Алень плямісты

Пятнистый олень — © Zveriki.com, AI-generated image based on the original work of Alina Zienowicz Ala z, Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0

Узрост

Олень-цветок проходит несколько стадий развития, начиная с эмбрионального периода, когда зародыш развивается внутри матери и получает питание через плаценту. Сразу после рождения у детёныша открываются глаза, и он начинает ходить, затем оленёнок живёт с матерью, прячется в траве и питается молоком, при этом стадия «Детёныш» длится от 1 дня до 1 года. Взрослый олень может давать потомство, а самцы отращивают рога, при этом стадия «Взрослый» длится от 1 года 1 месяца до 20 лет. Возраст половой зрелости у вида наступает от 1 года 3 месяцев до 4 лет. Типичная продолжительность жизни оленя-цветка составляет от 7 до 20 лет, а максимальная зафиксированная продолжительность жизни – 26 лет 4 месяца, теоретическая продолжительность жизни варьируется от 13 лет 2 месяцев до 26 лет 4 месяцев.

Фенатып

Олень-цветок имеет характерную окраску: детёныш обладает рыжей шерстью с большим количеством белых пятен, что обеспечивает маскировку от хищников; взрослый самец и самка летом имеют рыжую шерсть с белыми пятнами, а зимой шерсть становится гуще и темнее, при этом количество пятен уменьшается. У взрослого оленя-цветка имеются костные рога с несколькими отростками, которые используются в поединках и ежегодно сбрасываются, отрастая вновь.

Фізіялогія

Олень-цветок – вид, характеризующийся значительными колебаниями в размерах: высота тела варьируется от 17,8 см до 4,5 м, а длина тела – от 75 см до 1,1 м. Масса тела взрослого вида составляет от 48,87 до 62,97 кг, однако на разных стадиях развития показатели существенно отличаются; масса тела на стадии «Эмбрион» колеблется от 1 г до 7 кг. Детёныши имеют массу тела от 5 до 25 кг и длину тела от 60 до 85 см, а взрослые особи достигают массы тела от 40 до 80 кг и длины тела от 85 см до 1,1 м.

Асяроддзе пражывання

Олень-цветок населяет сушу, наземные леса, луга и степи, предпочитая умеренные смешанные леса с тёплым летом и обилием дубов, берёз и клёнов, а также затопляемые луга с большим количеством травы, где вода часто заливает землю. Вид встречается в тайге с холодной зимой и преобладанием хвойных деревьев, таких как ель и сосна, и обитает на высотах до 2 километров над уровнем моря. Климат для оленя-цветка может быть разным: от всегда жаркого и влажного, где дожди идут почти каждый день, до прохладного с большим количеством осадков и снегом зимой, и даже тёплого лета с обилием дождей и не очень холодной зимой.

Сховішча

Олень-цветок обитает в лесу или на опушке и не имеет постоянного укрытия, так как вид не строит долговременных убежищ. Для защиты от хищников, размножения и отдыха олень-цветок использует траву и кору. Самки и самцы не обустраивают постоянное место для отдыха, а выбирают временные укрытия из доступных материалов.

Геаграфія

Олень-цветок обитает в мире Индомалайи и мире Палеарктики, предпочитая Кельтские широколиственные леса, Хвойные леса Каледон, Смешанные леса Балтии, Европейские атлантические смешанные леса и Влажные смешанные леса Северной Атлантики.

Харчаванне

Олень-цветок ест только растения, отщипывая траву и листья. В качестве корма вид использует траву, листья, побеги, кору, жёлуди, грибы, молодые побеги и ростки, и орехи. Летом олень-цветок щиплет траву и листья, а зимой обгладывает ветки, кору и сухие травы. Стратегия питания – пастьба, а суточная потребность в пище составляет от 2 кг до 5 кг. Детёныши оленя-цветка питаются молоком. На вид охотятся волки и медведи.

