Аўдод

Удод — © Zveriki.com, AI-generated image based on the original work of Shantanu Kuveskar, Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0

Узрост

Удод проходит несколько стадий развития, начиная с эмбриона, который развивается внутри яйца. После вылупления птенец находится в гнезде и получает питание от родителей, при этом длительность стадии составляет от 1 до 4 недель. Затем наступает стадия молодь после быстрого роста, когда молодая птица учится летать и самостоятельно добывать пищу, эта фаза продолжается от 4 недель 1 дня до 1 года. Взрослая птица способна к размножению и находится в этой стадии от 1 до 9 лет. Возраст половой зрелости удода наступает от 9 месяцев 1 недели до 1 года 3 месяцев. Типичная продолжительность жизни вида составляет от 8 лет 4 месяцев до 13 лет 11 месяцев, однако максимальная продолжительность жизни может достигать 11 лет 1 месяца, а теоретическая – от 7 лет 10 месяцев до 11 лет 2 месяцев.

Фенатып

Птенец: Цвет тела — Тело покрыто пухом, позже появляются перья с полосками. Молодь после быстрого роста: Кол-во гребней — Хохолок уже есть, но меньше, чем у взрослых. Взрослый: Кол-во клювов — Длинный, тонкий, слегка изогнутый вниз клюв для поиска добычи в почве. Взрослый: Кол-во гребней — Большой хохолок из перьев на голове, который поднимается при волнении или в брачный период. Взрослый: Кол-во хвостов — Хвост с чёрно-белым рисунком, помогает управлять полётом. Взрослый: Кол-во крыльев — Широкие крылья с яркими чёрно-белыми полосами, хорошо заметными в полёте.

Фізіялогія

Удод – вид птиц, длина тела которого составляет от 25 до 32 см, а масса – от 65,2 до 75,2 г, при размахе крыльев 44 см. На стадии «эмбриона» детёныши имеют массу тела от 4,5 до 5,5 г и длину тела от 2,6 до 2,8 см, а на стадии «птенца» – массу тела от 5 до 65 г и длину тела от 8 до 22 см. Молодь после быстрого роста характеризуется массой тела от 55 до 75 г и длиной тела от 22 до 28 см, в то время как взрослый самец или самка имеет массу тела от 46 до 89 г и длину тела от 25 до 32 см.

Асяроддзе пражывання

Удод встречается на суше и в наземном лесу, предпочитая умеренный смешанный лес с дубами, берёзами и клёнами, а также затопляемые луга с обильной растительностью. Вид обитает в средиземноморском лесу с жарким летом и тёплой дождливой зимой, и в степи с обилием травы и редкими дождями. Климат мест обитания удода характеризуется как очень сухой, с редкими дождями, так и всегда очень мокрый, с постоянными осадками. Лето у этого вида почти без дождей и очень жаркое, температура поднимается выше +25…+30 °C, в то время как зимой выпадает больше осадков. Удод может встречаться на высоте до 2,5 км над уровнем моря.

Сховішча

Удод устраивает гнездо в дуплах деревьев, трещинах скал, норах или стенах зданий. Это гнездовая структура, используемая для откладки яиц и выращивания детёнышей, и строится оно из сухой травы и перьев.

Геаграфія

Удод обитает в мире Афротропики и мире Палеарктики, предпочитая Кельтские широколиственные леса, Широколиственные леса Западной Европы, Хвойные леса гор Цилянь, Смешанные леса Балтии, Европейские атлантические смешанные леса и Смешанные леса гор Пинд.

Харчаванне

Удод питается насекомыми и другими мелкими беспозвоночными, осуществляя поиск и добычу пищи посредством зондирования почвы длинным клювом, вставляя его в почву или навоз и раскрывая для захвата добычи. В качестве корма служат жуки, гусеницы, пауки, черви и муравьи, а также муравей, жесткокрылые, бабочка, двукрылые, перепончатокрылое, клопы, прямокрылые, Стрекоза, Ручейник и Сетчатокрылые. Суточная потребность вида в пище составляет от 25 г до 60 г.

