Ягуар

Ягуар — © Zveriki.com, AI-generated image based on the original work of Ghedoghedo, Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0

Узрост

Ягуар проходит несколько стадий развития, начиная с эмбриональной стадии, когда зародыш развивается внутри матери. Детёныш рождается слепым и полностью зависит от матери, которая кормит его молоком и защищает. Глаза открываются у детёныша в возрасте от 1 до 2 недели, а начинает ходить он в возрасте от 2 недели 4 дня до 4 недели. Возраст половой зрелости наступает в период от 2 до 4 года, после чего вид переходит в стадию взрослого ягуара, который охотится в одиночку и охраняет свою территорию, эта стадия длится от 3 до 20 лет. Типичная продолжительность жизни составляет от 21 года до 35 лет, максимальная – 28 лет, а теоретическая – от 14 до 28 лет.

Фенатып

Ягуар — вид, обладающий жёлто-оранжевой шерстью с чёрными розетками, что помогает скрываться в лесу. Острые втяжные когти помогают ловить и удерживать добычу, а мощные челюсти позволяют прокусывать черепа и панцири добычи. Длинный хвост помогает сохранять равновесие при плавании и прыжках. Детёныш имеет шерсть, покрытую чёрными розетками на жёлтом фоне для маскировки.

Фізіялогія

Ягуар — вид, высота тела которого составляет от 60 до 80 см, а длина тела — от 1,1 до 1,9 м; масса взрослого самца может достигать от 64,63 до 68,07 кг. На стадии «Эмбрион» масса тела детёныша варьируется от 1 до 150 г. Детёныш ягуара характеризуется массой тела от 0,7 до 4,5 кг и длиной тела от 35 до 65 см. Взрослый самец имеет массу тела от 45 до 85 кг, а длина его тела — от 1,1 до 1,7 м.

Асяроддзе пражывання

Ягуар обитает в разнообразных биомах, включая пустыни и сухие кусты, затопляемые луга, тропические сухие и влажные леса, а также тропические саванны. Вид встречается на суше, в наземном лесу и в наземной приливной зоне, предпочитая высоту над уровнем моря до 2 км. Климат для ягуара может быть жаркой степью с очень жарким и сухим летом, или представлять собой область, где выпадает мало осадков зимой, а летом их больше. Также вид встречается в зонах с жарким климатом и малым количеством осадков зимой, и даже в местах, где круглый год очень жарко и влажно, с почти ежедневными дождями.

Сховішча

Где расположено — в густых зарослях или пещерах. Вид укрытия — нет постоянного укрытия. Вид не имеет постоянного или долговременного укрытия. Назначение укрытия (назвать все) — размножение, отдых, защита от солнца.

Геаграфія

Ягуар обитает в мире Неарктики, мире Неотропики и мире Палеарктики, населяя такие экосистемы, как Боливийские юнги, Леса бабасу Мараньяна, Влажные леса Какеты, Влажные леса нагорья Гвианы, Влажные леса предгорий Гвианы и Влажные леса Наветренных островов.

Харчаванне

Ягуар – вид, питающийся мясом, охотится на оленей, капибар, пекари, черепах, кайманов и рыбу, а также на коати, гигантского муравьеда, Игуану, девятипоясных броненосцев, Агути, Мазаму, водосвинку, Каймана и паки. Самка добывает пищу с помощью стратегии активной охоты, засады и групповой охоты, нанося укус в голову или шею жертве. Суточная потребность вида в пище составляет от 2 кг до 4 кг, а детёныши питаются молоком. В некоторых культурах ягуара употребляют в пищу, однако он не считается халяльным и кошерным.

Размнажэнне

Ягуар обитает и развивается на суше, вне водоёмов, размножение вида происходит посредством гомогамии, всегда с оплодотворением и без смены поколений. Самка вынашивает детёнышей около трёх месяцев и рожает их в укромном месте, детёныши рождаются живыми на суше, не вылупляются из яиц или икры, размер выводка составляет 1–4. Развитие зародыша длится от 2 до 3 месяца 1 неделю, а самка одна растит потомство до двух лет. Интервал размножения составляет от 1 до 3 года, зрелость наступает в возрасте от 2 до 4 года.