Размнажэнне

Олень-цветок обитает и развивается на суше, вне водоёмов, и относится к животным, размножающимся обычным половым путем с гомогамией, то есть оплодотворением всегда происходит без смены поколений. Беременность самки длится около семи месяцев, а развитие зародыша занимает семь месяцев, после чего детёныши рождаются живыми на суше, не вылупляются из яиц или икры. Самка рожает одного или двух оленят весной, при этом выводком является от одного до двух особей. Интервал размножения составляет один год, а зрелость наступает в возрасте от одного года три месяца до четырёх лет. Икра, яйца или детёныши развиваются в наземном гнезде, расположенном прямо на поверхности грунта на суше. Только мать проявляет родительскую заботу о потомстве, находящемся в гнезде на земле. Осенью самцы громко кричат и дерутся рогами за самок.

Маса
48869–62972 г
Даўжыня
750–1100 мм
190516
0
1
pyatnistyj-olen
be
Пятнистый олень
Cervus nippon
170
Пятнысты алень — сярэдні па памеры алень з характэрнымі белымі пятнамі на карэшневой шерсты. Ён жыве ў лесах Усходняй Азыі і добра плавае.
Пятнысты алень адрозніваецца ад іншых аленяў белымі пятнамі на шерсты ў ўзрослых жывёлаў. Ён дапамагае лесу, разносіць насенне раслін, і служыць ежай для вялікіх хищнікаў.
адшчыпвае траву і лісце
trophic:herbivore
#f0f0ed
Маса (эмбрыён)
1–7000 г
Маса самца
40000–80000 г
Маса (алянё)
5000–25000 г
Маса самкі
30000–50000 г
Даўжыня самца
850–1100 мм
Даўжыня (алянё)
600–850 мм
Даўжыня самкі
750–950 мм
Вышыня
178–4500 мм
Максімальная працягласць жыцця
9606 сутак 26 гадоў 4 месяца
Тэарэтычная працягласць жыцця
4803–9606 сутак 13–26 гадоў
Развіццё зародка
210 сутак 7 месяцаў
Памер вывадка
1–2
Спеласць
456–1460 сутак 1–4 гады
Патомацтва
1–2
Інтэрвал размнажэння
365 сутак 1 год
Колькасць рагоў самца
2
Памер рагоў самца
400–800 мм
Размнажэнне
звычайны паўховы
Супастаўна па масе
Тумбачка
Біём
Умераны смешаны лес
Свет
свет Палеартыкі
Свет
свет Індамалайі
Біём
Затопленыя луги
Біём
Тайга
Ландшафт
наземныя лугі і стэпы
Клімат
Цёплае лета і шмат дажджоў
Клімат
Заўсёды жарка і мокра
Клімат
Заўсёды вельмі мокра
Ландшафт
суша
Ландшафт
наземны лес
Клімат
Многія дажджоў і прахалае лета
Клімат
Цёплае лета
Клімат
Прыемнае лета
Асяроддзе харчавання
дрэвавы
Асяроддзе харчавання
наземны
Сховішча
няма пастаяннага сховішча
Харчаванне
траваед
Размнажэнне
нежнае маці
Размнажэнне
гняздо на зямлі
Размнажэнне
жывародны
Размнажэнне
у наземным гнязде
Размнажэнне
суша
Фізіялогія
Шэрстка мяняецца два разы ў годзе: вясной становіцца рыжай і пятастае, восень — густае і сераватая.
4803.0375
9606.075
750.0
1100.0
48868.511362462326
62972.14833626345
Шэрстка мяняецца два разы ў годзе: вясной становіцца рыжай і пятастае, восень — густае і сераватая.
-1
-1
Колер рагоў
гамогамія, размнажэнне заўсёды з апладоўваннем, чаргаваў пакаленняў няма
Рабочая асобіна
Будзь {name} як {animal}, то:
час нараджэння
размнажэнне
Сабакі, дэльфіны, рысі гуляюць 9-25 гадоў і святкуюць тры разы на год
м
Карта
будзе святкаваць {n} дзень нараджэння
г
т
Калі наступіць наступны юбілей у летазлічэнні {name}
Человек
дужы жарка і дужы сыра круглы год, дажджы амаль кожны дзень
дни
Цёплае лета
Колькі б табе было гадоў, жыві ты як {name}
Тэарэтычная максімальная працягласць жыцця, ацэненая матэматычнай мадэллю Dynamic Energy Budget (DEB). Гэта біялагічны патэнцыял, разлічаны на аснове метабалічных параметраў, — рэальна зарэгістраваная працягласць жыцця, як правіла, значна меншая.
дарослы алень
Спеласць
Тумбачка
грыбы
Пра здароўе
малока
Калі б наступіў твой наступны дзень нараджэння, жыві ты як {name}
Інтэрвал размнажэння
вынікаў
забаўка ад хидаў
леці тёплае, зіма не вельмі холадная
Паўднё-Усходняя Азіявыя і востраўы, заўсёды жарка і сыра
Колеры
Пол
Upcoming jubilees
Грэміны
мес.
Тип питания
Фільтры
Ujame ali obdeluje hrano z grizenjem ali kljuvanjem z gobcem.
свет Палеартыкі
маладыя парасткі і ўсходы
