Каракал

Каракал — © Zveriki.com, AI-generated image based on the original work of ZooFari, Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0

Узрост

Каракала развивается в несколько стадий, начиная с эмбриона, который развивается внутри матери около двух месяцев. Глаза у детёныша открываются в возрасте от 1 до 2 недель, а начинает ходить он в период от 2 недель 4 дней до 4 недель. Котенок живет с матерью, сначала он слепой и пьет молоко, затем учится охотиться. Возраст половой зрелости у каракала наступает от 11 месяцев 2 недель до 1 года 7 месяцев. Теоретическая продолжительность жизни вида составляет от 10 лет 2 месяцев до 20 лет 4 месяцев, типичная продолжительность жизни – от 12 до 18 лет, а максимальная зафиксированная – 20 лет 4 месяца. Взрослый каракал живет и охотится один, причем самцы крупнее самок, и этот период длится от 1 до 20 лет.

Фенатып

Каракала обладает короткой шерстью рыжевато-коричневого цвета с белым брюхом, а детёныш имеет шерсть с темными пятнами для маскировки в траве. У взрослого самца имеются острые втяжные когти, помогающие ловить и держать добычу, и черные кисточки на ушах, которые служат для маскировки и демонстрации настроения. Длинные задние ноги позволяют каракалу прыгать вверх на три метра за птицами.

Фізіялогія

Каракал – вид кошачьих, характеризующийся высотой тела от 17,8 см до 4,5 м и длиной тела от 65 см до 1,05 м; масса тела взрослого самца варьируется от 15,33 до 16,81 кг. На стадии эмбриона масса тела составляет от 0 до 0,3 г, а детёныш имеет массу тела от 250 г до 8 кг и длину тела от 15 до 60 см. Взрослый каракал достигает массы тела от 8 до 13 кг, а его длина тела составляет от 65 см до 0,9 м.

Асяроддзе пражывання

Каракал встречается на суше, в наземных лесах, лугах и степях, а также в наземной приливной зоне и кустарниках. Этот вид предпочитает биомы, включающие очень жарко и сухо, где днём очень жарко, а ночью холодно, и дождей почти нет, умеренный смешанный лес с тёплым летом и обилием дубов, берёз и клёнов, затопляемые луга с обильной растительностью, средиземноморский лес с сухим и жарким летом и тёплой дождливой зимой, и пустыни с сухими кустами, где дожди редки. Вид обитает в жаркой степи с жарким и сухим летом и обилием травы, а также в зонах с очень сухим климатом, где дожди бывают очень редко, почти как в пустыне, и в местах, где сухо и холодно почти весь год. Каракал может встречаться на высоте до 2,5 км над уровнем моря.

Сховішча

Каракал обитает среди камней и кустов в сухой местности, используя для укрытия логово. Логово служит каракалу для размножения, отдыха и защиты от солнца.

Геаграфія

Миры (биогеографические области) — мир Афротропики, мир Палеарктики, мир Австралазии.

Харчаванне

Каракал ест только мясо, охотясь из засады и прыгая высоко в воздух за птицами. В качестве пищи вид использует грызунов, птиц, зайцев, мелких антилоп, зайцев и кроликов, а также крупных млекопитающих. Стратегия питания каракала – активная охота и засада, а суточная потребность в пище составляет от 250 г до 0,5 кг. Детёныши питаются молоком. В некоторых культурах вид употребляется в пищу, однако не считается халяль и кошерным.

Размнажэнне

Каракал обитает и развивается на суше, вне водоёмов, детёныши рождаются живыми на суше, не вылупляются из яиц или икры, и самка вынашивает котят два месяца и рожает их в укрытии, где гнездо спрятано в подземной норе. Размер выводка составляет от 1 до 6, а интервал размножения — от 8 месяцев до 1 года 1 месяца. Только мать проявляет родительскую заботу о потомстве, она одна ухаживает за детёнышами до их самостоятельности, когда они достигают зрелости в возрасте от 1 до 2 лет. Развитие зародыша длится 2 месяца 2 недели, и размножение всегда происходит с оплодотворением, то есть это гомогамия, без смены поколений. Икра, яйца или детёныши развиваются в гнезде, построенном на земле или близко к ней.

