Залатая котка

Залатая котка — © Zveriki.com, derived work based on image based on the original work of John Gerrard Keulemans (1842–1912), Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International

Узрост

Золотая кошка проходит стадии эмбрионального развития, когда зародыш развивается внутри матери, а затем рождается детёныш, который живёт с матерью и питается молоком в течение от 1 дня до 6 месяцев. Глаза у детёныша открываются в возрасте от 1 до 2 недель, а начинает ходить он в возрасте от 2 недель 4 дней до 4 недель. Возраст половой зрелости золотой кошки наступает в возрасте от 1 до 2 лет. Взрослая кошка способна охотиться и размножаться, при этом длительность стадии «Взрослый» составляет от 2 до 15 лет, а типичная продолжительность жизни – от 7 до 15 лет, хотя максимальная продолжительность жизни может достигать 21 года, теоретическая продолжительность жизни варьируется от 10 лет 6 месяцев до 21 года.

Фенатып

Золотая кошка обладает мягкой шерстью с нечёткими пятнами у детёнышей, а у взрослого вида – густой короткой шерстью золотистого или красновато-коричневого цвета. Такая окраска помогает прятаться среди листьев. У взрослой особи имеются втяжные острые когти для захвата добычи и лазания по деревьям, а также длинный хвост, который помогает сохранять равновесие во время охоты и лазания.

Фізіялогія

Золотая кошка – вид, характеризующийся значительными колебаниями в размерах; высота тела варьируется от 17,8 см до 3,5 м, а длина тела – от 61 см до 0,95 м. Масса взрослого вида составляет от 8,67 до 10,8 кг, однако на стадии «Эмбрион» масса тела колеблется от 1 до 150 г. Детёныши золотой кошки имеют массу тела от 150 г до 2,5 кг и длину тела от 15 до 45 см. Взрослые особи достигают массы тела от 8 до 16 кг и длины тела от 70 см до 0,95 м.

Асяроддзе пражывання

Золотая кошка обитает на суше, в наземном лесу, и предпочитает различные типы биомов, включая тропический сухой лес, тропический влажный лес и тропическую саванну. Вид встречается на высотах до 2,5 км над уровнем моря. Климат в местах обитания разнообразен: зимой осадков мало, летом их больше; он может быть жарким с неравномерными дождями и большим количеством травы и деревьев, или всегда жарким и влажным с почти ежедневными дождями, либо всегда жарким с частыми дождями, но иногда сухостью, либо всегда очень мокрым с дождями почти всегда и высокой влажностью.

Сховішча

Золотая кошка устраивает логово в дуплах деревьев, пещерах или густых зарослях. Это место служит для размножения, отдыха и защиты от солнца.

Геаграфія

Золотая кошка обитает в мире Афротропики, её ареал включает Южноконголезскую лесо-саванну, Западноконголезскую лесо-саванну, Низменные леса центрального Конго и Низменные леса северо-восточного Конго, а также Леса Восточной дуги и Прибрежные леса и редколесья южных суахили.

Харчаванне

Золотая кошка – вид, питающийся исключительно мясом, охотящийся на грызунов, птиц, мелких антилоп и обезьян, а также на лесных дукеров, кистехвостых дикобразов, Гверецов, Мартышек и Хохлатых цесарок. Стратегия питания золотой кошки основана на активной охоте из засады, когда вид подстерегает добычу и быстро нападает. В качестве корма служат грызуны, птицы, даманы, мелкие антилопы, обезьяны, крупные млекопитающие и мелкие млекопитающие, при этом суточная потребность в пище составляет от 250 грамм до 0,55 килограмм. Детёныши золотой кошки питаются молоком. В некоторых культурах вид употребляется в пищу, однако не считается халяльным или кошерным.

