Dendrolagus ursinus

Медвежий кенгуру — © Zveriki.com, derived work based on image based on the original work of John Gould (1804–1881), Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International

Узрост

Медвежий кенгуру достигает половой зрелости в возрасте от 2 до 4 лет, а глаза открываются между 4 месяцами и 5 месяцами 1 неделей. Зародыш развивается в утробе матери очень короткое время, после чего начинается стадия «Детёныш», когда детёныш живёт в сумке матери и питается только её молоком в течение от 6 до 10 месяцев. Затем следует стадия «Молодь после превращения», когда молодой кенгуру покидает сумку, учится лазать по деревьям и постепенно переходит на растительную пищу, эта стадия длится от 10 месяцев до 2 лет. Взрослое животное живёт на деревьях, может размножаться и самостоятельно добывает пищу, при этом продолжительность стадии «Взрослый» составляет от 2 до 20 лет. Типичная продолжительность жизни медвежьего кенгуру составляет от 8 до 14 лет, но максимальная продолжительность жизни может достигать 20 лет, а теоретическая – от 10 до 20 лет.

Фенатып

Медвежий кенгуру — вид, обладающий густой шерстью; у взрослого самца она почти чёрного цвета с белым горлом и иногда светлым брюхом, а у молоди после превращения – тёмного цвета с белым участком на горле. Сильные передние лапы с большими острыми когтями позволяют лазать по стволам и веткам, задние лапы короче, чем у наземных кенгуру, но мощные для прыжков между деревьями. Длинный хвост служит балансиром при движении по деревьям, а у молоди он также помогает держать равновесие на ветках.

Фізіялогія

Высота тела — от 17,8 см до 4,5 м. Длина тела — от 60 до 85 см. Масса — 8 кг. Стадия «Эмбрион» — масса тела 0 г, длина тела от 1 мм до 2 см. Стадия «Детёныш» — масса тела от 5 г до 1,5 кг, длина тела от 5 до 25 см. Стадия «Молодь после превращения» — масса тела от 2 до 6 кг, длина тела от 40 до 70 см. Стадия «Взрослый» — масса тела от 7 до 12 кг, длина тела от 65 до 85 см.

Асяроддзе пражывання

Медвежий кенгуру населяет сушу, наземные и монтанные леса, при этом высота его местообитаний достигает от 0,9 до 2,5 километров над уровнем моря. Вид обитает в тропических влажных лесах, характеризующихся постоянной жарой и влажностью, а также обилием огромных деревьев и лиан. Климат в этих местах всегда очень жаркий и сырой круглый год, с дождями почти ежедневно, что делает среду обитания постоянно очень мокрой.

Сховішча

Где расположено — в кронах деревьев. Вид укрытия — нет постоянного укрытия. Вид не имеет постоянного или долговременного укрытия. Назначение укрытия (назвать все) — защита от хищников, отдых.

Геаграфія

Медвежий кенгуру — вид, обитающий в мире Австралазии, а конкретно в экосистеме Горные дождевые леса Фогелькоп.

Харчаванне

Медвежий кенгуру питается только растениями, которые растут на деревьях, собирая пищу передними лапами и медленно пережёвывая её; в качестве корма вид использует листья, фрукты, цветы, молодые побеги и ростки, нектар и плоды. Стратегия питания медвежьего кенгуру включает поиск и добычу пищи, а также пастьбу. Суточная потребность вида в пище составляет от 0,5 кг до 1,2 кг, при этом он срывает листья и плоды на деревьях. В качестве дополнительного источника питания медвежий кенгуру может употреблять жесткокрылых, бабочек, двукрылых, перепончатокрылых, клопов, прямокрылых, стрекоз, ручейников и сетчатокрылых.