Размнажэнне

Удод откладывает от 4 до 9 яиц в полость, а развитие зародыша занимает 1 неделю 5 дней; насиживание длится 15–18 дней. Размер выводка составляет 4–9 детёнышей, которых оба родителя кормят до их выхода из гнезда. Самка удода достигает зрелости от 11 месяцев до 1 года 1 месяца. Интервал размножения у этого вида составляет 1 год.

Маса
65.17–75.24 г
Даўжыня
250–320 мм
Працягласць жыцця
3041–5068 сутак 8–14 гадоў
25247
0
1
udod
be
удод
Upupa epops
Звычайны удод — птушка памерамі з галубота з доўгім тонкім клювам і вялікім хохалком на галаве, які раскрываецца як вянок. Ён жыве ў адкрытых месцах з адзінокімі дрэвамі і лаяць на камах на зямлі.
Удод адрозніваецца ад іншых птушак яркім хохалком і споcабам паўстанню з дапамогай доўгага клюва. Ён карысны для прыроды, таму што вынішчае вялікае колькасць шкодных комах і іх лярвак.
зондаванне грунту доўгім клювам
trophic:insectivore
#ffffff
Маса (дарослая птушка)
46–89 г
Маса (птушаня)
5–65 г
Маса (маладая птушка)
55–75 г
Маса (яйка)
4.5–5.5 г
Даўжыня (маладая птушка)
220–280 мм
Даўжыня (птушаня)
80–220 мм
Даўжыня (яйка)
26–28 мм
Даўжыня (дарослая птушка)
250–320 мм
Размах крылаў
440 мм
Максімальная працягласць жыцця
4054 сутак 11 гадоў 1 месяц
Тэарэтычная працягласць жыцця
2847–4068 сутак 8–11 гадоў
Развіццё зародка
11.81 сутак 1 тыдзень 5 сутак
Памер вывадка
4–9
Спеласць
330–400 сутак 11 месяцаў – 1 год 1 месяц
Патомацтва
4–9
Інтэрвал размнажэння
365 сутак 1 год
Колькасць чубкоў (дарослая птушка)
1
Колькасць дзюбаў (дарослая птушка)
1
Колькасць чубкоў (маладая птушка)
1
Колькасць хвастоў (дарослая птушка)
1
Колькасць крылаў (дарослая птушка)
2
Памер чубка (дарослая птушка)
50–70 мм
Памер дзюба (дарослая птушка)
45–65 мм
Супастаўна па масе
Маркоўка
Біём
Затопленыя луги
Біём
Сярэднеземнамо́рскі лес
Біём
Умераны смешаны лес
Свет
свет Палеартыкі
Свет
свет Афратропікі
Клімат
Цёплае ці жаркае лета
Ландшафт
суша
Ландшафт
наземны лес
Клімат
Заўсёды вельмі мокра
Асяроддзе пражывання (усё жыццё)
наземныя травяныя ўгоддзі
Клімат
Цёплае лета і шмат дажджоў
Асяроддзе пражывання (усё жыццё)
наземная прылівна-адліўная зона
Клімат
Степ
Клімат
Цёплае лета
Клімат
Жаркае лета почти без дажджоў
Клімат
Лета почти без доўжаў
Клімат
Дужы жаркае лета
Клімат
Прыемнае лета
Клімат
Дужа сухо́
Асяроддзе харчавання
наземны
Сховішча
гняздо
Харчаванне
насякомаед
3040.70625
5067.84375
2847.2784956734067
4067.540708104867
250.0
320.0
65.17061108049339
75.23828021962966
лугі, прэрыі, разнатраўныя паляны на сушы
Рабочая асобіна
Жаркае лета почти без дажджоў
Будзь {name} як {animal}, то:
час нараджэння
Сабакі, дэльфіны, рысі гуляюць 9-25 гадоў і святкуюць тры разы на год
пращупванне
м