Маса
15326–16814 г
Даўжыня
650–1050 мм
Працягласць жыцця
4383–6575 сутак 12–18 гадоў
30847
0
1
karakal
be
каракал
Caracal caracal
Каракал — гэта хижая кошка сярэдняга памеру з доўгімi чорнымi кістачкамі на вушах. Яна жыве ў сухіх раёнах Афрыкі і Азыі і ўмее высака скакаць за добычай.
Каракал адрозніваецца ад рысі доўгімі нагамі, кістачкамi на вушах і адсутнасцю плям у ўзрослых. Ён важны для прыроды, таму што кантралюе колькасць грызуноў і мелкіх жывёл.
Паляўнічае з засады і вышачына скакае за птушкам у паветры.
trophic:carnivore
#fdfdfc
Маса (дзіцяня)
250–8000 г
Маса самца
12000–20000 г
Маса самкі
8000–13000 г
Маса (эмбрыён)
1–300 г
Даўжыня (дзіцяня)
150–600 мм
Даўжыня самкі
650–900 мм
Даўжыня самца
750–1050 мм
Вышыня
178–4500 мм
Максімальная працягласць жыцця
7415 сутак 20 гадоў 4 месяца
Тэарэтычная працягласць жыцця
3707–7415 сутак 10–20 гадоў
Развіццё зародка
74 сутак 2 месяца 2 тыдні
Памер вывадка
1–6
Спеласць
365–730 сутак 1–2 гады
Патомацтва
1–6
Інтэрвал размнажэння
240–400 сутак 8 месяцаў – 1 год 1 месяц
Колькасць вушных пучкоў (дарослая кошка)
2
Колькасць кіпцюроў (дарослая кошка)
18
Памер вушных пучкоў (дарослая кошка)
40–60 мм
Памер ног (дарослая кошка)
400–550 мм
Памер кіпцяў (дарослая кошка)
10–15 мм
Размнажэнне
звычайны паўховы
Супастаўна па масе
Ручная кладзь
Свет
свет Палеартыкі
Свет
свет Афратропікі
Свет
свет Аўстралазіі
Біём
Трапічная савана
Біём
Паўмерная степ
Біём
Пустыня і сухія кусты
Біём
Сярэднеземнамо́рскі лес
Біём
Затопленыя луги
Біём
Умераны смешаны лес
Ландшафт
наземны лес
Ландшафт
суша
Клімат
Дужы жара і суха
Біём
Дужы жара і суха
Клімат
Цёплае ці жаркае лета
Ландшафт
хмызнякі
Ландшафт
наземная прылівна-адліўная зона
Ландшафт
наземныя лугі і стэпы
Клімат
Жарка і амаль няма ападкаў
Клімат
Дужа сухо́
Клімат
Дужы жара і амаль суха
Клімат
Жаркая степ
Клімат
Халадна і почти суха
Клімат
Лета почти без доўжаў
Клімат
Дужы жаркае лета
Клімат
Степ
Клімат
Прыемнае лета
Клімат
Цёплае лета
Клімат
Цёплае лета амаль без дажджоў
Клімат
Жаркае лета почти без дажджоў
Асяроддзе харчавання
паветраны
Сховішча
нора
Харчаванне
драпежнік
Размнажэнне
забаўлівая маці
Размнажэнне
у норе
Размнажэнне
жывародны
Размнажэнне
у наземным гнязде
Размнажэнне
суша
4383.0
6574.5
3707.2875
7414.575
650.0
1050.0
15325.902224675518
16813.546069746826
гамогамія, размнажэнне заўсёды з апладоўваннем, чаргаваў пакаленняў няма
Рабочая асобіна
Жаркае лета почти без дажджоў
Будзь {name} як {animal}, то:
час нараджэння
засяда
размнажэнне
Жарка і амаль няма ападкаў
Сабакі, дэльфіны, рысі гуляюць 9-25 гадоў і святкуюць тры разы на год
м
Карта
будзе святкаваць {n} дзень нараджэння
садзёлка
г
т
Калі наступіць наступны юбілей у летазлічэнні {name}
Человек
гаркая Афрыка паўднёвае пустыні, шмат саваан і лесоў
Колер кіпцюроў
Vögel
дни
Цёплае лета
Колькі б табе было гадоў, жыві ты як {name}
лято ад прыемнага да вельмі жаркага
Тэарэтычная максімальная працягласць жыцця, ацэненая матэматычнай мадэллю Dynamic Energy Budget (DEB). Гэта біялагічны патэнцыял, разлічаны на аснове метабалічных параметраў, — рэальна зарэгістраваная працягласць жыцця, як правіла, значна меншая.
дарослая кошка
Спеласць
Ручная кладзь
Пра здароўе
малока
Калі б наступіў твой наступны дзень нараджэння, жыві ты як {name}
грызуны ў цэлым — пацукі, вавёркі, суслікі
Інтэрвал размнажэння
вынікаў
лято теплы, і почти ня ідзе дощ
узбярэжжа сушы, затапляемае прылівамі — саланчакі, літараль
паветраны
леці тёплае, зіма не вельмі холадная
Колькасць вушных пучкоў
Колеры
Пол
дужы жарка і даждзей амаль няма
Upcoming jubilees
Грэміны
мес.
даждзі бываюць вельмі рэдка, почти пусканя
Тип питания
Фільтры
Паляўнічае з засады і вышачына скакае за птушкам у паветры.
леці очень жаравое, суха, шмат травы
Цёплае ці жаркае лета
свет Палеартыкі
Сярэднеземнамо́рскі лес
нора
Upcoming birthdays
ікры, яйкі або дзяці развіваються ў гнязде, пабудованым на зямлі або блізка да яе