Размнажэнне

Медвежий кенгуру — вид, размножающийся обычным половым способом, гомогамия предполагает оплодотворение без смены поколений. Беременность короткая, после неё крошечный детёныш перебирается в сумку матери и остаётся там несколько месяцев, развиваясь в сумке или во рту родителя на суше; у матери ребёнок вынашивается в сумке или во рту на суше. Размер выводка составляет 1, а интервал размножения — от 1 до 2 года. Развитие зародыша длится 1 месяц 1 неделю, детёныши могут развиваться в наземном гнезде, построенном на земле или близко к ней, а также в гнезде, расположенном высоко на ветвях кустарника или дерева. Самка достигает зрелости в возрасте от 2 до 4 года, обитает и развивается на суше, вне водоёмов.

Даўжыня
600–850 мм
Працягласць жыцця
2922–5114 сутак 8–14 гадоў
209139
0
1
medvezhij-kenguru
be
Медвежий кенгуру
Dendrolagus ursinus
Медвежы кангуру, або чорны дрэўны кангуру, — гэта сумчастае млекопітаючае, якое жыве на дрэвах. Ён жыве ў гарных трапічных лесах паўстану Фагелькап на Новай Гвінеі і адрозьняецца цёмнай шерствам з белым горлам.
Медвежы кангуру адрозьняецца ад іншых дрэўных кангуру больш цёмнай акраскай і будаўняй чарапахі. Ён важны для лесоў, таму што дапамагае распаўсюджаць насенне раслін і служыць часткай прыроднай ланцуга харчавання.
абірае ліст і плады на дрэвах
trophic:herbivore
#c8c9b9
Маса самца
7000–12000 г
Маса (эмбрыён)
0.5–0.75 г
Маса (кенгуранё)
452–1054 г
Маса (падлетак)
2000–6000 г
Маса самкі
5000–9000 г
Даўжыня (эмбрыён)
1–20 мм
Даўжыня (кенгуранё)
50–250 мм
Даўжыня (падлетак)
400–700 мм
Даўжыня самца
650–850 мм
Даўжыня самкі
600–750 мм
Вышыня
178–4500 мм
Максімальная працягласць жыцця
7305 сутак 20 гадоў
Тэарэтычная працягласць жыцця
3653–7305 сутак 10–20 гадоў
Развіццё зародка
35.25 сутак 1 месяц 1 тыдзень
Памер вывадка
1
Спеласць
730–1460 сутак 2–4 гады
Патомацтва
1
Інтэрвал размнажэння
365–730 сутак 1–2 гады
Памер сумкі самкі
100–180 мм
Памер сумкі (кенгуранё, самка)
80–150 мм
Памер пярэдніх канечнасцей (дарослы кенгуру)
150–250 мм
Памер хваста (дарослы кенгуру)
600–900 мм
Памер хваста (падлетак)
550–850 мм
Памер задніх канечнасцей (дарослы кенгуру)
200–300 мм
Размнажэнне
звычайны паўховы
Супастаўна па масе
Ручная кладзь
Біём
Трапічны вагасты лес
Свет
свет Аўстралазіі
Клімат
Заўсёды вельмі мокра
Ландшафт
наземны лес
Ландшафт
суша
Клімат
Заўсёды жарка і мокра
Ландшафт
мантанны лес
Асяроддзе харчавання
дрэвавы
Асяроддзе харчавання
наземны
Сховішча
няма пастаяннага сховішча
Размнажэнне
у кустах ці на дрэве
Харчаванне
траваед
Размнажэнне
у маці
Размнажэнне
у сумцы ці ў роце
Размнажэнне
у наземным гнязде
Размнажэнне
суша
Размнажэнне (кенгуранё, самка)
Колер сумкі
2922.0
5113.5
3652.5
7305.0
600.0
850.0
гамогамія, размнажэнне заўсёды з апладоўваннем, чаргаваў пакаленняў няма
Рабочая асобіна
Памер хваста
Будзь {name} як {animal}, то:
час нараджэння
Сабакі, дэльфіны, рысі гуляюць 9-25 гадоў і святкуюць тры разы на год
м
Карта
будзе святкаваць {n} дзень нараджэння
г
т
Калі наступіць наступны юбілей у летазлічэнні {name}
Человек
дужы жарка і дужы сыра круглы год, дажджы амаль кожны дзень
дни
Колькі б табе было гадоў, жыві ты як {name}
Тэарэтычная максімальная працягласць жыцця, ацэненая матэматычнай мадэллю Dynamic Energy Budget (DEB). Гэта біялагічны патэнцыял, разлічаны на аснове метабалічных параметраў, — рэальна зарэгістраваная працягласць жыцця, як правіла, значна меншая.
Памер задніх канечнасцей
дарослы кенгуру
Спеласць
Ручная кладзь
Пра здароўе
Калі б наступіў твой наступны дзень нараджэння, жыві ты як {name}
Інтэрвал размнажэння
вынікаў
забаўка ад хидаў
мантанны лес