Карта
будзе святкаваць {n} дзень нараджэння
г
т
Калі наступіць наступны юбілей у летазлічэнні {name}
Человек
гаркая Афрыка паўднёвае пустыні, шмат саваан і лесоў
жывыя мурашкі ўсіх каст і памераў
дни
Цёплае лета
чэрві
Колькі б табе было гадоў, жыві ты як {name}
лято ад прыемнага да вельмі жаркага
Тэарэтычная максімальная працягласць жыцця, ацэненая матэматычнай мадэллю Dynamic Energy Budget (DEB). Гэта біялагічны патэнцыял, разлічаны на аснове метабалічных параметраў, — рэальна зарэгістраваная працягласць жыцця, як правіла, значна меншая.
дзюба
дарослая птушка
Спеласць
беапозвучныя
Пра здароўе
Калі б наступіў твой наступны дзень нараджэння, жыві ты як {name}
Інтэрвал размнажэння
вынікаў
узбярэжжа сушы, затапляемае прылівамі — саланчакі, літараль
леці тёплае, зіма не вельмі холадная
Колеры
Пол
Upcoming jubilees
Грэміны
мес.
даждзі бываюць вельмі рэдка, почти пусканя
усе жывыя жывёлы без хрыбта
Тип питания
Фільтры
Цёплае ці жаркае лета
Колькасць хвастоў
свет Палеартыкі
Сярэднеземнамо́рскі лес
Upcoming birthdays
Structure de reproduction construite ou utilisée pour pondre des œufs et élever les petits.
Сапраўды доўгае жыццё: 40-100 гадоў. Галаўныя кіты, альбатросы, гіганцкія чарапахі ўспамінаюць дзень нараджэння раз у год
Працягласць жыцця
даждзі ідуць амаль заўсёды, вельмі сыра
Узрост (маладое жывёла)
Узрост (ад нараджэння да смерці)
Узрост (эмбрыён)
вялікая частка Еўропы і Аззіі, розныя лесы, степі і тундра
Гулякі
Юбілей — гэта кожны 10-ы дзень нараджэння
Падрабязней:
Stade de développement le plus précoce à l'intérieur d'un œuf ou d'un utérus.
Дэлавыя сосіскі
пазаўныкі
Сярэдняя працягласць жыцця
маладая птушка
Stade juvénile suivant la métamorphose larvaire mais pas encore adulte.
Як выглядаюць?
палавая спеласць / пачатак размнажэння
вылет (у насякомых)
смерць / канец працягласці жыцця
Колер крылаў
Як жывуць?
апладненне / адкладванне яек
Як сябе паводзяць?
нараджэнне / вылупленне
метамарфоз / канец лічынкавай стадыі
канец акселерацыі
Падзяліцца
Знайсці хатняга жывёлу...
Individu mature et pleinement développé capable de se reproduire.
Памер чубка
ад 65 да 130 грамаў, 25 – 60 сантыметраў
Хатнія жывёлы
L'alimentation se fait principalement sur terre ou dans la végétation.
юбілей у стылі {name}
см
Колер чубка
Старпёры
Знайсці жывёлу або пароду...
Размах крылаў
turns
Халатнікі
наземны лес
наземныя травяныя ўгоддзі
наземная прылівна-адліўная зона
Колер хваста
Затопленыя луги
гаркая Афрыка паўднёвае пустыні, шмат саваан і лесоў
Памер вывадка
мурашкі