Сапраўды доўгае жыццё: 40-100 гадоў. Галаўныя кіты, альбатросы, гіганцкія чарапахі ўспамінаюць дзень нараджэння раз у год
Працягласць жыцця
у норе
маёлыя антылапы
Вышыня
Пустыня і сухія кусты
дзяці нарожваюцца жывыми на суслі, а не вылупляюцца з ікрынкі ці яйца
ад 4.8 да 6 кілограмаў, 0.8 – 1.4 метра
Дужы жара і амаль суха
Узрост (маладое жывёла)
Узрост (ад нараджэння да смерці)
Узрост (эмбрыён)
вялікая частка Еўропы і Аззіі, розныя лесы, степі і тундра
Гулякі
Hrana se skuplja u otvorenom zračnom prostoru iznad tla ili vode.
свет Аўстралазіі
Юбілей — гэта кожны 10-ы дзень нараджэння
Падрабязней:
Stade de développement le plus précoce à l'intérieur d'un œuf ou d'un utérus.
Дэлавыя сосіскі
Сярэдняя працягласць жыцця
у наземным гнязде
жывародны
звяры
Як выглядаюць?
палавая спеласць / пачатак размнажэння
вылет (у насякомых)
смерць / канец працягласці жыцця
птушы
Як жывуць?
апладненне / адкладванне яек
Як сябе паводзяць?
нараджэнне / вылупленне
метамарфоз / канец лічынкавай стадыі
канец акселерацыі
Падзяліцца
Знайсці хатняга жывёлу...
Individu mature et pleinement développé capable de se reproduire.
гняздо схавана ў подзёмнай нора
гарка, даждзі нярэўнамерна, шмат травы і дрэў
Chasse et capture active de proies vivantes.
Хатнія жывёлы
Колер вушных пучкоў
хмызнякі
Жаркая степ
Памер ног
юбілей у стылі {name}
наземныя хмызняковыя біятопы — маквіс, чапараль, буш
Колькасць кіпцюроў
см
Старпёры
Знайсці жывёлу або пароду...
Памер кіпцяў
turns
Халатнікі
наземны лес
наземныя лугі і стэпы
наземная прылівна-адліўная зона
Затопленыя луги
п'юць малоко маці ў дзяцінстве
гаркая Афрыка паўднёвае пустыні, шмат саваан і лесоў
Памер вывадка
Трапічная савана
Крыніцы даных карты: Класіфікацыя экасістэм — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022), карты распаўсюджвання Keith et al. (2020), https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513; Буйныя марскія экасістэмы (LME) — NOAA LME Program; Батыметрыя — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026), GEBCO_2026 Grid, https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa; Кліматычныя даныя — Generated using Copernicus Climate Change Service information; Даныя аб распаўсюджванні відаў — GBIF.org, Derived dataset «all animals», https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0
Як даглядаць?
пустыня
Жывуць ад 25 да 40 гадоў. Арангутаны, белагаловыя арланы, афрыканскія сланы святкуюць два разы на год
Не ўказана
°C
Поделиться
Дзе сустракаюцца?
зайцы і трусы
гняздо схаванае ў подзёмнай норі, толькі маці паказвае бацькоўскую турботу пра патомства
стэп
Лета почти без доўжаў
Легендарнае даўгалецце: больш за 100 гадоў. Галапагосскія чарапахі, гренландскія акулы, акіянскія вянгеркі святкуюць з сям'ёй раз у 4 гады
Патомацтва
Аксакалы
Бро
Памер вушных пучкоў
звычайны паўховы
Таксоны
драпежнік
лятом дажджоў амаль не бывае, зімой асадакаў больш
калі б нарадзіліся як {name}
ўзрост
Grabljivac miruje i skriva se prije iznenadnog napada.
дата нараджэння
свет Палеартыкі
спынак
Колер поўсці
Закрыць
was
Кар'ера ад 7 да 15 месяцаў. Джунгарскія хамякі, палёўкі, палявыя цвыркуны святкуюць дзень нараджэння два разы на месяц
Асноўнае
Мой вага?
лято жаркае і почти не ідзе дощ
Бесперапынны карнавал: жывуць усяго некалькі дзён. Аднадзёнкі, колавароткі, мошкі святкуюць дзень нараджэння больш за два разы на дзень
асноўныя крыніцы харчавання
пасля ператварэння да смерці
Патэнцыйныя месцы пражывання
багато травы, мала дрэў, дажджы бываюць рэдка
Дужы жаркае лета
дн.
У ўтрыманні
У руху ад 1,3 да 3,5 гадоў. Лясныя мышы, анолісы, вясёлкавыя рыбкі гуляюць раз на месяц
Маса
жывыя зайцы і трусы
Камары, пладовыя мушкі, дробныя ракападобныя мітусяцца да 7 месяцаў і ладзяць вечарынку кожны тыдзень
Развіццё зародка
выспы і частка Аўстраліі, шмат незвычайных жывёл і раслін
суша
лецім вельмі жаркае, вышэй +25…+30 °C