лісты
трава
Upcoming birthdays
ікры, яйкі або дзяці развіваються ў гнязде, пабудованым на зямлі або блізка да яе
Сапраўды доўгае жыццё: 40-100 гадоў. Галаўныя кіты, альбатросы, гіганцкія чарапахі ўспамінаюць дзень нараджэння раз у год
Працягласць жыцця
ліст
мова
Вышыня
гняздо на зямлі
даждзі ідуць амаль заўсёды, вельмі сыра
дзяці нарожваюцца жывыми на суслі, а не вылупляюцца з ікрынкі ці яйца
кара
Узрост (маладое жывёла)
Узрост (ад нараджэння да смерці)
Узрост (эмбрыён)
вялікая частка Еўропы і Аззіі, розныя лесы, степі і тундра
Гулякі
Юбілей — гэта кожны 10-ы дзень нараджэння
Падрабязней:
Stade de développement le plus précoce à l'intérieur d'un œuf ou d'un utérus.
Дэлавыя сосіскі
Сярэдняя працягласць жыцця
гняздо распаўночана прама на паверхні грунту на суше, толькі маці паказвае бацькоўскую турботу пра патомства
у наземным гнязде
лісты
Рэгенерацыя
жывародны
Як выглядаюць?
палавая спеласць / пачатак размнажэння
вылет (у насякомых)
смерць / канец працягласці жыцця
Як жывуць?
апладненне / адкладванне яек
мікофагия, жывяцца грыбамі
Як сябе паводзяць?
нараджэнне / вылупленне
метамарфоз / канец лічынкавай стадыі
канец акселерацыі
Падзяліцца
Знайсці хатняга жывёлу...
Individu mature et pleinement développé capable de se reproduire.
Хатнія жывёлы
свет Індамалайі
пабягі
свет Індамалайі
кусанне
Многія дажджоў і прахалае лета
L'alimentation se fait principalement sur terre ou dans la végétation.
юбілей у стылі {name}
см
Старпёры
Знайсці жывёлу або пароду...
кора
turns
Халатнікі
наземны лес
наземныя лугі і стэпы
Затопленыя луги
п'юць малоко маці ў дзяцінстве
дубы
Traži hranu na granama ili drvenastim stabljikama unutar vegetacije.
Памер вывадка
Крыніцы даных карты: Класіфікацыя экасістэм — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022), карты распаўсюджвання Keith et al. (2020), https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513; Буйныя марскія экасістэмы (LME) — NOAA LME Program; Батыметрыя — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026), GEBCO_2026 Grid, https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa; Кліматычныя даныя — Generated using Copernicus Climate Change Service information; Даныя аб распаўсюджванні відаў — GBIF.org, Derived dataset «all animals», https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0
Як даглядаць?
Жывуць ад 25 да 40 гадоў. Арангутаны, белагаловыя арланы, афрыканскія сланы святкуюць два разы на год
выпас
Не ўказана
°C
Поделиться
Дзе сустракаюцца?
L'espèce ne possède aucune structure d'abri fixe ou durable.
Колькасць рагоў
траваед
багато дажджоў, пазняе лета, зімой снег
Hrani se s striženjem ali grizenjem nizke vegetacije ali alg.
Легендарнае даўгалецце: больш за 100 гадоў. Галапагосскія чарапахі, гренландскія акулы, акіянскія вянгеркі святкуюць з сям'ёй раз у 4 гады
Патомацтва
Аксакалы
лісце і сцёблы злакаў і іншай травяністай расліннасці
Бро
адшчыпвае траву і лісце
звычайны паўховы
Таксоны
калі б нарадзіліся як {name}
Traženje hrane se odvija među drvećem i drvenastom vegetacijom.
ўзрост
дата нараджэння
няма пастаяннага сховішча
свет Палеартыкі
спынак
Закрыць
was
Кар'ера ад 7 да 15 месяцаў. Джунгарскія хамякі, палёўкі, палявыя цвыркуны святкуюць дзень нараджэння два разы на месяц
Асноўнае
кара і луб дрэў і кустоў
лазаць
Мой вага?
Бесперапынны карнавал: жывуць усяго некалькі дзён. Аднадзёнкі, колавароткі, мошкі святкуюць дзень нараджэння больш за два разы на дзень
асноўныя крыніцы харчавання
зубы
кара
пасля ператварэння да смерці
Патэнцыйныя месцы пражывання
дн.
У ўтрыманні
У руху ад 1,3 да 3,5 гадоў. Лясныя мышы, анолісы, вясёлкавыя рыбкі гуляюць раз на месяц
Маса
молодыя пагонкі і лісці раслін
халадная зіма, шмат хвойных дрэў: яліна, сосна
Камары, пладовыя мушкі, дробныя ракападобныя мітусяцца да 7 месяцаў і ладзяць вечарынку кожны тыдзень
наземны
Pflanzen
Развіццё зародка
суша
дзень нараджэння ў стылі {name}