Крыніцы даных карты: Класіфікацыя экасістэм — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022), карты распаўсюджвання Keith et al. (2020), https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513; Буйныя марскія экасістэмы (LME) — NOAA LME Program; Батыметрыя — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026), GEBCO_2026 Grid, https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa; Кліматычныя даныя — Generated using Copernicus Climate Change Service information; Даныя аб распаўсюджванні відаў — GBIF.org, Derived dataset «all animals», https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0
Як даглядаць?
Жывуць ад 25 да 40 гадоў. Арангутаны, белагаловыя арланы, афрыканскія сланы святкуюць два разы на год
Не ўказана
°C
Поделиться
Recherche active d'habitats pour localiser des sources de nourriture.
Дзе сустракаюцца?
Лета почти без доўжаў
Легендарнае даўгалецце: больш за 100 гадоў. Галапагосскія чарапахі, гренландскія акулы, акіянскія вянгеркі святкуюць з сям'ёй раз у 4 гады
Патомацтва
Аксакалы
Бро
Таксоны
лятом дажджоў амаль не бывае, зімой асадакаў больш
калі б нарадзіліся як {name}
Mencari makan di dalam atau di permukaan tanah atau substrat.
Колькасць крылаў
жукі
ўзрост
дата нараджэння
свет Палеартыкі
Закрыць
was
Кар'ера ад 7 да 15 месяцаў. Джунгарскія хамякі, палёўкі, палявыя цвыркуны святкуюць дзень нараджэння два разы на месяц
Асноўнае
Мой вага?
лято жаркае і почти не ідзе дощ
Бесперапынны карнавал: жывуць усяго некалькі дзён. Аднадзёнкі, колавароткі, мошкі святкуюць дзень нараджэння больш за два разы на дзень
асноўныя крыніцы харчавання
Памер дзюба
Патэнцыйныя месцы пражывання
багато травы, мала дрэў, дажджы бываюць рэдка
Дужы жаркае лета
дн.
У ўтрыманні
У руху ад 1,3 да 3,5 гадоў. Лясныя мышы, анолісы, вясёлкавыя рыбкі гуляюць раз на месяц
Маса
Камары, пладовыя мушкі, дробныя ракападобныя мітусяцца да 7 месяцаў і ладзяць вечарынку кожны тыдзень
наземны
Развіццё зародка
живыя рэптыліі, яшчары, змеі, чарапахі
лецім вельмі жаркае, вышэй +25…+30 °C
дзень нараджэння ў стылі {name}
живыя калчатыя чэрві
глеба
Ссылка скопирована
Нічога не знойдзена
вусені
На карце
Прыемнае лета
усе жыццёвыя стадыі
Самка ♀
леці сухое і жаравое, зіма теплая і даждливая
насякомаед
Колер цела
свет Афратропікі
Крыніцы даных карты: Класіфікацыя экасістэм — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022), карты распаўсюджвання Keith et al. (2020), https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513; Буйныя марскія экасістэмы (LME) — NOAA LME Program; Батыметрыя — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026), GEBCO_2026 Grid, https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa; Кліматычныя даныя — Generated using Copernicus Climate Change Service information; Даныя аб распаўсюджванні відаў — GBIF.org, Derived dataset «all animals», https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0 Карта патэнцыйных месцаў пражывання змадэляваная па даных аб назіраннях. Карта © Zveriki.com, ліцэнзія CC BY 4.0.