абірае ліст і плады на дрэвах
Колеры
Пол
Upcoming jubilees
Грэміны
мес.
Тип питания
Фільтры
Памер сумкі
маладыя парасткі і ўсходы
лісты
заўсёды жара і ўлажнена, велізарныя дрэвы і ліяны
Upcoming birthdays
у кустах ці на дрэве
ікры, яйкі або дзяці развіваються ў гнязде, пабудованым на зямлі або блізка да яе
Сапраўды доўгае жыццё: 40-100 гадоў. Галаўныя кіты, альбатросы, гіганцкія чарапахі ўспамінаюць дзень нараджэння раз у год
Працягласць жыцця
ліст
Вышыня
маладыя пагонкі
даждзі ідуць амаль заўсёды, вельмі сыра
ад 4.8 да 6 кілограмаў, 0.8 – 1.4 метра
Узрост (маладое жывёла)
Узрост (ад нараджэння да смерці)
Узрост (эмбрыён)
Гулякі
свет Аўстралазіі
Юбілей — гэта кожны 10-ы дзень нараджэння
Früchte
Падрабязней:
Stade de développement le plus précoce à l'intérieur d'un œuf ou d'un utérus.
Дэлавыя сосіскі
плады
Сярэдняя працягласць жыцця
нектар
у наземным гнязде
лісты
Як выглядаюць?
палавая спеласць / пачатак размнажэння
вылет (у насякомых)
у сумцы ці ў роце
смерць / канец працягласці жыцця
Як жывуць?
апладненне / адкладванне яек
Як сябе паводзяць?
нараджэнне / вылупленне
метамарфоз / канец лічынкавай стадыі
канец акселерацыі
Падзяліцца
Знайсці хатняга жывёлу...
Individu mature et pleinement développé capable de se reproduire.
Хатнія жывёлы
L'alimentation se fait principalement sur terre ou dans la végétation.
слодкі нектар і цветковы пылацца
юбілей у стылі {name}
лапа
см
Старпёры
Знайсці жывёлу або пароду...
turns
выспы і частка Аўстраліі, шмат незвычайных жывёл і раслін
Халатнікі
наземны лес
фрукты
Traži hranu na granama ili drvenastim stabljikama unutar vegetacije.
Памер вывадка
Крыніцы даных карты: Класіфікацыя экасістэм — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022), карты распаўсюджвання Keith et al. (2020), https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513; Буйныя марскія экасістэмы (LME) — NOAA LME Program; Батыметрыя — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026), GEBCO_2026 Grid, https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa; Кліматычныя даныя — Generated using Copernicus Climate Change Service information; Даныя аб распаўсюджванні відаў — GBIF.org, Derived dataset «all animals», https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0
Як даглядаць?
Жывуць ад 25 да 40 гадоў. Арангутаны, белагаловыя арланы, афрыканскія сланы святкуюць два разы на год
выпас
Не ўказана
°C
Поделиться
Recherche active d'habitats pour localiser des sources de nourriture.
у маці
Дзе сустракаюцца?
L'espèce ne possède aucune structure d'abri fixe ou durable.
траваед
Opisuje ravnanje s hrano ali kopanje s sprednjimi okončinami.
Hrani se s striženjem ali grizenjem nizke vegetacije ali alg.
Легендарнае даўгалецце: больш за 100 гадоў. Галапагосскія чарапахі, гренландскія акулы, акіянскія вянгеркі святкуюць з сям'ёй раз у 4 гады
Патомацтва
Трапічны вагасты лес
Аксакалы
Бро
звычайны паўховы
Таксоны
насені, ягады, фрукты
калі б нарадзіліся як {name}
Traženje hrane se odvija među drvećem i drvenastom vegetacijom.
ўзрост
дата нараджэння
няма пастаяннага сховішча
разрыванне
спынак
Колер поўсці
Закрыць
was
Кар'ера ад 7 да 15 месяцаў. Джунгарскія хамякі, палёўкі, палявыя цвыркуны святкуюць дзень нараджэння два разы на месяц
Асноўнае
лазаць
Мой вага?
Бесперапынны карнавал: жывуць усяго некалькі дзён. Аднадзёнкі, колавароткі, мошкі святкуюць дзень нараджэння больш за два разы на дзень
Insekten
падлетак
асноўныя крыніцы харчавання
зубы
кара
Патэнцыйныя месцы пражывання
Памер пярэдніх канечнасцей
дн.
У ўтрыманні
У руху ад 1,3 да 3,5 гадоў. Лясныя мышы, анолісы, вясёлкавыя рыбкі гуляюць раз на месяц