Hrana se skuplja direktno sa površine listova.
трава
Ссылка скопирована
Нічога не знойдзена
На карце
маладыя парасткі, росткі, зялёныя стрэлкі раслін
Прыемнае лета
усе жыццёвыя стадыі
Самка ♀
гняздо разгублена прама на паверхні грунту на суслі
Крыніцы даных карты: Класіфікацыя экасістэм — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022), карты распаўсюджвання Keith et al. (2020), https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513; Буйныя марскія экасістэмы (LME) — NOAA LME Program; Батыметрыя — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026), GEBCO_2026 Grid, https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa; Кліматычныя даныя — Generated using Copernicus Climate Change Service information; Даныя аб распаўсюджванні відаў — GBIF.org, Derived dataset «all animals», https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0 Карта патэнцыйных месцаў пражывання змадэляваная па даных аб назіраннях. Карта © Zveriki.com, ліцэнзія CC BY 4.0.
год нараджэння
Abri utilisé spécifiquement pour la reproduction ou la nidification.
Спеласць
наземнае асяроддзе пражывання, паверхня сушы па-за вадой
г.
кв. мм
арэхі
лято камфортнае, +20…+25 °C
Наколькі падобныя?
Самец ♂
да свята засталося
алянё
узрост як {name}
Як размножваюцца?
У руху ад 3,5 да 6 гадоў. Вожыкі, вароны, яшчаркі частачаць сабе шэсць разоў на год
А калі з'есці?
Ні тое, ні другое
Déplacement sur des surfaces verticales comme des troncs ou des rochers pour atteindre la nourriture.
ад нараджэння да даросласці
Jeune progéniture encore dépendante des soins parentaux.
нежнае маці
Чым сілкуюцца?
Дзе жывуць?
Individu immature n'ayant pas encore atteint la maturité reproductive.
Tvrde zubne strukture za ugriz, kidanje ili struganje hrane.
лясы на сушы — трапічныя, умераныя, барэальныя
вада часта заляе зямлю, шмат травы
галінка
Умераны смешаны лес
ад 6 да 47 кілограммаў, 0,9 – 2,5 метра
Працягласць
Заўсёды жарка і мокра
Гэта я
вялікая частка Еўропы і Аззіі, розныя лесы, степі і тундра
Заўсёды вельмі мокра
Геймеры
Як уладкаваны?
мм
Тэарэтычная працягласць жыцця
Зоркі
Спасылка скапіравана
мл
Мой узрост?
тыд.
Мой памер?
суша
Тайга
Памер рагоў
Бясполая
памяняць месцамі
Паўднё-Усходняя Азіявыя і востраўы, заўсёды жарка і сыра
Хто з нас нібы па чарах ператворыцца і стане як {animal}?
Трусы, сокалы, чырвонавухія чарапахі гуляюць 6-9 гадоў і ладзяць вечарынку чатыры разы на год
Дзе хаваюцца?
Цёплае лета і шмат дажджоў
абітаюць і развіваюцца на суше, па-за водоёмамі
адсвяткаваў {n} дзень нараджэння
адкрытыя травяністыя прасторы — стэпы, саваны, прэрыі
Калі б быў твой дзень нараджэння, жыві ты як {name}
Батяні
Максімальная працягласць жыцця
Гермафрадыт ⚥
Koristi jezik za pronalaženje, manipulaciju ili gutanje hrane.
эмбрыён
Колер поўсці
леці теплае, шмат дубоў, берёз, клёнаў
Даўжыня
кг
багато дажджоў, лета цёплае і прыемнае
дрэвавы
Назіранні
цвёрдыя арэхі — жалу́ды, лясныя арэхі, кедравыя
яшчэ ◉{N} уласцівасцей па дотыку
алянёнак
лялечка
імага
моладзь
падлетак
sika-deer
pyatnistyj-olen
xalli-maral
ayl-syka
pyatnistyj-olen
bcavor-egjeru
nihonjika
khalebiani-iremi
pyatnistyj-olen
kkochsaseum
pyatnistyj-olen
sika-deer
sika-deer
dog-li-kiyik
mei-hua-lu
  • Там, где глубина снега превышает 20 см, пятнистый олень нуждается в подкормке и охране от хищников.
  • Во время гона самцы издают характерный свист, похожий на звук парового свистка.
  • Рога самцов сбрасываются ежегодно и отрастают заново.
  • В неволе олени доживают более 20 лет.
  • Самцы во время гона становятся агрессивными и трутся рогами о деревья.
  • Олени едят более 100 видов растений.
  • В Японии оленей считают священными и кормят туристы.
  • Пятнистый олень получил название за белые пятна, которые особенно ярки у молодых особей.
  • Олени умеют плавать и часто переправляются через реки.
  • Пятнистый олень успешно интродуцирован во многих странах.