Размнажэнне

Золотая кошка – вид, обитающий и развивающийся на суше, вне водоёмов, размножается живорождением, детёныши рождаются живыми на суше, не вылупляются из яиц или икры, самка вынашивает детёнышей около 75 дней и рожает их в укрытии, обычно появляется один или два котёнка, мать кормит и защищает их несколько месяцев, развитие зародыша длится 2 месяца 3 недели, размер выводка составляет 1–2, зрелость наступает в возрасте от 1 года 6 месяцев до 2 лет, интервал размножения – от 1 года до 1 года 6 месяцев, икра, яйца или детёныши развиваются в наземном гнезде, построенном на земле или близко к ней, гнездо может располагаться прямо на поверхности грунта на суше, в дуплах и пещерах, только мать проявляет родительскую заботу о потомстве.

Маса
8670–10800 г
Даўжыня
610–950 мм
192231
0
1
zalataya-kotka
be
Залатая котка
Profelis aurata
Залатая кошка — сярэдніх памераў хищнік з сямейства кошачых. Яна жыве ў лесах Афрыкі і мае густае машыну залатага ці чырвонаватага колеру.
Залатая кошка адрозніваецца ад іншых афрыканскіх кошак плотным целам і яркім залатым колерам без плям на спіне. Яна важная для прыроды, таму што рэгулюе чысленнасць мелкіх жывёлаў у лесах.
паляванне з засады
trophic:carnivore
#d8d2c3
Маса самца
8000–16000 г
Маса (эмбрыён)
1–150 г
Маса (дзіцяня)
505–17850 г
Маса самкі
5500–12000 г
Даўжыня (дзіцяня)
150–450 мм
Даўжыня самца
700–950 мм
Даўжыня самкі
610–850 мм
Вышыня
178–3500 мм
Максімальная працягласць жыцця
7670 сутак 21 год
Тэарэтычная працягласць жыцця
3835–7670 сутак 11–21 год
Развіццё зародка
81 суткі 2 месяца 3 тыдні
Памер вывадка
1–2
Спеласць
540–730 сутак 1–2 гады
Патомацтва
1–2
Інтэрвал размнажэння
360–540 сутак 12 месяцаў – 1 год 6 месяцаў
Колькасць кіпцюроў (дарослая кошка)
18
Памер кіпцяў (дарослая кошка)
10–25 мм
Памер вушэй (дарослая кошка)
40–60 мм
Памер хваста (дарослая кошка)
160–370 мм
Супастаўна па масе
Ручная кладзь
Біём
Трапічны вагасты лес
Біём
Трапічны сухі лес
Свет
свет Афратропікі
Біём
Трапічная савана
Ландшафт
суша
Клімат
Заўсёды жарка і мокра
Клімат
Заўсёды вельмі мокра
Ландшафт
наземны лес
Клімат
Гарачо, зімой мала осадкаў
Клімат
Зімовы сухі
Клімат
Заўсё жаруча
Сховішча
нора
Харчаванне
драпежнік
Размнажэнне
нежнае маці
Размнажэнне
у дублах і пещерах
Размнажэнне
гняздо на зямлі
Размнажэнне
жывародны
Размнажэнне
у наземным гнязде
Размнажэнне
суша
Фізіялогія
Шэрстка абнаўляецца паступова на працягу года.
3835.125
7670.25
610.0
950.0
8670.24469735245
10799.552964080842
Шэрстка абнаўляецца паступова на працягу года.
-1
-1
Forme immature subissant une métamorphose avant l'âge adulte.
Рабочая асобіна
Памер хваста
Будзь {name} як {animal}, то:
час нараджэння
засяда
размнажэнне
Сабакі, дэльфіны, рысі гуляюць 9-25 гадоў і святкуюць тры разы на год
м
Карта
будзе святкаваць {n} дзень нараджэння
г
т
Калі наступіць наступны юбілей у летазлічэнні {name}
Человек
гаркая Афрыка паўднёвае пустыні, шмат саваан і лесоў
дужы жарка і дужы сыра круглы год, дажджы амаль кожны дзень
дни
Колькі б табе было гадоў, жыві ты як {name}
Тэарэтычная максімальная працягласць жыцця, ацэненая матэматычнай мадэллю Dynamic Energy Budget (DEB). Гэта біялагічны патэнцыял, разлічаны на аснове метабалічных параметраў, — рэальна зарэгістраваная працягласць жыцця, як правіла, значна меншая.
дарослая кошка
Спеласць
Ручная кладзь
Пра здароўе
малока
Калі б наступіў твой наступны дзень нараджэння, жыві ты як {name}
грызуны ў цэлым — пацукі, вавёркі, суслікі
Інтэрвал размнажэння
вынікаў
Колеры
Пол
Upcoming jubilees
Грэміны
мес.
жару, летом даждзі, зімой асадкаў мала
зімой ападкаў мала, летом іх больш
паляванне з засады
