Dasyurus hallucatus

Северная сумчатая куница — © Zveriki.com, AI-generated image based on the original work of John Gould (1804–1881), Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International

Узрост

Малая северная кошка – вид, характеризующийся непродолжительной продолжительностью жизни, от 1 года до 1 года 1 месяца, хотя максимальная продолжительность жизни может достигать 5 лет 11 месяцев, а теоретическая – от 3 лет до 5 лет 11 месяцев. Возраст половой зрелости у самцов и самок наступает в период от 10 месяцев 1 недели до 1 года. Развитие малой северной кошки проходит несколько стадий: зародыш развивается внутри матери очень короткое время, после чего начинается стадия детёныша, когда детёныши живут в сумке матери, питаются молоком и быстро растут, эта стадия длится от 2 до 4 месяцев. Глаза у детёнышей открываются в возрасте от 2 месяцев 2 недель до 3 месяцев. Затем наступает стадия взрослого животного, которая длится от 10 месяцев до 2 лет 9 месяцев, когда вид становится самостоятельным охотником и способен к воспроизводству.

Фенатып

Малая северная кошка обладает короткой шерстью серо-коричневого цвета с белыми пятнами на спине и боках, пятна помогают маскироваться среди камней и листьев. На лапах вид имеет сильные когти, которые помогают лазать по скалам, рыть укрытия и ловить добычу. Длинный хвост помогает сохранять равновесие при прыжках и лазании. У взрослой особи имеется набор острых зубов, которые используются для ловли и разрывания добычи.

Фізіялогія

Малая северная кошка – вид, характеризующийся значительными колебаниями в размерах тела; высота тела составляет от 17,8 см до 4,5 м, длина тела – от 20 до 37 см, а масса варьируется от 449 г до 0,67 кг. На стадии «Эмбрион» длина тела детёныша составляет от 5 мм до 1 см при массе 0 г, а на стадии «Детёныш» масса тела может достигать от 0,1 до 50 г, длина тела – от 1 до 10 см. Взрослые особи имеют массу тела от 0,5 до 1,2 кг и длину тела от 25 до 37 см.

Асяроддзе пражывання

Малая северная кошка обитает на суше, в наземном лесу, на лугах и степях, а также на травяных угодьях, при этом высота над уровнем моря достигает до 600 м. Вид встречается в тропических сухих лесах, где жарко и есть сухой сезон, деревья сбрасывают листья, и в тропических саваннах, где жарко и неравномерно выпадают дожди, при этом много травы и деревьев. Климат характеризуется малым количеством осадков зимой и их увеличением летом, а также очень жарким летом, когда температура составляет +20…+25 °C, и в остальное время года всегда жарко. Иногда бывают периоды сухости, а летом выпадают большие дожди, хотя зимой осадков почти нет.

Сховішча

Малая северная кошка обитает в скалистых районах и лесах, используя для укрытия логово. Логово служит малой северной кошке для размножения, отдыха и защиты от солнца.

Геаграфія

Малая северная кошка — вид, обитающий в мире Австралазии и встречающийся в экосистемах Тропическая саванна Земли Арнем, Тропическая саванна Карпентарии и Тропическая саванна Кимберли.

Харчаванне

Малая северная кошка — хищник, охотящийся на насекомых, мелких млекопитающих, птиц, ящериц и лягушек, а также иногда употребляющий фрукты. Вид использует ночную охоту, полагаясь на слух и зрение для добычи пищи, которая включает жесткокрылых, двукрылых, перепончатокрылое, бабочку, десятиногих раков, поясковых червей, губоногих, многосвязей, клопов, прямокрылых, Стрекозу и Ручейника. Стратегия питания заключается в активной охоте и преследовании добычи, при этом суточная потребность в пище составляет от 30 г до 80 г. Детёныши малой северной кошки питаются молоком.