Узрост

  • Рога самцов сбрасываются ежегодно и отрастают заново.
  • В неволе олени доживают более 20 лет.

Олень-цветок проходит несколько стадий развития, начиная с эмбрионального периода, когда зародыш развивается внутри матери и получает питание через плаценту. Сразу после рождения у детёныша открываются глаза, и он начинает ходить, затем оленёнок живёт с матерью, прячется в траве и питается молоком, при этом стадия «Детёныш» длится от 1 дня до 1 года. Взрослый олень может давать потомство, а самцы отращивают рога, при этом стадия «Взрослый» длится от 1 года 1 месяца до 20 лет. Возраст половой зрелости у вида наступает от 1 года 3 месяцев до 4 лет. Типичная продолжительность жизни оленя-цветка составляет от 7 до 20 лет, а максимальная зафиксированная продолжительность жизни – 26 лет 4 месяца, теоретическая продолжительность жизни варьируется от 13 лет 2 месяцев до 26 лет 4 месяцев.

Фенатып

  • Рога самцов сбрасываются ежегодно и отрастают заново.
  • Пятнистый олень получил название за белые пятна, которые особенно ярки у молодых особей.

Олень-цветок имеет характерную окраску: детёныш обладает рыжей шерстью с большим количеством белых пятен, что обеспечивает маскировку от хищников; взрослый самец и самка летом имеют рыжую шерсть с белыми пятнами, а зимой шерсть становится гуще и темнее, при этом количество пятен уменьшается. У взрослого оленя-цветка имеются костные рога с несколькими отростками, которые используются в поединках и ежегодно сбрасываются, отрастая вновь.