Маса
64628–68072 г
Даўжыня
1100–1900 мм
Працягласць жыцця
7670–12784 сутак 21–35 гадоў
35694
0
1
yaguar
be
ягуар
Panthera onca
248
Ягуар — вялікая кошка з моцным целам і пятастай шерсты. Гэта найвялікі хishчык сярод кошачых у Паўночнай і паўднёвай Амерыцы.
Ягуар адрозніваецца ад леапарда болей крэпкім тэласлоеннем і самым моцным укусам сярод кошачых. Ён важны для прыроды як верхоўны хishчык, які рэгулюе колькасць іншых жывёлаў.
з засады ўкус у галаву або шыю
trophic:carnivore
#edeae5
Маса (дзіцяня)
10470–25400 г
Маса (эмбрыён)
1–150 г
Маса самкі
45000–85000 г
Маса самца
55000–110000 г
Даўжыня самкі
1100–1700 мм
Даўжыня самца
1200–1900 мм
Даўжыня (дзіцяня)
350–650 мм
Вышыня
600–800 мм
Максімальная працягласць жыцця
10227 сутак 28 гадоў
Тэарэтычная працягласць жыцця
5114–10227 сутак 14–28 гадоў
Развіццё зародка
66.38–99 сутак 2–3 месяца
Памер вывадка
1–4
Спеласць
730–1460 сутак 2–4 гады
Патомацтва
1–4
Інтэрвал размнажэння
365–1095 сутак 1–3 гады
Колькасць кіпцюроў (дарослая кошка)
18–20
Колькасць хвастоў (дарослая кошка)
1
Памер сківіц (дарослая кошка)
180–240 мм
Памер кіпцяў (дарослая кошка)
25–45 мм
Памер хваста (дарослая кошка)
450–750 мм
Размнажэнне
звычайны паўховы
Супастаўна па масе
Халацільнік
Свет
свет Неатропіку
Біём
Умераны смешаны лес
Біём
Трапічны вагасты лес
Біём
Трапічны сухі лес
Біём
Затопленыя луги
Біём
Пустыня і сухія кусты
Свет
свет Палеартыкі
Свет
свет Неарктикі
Біём
Трапічная савана
Клімат
Заўсёды вельмі мокра
Клімат
Заўсёды жарка і мокра
Ландшафт
суша
Ландшафт
наземны лес
Клімат
Цёплае ці жаркае лета
Клімат
Лета ідуць вялікія даждзі
Клімат
Цёплае лета і шмат дажджоў
Ландшафт
наземная прылівна-адліўная зона
Клімат
Заўсё жаруча
Клімат
Дужа сухо́
Клімат
Жаркая степ
Клімат
Зімовы сухі
Клімат
Гарачо, зімой мала осадкаў
Клімат
Жарка і летом моцныя даждзі
Клімат
Многія дажджоў і прахалае лета
Клімат
Цёплае лета
Асяроддзе харчавання
водны
Асяроддзе харчавання
наземны
Асяроддзе харчавання
дрэвавы
Сховішча
няма пастаяннага сховішча
Харчаванне
драпежнік
Размнажэнне
жывародны
Размнажэнне
суша
7670.25
12783.75
5113.5
10227.0
1100.0
1900.0
64627.84888558329
68072.3257863613
гамогамія, размнажэнне заўсёды з апладоўваннем, чаргаваў пакаленняў няма
Рабочая асобіна
галава
Памер хваста
Будзь {name} як {animal}, то:
час нараджэння
пазваночныя
засяда
размнажэнне
Лета ідуць вялікія даждзі
Памер сківіц
Сабакі, дэльфіны, рысі гуляюць 9-25 гадоў і святкуюць тры разы на год
м
Карта
будзе святкаваць {n} дзень нараджэння
г
т
Калі наступіць наступны юбілей у летазлічэнні {name}
Человек
Колер кіпцюроў
дужы жарка і дужы сыра круглы год, дажджы амаль кожны дзень
Паўднёвая і Цэнтральная Амерыка, жарка і влажна, велізарныя лесы
дни
Цёплае лета
Колькі б табе было гадоў, жыві ты як {name}
лято ад прыемнага да вельмі жаркага
Тэарэтычная максімальная працягласць жыцця, ацэненая матэматычнай мадэллю Dynamic Energy Budget (DEB). Гэта біялагічны патэнцыял, разлічаны на аснове метабалічных параметраў, — рэальна зарэгістраваная працягласць жыцця, як правіла, значна меншая.
