
лялечка
імага
моладзь
падлетак
siberian-musk-deer
kabarga
musk-marali
ayl-sybyrya-almsky
kabarga
mskaycyam
shiberiajakoujika
mushk-i
k-udyr
sahyangnolu
kabarga
sibirski-moshusni-jelen
siberian-musk-deer
kabarga
yuan-she
  • Кабарга способна на скаку, не сбавляя скорости, изменять направление хода на 90°. Спасаясь от преследователя, она подобно зайцу запутывает следы.
  • У самца кабарги в мускусной железе содержится 10—20 г мускуса — самого дорогого продукта животного происхождения. Мускус имеет острый запах и коричнево-бурый цвет.
  • У кабарги крестец на 5—10 см выше холки из-за длинных задних ног. Задние ноги необычно длинные, поэтому крестец находится на 5—10 см выше холки.
  • Мех кабарги не пропускает воду и сохраняет тепло даже под снегом. Снег под лежащим на нём животным не тает, как это происходит под оленями, лосями или косулями.
  • В семейных группах кабарга контакты между животными носят мирный характер, но по отношению к чужим особям они чрезвычайно агрессивны. В группах до трёх голов кабарги мирно общаются, но к чужим особям проявляют агрессию.
  • Самцы кабарги во время гона сражаются друг с другом, и при длительных поединках один из них нередко сбивает другого на землю, бьёт ногами и вонзает в него клыки, что может привести к смерти побеждённого. В таких схватках клыки играют важную роль.
  • Животное отлично прыгает и способно лазить по крутым скалам.
  • Детёныши рождаются пятнистыми, как у многих других оленей.
  • Кабарга ведёт одиночный или мелкогрупповой образ жизни.
  • Беременность длится около шести месяцев.

Узрост

  • Беременность длится около шести месяцев.

Развитие кабарги включает несколько стадий, начиная с эмбрионального периода, когда зародыш получает питание через плаценту и не ест самостоятельно. Глаза у детёныша открываются с рождения, и он начинает ходить также с рождения, быстро вставая на ноги и покрытый шерстью с белыми пятнами. Стадия детёныша длится от 1 дня до 6 месяцев, после чего начинается стадия взрослого животного, способного к размножению и живущего самостоятельно в лесу. Возраст половой зрелости у кабарги наступает от 1 года до 1 года 8 месяцев, а типичная продолжительность жизни составляет от 7 до 18 лет, хотя теоретическая продолжительность жизни может достигать от 15 лет 3 месяцев до 19 лет 8 месяцев.

Фенатып

  • У самца кабарги в мускусной железе содержится 10—20 г мускуса — самого дорогого продукта животного происхождения. Мускус имеет острый запах и коричнево-бурый цвет.
  • У кабарги крестец на 5—10 см выше холки из-за длинных задних ног. Задние ноги необычно длинные, поэтому крестец находится на 5—10 см выше холки.
  • Мех кабарги не пропускает воду и сохраняет тепло даже под снегом. Снег под лежащим на нём животным не тает, как это происходит под оленями, лосями или косулями.
  • Самцы кабарги во время гона сражаются друг с другом, и при длительных поединках один из них нередко сбивает другого на землю, бьёт ногами и вонзает в него клыки, что может привести к смерти побеждённого. В таких схватках клыки играют важную роль.
  • Животное отлично прыгает и способно лазить по крутым скалам.
  • Детёныши рождаются пятнистыми, как у многих других оленей.

Кабарга – вид, обладающий компактным телом с сильными задними ногами для прыжков по скалам и глубокому снегу. У детёныша шерсть мягкая с белыми пятнами для маскировки от хищников, а у взрослого самца длинные верхние клыки, выступающие изо рта, которые используются для защиты территории и в брачных играх. Тонкие крепкие ноги кабарги, задние из которых длиннее передних, помогают прыгать на большие расстояния. У взрослого вида есть железы на брюхе, выделяющие пахучее вещество мускус, запах которого помогает привлекать самок и отмечать территорию.

Фізіялогія

  • У кабарги крестец на 5—10 см выше холки из-за длинных задних ног. Задние ноги необычно длинные, поэтому крестец находится на 5—10 см выше холки.
  • Мех кабарги не пропускает воду и сохраняет тепло даже под снегом. Снег под лежащим на нём животным не тает, как это происходит под оленями, лосями или косулями.