дзень нараджэння ў стылі {name}
Ссылка скопирована
скакаць
Нічога не знойдзена
живыя птушы
На карце
Прыемнае лета
усе жыццёвыя стадыі
Самка ♀
леці сухое і жаравое, зіма теплая і даждливая
Халадна і почти суха
свет Афратропікі
грызуны
Крыніцы даных карты: Класіфікацыя экасістэм — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022), карты распаўсюджвання Keith et al. (2020), https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513; Буйныя марскія экасістэмы (LME) — NOAA LME Program; Батыметрыя — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026), GEBCO_2026 Grid, https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa; Кліматычныя даныя — Generated using Copernicus Climate Change Service information; Даныя аб распаўсюджванні відаў — GBIF.org, Derived dataset «all animals», https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0 Карта патэнцыйных месцаў пражывання змадэляваная па даных аб назіраннях. Карта © Zveriki.com, ліцэнзія CC BY 4.0.
буйныя млекакормячыя
год нараджэння
багато травы, мала дрэў, дажджы бываюць
Abri utilisé spécifiquement pour la reproduction ou la nidification.
Спеласць
забаўлівая маці
наземнае асяроддзе пражывання, паверхня сушы па-за вадой
г.
кв. мм
лято камфортнае, +20…+25 °C
захаванне ад сонца
Наколькі падобныя?
Самец ♂
да свята засталося
дзіцяня
узрост як {name}
Як размножваюцца?
У руху ад 3,5 да 6 гадоў. Вожыкі, вароны, яшчаркі частачаць сабе шэсць разоў на год
А калі з'есці?
живыя млекопітаючыя, мышы, зайцы, лані і іншыя
Дужа сухо́
Ні тое, ні другое
ад нараджэння да даросласці
Jeune progéniture encore dépendante des soins parentaux.
Чым сілкуюцца?
сухо і холадна амаль удзень
Дзе жывуць?
Individu immature n'ayant pas encore atteint la maturité reproductive.
лясы на сушы — трапічныя, умераныя, барэальныя
вада часта заляе зямлю, шмат травы
грызуны
свет Афратропікі
Умераны смешаны лес
зайцы
Дужы жара і суха
Працягласць
Гэта я
Цёплае лета амаль без дажджоў
вялікая частка Еўропы і Аззіі, розныя лесы, степі і тундра
Степ
Геймеры
Як уладкаваны?
Паўмерная степ
мм
Тэарэтычная працягласць жыцця
Зоркі
Спасылка скапіравана
мл
Мой узрост?
тыд.
Мой памер?
днём вельмі жарка, ноччу холадна, дажджо почти няма
суша
Бясполая
памяняць месцамі
актыўнае драпежніцтва
Хто з нас нібы па чарах ператворыцца і стане як {animal}?
Трусы, сокалы, чырвонавухія чарапахі гуляюць 6-9 гадоў і ладзяць вечарынку чатыры разы на год
Дзе хаваюцца?
Denota preferência por habitat de pradaria ou estepe.
абітаюць і развіваюцца на суше, па-за водоёмамі
адсвяткаваў {n} дзень нараджэння
адкрытыя травяністыя прасторы — стэпы, саваны, прэрыі
Калі б быў твой дзень нараджэння, жыві ты як {name}
Батяні
Максімальная працягласць жыцця
дужа жарка і ападкаў амаль няма
Гермафрадыт ⚥
эмбрыён
леці теплае, шмат дубоў, берёз, клёнаў
Даўжыня
кг
дужы жарка і суха, даждзі рэдкія, жывуць кактусы
Назіранні
яшчэ ◉{N} уласцівасцей па дотыку
дзіцяня
лялечка
імага
моладзь
падлетак
african-caracal
karakal
karakal
naq-alard
karakal
karakal
karakaru
k-arak-ali
karakal
kalakal
karakal
karakal
african-caracal
qoraquloq
ning-mao-shu
  • Обладая необычайной скоростью реакции и очень острыми втяжными когтями, каракал способен выхватить несколько птиц из взлетающей стаи.
  • Каракал способен долгое время обходиться без воды, получая жидкость из съеденной добычи. Это позволяет ему выживать в засушливых регионах, где вода недоступна.
  • В Индии каракала называют «гепардом для бедных», потому что в отличие от гепардов его отлавливали и держали небогатые люди.
  • У каракала длинные ноги, но он не может долго бежать, поэтому охотится, настигая жертву большими прыжками, достигающими длины до 4,5 м.
  • В неволе каракалам дают нежирные сорта мяса, такие как говядина, но не живых животных – крыс, мышей, кроликов, цыплят и перепелов. Это помогает поддерживать нормальную физиологическую активность и размножение.

