Драч

Драч — © Zveriki.com, AI-generated image based on the original work of Ziegentom (www.fotocommunity.de), Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic
Маса
133–143 г
Даўжыня
220–300 мм
Працягласць жыцця
1096–2192 сутак 3–6 гадоў
26017
0
1
drach
be
Драч
Crex crex
Каростэль — невялікая перэлётная птушка сямейства пастушковых. Яна жыве ў высокай траве на лугах і палях, дзе хаваецца ад хидаў і выдае голасны трышчацьскі крык.
Каростэль адрозніваецца ад іншых пастушковых схаваным паходжаннем і вельмі голасным скрыпучым крыкам, які чутно здалека. Ён важны для прыроды, таму што з’едае вредных камах і паказвае здароўе лугавых экосістэм.
збор карму з зямлі
trophic:omnivore
#fcfcfc
Маса самца
120–180 г
Маса самкі
130–200 г
Маса (птушаня)
8–90 г
Даўжыня (дарослая птушка)
220–300 мм
Даўжыня (птушаня)
50–180 мм
Размах крылаў
500 мм
Максімальная працягласць жыцця
3287 сутак 9 гадоў
Тэарэтычная працягласць жыцця
3929–5613 сутак 11–15 гадоў
Развіццё зародка
13.17 сутак 1 тыдзень 6 сутак
Памер вывадка
6–12
Спеласць
330–400 сутак 11 месяцаў – 1 год 1 месяц
Патомацтва
6–12
Інтэрвал размнажэння
365 сутак 1 год
Колькасць крылаў (дарослая птушка)
2
Колькасць ног (дарослая птушка)
2
Колькасць дзюбаў (дарослая птушка)
1
Памер ног (дарослая птушка)
45–55 мм
Памер крылаў (дарослая птушка)
420–530 мм
Памер дзюба (дарослая птушка)
18–22 мм
Супастаўна па масе
Кабачок
Біём
Тундра
Свет
Прасновадны свет
Свет
свет Афратропікі
Біём
Тайга
Біём
Затопленыя луги
Біём
Умераны хвойны лес
Біём
Умераны смешаны лес
Свет
свет Палеартыкі
Ландшафт
прэсныя воды
Клімат
Цёплае лета і шмат дажджоў
Клімат
Пахмурнае лета і шмат дажджоў
Ландшафт
азёры і сажалкі
Асяроддзе пражывання (усё жыццё)
балоты і топі
Ландшафт
суша
Ландшафт
наземны лес
Клімат
Заўсёды вельмі мокра
Клімат
Прыемнае лета
Клімат
Многія дажджоў і прахалае лета
Клімат
Зіма са сьнегам
Клімат
Цёплае лета
Клімат
Многія дажджоў і цёплае лета
Асяроддзе харчавання
наземны
Сховішча
гняздо
Харчаванне
усеед
1095.75
2191.5
3929.01886712049
5612.884095886415
220.0
300.0
132.75809824039598
143.48572610502376
Рабочая асобіна
Будзь {name} як {animal}, то:
час нараджэння
Сабакі, дэльфіны, рысі гуляюць 9-25 гадоў і святкуюць тры разы на год
м
Карта
будзе святкаваць {n} дзень нараджэння
г
багато дажджоў, цёплае лета, зімой снег
т
Калі наступіць наступны юбілей у летазлічэнні {name}
Человек
гаркая Афрыка паўднёвае пустыні, шмат саваан і лесоў
Колькасць ног
дужа холодна, кароткае лета, дрэў майже няма, доўга мху
дни
Цёплае лета
Колькі б табе было гадоў, жыві ты як {name}
Тэарэтычная максімальная працягласць жыцця, ацэненая матэматычнай мадэллю Dynamic Energy Budget (DEB). Гэта біялагічны патэнцыял, разлічаны на аснове метабалічных параметраў, — рэальна зарэгістраваная працягласць жыцця, як правіла, значна меншая.
дарослая птушка
Спеласць
беапозвучныя
насекомыя
Пра здароўе
прохалада, шмат хвойных дрэў, зімой снег
Калі б наступіў твой наступны дзень нараджэння, жыві ты як {name}
Інтэрвал размнажэння
вынікаў
дажджавыя чэрві
леці тёплае, зіма не вельмі холадная
дробныя смаўжы, мідыі і іншыя малюскі
Колеры
Пол
Upcoming jubilees
Грэміны
мес.
усе жывыя жывёлы без хрыбта
Тип питания
Фільтры
свет Палеартыкі
Upcoming birthdays
стаячыя прэсныя воды — азёры, сажалкі, старыцы
Structure de reproduction construite ou utilisée pour pondre des œufs et élever les petits.
Зіма са сьнегам
Сапраўды доўгае жыццё: 40-100 гадоў. Галаўныя кіты, альбатросы, гіганцкія чарапахі ўспамінаюць дзень нараджэння раз у год
Працягласць жыцця
даждзі ідуць амаль заўсёды, вельмі сыра
Узрост (маладое жывёла)
Узрост (ад нараджэння да смерці)
Узрост (эмбрыён)
вялікая частка Еўропы і Аззіі, розныя лесы, степі і тундра
Гулякі
Памер крылаў
Юбілей — гэта кожны 10-ы дзень нараджэння
Падрабязней:
Тундра
Stade de développement le plus précoce à l'intérieur d'un œuf ou d'un utérus.
Дэлавыя сосіскі
Сярэдняя працягласць жыцця
лісты
Як выглядаюць?
палавая спеласць / пачатак размнажэння
вылет (у насякомых)
смерць / канец працягласці жыцця
Колер крылаў
Як жывуць?