Размнажэнне

Малая северная кошка обитает и развивается на суше, вне водоёмов, и размножается посредством гомогамии, всегда с оплодотворением и без смены поколений. Самка вынашивает детёнышей в сумке или во рту на суше, после чего приносит от 4 до 8 детёнышей, развитие зародыша занимает 2 недели 6 дней. Детёныши перебираются в сумку матери и растут там на молоке, а икра, яйца или детёныши могут развиваться в наземном гнезде, построенном на земле или близко к ней, а также в норах в почве, вырытых в виде подземных ходов. Новорождённые, яйца или личинки могут быть закопаны в грунт. Интервал размножения у вида составляет 1 год, а зрелость наступает от 8 месяцев до 1 года.

Маса
449–672 г
Даўжыня
200–370 мм
194271
0
1
severnaya-sumchataya-kunitsa
be
Северная сумчатая куница
Dasyurus hallucatus
Паўночная сумчатая куніца — невялікая хишная сумчатая млекопітаючая. У яе сера-кароўневая шерсть з белымі плямамі, острыя зубы і моцныя лапы з когцямі.
Паўночная сумчатая куніца адрозніваецца ад іншых сумчатых куніц плямесатай шерсты і жыццём у скалістых раёнах паўночі Аўстраліі. Яна важная для прыроды, таму што кантралюе чысленнасць комах і мелкіх жывёл.
начное паляванне з дапамогай слыху і зроку
trophic:carnivore
feeding_sense:hearing
feeding_timing:nocturnal
#ccc5ba
Маса (эмбрыён)
0.75–1.01 г
Маса (дзіцяня)
0.1–50 г
Маса самца
500–1200 г
Маса самкі
300–700 г
Даўжыня самца
250–370 мм
Даўжыня самкі
200–300 мм
Даўжыня (дзіцяня)
10–100 мм
Даўжыня (эмбрыён)
5–10 мм
Вышыня
178–4500 мм
Максімальная працягласць жыцця
2155 сутак 5 гадоў 11 месяцаў
Тэарэтычная працягласць жыцця
1077–2155 сутак 3–6 гадоў
Развіццё зародка
19.5 сутак 2 тыдні 6 сутак
Памер вывадка
4–8
Спеласць
240–365 сутак 8 месяцаў – 1 год
Патомацтва
4–8
Інтэрвал размнажэння
365 сутак 1 год
Памер сумкі (дзіцяня, самка)
0.03–0.06 мм
Колькасць зубоў (дарослы)
42
Колькасць кіпцюроў (дарослы)
20
Памер хваста (дарослы)
200–300 мм
Размнажэнне
звычайны паўховы
Супастаўна па масе
Кабачок
Біём
Трапічны сухі лес
Біём
Трапічная савана
Свет
свет Аўстралазіі
Ландшафт
суша
Ландшафт
наземны лес
Ландшафт
наземныя лугі і стэпы
Ландшафт
наземныя травяныя ўгоддзі
Клімат
Лета ідуць вялікія даждзі
Клімат
Заўсё жаруча
Клімат
Прыемнае лета
Клімат
Гарачо, зімой мала осадкаў
Клімат
Зімовы сухі
Асяроддзе харчавання
наземны
Асяроддзе харчавання
дрэвавы
Сховішча
нора
Харчаванне
драпежнік
Размнажэнне
у норах у грунце
Размнажэнне
у маці
Размнажэнне
у наземным гнязде
Размнажэнне
закопаны ў грунт
Размнажэнне
у сумцы ці ў роце
Размнажэнне
суша
1077.4875
2154.975
200.0
370.0
449.3690952027963
671.877771873448
лугі, прэрыі, разнатраўныя паляны на сушы
гамогамія, размнажэнне заўсёды з апладоўваннем, чаргаваў пакаленняў няма
Forme immature subissant une métamorphose avant l'âge adulte.
Рабочая асобіна
Памер хваста
Будзь {name} як {animal}, то:
час нараджэння
размнажэнне
Лета ідуць вялікія даждзі
жывыя дарослыя жабы і рапухі
пераслед
Сабакі, дэльфіны, рысі гуляюць 9-25 гадоў і святкуюць тры разы на год
м
Карта
будзе святкаваць {n} дзень нараджэння
г
т
Калі наступіць наступны юбілей у летазлічэнні {name}
Человек
дни
Колькі б табе было гадоў, жыві ты як {name}
Тэарэтычная максімальная працягласць жыцця, ацэненая матэматычнай мадэллю Dynamic Energy Budget (DEB). Гэта біялагічны патэнцыял, разлічаны на аснове метабалічных параметраў, — рэальна зарэгістраваная працягласць жыцця, як правіла, значна меншая.
лятом вельмі шмат дажджоў, зімой асадакаў амаль няма
дарослы
Спеласць
насекомыя
Пра здароўе
малока
Калі б наступіў твой наступны дзень нараджэння, жыві ты як {name}
Інтэрвал размнажэння
вынікаў
Колеры
Пол
Upcoming jubilees
Грэміны
мес.
жару, летом даждзі, зімой асадкаў мала
зімой ападкаў мала, летом іх больш
Тип питания
Фільтры
мёртвые мышы, зайцы, лані
Памер сумкі
нора
Upcoming birthdays