лятом вельмі шмат дажджоў, зімой асадакаў амаль няма
дарослая кошка
Спеласць
Халацільнік
Паўднёвая і Цэнтральная Амерыка, жарка і влажна, велізарныя лесы
Пра здароўе
малока
Калі б наступіў твой наступны дзень нараджэння, жыві ты як {name}
трапічны лес
Інтэрвал размнажэння
вынікаў
узбярэжжа сушы, затапляемае прылівамі — саланчакі, літараль
леці тёплае, зіма не вельмі холадная
Колеры
Пол
Upcoming jubilees
Грэміны
мес.
жару, летом даждзі, зімой асадкаў мала
живыя рыбы
даждзі бываюць вельмі рэдка, почти пусканя
зімой ападкаў мала, летом іх больш
Тип питания
Фільтры
леці очень жаравое, суха, шмат травы
Цёплае ці жаркае лета
Колькасць хвастоў
заўсёды жара і ўлажнена, велізарныя дрэвы і ліяны
Upcoming birthdays
Сапраўды доўгае жыццё: 40-100 гадоў. Галаўныя кіты, альбатросы, гіганцкія чарапахі ўспамінаюць дзень нараджэння раз у год
Працягласць жыцця
Вышыня
Пустыня і сухія кусты
даждзі ідуць амаль заўсёды, вельмі сыра
дзяці нарожваюцца жывыми на суслі, а не вылупляюцца з ікрынкі ці яйца
Узрост (маладое жывёла)
Узрост (ад нараджэння да смерці)
Гарачо, зімой мала осадкаў
Узрост (эмбрыён)
вялікая частка Еўропы і Аззіі, розныя лесы, степі і тундра
Гулякі
Юбілей — гэта кожны 10-ы дзень нараджэння
Падрабязней:
Stade de développement le plus précoce à l'intérieur d'un œuf ou d'un utérus.
жывёлы з хрыбтам
Дэлавыя сосіскі
пазаўныкі
Сярэдняя працягласць жыцця
жывародны
Як выглядаюць?
палавая спеласць / пачатак размнажэння
вылет (у насякомых)
смерць / канец працягласці жыцця
гарка, ёсць сухі сезон, дрэвы здымаюць лісці
каяманы
Як жывуць?
апладненне / адкладванне яек
Як сябе паводзяць?
нараджэнне / вылупленне
метамарфоз / канец лічынкавай стадыі
рыбы
канец акселерацыі
Падзяліцца
Знайсці хатняга жывёлу...
Individu mature et pleinement développé capable de se reproduire.
гарка, даждзі нярэўнамерна, шмат травы і дрэў
Chasse et capture active de proies vivantes.
Хатнія жывёлы
свет Неарктикі
капібары
Трапічны сухі лес
Многія дажджоў і прахалае лета
Жаркая степ
L'alimentation se fait principalement sur terre ou dans la végétation.
юбілей у стылі {name}
Колькасць кіпцюроў
см
Старпёры
Знайсці жывёлу або пароду...
Памер кіпцяў
turns
Халатнікі
наземны лес
наземная прылівна-адліўная зона
Колер хваста
Затопленыя луги
п'юць малоко маці ў дзяцінстве
Памер вывадка
Трапічная савана
Крыніцы даных карты: Класіфікацыя экасістэм — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022), карты распаўсюджвання Keith et al. (2020), https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513; Буйныя марскія экасістэмы (LME) — NOAA LME Program; Батыметрыя — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026), GEBCO_2026 Grid, https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa; Кліматычныя даныя — Generated using Copernicus Climate Change Service information; Даныя аб распаўсюджванні відаў — GBIF.org, Derived dataset «all animals», https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0
умераны лес
Як даглядаць?
Жывуць ад 25 да 40 гадоў. Арангутаны, белагаловыя арланы, афрыканскія сланы святкуюць два разы на год