Кабарга — вид, характеризующийся значительными колебаниями в размерах; высота тела варьируется от 17,8 см до 4,5 м, а длина тела — от 80 см до 1 м. Масса взрослого вида составляет от 10 кг до 18 кг, причем на стадии «Эмбрион» масса тела составляет от 1 до 400 г, а на стадии «Детёныш» — от 400 г до 5 кг и длина тела — от 40 до 60 см. Взрослые особи имеют массу тела от 11 до 18 кг и длину тела от 85 см до 1 м.

Асяроддзе пражывання

Кабарга населяет сушу, высокогорье и тундру, а также наземные леса и горы, предпочитая высоту над уровнем моря от 500 м до 3,5 км. Этот вид встречается в умеренном хвойном лесу, где прохладно и много хвойных деревьев, снег зимой, на затопляемых лугах с обильной растительностью, и в тайге с холодной зимой и обилием елей и сосен. Климат для кабарги характеризуется прохладным летом, когда температура воздуха составляет от +15 до +20 °C, а также сухой и снежной зимой, почти без дождей, но с большим количеством снега; летом осадков больше, и всегда очень мокро.

Сховішча

Кабарга обитает в лесу или на горных склонах и не имеет постоянного укрытия. Вид не строит долговременных убежищ, используя для защиты от хищников, отдыха и защиты от солнца мох и траву.

Геаграфія

Миры (биогеографические области) — мир Палеарктики. Экосистемы (назвать все) — Луга и редколесья Камчатки-Курильских островов, Горные хвойные леса Sayaн, Восточно-Сибирская тайга, Западно-Сибирская тайга, Берингийская тундра России.

Харчаванне

Кабарга питается только растительной пищей, используя стратегию пастьбы и добывая корм путем грызения растений. Зимой вид поедает лишайники и мох, которые находит под снегом, а летом его рацион состоит из листьев, побегов кустарников, травы, листьев, молодых побегов и ростков деревьев. Суточная потребность в пище составляет от 400 г до 0,9 кг.

Размнажэнне

Кабарга – вид, обитающий и развивающийся на суше, вне водоёмов, размножается посредством живорождения, при котором детёныши рождаются живыми на суше, не вылупляются из яиц или икры; размножение происходит в конце осени или зимой, а самка вынашивает одного или двух детёнышей около шести месяцев и рождает их весной. Размер выводка составляет 1–2 детёнышей, и развитие зародыша длится 5 месяцев 2 недели, при этом икра, яйца или детёныши развиваются в наземном гнезде, расположенном прямо на поверхности грунта на суше. Только мать проявляет родительскую заботу о потомстве, кормит и охраняет малышей, а интервал размножения составляет 1 год; зрелость наступает в возрасте от 1 года 6 месяцев до 3 года, и размножение всегда происходит посредством гомогамии с оплодотворением, без смены поколений.

  • Кабарга способна на скаку, не сбавляя скорости, изменять направление хода на 90°. Спасаясь от преследователя, она подобно зайцу запутывает следы.
  • У самца кабарги в мускусной железе содержится 10—20 г мускуса — самого дорогого продукта животного происхождения. Мускус имеет острый запах и коричнево-бурый цвет.
  • У кабарги крестец на 5—10 см выше холки из-за длинных задних ног. Задние ноги необычно длинные, поэтому крестец находится на 5—10 см выше холки.
  • Мех кабарги не пропускает воду и сохраняет тепло даже под снегом. Снег под лежащим на нём животным не тает, как это происходит под оленями, лосями или косулями.
  • В семейных группах кабарга контакты между животными носят мирный характер, но по отношению к чужим особям они чрезвычайно агрессивны. В группах до трёх голов кабарги мирно общаются, но к чужим особям проявляют агрессию.
  • Самцы кабарги во время гона сражаются друг с другом, и при длительных поединках один из них нередко сбивает другого на землю, бьёт ногами и вонзает в него клыки, что может привести к смерти побеждённого. В таких схватках клыки играют важную роль.
  • Животное отлично прыгает и способно лазить по крутым скалам.
  • Кабарга ведёт одиночный или мелкогрупповой образ жизни.