апладненне / адкладванне яек
Як сябе паводзяць?
нараджэнне / вылупленне
метамарфоз / канец лічынкавай стадыі
канец акселерацыі
Падзяліцца
забалочаныя прэсныя біятопы — тарфянікі, балоты, мангры ля рэк
Знайсці хатняга жывёлу...
Individu mature et pleinement développé capable de se reproduire.
Хатнія жывёлы
Многія дажджоў і прахалае лета
L'alimentation se fait principalement sur terre ou dans la végétation.
Памер ног
юбілей у стылі {name}
см
Умераны хвойны лес
Старпёры
Знайсці жывёлу або пароду...
Размах крылаў
turns
Халатнікі
наземны лес
Затопленыя луги
гаркая Афрыка паўднёвае пустыні, шмат саваан і лесоў
насенне
Памер вывадка
Крыніцы даных карты: Класіфікацыя экасістэм — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022), карты распаўсюджвання Keith et al. (2020), https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513; Буйныя марскія экасістэмы (LME) — NOAA LME Program; Батыметрыя — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026), GEBCO_2026 Grid, https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa; Кліматычныя даныя — Generated using Copernicus Climate Change Service information; Даныя аб распаўсюджванні відаў — GBIF.org, Derived dataset «all animals», https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0
Як даглядаць?
Жывуць ад 25 да 40 гадоў. Арангутаны, белагаловыя арланы, афрыканскія сланы святкуюць два разы на год
Не ўказана
°C
Поделиться
дробныя малюскі
Recherche active d'habitats pour localiser des sources de nourriture.
Дзе сустракаюцца?
усе рэкі і возеры
Колер пуху
багато дажджоў, пазняе лета, зімой снег
Легендарнае даўгалецце: больш за 100 гадоў. Галапагосскія чарапахі, гренландскія акулы, акіянскія вянгеркі святкуюць з сям'ёй раз у 4 гады
Патомацтва
Аксакалы
Бро
азёры і сажалкі
балоты і топі
Таксоны
калі б нарадзіліся як {name}
усеед
Колькасць крылаў
ўзрост
дата нараджэння
свет Палеартыкі
Закрыць
was
Кар'ера ад 7 да 15 месяцаў. Джунгарскія хамякі, палёўкі, палявыя цвыркуны святкуюць дзень нараджэння два разы на месяц
Асноўнае
Мой вага?
Бесперапынны карнавал: жывуць усяго некалькі дзён. Аднадзёнкі, колавароткі, мошкі святкуюць дзень нараджэння больш за два разы на дзень
асноўныя крыніцы харчавання
Памер дзюба
Патэнцыйныя месцы пражывання
дн.
У ўтрыманні
У руху ад 1,3 да 3,5 гадоў. Лясныя мышы, анолісы, вясёлкавыя рыбкі гуляюць раз на месяц
багато дажджоў, лета не жаркае
Маса
молодыя пагонкі і лісці раслін
халадная зіма, шмат хвойных дрэў: яліна, сосна
Камары, пладовыя мушкі, дробныя ракападобныя мітусяцца да 7 месяцаў і ладзяць вечарынку кожны тыдзень
наземны
Развіццё зародка
ад 130 грамаў да 0,5 кілограмма, 0,35 – 0,8 метра
дзень нараджэння ў стылі {name}
Ссылка скопирована
Нічога не знойдзена
На карце
Прыемнае лета
Самка ♀
усе жыццёвыя стадыі
свет Афратропікі
Крыніцы даных карты: Класіфікацыя экасістэм — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022), карты распаўсюджвання Keith et al. (2020), https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513; Буйныя марскія экасістэмы (LME) — NOAA LME Program; Батыметрыя — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026), GEBCO_2026 Grid, https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa; Кліматычныя даныя — Generated using Copernicus Climate Change Service information; Даныя аб распаўсюджванні відаў — GBIF.org, Derived dataset «all animals», https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0 Карта патэнцыйных месцаў пражывання змадэляваная па даных аб назіраннях. Карта © Zveriki.com, ліцэнзія CC BY 4.0.
Колькасць дзюбаў
год нараджэння
Спеласць
наземнае асяроддзе пражывання, паверхня сушы па-за вадой
г.
кв. мм
Колер дзюба
лято камфортнае, +20…+25 °C
Наколькі падобныя?
Самец ♂
да свята засталося
птушаня
узрост як {name}
Як размножваюцца?
У руху ад 3,5 да 6 гадоў. Вожыкі, вароны, яшчаркі частачаць сабе шэсць разоў на год
Колер ног
А калі з'есці?
Ні тое, ні другое
ад нараджэння да даросласці
Jeune progéniture encore dépendante des soins parentaux.
гняздо
Чым сілкуюцца?
Дзе жывуць?