ікры, яйкі або дзяці развіваються ў гнязде, пабудованым на зямлі або блізка да яе
Сапраўды доўгае жыццё: 40-100 гадоў. Галаўныя кіты, альбатросы, гіганцкія чарапахі ўспамінаюць дзень нараджэння раз у год
Працягласць жыцця
Вышыня
Узрост (маладое жывёла)
Узрост (ад нараджэння да смерці)
Гарачо, зімой мала осадкаў
Узрост (эмбрыён)
Гулякі
начное паляванне з дапамогай слыху і зроку
свет Аўстралазіі
Юбілей — гэта кожны 10-ы дзень нараджэння
Падрабязней:
Stade de développement le plus précoce à l'intérieur d'un œuf ou d'un utérus.
зверы
Дэлавыя сосіскі
пазаўныкі
Сярэдняя працягласць жыцця
у наземным гнязде
закопаны ў грунт
звяры
Як выглядаюць?
палавая спеласць / пачатак размнажэння
вылет (у насякомых)
у сумцы ці ў роце
смерць / канец працягласці жыцця
птушы
гарка, ёсць сухі сезон, дрэвы здымаюць лісці
Як жывуць?
апладненне / адкладванне яек
Як сябе паводзяць?
нараджэнне / вылупленне
маленькія млекопітаючыя
метамарфоз / канец лічынкавай стадыі
канец акселерацыі
у норах у грунце
Падзяліцца
Знайсці хатняга жывёлу...
Individu mature et pleinement développé capable de se reproduire.
гарка, даждзі нярэўнамерна, шмат травы і дрэў
Chasse et capture active de proies vivantes.
Хатнія жывёлы
Трапічны сухі лес
L'alimentation se fait principalement sur terre ou dans la végétation.
юбілей у стылі {name}
Колькасць кіпцюроў
см
Старпёры
Знайсці жывёлу або пароду...
turns
выспы і частка Аўстраліі, шмат незвычайных жывёл і раслін
Халатнікі
наземны лес
наземныя лугі і стэпы
наземныя травяныя ўгоддзі
Колер хваста
п'юць малоко маці ў дзяцінстве
Памер вывадка
Трапічная савана
Крыніцы даных карты: Класіфікацыя экасістэм — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022), карты распаўсюджвання Keith et al. (2020), https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513; Буйныя марскія экасістэмы (LME) — NOAA LME Program; Батыметрыя — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026), GEBCO_2026 Grid, https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa; Кліматычныя даныя — Generated using Copernicus Climate Change Service information; Даныя аб распаўсюджванні відаў — GBIF.org, Derived dataset «all animals», https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0
Як даглядаць?
Жывуць ад 25 да 40 гадоў. Арангутаны, белагаловыя арланы, афрыканскія сланы святкуюць два разы на год
Не ўказана
°C
Поделиться
у маці
Дзе сустракаюцца?
начны зрок
Зімовы сухі
Легендарнае даўгалецце: больш за 100 гадоў. Галапагосскія чарапахі, гренландскія акулы, акіянскія вянгеркі святкуюць з сям'ёй раз у 4 гады
Патомацтва
Аксакалы
Бро
звычайны паўховы
Таксоны
драпежнік
калі б нарадзіліся як {name}
Traženje hrane se odvija među drvećem i drvenastom vegetacijom.
Aktivno lovi in ujame premično plen v odprtem prostoru.
ўзрост
дата нараджэння
дробныя млекакормячыя — мышы, бурозубкі, кажаны
спынак
маладыя, яйкі або лічынкі развіваюцца ў спецыяльна выкапаных падземных хадах або норах
Колер поўсці
Закрыць
was
Кар'ера ад 7 да 15 месяцаў. Джунгарскія хамякі, палёўкі, палявыя цвыркуны святкуюць дзень нараджэння два разы на месяц
начны
Асноўнае
Мой вага?
Бесперапынны карнавал: жывуць усяго некалькі дзён. Аднадзёнкі, колавароткі, мошкі святкуюць дзень нараджэння больш за два разы на дзень
асноўныя крыніцы харчавання
зубы
пасля ператварэння да смерці
Патэнцыйныя месцы пражывання
дн.
У ўтрыманні
У руху ад 1,3 да 3,5 гадоў. Лясныя мышы, анолісы, вясёлкавыя рыбкі гуляюць раз на месяц
Маса
Камары, пладовыя мушкі, дробныя ракападобныя мітусяцца да 7 месяцаў і ладзяць вечарынку кожны тыдзень
наземны
Развіццё зародка
ад 130 грамаў да 0,5 кілограмма, 0,35 – 0,8 метра
живыя рэптыліі, яшчары, змеі, чарапахі
выспы і частка Аўстраліі, шмат незвычайных жывёл і раслін
дробныя млекакормячыя
суша
зрок
дзень нараджэння ў стылі {name}
Ссылка скопирована