Не ўказана
°C
Поделиться
Дзе сустракаюцца?
L'espèce ne possède aucune structure d'abri fixe ou durable.
пустынны хмызняк
багато дажджоў, пазняе лета, зімой снег
Зімовы сухі
Locomotion dans l'eau utilisée lors de la recherche ou de la capture de proies.
Легендарнае даўгалецце: больш за 100 гадоў. Галапагосскія чарапахі, гренландскія акулы, акіянскія вянгеркі святкуюць з сям'ёй раз у 4 гады
Патомацтва
Трапічны вагасты лес
Аксакалы
Бро
звычайны паўховы
Таксоны
драпежнік
калі б нарадзіліся як {name}
пекары
Traženje hrane se odvija među drvećem i drvenastom vegetacijom.
ўзрост
Grabljivac miruje i skriva se prije iznenadnog napada.
дата нараджэння
свет Палеартыкі
плаванне
няма пастаяннага сховішча
спынак
Колер поўсці
Закрыць
was
Кар'ера ад 7 да 15 месяцаў. Джунгарскія хамякі, палёўкі, палявыя цвыркуны святкуюць дзень нараджэння два разы на месяц
Асноўнае
свет Неатропіку
Мой вага?
Бесперапынны карнавал: жывуць усяго некалькі дзён. Аднадзёнкі, колавароткі, мошкі святкуюць дзень нараджэння больш за два разы на дзень
асноўныя крыніцы харчавання
свет Неатропіку
зубы
пасля ператварэння да смерці
Патэнцыйныя месцы пражывання
дн.
У ўтрыманні
У руху ад 1,3 да 3,5 гадоў. Лясныя мышы, анолісы, вясёлкавыя рыбкі гуляюць раз на месяц
L'alimentation se fait dans des milieux aquatiques tels que rivières, lacs ou océans.
Маса
Камары, пладовыя мушкі, дробныя ракападобныя мітусяцца да 7 месяцаў і ладзяць вечарынку кожны тыдзень
наземны
Развіццё зародка
живыя рэптыліі, яшчары, змеі, чарапахі
водны
суша
дзень нараджэння ў стылі {name}
свет Неарктикі
Ссылка скопирована
Заўсё жаруча
скакаць
Нічога не знойдзена
Паўночная Амерыка і Грэнландыя, ад тундры да лесоў
Жарка і летом моцныя даждзі
з засады ўкус у галаву або шыю
На карце
усе жыццёвыя стадыі
Самка ♀
Крыніцы даных карты: Класіфікацыя экасістэм — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022), карты распаўсюджвання Keith et al. (2020), https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513; Буйныя марскія экасістэмы (LME) — NOAA LME Program; Батыметрыя — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026), GEBCO_2026 Grid, https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa; Кліматычныя даныя — Generated using Copernicus Climate Change Service information; Даныя аб распаўсюджванні відаў — GBIF.org, Derived dataset «all animals», https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0 Карта патэнцыйных месцаў пражывання змадэляваная па даных аб назіраннях. Карта © Zveriki.com, ліцэнзія CC BY 4.0.
буйныя млекакормячыя
год нараджэння
Abri utilisé spécifiquement pour la reproduction ou la nidification.
Спеласць
наземнае асяроддзе пражывання, паверхня сушы па-за вадой
чарапахі
г.
кв. мм
захаванне ад сонца
Наколькі падобныя?
Самец ♂
да свята засталося
дзіцяня
узрост як {name}
Як размножваюцца?
У руху ад 3,5 да 6 гадоў. Вожыкі, вароны, яшчаркі частачаць сабе шэсць разоў на год
А калі з'есці?
Дужа сухо́
Ні тое, ні другое
затапляемы луг
ад нараджэння да даросласці