Фізіялогія

Олень-цветок – вид, характеризующийся значительными колебаниями в размерах: высота тела варьируется от 17,8 см до 4,5 м, а длина тела – от 75 см до 1,1 м. Масса тела взрослого вида составляет от 48,87 до 62,97 кг, однако на разных стадиях развития показатели существенно отличаются; масса тела на стадии «Эмбрион» колеблется от 1 г до 7 кг. Детёныши имеют массу тела от 5 до 25 кг и длину тела от 60 до 85 см, а взрослые особи достигают массы тела от 40 до 80 кг и длины тела от 85 см до 1,1 м.

Асяроддзе пражывання

  • В Японии оленей считают священными и кормят туристы.

Олень-цветок населяет сушу, наземные леса, луга и степи, предпочитая умеренные смешанные леса с тёплым летом и обилием дубов, берёз и клёнов, а также затопляемые луга с большим количеством травы, где вода часто заливает землю. Вид встречается в тайге с холодной зимой и преобладанием хвойных деревьев, таких как ель и сосна, и обитает на высотах до 2 километров над уровнем моря. Климат для оленя-цветка может быть разным: от всегда жаркого и влажного, где дожди идут почти каждый день, до прохладного с большим количеством осадков и снегом зимой, и даже тёплого лета с обилием дождей и не очень холодной зимой.

Сховішча

  • Там, где глубина снега превышает 20 см, пятнистый олень нуждается в подкормке и охране от хищников.

Олень-цветок обитает в лесу или на опушке и не имеет постоянного укрытия, так как вид не строит долговременных убежищ. Для защиты от хищников, размножения и отдыха олень-цветок использует траву и кору. Самки и самцы не обустраивают постоянное место для отдыха, а выбирают временные укрытия из доступных материалов.

Геаграфія

  • В Японии оленей считают священными и кормят туристы.
  • Пятнистый олень успешно интродуцирован во многих странах.

Олень-цветок обитает в мире Индомалайи и мире Палеарктики, предпочитая Кельтские широколиственные леса, Хвойные леса Каледон, Смешанные леса Балтии, Европейские атлантические смешанные леса и Влажные смешанные леса Северной Атлантики.

Харчаванне

  • Олени едят более 100 видов растений.

Олень-цветок ест только растения, отщипывая траву и листья. В качестве корма вид использует траву, листья, побеги, кору, жёлуди, грибы, молодые побеги и ростки, и орехи. Летом олень-цветок щиплет траву и листья, а зимой обгладывает ветки, кору и сухие травы. Стратегия питания – пастьба, а суточная потребность в пище составляет от 2 кг до 5 кг. Детёныши оленя-цветка питаются молоком. На вид охотятся волки и медведи.

Размнажэнне

  • Самцы во время гона становятся агрессивными и трутся рогами о деревья.

Олень-цветок обитает и развивается на суше, вне водоёмов, и относится к животным, размножающимся обычным половым путем с гомогамией, то есть оплодотворением всегда происходит без смены поколений. Беременность самки длится около семи месяцев, а развитие зародыша занимает семь месяцев, после чего детёныши рождаются живыми на суше, не вылупляются из яиц или икры. Самка рожает одного или двух оленят весной, при этом выводком является от одного до двух особей. Интервал размножения составляет один год, а зрелость наступает в возрасте от одного года три месяца до четырёх лет. Икра, яйца или детёныши развиваются в наземном гнезде, расположенном прямо на поверхности грунта на суше. Только мать проявляет родительскую заботу о потомстве, находящемся в гнезде на земле. Осенью самцы громко кричат и дерутся рогами за самок.

  • Во время гона самцы издают характерный свист, похожий на звук парового свистка.
  • Самцы во время гона становятся агрессивными и трутся рогами о деревья.
  • Олени умеют плавать и часто переправляются через реки.

Утрыманне

  • В неволе олени доживают более 20 лет.