Individu immature n'ayant pas encore atteint la maturité reproductive.
Многія дажджоў і цёплае лета
ад нараджэння да смерці
зімой шмат сьнегу, холадна
Колер апярэння
лясы на сушы — трапічныя, умераныя, барэальныя
вада часта заляе зямлю, шмат травы
свет Афратропікі
Прасновадны свет
Умераны смешаны лес
Працягласць
живыя намётнікі
Гэта я
вялікая частка Еўропы і Аззіі, розныя лесы, степі і тундра
прэсныя воды
Заўсёды вельмі мокра
Геймеры
Як уладкаваны?
Пахмурнае лета і шмат дажджоў
мм
Тэарэтычная працягласць жыцця
Зоркі
Спасылка скапіравана
мл
Мой узрост?
тыд.
Мой памер?
суша
Тайга
Бясполая
памяняць месцамі
прэснаводнае асяроддзе — рэкі, азёры, сажалкі, балоты
Хто з нас нібы па чарах ператворыцца і стане як {animal}?
Трусы, сокалы, чырвонавухія чарапахі гуляюць 6-9 гадоў і ладзяць вечарынку чатыры разы на год
Дзе хаваюцца?
Цёплае лета і шмат дажджоў
адсвяткаваў {n} дзень нараджэння
Калі б быў твой дзень нараджэння, жыві ты як {name}
Батяні
Максімальная працягласць жыцця
дажджавыя і глебавыя чарвякі-алігахеты
фуражироўка
усё жыццё
Гермафрадыт ⚥
яйка
Кабачок
леці теплае, шмат дубоў, берёз, клёнаў
насеньне раслін — сланечнік, трава, дробныя дзікія насенні
Даўжыня
кг
багато дажджоў, лета цёплае і прыемнае
Назіранні
яшчэ ◉{N} уласцівасцей па дотыку
птушаня
лялечка
імага
маладая птушка
маладая птушка
corncrake-corn-crake
korostel
adi-civdimdik
sfrd
drach
margahav
uzurakuina
ghalgha
korostel
mechulagitteumbugi
kadimki-tartar-took
prdavats
corncrake-corn-crake
korostel
zhang-jiao-yang-ji
  • Птенцы коростеля становятся полностью самостоятельными задолго до появления способности к полёту. Способность к полёту у них появляется в возрасте 34—38 дней, но уже через 2—3 дня после вылупления они покидают гнездо и сами добывают корм.
  • В июле-августе коростель теряет маховые и рулевые перья и временно утрачивает способность к полёту. В этот период птица ведёт себя тихо и скрытно.
  • Птенцы коростеля вылупливаются одновременно и на вторые сутки покидают гнездо, но ещё 2—3 дня не могут самостоятельно добывать корм. Они выкармливаются самкой, пока не научатся самостоятельно питаться.
  • Токующий коростель вытягивает шею и поворачивает голову в разные стороны, чтобы создать впечатление изменения громкости пения.
  • Коростель способен плавать, а в птенцовом возрасте и нырять, хотя обычно избегает луж и открытой воды. В этот период он всё же может нырять.
  • Видовое и родовое название коростеля происходит от древнегреческого слова κρέξ, обозначавшего длинноногую птицу. Это же слово использовали Геродот, Аристофан и Аристотель для обозначения подобной птицы.
  • Орнитологи подсчитывают численность коростелей по брачным крикам самцов с 11 часов вечера до 3 часов ночи. В это время птицы остаются на своих гнездовых участках, в отличие от светлого времени суток, когда могут удаляться от них на 600 м.
  • Коростель предпочитает места с высотой травы не менее 50 см, но избегает заболоченных участков и открытых пространств с насыпями камней и песчаными плешами. Он не терпит долговременных луж и предпочитает сухие, но густые травянистые места.
  • Самец коростеля особенно активно поёт с 8 часов вечера до 5 часов ночи, успевая произнести свой «крекс-крекс» до 20 тыс. раз. Иногда пение можно услышать и днём, особенно в ненастную погоду.
  • Коростель во время полёта держит ноги свесившимися, а не поджимает их. Его способ полёта считается малоэффективным, но сочетается с природной скрытностью.
  • Территориальный крик самца коростеля — наиболее известный, но не единственный звук, издаваемый этой птицей. Застигнутые врасплох птицы обоих полов издают резкое верещание, напоминающее стрекотание сороки.
  • Коростели собираются на «высыпках» перед преодолением больших преград, таких как моря или горы. Такие места, удобные для отдыха, концентрируют большое количество птиц.
  • Видовое и родовое название коростеля происходит от древнегреческого слова κρέξ, обозначавшего длинноногую птицу. Это же слово использовали Геродот, Аристофан и Аристотель для обозначения подобной птицы.