Jeune progéniture encore dépendante des soins parentaux.
Чым сілкуюцца?
Дзе жывуць?
Individu immature n'ayant pas encore atteint la maturité reproductive.
Tvrde zubne strukture za ugriz, kidanje ili struganje hrane.
лясы на сушы — трапічныя, умераныя, барэальныя
вада часта заляе зямлю, шмат травы
савана
Умераны смешаны лес
групавое паляванне
Працягласць
рыба
Заўсёды жарка і мокра
Гэта я
Заўсёды вельмі мокра
Геймеры
жару, летом ідуць вялікія лівні, зімой асадкаў мала
Як уладкаваны?
мм
Тэарэтычная працягласць жыцця
Зоркі
Спасылка скапіравана
мл
Мой узрост?
тыд.
Мой памер?
суша
Бясполая
памяняць месцамі
алені
актыўнае драпежніцтва
Хто з нас нібы па чарах ператворыцца і стане як {animal}?
Трусы, сокалы, чырвонавухія чарапахі гуляюць 6-9 гадоў і ладзяць вечарынку чатыры разы на год
Дзе хаваюцца?
Цёплае лета і шмат дажджоў
абітаюць і развіваюцца на суше, па-за водоёмамі
дажджавы лес
адсвяткаваў {n} дзень нараджэння
Калі б быў твой дзень нараджэння, жыві ты як {name}
дужа жарка ўвесь год, даждзі часта, але някаторыя часы суха
Батяні
Максімальная працягласць жыцця
ад 47 да 74 кілограмаў, 1.2 – 2.8 метра
Гермафрадыт ⚥
Паўночная Амерыка і Грэнландыя, ад тундры да лесоў
трапічны дажджавы лес
эмбрыён
Колер поўсці
леці теплае, шмат дубоў, берёз, клёнаў
Даўжыня
кг
дужы жарка і суха, даждзі рэдкія, жывуць кактусы
багато дажджоў, лета цёплае і прыемнае
дрэвавы
Назіранні
яшчэ ◉{N} уласцівасцей па дотыку
дзіцяня
лялечка
імага
моладзь
падлетак
jaguar
yaguar
yaquar
yghwr
yaguar
yaguar
jaga
iaguari
yaguar
jaegyueo
yaguar
jaguar
yaguar
yaguar
mei-zhou-bao
  • Ягуар охотится на черепах — его мощные челюсти способны раскусить их панцирь.
  • В отличие от других крупных кошачьих, ягуар иногда прокусывает череп жертвы. У погибших коров, атакованных ягуарами, часто сломаны шейные позвонки, а головы запрокинуты на спину.
  • Ягуар — третий по размеру в мире и самый крупный в Новом свете представитель семейства кошачьих.
  • Ягуар — крупнейшая кошка Америки и единственная, которая регулярно убивает добычу укусом в череп.
  • Охотники Бразилии утверждают, что ягуар якобы способен гипнотизировать жертву. Это утверждение не подтверждено научными данными, но оно широко распространено среди местных людей.
  • Ягуары редко нападают на людей, а людоедство среди них — исключительное явление. Чаще всего они нападают, когда защищаются.
  • По индейским поверьям, ягуар способен имитировать крик любой птицы или животного, чтобы подманить их. Это помогает ему во время охоты.
  • На охоте ягуар издаёт низкое отрывистое ворчание, а по ночам и в брачный период оглушительно ревёт.
  • Ягуар массой 158 кг — рекордный по массе в природе. Обычно его масса составляет 60—90 кг, но в отдельных случаях достигает 120 кг.
  • Может тащить добычу тяжелее себя на дерево.
  • Ягуар — третий по размеру в мире и самый крупный в Новом свете представитель семейства кошачьих.
  • Ягуар массой 158 кг — рекордный по массе в природе. Обычно его масса составляет 60—90 кг, но в отдельных случаях достигает 120 кг.