Колькасць дзюбаў
год нараджэння
Спеласць
наземнае асяроддзе пражывання, паверхня сушы па-за вадой
г.
кв. мм
Колер дзюба
лято камфортнае, +20…+25 °C
Наколькі падобныя?
Самец ♂
да свята засталося
Уводзіць дзюбу, морду або язык у субстрат для выяўлення схаванай ежы.
птушаня
узрост як {name}
Як размножваюцца?
У руху ад 3,5 да 6 гадоў. Вожыкі, вароны, яшчаркі частачаць сабе шэсць разоў на год
А калі з'есці?
павукі
Дужа сухо́
Ні тое, ні другое
гусеніцы матылёў і молі
ад нараджэння да даросласці
жывыя жукі — разнастайныя віды
Jeune progéniture encore dépendante des soins parentaux.
гняздо
Чым сілкуюцца?
Дзе жывуць?
Individu immature n'ayant pas encore atteint la maturité reproductive.
ад нараджэння да смерці
лясы на сушы — трапічныя, умераныя, барэальныя
вада часта заляе зямлю, шмат травы
Колькасць чубкоў
свет Афратропікі
Умераны смешаны лес
Працягласць
Гэта я
вялікая частка Еўропы і Аззіі, розныя лесы, степі і тундра
Степ
Заўсёды вельмі мокра
Геймеры
Як уладкаваны?
мм
Тэарэтычная працягласць жыцця
Зоркі
Спасылка скапіравана
мл
Мой узрост?
тыд.
Мой памер?
жывыя павукі — арахніды ўсіх памераў
суша
Бясполая
памяняць месцамі
Хто з нас нібы па чарах ператворыцца і стане як {animal}?
Трусы, сокалы, чырвонавухія чарапахі гуляюць 6-9 гадоў і ладзяць вечарынку чатыры разы на год
Дзе хаваюцца?
Цёплае лета і шмат дажджоў
адсвяткаваў {n} дзень нараджэння
Калі б быў твой дзень нараджэння, жыві ты як {name}
Батяні
Максімальная працягласць жыцця
фуражироўка
усё жыццё
Гермафрадыт ⚥
яйка
Маркоўка
Tvrda, izbočena usna šupljina za ispitivanje, čupanje ili lomljenje hrane.
леці теплае, шмат дубоў, берёз, клёнаў
Даўжыня
кг
багато дажджоў, лета цёплае і прыемнае
Назіранні
яшчэ ◉{N} уласцівасцей па дотыку
птушаня
лялечка
імага
маладая птушка
eurasian-hoopoe
udod
sanapipik
hdhd
udod
hopop
yatsugashira
opopi
udod
hututi
sasyk-upup
pupavats
eurasian-hoopoe
udod
dai-sheng
  • Если птица не может убежать от хищника, она затаивается на земле, прижимаясь к ней всем телом с раскрытыми крыльями, чтобы сливаться с окружающей средой.
  • Завидя на земле опасность в виде хищников, удод выпускает вместе с пометом маслянистую жидкость с очень неприятным запахом, тем самым отпугивая от себя охотников.
  • Взрослая удод, пойманная в неволе, привыкает к человеку и не улетает от него. Лучше всего приживаются уже оперённые птенцы.
  • Птенцы удода вылупливаются голыми и слабыми, но растут быстро, потому что родители приносят им до 45 раз в час калорийную пищу.