Тип питания
Фільтры
нора
заўсёды жара і ўлажнена, велізарныя дрэвы і ліяны
Upcoming birthdays
ікры, яйкі або дзяці развіваються ў гнязде, пабудованым на зямлі або блізка да яе
гняздо ўнутры stun дрэва ці ў пещера/прашчыліне
Сапраўды доўгае жыццё: 40-100 гадоў. Галаўныя кіты, альбатросы, гіганцкія чарапахі ўспамінаюць дзень нараджэння раз у год
Працягласць жыцця
маёлыя антылапы
Вышыня
гняздо на зямлі
даждзі ідуць амаль заўсёды, вельмі сыра
дзяці нарожваюцца жывыми на суслі, а не вылупляюцца з ікрынкі ці яйца
ад 4.8 да 6 кілограмаў, 0.8 – 1.4 метра
у дублах і пещерах
Узрост (маладое жывёла)
Узрост (ад нараджэння да смерці)
Гарачо, зімой мала осадкаў
Узрост (эмбрыён)
Гулякі
Юбілей — гэта кожны 10-ы дзень нараджэння
Памер вушэй
Падрабязней:
Stade de développement le plus précoce à l'intérieur d'un œuf ou d'un utérus.
Дэлавыя сосіскі
Сярэдняя працягласць жыцця
гняздо распаўночана прама на паверхні грунту на суше, толькі маці паказвае бацькоўскую турботу пра патомства
у наземным гнязде
жывародны
звяры
Як выглядаюць?
палавая спеласць / пачатак размнажэння
вылет (у насякомых)
смерць / канец працягласці жыцця
птушы
гарка, ёсць сухі сезон, дрэвы здымаюць лісці
Як жывуць?
апладненне / адкладванне яек
Як сябе паводзяць?
нараджэнне / вылупленне
метамарфоз / канец лічынкавай стадыі
канец акселерацыі
Падзяліцца
Знайсці хатняга жывёлу...
Individu mature et pleinement développé capable de se reproduire.
гарка, даждзі нярэўнамерна, шмат травы і дрэў
Chasse et capture active de proies vivantes.
Хатнія жывёлы
Трапічны сухі лес
юбілей у стылі {name}
Колькасць кіпцюроў
см
Старпёры
Знайсці жывёлу або пароду...
Памер кіпцяў
turns
Халатнікі
наземны лес
Колер хваста
п'юць малоко маці ў дзяцінстве
гаркая Афрыка паўднёвае пустыні, шмат саваан і лесоў
Памер вывадка
Трапічная савана
Крыніцы даных карты: Класіфікацыя экасістэм — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022), карты распаўсюджвання Keith et al. (2020), https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513; Буйныя марскія экасістэмы (LME) — NOAA LME Program; Батыметрыя — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026), GEBCO_2026 Grid, https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa; Кліматычныя даныя — Generated using Copernicus Climate Change Service information; Даныя аб распаўсюджванні відаў — GBIF.org, Derived dataset «all animals», https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0
Як даглядаць?
Жывуць ад 25 да 40 гадоў. Арангутаны, белагаловыя арланы, афрыканскія сланы святкуюць два разы на год
Не ўказана
°C
Поделиться
Дзе сустракаюцца?
Зімовы сухі
Легендарнае даўгалецце: больш за 100 гадоў. Галапагосскія чарапахі, гренландскія акулы, акіянскія вянгеркі святкуюць з сям'ёй раз у 4 гады
Патомацтва
Трапічны вагасты лес
Аксакалы
Бро
Таксоны
драпежнік
калі б нарадзіліся як {name}
ўзрост
Grabljivac miruje i skriva se prije iznenadnog napada.
дата нараджэння
дробныя млекакормячыя — мышы, бурозубкі, кажаны
спынак
Колер поўсці
Закрыць
was
Кар'ера ад 7 да 15 месяцаў. Джунгарскія хамякі, палёўкі, палявыя цвыркуны святкуюць дзень нараджэння два разы на месяц
Асноўнае
даманы
Мой вага?
Бесперапынны карнавал: жывуць усяго некалькі дзён. Аднадзёнкі, колавароткі, мошкі святкуюць дзень нараджэння больш за два разы на дзень
асноўныя крыніцы харчавання
пасля ператварэння да смерці
Патэнцыйныя месцы пражывання
дн.
У ўтрыманні
У руху ад 1,3 да 3,5 гадоў. Лясныя мышы, анолісы, вясёлкавыя рыбкі гуляюць раз на месяц
мапіны
Маса
Камары, пладовыя мушкі, дробныя ракападобныя мітусяцца да 7 месяцаў і ладзяць вечарынку кожны тыдзень
Развіццё зародка