Маса
молодыя пагонкі і лісці раслін
Камары, пладовыя мушкі, дробныя ракападобныя мітусяцца да 7 месяцаў і ладзяць вечарынку кожны тыдзень
наземны
Развіццё зародка
Trga ali raztrga hrano z zobmi, kljunom ali kremplji.
выспы і частка Аўстраліі, шмат незвычайных жывёл і раслін
суша
дзень нараджэння ў стылі {name}
Hrana se skuplja direktno sa površine listova.
Ссылка скопирована
Нічога не знойдзена
Колер сумкі
На карце
маладыя парасткі, росткі, зялёныя стрэлкі раслін
дзяці развіваються ў сумеечцы ці ў роце бацькі на суслі
усе жыццёвыя стадыі
Самка ♀
Крыніцы даных карты: Класіфікацыя экасістэм — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022), карты распаўсюджвання Keith et al. (2020), https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513; Буйныя марскія экасістэмы (LME) — NOAA LME Program; Батыметрыя — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026), GEBCO_2026 Grid, https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa; Кліматычныя даныя — Generated using Copernicus Climate Change Service information; Даныя аб распаўсюджванні відаў — GBIF.org, Derived dataset «all animals», https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0 Карта патэнцыйных месцаў пражывання змадэляваная па даных аб назіраннях. Карта © Zveriki.com, ліцэнзія CC BY 4.0.
год нараджэння
Спеласць
наземнае асяроддзе пражывання, паверхня сушы па-за вадой
г.
кв. мм
кветкі
Наколькі падобныя?
Самец ♂
да свята засталося
кенгуранё
узрост як {name}
Як размножваюцца?
У руху ад 3,5 да 6 гадоў. Вожыкі, вароны, яшчаркі частачаць сабе шэсць разоў на год
А калі з'есці?
Ні тое, ні другое
Déplacement sur des surfaces verticales comme des troncs ou des rochers pour atteindre la nourriture.
Jeune progéniture encore dépendante des soins parentaux.
Чым сілкуюцца?
Дзе жывуць?
Tvrde zubne strukture za ugriz, kidanje ili struganje hrane.
лясы на сушы — трапічныя, умераныя, барэальныя
галінка
гняздо высака на галінах кустарніка ці дрэва
Працягласць
Заўсёды жарка і мокра
Гэта я
Заўсёды вельмі мокра
Геймеры
дзіця вынашвае маці ў сумцы ці ў роце на суслі
Як уладкаваны?
мм
Тэарэтычная працягласць жыцця
Зоркі
Спасылка скапіравана
мл
Мой узрост?
тыд.
Мой памер?
суша
Бясполая
памяняць месцамі
Хто з нас нібы па чарах ператворыцца і стане як {animal}?
Трусы, сокалы, чырвонавухія чарапахі гуляюць 6-9 гадоў і ладзяць вечарынку чатыры разы на год
Дзе хаваюцца?
абітаюць і развіваюцца на суше, па-за водоёмамі
дажджавы лес
адсвяткаваў {n} дзень нараджэння
Калі б быў твой дзень нараджэння, жыві ты як {name}
Батяні
Максімальная працягласць жыцця
свет Аўстралазіі
фуражироўка
Гермафрадыт ⚥
эмбрыён
Даўжыня
кг
дрэвавы
Назіранні
яшчэ ◉{N} уласцівасцей па дотыку
кенгуруня
лялечка
імага
моладзь
ursine-tree-kangaroo
medvezhij-kenguru
ursine-tree-kangaroo
knghr-shjrt-albwl
medvezhij-kenguru
ursine-tree-kangaroo
kurokinoborikangaru
ursine-tree-kangaroo
medvezhij-kenguru
geom-eunnamutagikaeng-geolu
medvezhij-kenguru
medvedi-kengur-penach
ursine-tree-kangaroo
medvezhij-kenguru
xiong-xing-shu-dai-shu
  • Медвежий кенгуру — один из самых крупных древесных кенгуру.
  • Он умеет спускаться по деревьям головой вниз и прыгать с высоты нескольких метров.
  • Детёныш проводит около 10 месяцев в сумке.
  • В неволе доживает более 15 лет.
  • Медвежий кенгуру умеет долго сидеть на ветвях, удерживаясь хвостом.
  • Он ведёт одиночный образ жизни и активен в основном ночью.
  • Кенгуру имеет мощные передние лапы для лазания.
  • Кенгуру питается листьями, плодами и цветками.
  • Вид обитает в горных лесах Новой Гвинеи.
  • Основная угроза — охота и вырубка лесов.