Узрост

Каракала развивается в несколько стадий, начиная с эмбриона, который развивается внутри матери около двух месяцев. Глаза у детёныша открываются в возрасте от 1 до 2 недель, а начинает ходить он в период от 2 недель 4 дней до 4 недель. Котенок живет с матерью, сначала он слепой и пьет молоко, затем учится охотиться. Возраст половой зрелости у каракала наступает от 11 месяцев 2 недель до 1 года 7 месяцев. Теоретическая продолжительность жизни вида составляет от 10 лет 2 месяцев до 20 лет 4 месяцев, типичная продолжительность жизни – от 12 до 18 лет, а максимальная зафиксированная – 20 лет 4 месяца. Взрослый каракал живет и охотится один, причем самцы крупнее самок, и этот период длится от 1 до 20 лет.

Фенатып

  • Обладая необычайной скоростью реакции и очень острыми втяжными когтями, каракал способен выхватить несколько птиц из взлетающей стаи.

Каракала обладает короткой шерстью рыжевато-коричневого цвета с белым брюхом, а детёныш имеет шерсть с темными пятнами для маскировки в траве. У взрослого самца имеются острые втяжные когти, помогающие ловить и держать добычу, и черные кисточки на ушах, которые служат для маскировки и демонстрации настроения. Длинные задние ноги позволяют каракалу прыгать вверх на три метра за птицами.