дробныя млекакормячыя
суша
дзень нараджэння ў стылі {name}
Ссылка скопирована
Заўсё жаруча
Нічога не знойдзена
живыя птушы
На карце
усе жыццёвыя стадыі
Самка ♀
свет Афратропікі
гняздо разгублена прама на паверхні грунту на суслі
грызуны
Крыніцы даных карты: Класіфікацыя экасістэм — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022), карты распаўсюджвання Keith et al. (2020), https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513; Буйныя марскія экасістэмы (LME) — NOAA LME Program; Батыметрыя — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026), GEBCO_2026 Grid, https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa; Кліматычныя даныя — Generated using Copernicus Climate Change Service information; Даныя аб распаўсюджванні відаў — GBIF.org, Derived dataset «all animals», https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0 Карта патэнцыйных месцаў пражывання змадэляваная па даных аб назіраннях. Карта © Zveriki.com, ліцэнзія CC BY 4.0.
буйныя млекакормячыя
год нараджэння
Abri utilisé spécifiquement pour la reproduction ou la nidification.
Спеласць
наземнае асяроддзе пражывання, паверхня сушы па-за вадой
г.
кв. мм
захаванне ад сонца
Наколькі падобныя?
Самец ♂
да свята засталося
дзіцяня
узрост як {name}
Як размножваюцца?
У руху ад 3,5 да 6 гадоў. Вожыкі, вароны, яшчаркі частачаць сабе шэсць разоў на год
А калі з'есці?
живыя млекопітаючыя, мышы, зайцы, лані і іншыя
Ні тое, ні другое
ад нараджэння да даросласці
Jeune progéniture encore dépendante des soins parentaux.
нежнае маці
Чым сілкуюцца?
Дзе жывуць?
Individu immature n'ayant pas encore atteint la maturité reproductive.
дзіцяня
лясы на сушы — трапічныя, умераныя, барэальныя
грызуны
свет Афратропікі
Працягласць
Заўсёды жарка і мокра
Гэта я
Заўсёды вельмі мокра
Геймеры
Як уладкаваны?
мм
Тэарэтычная працягласць жыцця
Зоркі
Спасылка скапіравана
мл
Мой узрост?
тыд.
Мой памер?
суша
Бясполая
памяняць месцамі
актыўнае драпежніцтва
Хто з нас нібы па чарах ператворыцца і стане як {animal}?
Трусы, сокалы, чырвонавухія чарапахі гуляюць 6-9 гадоў і ладзяць вечарынку чатыры разы на год
Дзе хаваюцца?
абітаюць і развіваюцца на суше, па-за водоёмамі
адсвяткаваў {n} дзень нараджэння
Калі б быў твой дзень нараджэння, жыві ты як {name}
дужа жарка ўвесь год, даждзі часта, але някаторыя часы суха
Батяні
Максімальная працягласць жыцця
Гермафрадыт ⚥
эмбрыён
Даўжыня
кг
Назіранні
яшчэ ◉{N} уласцівасцей па дотыку
лялечка
імага
моладзь
падлетак
african-golden-cat
zolotaya-koshka
qizili-pisik
snwr-dhhby-afryqy
zalataya-kotka
oske-katu
afurikagorudenkyatto
african-golden-cat
zolotaya-koshka
apeulikahwang-geumgoyang-i
zolotaya-koshka
africhka-zlatna-machka
african-golden-cat
afrika-oltin-mushugi
fei-zhou-jin-mao
  • Золотая кошка обитает в влажных тропических лесах экваториальной Африки, включая мангровые и бамбуковые леса, но также встречается в сухих лесах, приречных зарослях и на вырубках. Она способна приспосабливаться к изменениям ландшафта.
  • Масса самцов золотой кошки в среднем 11—14 кг, а единственная взвешенная самка весила 6,2 кг. Масса самцов значительно превышает массу самок.
  • Золотая кошка генетически близка к каракалу и сервалу. Все три вида произошли от общего предка около 5,4 миллионов лет назад.
  • Ведёт ночной или сумеречный образ жизни.
  • В помёте 1–2 детёныша.
  • Отлично лазает.
  • Питается мелкими млекопитающими и птицами.
  • Имеет длинный хвост.
  • Статус Vulnerable.
  • Золотая кошка генетически близка к каракалу и сервалу. Все три вида произошли от общего предка около 5,4 миллионов лет назад.
  • Статус Vulnerable.