Узрост

  • Детёныш проводит около 10 месяцев в сумке.
  • В неволе доживает более 15 лет.
  • Он ведёт одиночный образ жизни и активен в основном ночью.

Медвежий кенгуру достигает половой зрелости в возрасте от 2 до 4 лет, а глаза открываются между 4 месяцами и 5 месяцами 1 неделей. Зародыш развивается в утробе матери очень короткое время, после чего начинается стадия «Детёныш», когда детёныш живёт в сумке матери и питается только её молоком в течение от 6 до 10 месяцев. Затем следует стадия «Молодь после превращения», когда молодой кенгуру покидает сумку, учится лазать по деревьям и постепенно переходит на растительную пищу, эта стадия длится от 10 месяцев до 2 лет. Взрослое животное живёт на деревьях, может размножаться и самостоятельно добывает пищу, при этом продолжительность стадии «Взрослый» составляет от 2 до 20 лет. Типичная продолжительность жизни медвежьего кенгуру составляет от 8 до 14 лет, но максимальная продолжительность жизни может достигать 20 лет, а теоретическая – от 10 до 20 лет.

Фенатып

  • Медвежий кенгуру — один из самых крупных древесных кенгуру.
  • Он умеет спускаться по деревьям головой вниз и прыгать с высоты нескольких метров.
  • Медвежий кенгуру умеет долго сидеть на ветвях, удерживаясь хвостом.
  • Кенгуру имеет мощные передние лапы для лазания.
  • Кенгуру питается листьями, плодами и цветками.