Узрост

Ягуар проходит несколько стадий развития, начиная с эмбриональной стадии, когда зародыш развивается внутри матери. Детёныш рождается слепым и полностью зависит от матери, которая кормит его молоком и защищает. Глаза открываются у детёныша в возрасте от 1 до 2 недели, а начинает ходить он в возрасте от 2 недели 4 дня до 4 недели. Возраст половой зрелости наступает в период от 2 до 4 года, после чего вид переходит в стадию взрослого ягуара, который охотится в одиночку и охраняет свою территорию, эта стадия длится от 3 до 20 лет. Типичная продолжительность жизни составляет от 21 года до 35 лет, максимальная – 28 лет, а теоретическая – от 14 до 28 лет.

Фенатып

  • Ягуар охотится на черепах — его мощные челюсти способны раскусить их панцирь.
  • В отличие от других крупных кошачьих, ягуар иногда прокусывает череп жертвы. У погибших коров, атакованных ягуарами, часто сломаны шейные позвонки, а головы запрокинуты на спину.
  • Ягуар — крупнейшая кошка Америки и единственная, которая регулярно убивает добычу укусом в череп.
  • Может тащить добычу тяжелее себя на дерево.

Ягуар — вид, обладающий жёлто-оранжевой шерстью с чёрными розетками, что помогает скрываться в лесу. Острые втяжные когти помогают ловить и удерживать добычу, а мощные челюсти позволяют прокусывать черепа и панцири добычи. Длинный хвост помогает сохранять равновесие при плавании и прыжках. Детёныш имеет шерсть, покрытую чёрными розетками на жёлтом фоне для маскировки.

Фізіялогія

Ягуар — вид, высота тела которого составляет от 60 до 80 см, а длина тела — от 1,1 до 1,9 м; масса взрослого самца может достигать от 64,63 до 68,07 кг. На стадии «Эмбрион» масса тела детёныша варьируется от 1 до 150 г. Детёныш ягуара характеризуется массой тела от 0,7 до 4,5 кг и длиной тела от 35 до 65 см. Взрослый самец имеет массу тела от 45 до 85 кг, а длина его тела — от 1,1 до 1,7 м.

Асяроддзе пражывання

  • Ягуар — крупнейшая кошка Америки и единственная, которая регулярно убивает добычу укусом в череп.

Ягуар обитает в разнообразных биомах, включая пустыни и сухие кусты, затопляемые луга, тропические сухие и влажные леса, а также тропические саванны. Вид встречается на суше, в наземном лесу и в наземной приливной зоне, предпочитая высоту над уровнем моря до 2 км. Климат для ягуара может быть жаркой степью с очень жарким и сухим летом, или представлять собой область, где выпадает мало осадков зимой, а летом их больше. Также вид встречается в зонах с жарким климатом и малым количеством осадков зимой, и даже в местах, где круглый год очень жарко и влажно, с почти ежедневными дождями.

Сховішча

Где расположено — в густых зарослях или пещерах. Вид укрытия — нет постоянного укрытия. Вид не имеет постоянного или долговременного укрытия. Назначение укрытия (назвать все) — размножение, отдых, защита от солнца.

Геаграфія

  • Охотники Бразилии утверждают, что ягуар якобы способен гипнотизировать жертву. Это утверждение не подтверждено научными данными, но оно широко распространено среди местных людей.

Ягуар обитает в мире Неарктики, мире Неотропики и мире Палеарктики, населяя такие экосистемы, как Боливийские юнги, Леса бабасу Мараньяна, Влажные леса Какеты, Влажные леса нагорья Гвианы, Влажные леса предгорий Гвианы и Влажные леса Наветренных островов.

Харчаванне

  • Ягуар охотится на черепах — его мощные челюсти способны раскусить их панцирь.
  • Ягуары редко нападают на людей, а людоедство среди них — исключительное явление. Чаще всего они нападают, когда защищаются.
  • Может тащить добычу тяжелее себя на дерево.

Ягуар – вид, питающийся мясом, охотится на оленей, капибар, пекари, черепах, кайманов и рыбу, а также на коати, гигантского муравьеда, Игуану, девятипоясных броненосцев, Агути, Мазаму, водосвинку, Каймана и паки. Самка добывает пищу с помощью стратегии активной охоты, засады и групповой охоты, нанося укус в голову или шею жертве. Суточная потребность вида в пище составляет от 2 кг до 4 кг, а детёныши питаются молоком. В некоторых культурах ягуара употребляют в пищу, однако он не считается халяльным и кошерным.

Размнажэнне

Ягуар обитает и развивается на суше, вне водоёмов, размножение вида происходит посредством гомогамии, всегда с оплодотворением и без смены поколений. Самка вынашивает детёнышей около трёх месяцев и рожает их в укромном месте, детёныши рождаются живыми на суше, не вылупляются из яиц или икры, размер выводка составляет 1–4. Развитие зародыша длится от 2 до 3 месяца 1 неделю, а самка одна растит потомство до двух лет. Интервал размножения составляет от 1 до 3 года, зрелость наступает в возрасте от 2 до 4 года.

Памер

  • Ягуар — крупнейшая кошка Америки и единственная, которая регулярно убивает добычу укусом в череп.
  • По индейским поверьям, ягуар способен имитировать крик любой птицы или животного, чтобы подманить их. Это помогает ему во время охоты.
  • На охоте ягуар издаёт низкое отрывистое ворчание, а по ночам и в брачный период оглушительно ревёт.