Узрост

  • В помёте 1–2 детёныша.

Золотая кошка проходит стадии эмбрионального развития, когда зародыш развивается внутри матери, а затем рождается детёныш, который живёт с матерью и питается молоком в течение от 1 дня до 6 месяцев. Глаза у детёныша открываются в возрасте от 1 до 2 недель, а начинает ходить он в возрасте от 2 недель 4 дней до 4 недель. Возраст половой зрелости золотой кошки наступает в возрасте от 1 до 2 лет. Взрослая кошка способна охотиться и размножаться, при этом длительность стадии «Взрослый» составляет от 2 до 15 лет, а типичная продолжительность жизни – от 7 до 15 лет, хотя максимальная продолжительность жизни может достигать 21 года, теоретическая продолжительность жизни варьируется от 10 лет 6 месяцев до 21 года.

Фенатып

  • Отлично лазает.
  • Имеет длинный хвост.

Золотая кошка обладает мягкой шерстью с нечёткими пятнами у детёнышей, а у взрослого вида – густой короткой шерстью золотистого или красновато-коричневого цвета. Такая окраска помогает прятаться среди листьев. У взрослой особи имеются втяжные острые когти для захвата добычи и лазания по деревьям, а также длинный хвост, который помогает сохранять равновесие во время охоты и лазания.

Фізіялогія

Золотая кошка – вид, характеризующийся значительными колебаниями в размерах; высота тела варьируется от 17,8 см до 3,5 м, а длина тела – от 61 см до 0,95 м. Масса взрослого вида составляет от 8,67 до 10,8 кг, однако на стадии «Эмбрион» масса тела колеблется от 1 до 150 г. Детёныши золотой кошки имеют массу тела от 150 г до 2,5 кг и длину тела от 15 до 45 см. Взрослые особи достигают массы тела от 8 до 16 кг и длины тела от 70 см до 0,95 м.