Медвежий кенгуру — вид, обладающий густой шерстью; у взрослого самца она почти чёрного цвета с белым горлом и иногда светлым брюхом, а у молоди после превращения – тёмного цвета с белым участком на горле. Сильные передние лапы с большими острыми когтями позволяют лазать по стволам и веткам, задние лапы короче, чем у наземных кенгуру, но мощные для прыжков между деревьями. Длинный хвост служит балансиром при движении по деревьям, а у молоди он также помогает держать равновесие на ветках.

Фізіялогія

Высота тела — от 17,8 см до 4,5 м. Длина тела — от 60 до 85 см. Масса — 8 кг. Стадия «Эмбрион» — масса тела 0 г, длина тела от 1 мм до 2 см. Стадия «Детёныш» — масса тела от 5 г до 1,5 кг, длина тела от 5 до 25 см. Стадия «Молодь после превращения» — масса тела от 2 до 6 кг, длина тела от 40 до 70 см. Стадия «Взрослый» — масса тела от 7 до 12 кг, длина тела от 65 до 85 см.

Асяроддзе пражывання

  • Вид обитает в горных лесах Новой Гвинеи.
  • Основная угроза — охота и вырубка лесов.

Медвежий кенгуру населяет сушу, наземные и монтанные леса, при этом высота его местообитаний достигает от 0,9 до 2,5 километров над уровнем моря. Вид обитает в тропических влажных лесах, характеризующихся постоянной жарой и влажностью, а также обилием огромных деревьев и лиан. Климат в этих местах всегда очень жаркий и сырой круглый год, с дождями почти ежедневно, что делает среду обитания постоянно очень мокрой.

Сховішча

Где расположено — в кронах деревьев. Вид укрытия — нет постоянного укрытия. Вид не имеет постоянного или долговременного укрытия. Назначение укрытия (назвать все) — защита от хищников, отдых.

Геаграфія

  • Вид обитает в горных лесах Новой Гвинеи.
  • Основная угроза — охота и вырубка лесов.

Медвежий кенгуру — вид, обитающий в мире Австралазии, а конкретно в экосистеме Горные дождевые леса Фогелькоп.

Харчаванне

  • Кенгуру питается листьями, плодами и цветками.

Медвежий кенгуру питается только растениями, которые растут на деревьях, собирая пищу передними лапами и медленно пережёвывая её; в качестве корма вид использует листья, фрукты, цветы, молодые побеги и ростки, нектар и плоды. Стратегия питания медвежьего кенгуру включает поиск и добычу пищи, а также пастьбу. Суточная потребность вида в пище составляет от 0,5 кг до 1,2 кг, при этом он срывает листья и плоды на деревьях. В качестве дополнительного источника питания медвежий кенгуру может употреблять жесткокрылых, бабочек, двукрылых, перепончатокрылых, клопов, прямокрылых, стрекоз, ручейников и сетчатокрылых.

Размнажэнне

Медвежий кенгуру — вид, размножающийся обычным половым способом, гомогамия предполагает оплодотворение без смены поколений. Беременность короткая, после неё крошечный детёныш перебирается в сумку матери и остаётся там несколько месяцев, развиваясь в сумке или во рту родителя на суше; у матери ребёнок вынашивается в сумке или во рту на суше. Размер выводка составляет 1, а интервал размножения — от 1 до 2 года. Развитие зародыша длится 1 месяц 1 неделю, детёныши могут развиваться в наземном гнезде, построенном на земле или близко к ней, а также в гнезде, расположенном высоко на ветвях кустарника или дерева. Самка достигает зрелости в возрасте от 2 до 4 года, обитает и развивается на суше, вне водоёмов.

Памер

  • Медвежий кенгуру — один из самых крупных древесных кенгуру.
  • Кенгуру имеет мощные передние лапы для лазания.
  • Он умеет спускаться по деревьям головой вниз и прыгать с высоты нескольких метров.
  • Медвежий кенгуру умеет долго сидеть на ветвях, удерживаясь хвостом.
  • Он ведёт одиночный образ жизни и активен в основном ночью.

Утрыманне

  • В неволе доживает более 15 лет.