Узрост

  • Птенцы коростеля становятся полностью самостоятельными задолго до появления способности к полёту. Способность к полёту у них появляется в возрасте 34—38 дней, но уже через 2—3 дня после вылупления они покидают гнездо и сами добывают корм.

Фенатып

  • В июле-августе коростель теряет маховые и рулевые перья и временно утрачивает способность к полёту. В этот период птица ведёт себя тихо и скрытно.
  • Токующий коростель вытягивает шею и поворачивает голову в разные стороны, чтобы создать впечатление изменения громкости пения.

Фізіялогія

  • В июле-августе коростель теряет маховые и рулевые перья и временно утрачивает способность к полёту. В этот период птица ведёт себя тихо и скрытно.

Асяроддзе пражывання

  • Коростель предпочитает места с высотой травы не менее 50 см, но избегает заболоченных участков и открытых пространств с насыпями камней и песчаными плешами. Он не терпит долговременных луж и предпочитает сухие, но густые травянистые места.

Сховішча

  • Коростели собираются на «высыпках» перед преодолением больших преград, таких как моря или горы. Такие места, удобные для отдыха, концентрируют большое количество птиц.

Харчаванне

  • Птенцы коростеля вылупливаются одновременно и на вторые сутки покидают гнездо, но ещё 2—3 дня не могут самостоятельно добывать корм. Они выкармливаются самкой, пока не научатся самостоятельно питаться.

Размнажэнне

  • Птенцы коростеля вылупливаются одновременно и на вторые сутки покидают гнездо, но ещё 2—3 дня не могут самостоятельно добывать корм. Они выкармливаются самкой, пока не научатся самостоятельно питаться.
  • Орнитологи подсчитывают численность коростелей по брачным крикам самцов с 11 часов вечера до 3 часов ночи. В это время птицы остаются на своих гнездовых участках, в отличие от светлого времени суток, когда могут удаляться от них на 600 м.
  • Птенцы коростеля становятся полностью самостоятельными задолго до появления способности к полёту. Способность к полёту у них появляется в возрасте 34—38 дней, но уже через 2—3 дня после вылупления они покидают гнездо и сами добывают корм.
  • В июле-августе коростель теряет маховые и рулевые перья и временно утрачивает способность к полёту. В этот период птица ведёт себя тихо и скрытно.
  • Птенцы коростеля вылупливаются одновременно и на вторые сутки покидают гнездо, но ещё 2—3 дня не могут самостоятельно добывать корм. Они выкармливаются самкой, пока не научатся самостоятельно питаться.
  • Токующий коростель вытягивает шею и поворачивает голову в разные стороны, чтобы создать впечатление изменения громкости пения.
  • Коростель способен плавать, а в птенцовом возрасте и нырять, хотя обычно избегает луж и открытой воды. В этот период он всё же может нырять.
  • Орнитологи подсчитывают численность коростелей по брачным крикам самцов с 11 часов вечера до 3 часов ночи. В это время птицы остаются на своих гнездовых участках, в отличие от светлого времени суток, когда могут удаляться от них на 600 м.
  • Самец коростеля особенно активно поёт с 8 часов вечера до 5 часов ночи, успевая произнести свой «крекс-крекс» до 20 тыс. раз. Иногда пение можно услышать и днём, особенно в ненастную погоду.
  • Коростель во время полёта держит ноги свесившимися, а не поджимает их. Его способ полёта считается малоэффективным, но сочетается с природной скрытностью.
  • Территориальный крик самца коростеля — наиболее известный, но не единственный звук, издаваемый этой птицей. Застигнутые врасплох птицы обоих полов издают резкое верещание, напоминающее стрекотание сороки.
  • Коростели собираются на «высыпках» перед преодолением больших преград, таких как моря или горы. Такие места, удобные для отдыха, концентрируют большое количество птиц.