Заўсё жаруча
Нічога не знойдзена
живыя птушы
На карце
дзяці развіваються ў сумеечцы ці ў роце бацькі на суслі
Прыемнае лета
усе жыццёвыя стадыі
Самка ♀
Крыніцы даных карты: Класіфікацыя экасістэм — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022), карты распаўсюджвання Keith et al. (2020), https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513; Буйныя марскія экасістэмы (LME) — NOAA LME Program; Батыметрыя — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026), GEBCO_2026 Grid, https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa; Кліматычныя даныя — Generated using Copernicus Climate Change Service information; Даныя аб распаўсюджванні відаў — GBIF.org, Derived dataset «all animals», https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0 Карта патэнцыйных месцаў пражывання змадэляваная па даных аб назіраннях. Карта © Zveriki.com, ліцэнзія CC BY 4.0.
год нараджэння
Abri utilisé spécifiquement pour la reproduction ou la nidification.
Спеласць
слых
наземнае асяроддзе пражывання, паверхня сушы па-за вадой
г.
кв. мм
лято камфортнае, +20…+25 °C
захаванне ад сонца
Наколькі падобныя?
Самец ♂
да свята засталося
дзіцяня
узрост як {name}
Як размножваюцца?
У руху ад 3,5 да 6 гадоў. Вожыкі, вароны, яшчаркі частачаць сабе шэсць разоў на год
А калі з'есці?
живыя млекопітаючыя, мышы, зайцы, лані і іншыя
Ні тое, ні другое
ад нараджэння да даросласці
Jeune progéniture encore dépendante des soins parentaux.
Чым сілкуюцца?
Дзе жывуць?
Individu immature n'ayant pas encore atteint la maturité reproductive.
дзіцяня
Tvrde zubne strukture za ugriz, kidanje ili struganje hrane.
лясы на сушы — трапічныя, умераныя, барэальныя
савана
Працягласць
лягушкі
живыя намётнікі
Гэта я
Activité de recherche de nourriture principalement nocturne.
Геймеры
дзіця вынашвае маці ў сумцы ці ў роце на суслі
Колькасць зубоў
Як уладкаваны?
жабы і рапухі
мм
Тэарэтычная працягласць жыцця
Зоркі
Спасылка скапіравана
мл
Мой узрост?
тыд.
Мой памер?
суша
Бясполая
памяняць месцамі
актыўнае драпежніцтва
Хто з нас нібы па чарах ператворыцца і стане як {animal}?
Трусы, сокалы, чырвонавухія чарапахі гуляюць 6-9 гадоў і ладзяць вечарынку чатыры разы на год
Дзе хаваюцца?
абітаюць і развіваюцца на суше, па-за водоёмамі
адсвяткаваў {n} дзень нараджэння
адкрытыя травяністыя прасторы — стэпы, саваны, прэрыі
Калі б быў твой дзень нараджэння, жыві ты як {name}
дужа жарка ўвесь год, даждзі часта, але някаторыя часы суха
Батяні
Максімальная працягласць жыцця
свет Аўстралазіі
Гермафрадыт ⚥
Utama mendeteksi dan menemukan makanan menggunakan penglihatan.
нованароджаныя, яйкі або лічынкі, схаваныя пад зямлёй
эмбрыён
Кабачок
Даўжыня
кг
дрэвавы
Назіранні
яшчэ ◉{N} уласцівасцей па дотыку
лялечка
імага
моладзь
падлетак
northern-quoll
severnaya-sumchataya-kunitsa
northern-quoll
dsywr-shmaly
severnaya-sumchataya-kunitsa
northern-quoll
himefukuroneko
northern-quoll
severnaya-sumchataya-kunitsa
bugbukuol
severnaya-sumchataya-kunitsa
severnoaustralijska-torbarska-machka
northern-quoll
severnaya-sumchataya-kunitsa
ao-zhou-dai-you
  • Северный кволл — самый крупный млекопитающий с самцовой семелпарией: самцы умирают после спаривания.
  • Северная сумчатая куница — самый маленький вид в роду пятнистых сумчатых куниц, её самцы весят не больше 900 г. Длина их тела всего 25—35 см.
  • Новорождённые северные сумчатые куницы имеют длину всего 3 мм. Их рождают в конце июля—сентябре, когда они ещё не достигли даже 4 мм.
  • Самки рожают больше детёнышей, чем сосков в сумке — выживают только успевшие присосаться.
  • Страдает от яда тростниковой жабы, к которому нет иммунитета.
  • Ведёт ночной образ жизни, питается насекомыми и мелкими позвоночными.
  • Устраивает убежища в дуплах и расщелинах.
  • В неволе 3–5 лет.
  • Статус Endangered.
  • Статус Endangered.