Асяроддзе пражывання

  • Золотая кошка обитает в влажных тропических лесах экваториальной Африки, включая мангровые и бамбуковые леса, но также встречается в сухих лесах, приречных зарослях и на вырубках. Она способна приспосабливаться к изменениям ландшафта.

Золотая кошка обитает на суше, в наземном лесу, и предпочитает различные типы биомов, включая тропический сухой лес, тропический влажный лес и тропическую саванну. Вид встречается на высотах до 2,5 км над уровнем моря. Климат в местах обитания разнообразен: зимой осадков мало, летом их больше; он может быть жарким с неравномерными дождями и большим количеством травы и деревьев, или всегда жарким и влажным с почти ежедневными дождями, либо всегда жарким с частыми дождями, но иногда сухостью, либо всегда очень мокрым с дождями почти всегда и высокой влажностью.

Сховішча

Золотая кошка устраивает логово в дуплах деревьев, пещерах или густых зарослях. Это место служит для размножения, отдыха и защиты от солнца.

Геаграфія

  • Золотая кошка обитает в влажных тропических лесах экваториальной Африки, включая мангровые и бамбуковые леса, но также встречается в сухих лесах, приречных зарослях и на вырубках. Она способна приспосабливаться к изменениям ландшафта.

Золотая кошка обитает в мире Афротропики, её ареал включает Южноконголезскую лесо-саванну, Западноконголезскую лесо-саванну, Низменные леса центрального Конго и Низменные леса северо-восточного Конго, а также Леса Восточной дуги и Прибрежные леса и редколесья южных суахили.

Харчаванне

  • Питается мелкими млекопитающими и птицами.

Золотая кошка – вид, питающийся исключительно мясом, охотящийся на грызунов, птиц, мелких антилоп и обезьян, а также на лесных дукеров, кистехвостых дикобразов, Гверецов, Мартышек и Хохлатых цесарок. Стратегия питания золотой кошки основана на активной охоте из засады, когда вид подстерегает добычу и быстро нападает. В качестве корма служат грызуны, птицы, даманы, мелкие антилопы, обезьяны, крупные млекопитающие и мелкие млекопитающие, при этом суточная потребность в пище составляет от 250 грамм до 0,55 килограмм. Детёныши золотой кошки питаются молоком. В некоторых культурах вид употребляется в пищу, однако не считается халяльным или кошерным.

Размнажэнне

  • В помёте 1–2 детёныша.

Золотая кошка – вид, обитающий и развивающийся на суше, вне водоёмов, размножается живорождением, детёныши рождаются живыми на суше, не вылупляются из яиц или икры, самка вынашивает детёнышей около 75 дней и рожает их в укрытии, обычно появляется один или два котёнка, мать кормит и защищает их несколько месяцев, развитие зародыша длится 2 месяца 3 недели, размер выводка составляет 1–2, зрелость наступает в возрасте от 1 года 6 месяцев до 2 лет, интервал размножения – от 1 года до 1 года 6 месяцев, икра, яйца или детёныши развиваются в наземном гнезде, построенном на земле или близко к ней, гнездо может располагаться прямо на поверхности грунта на суше, в дуплах и пещерах, только мать проявляет родительскую заботу о потомстве.

Памер

  • Масса самцов золотой кошки в среднем 11—14 кг, а единственная взвешенная самка весила 6,2 кг. Масса самцов значительно превышает массу самок.
  • Золотая кошка обитает в влажных тропических лесах экваториальной Африки, включая мангровые и бамбуковые леса, но также встречается в сухих лесах, приречных зарослях и на вырубках. Она способна приспосабливаться к изменениям ландшафта.
  • Ведёт ночной или сумеречный образ жизни.
  • Отлично лазает.