Фізіялогія

Каракал – вид кошачьих, характеризующийся высотой тела от 17,8 см до 4,5 м и длиной тела от 65 см до 1,05 м; масса тела взрослого самца варьируется от 15,33 до 16,81 кг. На стадии эмбриона масса тела составляет от 0 до 0,3 г, а детёныш имеет массу тела от 250 г до 8 кг и длину тела от 15 до 60 см. Взрослый каракал достигает массы тела от 8 до 13 кг, а его длина тела составляет от 65 см до 0,9 м.

Асяроддзе пражывання

Каракал встречается на суше, в наземных лесах, лугах и степях, а также в наземной приливной зоне и кустарниках. Этот вид предпочитает биомы, включающие очень жарко и сухо, где днём очень жарко, а ночью холодно, и дождей почти нет, умеренный смешанный лес с тёплым летом и обилием дубов, берёз и клёнов, затопляемые луга с обильной растительностью, средиземноморский лес с сухим и жарким летом и тёплой дождливой зимой, и пустыни с сухими кустами, где дожди редки. Вид обитает в жаркой степи с жарким и сухим летом и обилием травы, а также в зонах с очень сухим климатом, где дожди бывают очень редко, почти как в пустыне, и в местах, где сухо и холодно почти весь год. Каракал может встречаться на высоте до 2,5 км над уровнем моря.

Сховішча

Каракал обитает среди камней и кустов в сухой местности, используя для укрытия логово. Логово служит каракалу для размножения, отдыха и защиты от солнца.

Геаграфія

  • В Индии каракала называют «гепардом для бедных», потому что в отличие от гепардов его отлавливали и держали небогатые люди.

Миры (биогеографические области) — мир Афротропики, мир Палеарктики, мир Австралазии.

Харчаванне

  • Каракал способен долгое время обходиться без воды, получая жидкость из съеденной добычи. Это позволяет ему выживать в засушливых регионах, где вода недоступна.
  • У каракала длинные ноги, но он не может долго бежать, поэтому охотится, настигая жертву большими прыжками, достигающими длины до 4,5 м.
  • В неволе каракалам дают нежирные сорта мяса, такие как говядина, но не живых животных – крыс, мышей, кроликов, цыплят и перепелов. Это помогает поддерживать нормальную физиологическую активность и размножение.

Каракал ест только мясо, охотясь из засады и прыгая высоко в воздух за птицами. В качестве пищи вид использует грызунов, птиц, зайцев, мелких антилоп, зайцев и кроликов, а также крупных млекопитающих. Стратегия питания каракала – активная охота и засада, а суточная потребность в пище составляет от 250 г до 0,5 кг. Детёныши питаются молоком. В некоторых культурах вид употребляется в пищу, однако не считается халяль и кошерным.

Размнажэнне

Каракал обитает и развивается на суше, вне водоёмов, детёныши рождаются живыми на суше, не вылупляются из яиц или икры, и самка вынашивает котят два месяца и рожает их в укрытии, где гнездо спрятано в подземной норе. Размер выводка составляет от 1 до 6, а интервал размножения — от 8 месяцев до 1 года 1 месяца. Только мать проявляет родительскую заботу о потомстве, она одна ухаживает за детёнышами до их самостоятельности, когда они достигают зрелости в возрасте от 1 до 2 лет. Развитие зародыша длится 2 месяца 2 недели, и размножение всегда происходит с оплодотворением, то есть это гомогамия, без смены поколений. Икра, яйца или детёныши развиваются в гнезде, построенном на земле или близко к ней.

Памер

  • У каракала длинные ноги, но он не может долго бежать, поэтому охотится, настигая жертву большими прыжками, достигающими длины до 4,5 м.
  • В неволе каракалам дают нежирные сорта мяса, такие как говядина, но не живых животных – крыс, мышей, кроликов, цыплят и перепелов. Это помогает поддерживать нормальную физиологическую активность и размножение.

Утрыманне

  • В неволе каракалам дают нежирные сорта мяса, такие как говядина, но не живых животных – крыс, мышей, кроликов, цыплят и перепелов. Это помогает поддерживать нормальную физиологическую активность и размножение.