Узрост

  • Птенцы удода вылупливаются голыми и слабыми, но растут быстро, потому что родители приносят им до 45 раз в час калорийную пищу.

Удод проходит несколько стадий развития, начиная с эмбриона, который развивается внутри яйца. После вылупления птенец находится в гнезде и получает питание от родителей, при этом длительность стадии составляет от 1 до 4 недель. Затем наступает стадия молодь после быстрого роста, когда молодая птица учится летать и самостоятельно добывать пищу, эта фаза продолжается от 4 недель 1 дня до 1 года. Взрослая птица способна к размножению и находится в этой стадии от 1 до 9 лет. Возраст половой зрелости удода наступает от 9 месяцев 1 недели до 1 года 3 месяцев. Типичная продолжительность жизни вида составляет от 8 лет 4 месяцев до 13 лет 11 месяцев, однако максимальная продолжительность жизни может достигать 11 лет 1 месяца, а теоретическая – от 7 лет 10 месяцев до 11 лет 2 месяцев.

Фенатып

  • Если птица не может убежать от хищника, она затаивается на земле, прижимаясь к ней всем телом с раскрытыми крыльями, чтобы сливаться с окружающей средой.

Птенец: Цвет тела — Тело покрыто пухом, позже появляются перья с полосками. Молодь после быстрого роста: Кол-во гребней — Хохолок уже есть, но меньше, чем у взрослых. Взрослый: Кол-во клювов — Длинный, тонкий, слегка изогнутый вниз клюв для поиска добычи в почве. Взрослый: Кол-во гребней — Большой хохолок из перьев на голове, который поднимается при волнении или в брачный период. Взрослый: Кол-во хвостов — Хвост с чёрно-белым рисунком, помогает управлять полётом. Взрослый: Кол-во крыльев — Широкие крылья с яркими чёрно-белыми полосами, хорошо заметными в полёте.

Фізіялогія

Удод – вид птиц, длина тела которого составляет от 25 до 32 см, а масса – от 65,2 до 75,2 г, при размахе крыльев 44 см. На стадии «эмбриона» детёныши имеют массу тела от 4,5 до 5,5 г и длину тела от 2,6 до 2,8 см, а на стадии «птенца» – массу тела от 5 до 65 г и длину тела от 8 до 22 см. Молодь после быстрого роста характеризуется массой тела от 55 до 75 г и длиной тела от 22 до 28 см, в то время как взрослый самец или самка имеет массу тела от 46 до 89 г и длину тела от 25 до 32 см.

Асяроддзе пражывання

Удод встречается на суше и в наземном лесу, предпочитая умеренный смешанный лес с дубами, берёзами и клёнами, а также затопляемые луга с обильной растительностью. Вид обитает в средиземноморском лесу с жарким летом и тёплой дождливой зимой, и в степи с обилием травы и редкими дождями. Климат мест обитания удода характеризуется как очень сухой, с редкими дождями, так и всегда очень мокрый, с постоянными осадками. Лето у этого вида почти без дождей и очень жаркое, температура поднимается выше +25…+30 °C, в то время как зимой выпадает больше осадков. Удод может встречаться на высоте до 2,5 км над уровнем моря.

Сховішча

Удод устраивает гнездо в дуплах деревьев, трещинах скал, норах или стенах зданий. Это гнездовая структура, используемая для откладки яиц и выращивания детёнышей, и строится оно из сухой травы и перьев.

Геаграфія

Удод обитает в мире Афротропики и мире Палеарктики, предпочитая Кельтские широколиственные леса, Широколиственные леса Западной Европы, Хвойные леса гор Цилянь, Смешанные леса Балтии, Европейские атлантические смешанные леса и Смешанные леса гор Пинд.

Харчаванне

Удод питается насекомыми и другими мелкими беспозвоночными, осуществляя поиск и добычу пищи посредством зондирования почвы длинным клювом, вставляя его в почву или навоз и раскрывая для захвата добычи. В качестве корма служат жуки, гусеницы, пауки, черви и муравьи, а также муравей, жесткокрылые, бабочка, двукрылые, перепончатокрылое, клопы, прямокрылые, Стрекоза, Ручейник и Сетчатокрылые. Суточная потребность вида в пище составляет от 25 г до 60 г.

Размнажэнне

Удод откладывает от 4 до 9 яиц в полость, а развитие зародыша занимает 1 неделю 5 дней; насиживание длится 15–18 дней. Размер выводка составляет 4–9 детёнышей, которых оба родителя кормят до их выхода из гнезда. Самка удода достигает зрелости от 11 месяцев до 1 года 1 месяца. Интервал размножения у этого вида составляет 1 год.

  • Завидя на земле опасность в виде хищников, удод выпускает вместе с пометом маслянистую жидкость с очень неприятным запахом, тем самым отпугивая от себя охотников.
  • Взрослая удод, пойманная в неволе, привыкает к человеку и не улетает от него. Лучше всего приживаются уже оперённые птенцы.

Утрыманне

  • Птенцы удода вылупливаются голыми и слабыми, но растут быстро, потому что родители приносят им до 45 раз в час калорийную пищу.