Узрост

  • Новорождённые северные сумчатые куницы имеют длину всего 3 мм. Их рождают в конце июля—сентябре, когда они ещё не достигли даже 4 мм.
  • Самки рожают больше детёнышей, чем сосков в сумке — выживают только успевшие присосаться.
  • В неволе 3–5 лет.

Малая северная кошка – вид, характеризующийся непродолжительной продолжительностью жизни, от 1 года до 1 года 1 месяца, хотя максимальная продолжительность жизни может достигать 5 лет 11 месяцев, а теоретическая – от 3 лет до 5 лет 11 месяцев. Возраст половой зрелости у самцов и самок наступает в период от 10 месяцев 1 недели до 1 года. Развитие малой северной кошки проходит несколько стадий: зародыш развивается внутри матери очень короткое время, после чего начинается стадия детёныша, когда детёныши живут в сумке матери, питаются молоком и быстро растут, эта стадия длится от 2 до 4 месяцев. Глаза у детёнышей открываются в возрасте от 2 месяцев 2 недель до 3 месяцев. Затем наступает стадия взрослого животного, которая длится от 10 месяцев до 2 лет 9 месяцев, когда вид становится самостоятельным охотником и способен к воспроизводству.

Фенатып

  • Северная сумчатая куница — самый маленький вид в роду пятнистых сумчатых куниц, её самцы весят не больше 900 г. Длина их тела всего 25—35 см.
  • Устраивает убежища в дуплах и расщелинах.

Малая северная кошка обладает короткой шерстью серо-коричневого цвета с белыми пятнами на спине и боках, пятна помогают маскироваться среди камней и листьев. На лапах вид имеет сильные когти, которые помогают лазать по скалам, рыть укрытия и ловить добычу. Длинный хвост помогает сохранять равновесие при прыжках и лазании. У взрослой особи имеется набор острых зубов, которые используются для ловли и разрывания добычи.

Фізіялогія

  • Северная сумчатая куница — самый маленький вид в роду пятнистых сумчатых куниц, её самцы весят не больше 900 г. Длина их тела всего 25—35 см.
  • Страдает от яда тростниковой жабы, к которому нет иммунитета.

Малая северная кошка – вид, характеризующийся значительными колебаниями в размерах тела; высота тела составляет от 17,8 см до 4,5 м, длина тела – от 20 до 37 см, а масса варьируется от 449 г до 0,67 кг. На стадии «Эмбрион» длина тела детёныша составляет от 5 мм до 1 см при массе 0 г, а на стадии «Детёныш» масса тела может достигать от 0,1 до 50 г, длина тела – от 1 до 10 см. Взрослые особи имеют массу тела от 0,5 до 1,2 кг и длину тела от 25 до 37 см.

Асяроддзе пражывання

Малая северная кошка обитает на суше, в наземном лесу, на лугах и степях, а также на травяных угодьях, при этом высота над уровнем моря достигает до 600 м. Вид встречается в тропических сухих лесах, где жарко и есть сухой сезон, деревья сбрасывают листья, и в тропических саваннах, где жарко и неравномерно выпадают дожди, при этом много травы и деревьев. Климат характеризуется малым количеством осадков зимой и их увеличением летом, а также очень жарким летом, когда температура составляет +20…+25 °C, и в остальное время года всегда жарко. Иногда бывают периоды сухости, а летом выпадают большие дожди, хотя зимой осадков почти нет.

Сховішча

  • Устраивает убежища в дуплах и расщелинах.

Малая северная кошка обитает в скалистых районах и лесах, используя для укрытия логово. Логово служит малой северной кошке для размножения, отдыха и защиты от солнца.

Геаграфія

Малая северная кошка — вид, обитающий в мире Австралазии и встречающийся в экосистемах Тропическая саванна Земли Арнем, Тропическая саванна Карпентарии и Тропическая саванна Кимберли.

Харчаванне

  • Ведёт ночной образ жизни, питается насекомыми и мелкими позвоночными.

Малая северная кошка — хищник, охотящийся на насекомых, мелких млекопитающих, птиц, ящериц и лягушек, а также иногда употребляющий фрукты. Вид использует ночную охоту, полагаясь на слух и зрение для добычи пищи, которая включает жесткокрылых, двукрылых, перепончатокрылое, бабочку, десятиногих раков, поясковых червей, губоногих, многосвязей, клопов, прямокрылых, Стрекозу и Ручейника. Стратегия питания заключается в активной охоте и преследовании добычи, при этом суточная потребность в пище составляет от 30 г до 80 г. Детёныши малой северной кошки питаются молоком.

Размнажэнне

  • Самки рожают больше детёнышей, чем сосков в сумке — выживают только успевшие присосаться.

Малая северная кошка обитает и развивается на суше, вне водоёмов, и размножается посредством гомогамии, всегда с оплодотворением и без смены поколений. Самка вынашивает детёнышей в сумке или во рту на суше, после чего приносит от 4 до 8 детёнышей, развитие зародыша занимает 2 недели 6 дней. Детёныши перебираются в сумку матери и растут там на молоке, а икра, яйца или детёныши могут развиваться в наземном гнезде, построенном на земле или близко к ней, а также в норах в почве, вырытых в виде подземных ходов. Новорождённые, яйца или личинки могут быть закопаны в грунт. Интервал размножения у вида составляет 1 год, а зрелость наступает от 8 месяцев до 1 года.

Памер

  • Северный кволл — самый крупный млекопитающий с самцовой семелпарией: самцы умирают после спаривания.
  • Северная сумчатая куница — самый маленький вид в роду пятнистых сумчатых куниц, её самцы весят не больше 900 г. Длина их тела всего 25—35 см.
  • Новорождённые северные сумчатые куницы имеют длину всего 3 мм. Их рождают в конце июля—сентябре, когда они ещё не достигли даже 4 мм.
  • Страдает от яда тростниковой жабы, к которому нет иммунитета.
  • Ведёт ночной образ жизни, питается насекомыми и мелкими позвоночными.