Паўночны алень

Паўночны алень — © Zveriki.com, AI-generated image based on the original work of I, Perhols, Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0

Узрост

Карибу рождается с открытыми глазами и начинает ходить сразу после рождения, проходя стадию «Эмбрион», когда зародыш получает питание от матери. После рождения следует стадия «Детёныш», или теленок, которая длится от 1 дня до 6 месяцев, в течение которой детёныш пьёт молоко матери и учится находить пищу. Возраст половой зрелости у карибу наступает в период от 1 года 6 месяцев до 4 лет, после чего начинается стадия «Взрослый», которая длится от 2 до 20 лет. Типичная продолжительность жизни вида составляет от 12 до 18 лет, однако максимальная зафиксированная продолжительность жизни – 21 год 10 месяцев, а теоретическая продолжительность жизни варьируется от 10 лет 11 месяцев до 21 года 10 месяцев.

Фенатып

Карибу обладает двухслойным густым мехом, который зимой светлый и очень тёплый, а летом короче и темнее, защищая от мороза и насекомых; самцы этого вида имеют большие ветвистые рога, используемые для борьбы с другими самцами и защиты, которые каждый год сбрасываются и вырастают заново. У взрослых особей широкие и крепкие копыта позволяют ходить по глубокому снегу, копать лишайники и хорошо плавать, а детёныши характеризуются широкими копытами, помогающими не проваливаться в снег. Шерсть детёныша мягкая и густая, коричневого цвета, защищая от холода, а у взрослого вида также имеется большой нос с густой шерстью внутри, согревающий холодный воздух перед поступлением в лёгкие.

Фізіялогія

Карибу – вид, длина тела которого варьируется от 1,6 до 2,2 м, а масса составляет от 126,41 до 140,52 кг. На ранних стадиях развития, на стадии «Эмбрион», детёныш имеет массу тела от 0 до 6 г и длину тела от 1 мм до 40 см. На стадии «Детёныш» масса тела составляет от 6 до 50 кг, а длина тела – от 80 см до 1,2 м. Взрослый карибу имеет массу тела от 60 до 120 кг и длину тела от 1,6 до 2,1 м.

Асяроддзе пражывання

Карибу обитает в биомах тайги с холодной зимой и обилием хвойных деревьев, умеренного хвойного леса с прохладным летом и снегом зимой, затопляемых лугов с обильной травой, горных лугов, расположенных высоко в горах, и тундры с очень холодным климатом и коротким летом. Вид встречается на суше, в высокогорье и тундре, а также в наземном лесу и горной тундре. Климат в местах обитания карибу характеризуется холодом и почти сухостью, прохладным летом с температурой от +15 до +20 °C, постоянной влажностью и полярной тундрой с коротким летом. Высота над уровнем моря может достигать до 2 км, а климат в этих районах очень холодный, с большим количеством снега и льда.

Сховішча

Карибу обитает в тундре и на открытых пространствах, не имея постоянного или долговременного укрытия. Самка и самец используют для защиты от ветра, отдыха и защиты от холода травы и мхи. Вид не имеет постоянного укрытия, предпочитая открытые участки местности.

Геаграфія

Карибу обитает в мире Неарктики и мире Палеарктики, встречаясь в экосистемах Скандинавских горных берёзовых лесов и лугов, а также в Скандинавско-российской тайге.

Харчаванне

Карибу – вид, питающийся в основном лишайниками, которые находит под снегом с помощью копыт, а летом – травой, листьями кустарников, мхом и грибами; самец щиплет траву, используя стратегию поиска и добычи пищи, пастьбы. Суточная потребность вида в пище составляет от 3 кг до 9 кг, детёныши питаются молоком. Росомахи, медведи и волки охотятся на карибу.

Размнажэнне

Карибу – вид, обитающий и развивающийся на суше, вне водоёмов, размножается посредством живорождения, детёныши рождаются живыми, не вылупляются из яиц или икры; самка вынашивает одного телёнка около семи с половиной месяцев, а развитие зародыша занимает 7 месяцев и 3 недели; телята рождаются весной и быстро встают на ноги, при этом потомство составляет 1–2 детёныша; самцы дерутся за самок осенью, а интервал размножения составляет 1 год; зрелость наступает в возрасте от 2 до 4 года; икра, яйца или детёныши развиваются в наземном гнезде, расположенном прямо на поверхности грунта на суше, где только мать проявляет родительскую заботу о потомстве; размножение всегда происходит посредством гомогамии, то есть оплодотворения. Размер выводка составляет 1–2 особи.

Маса
126406–140520 г
Даўжыня
1600–2200 мм
Працягласць жыцця
4383–6575 сутак 12–18 гадоў
39624
0
1
paunochny-alen
be
Паўночны алень
Rangifer tarandus
188
Паўночны ален жыве ў халодных рэзіёнах тундры і тайгі. У яго шырокія капыты для хаджэння па снігу і рога расту як у самцоў, так і ў самак.
Паўночны ален адрозніваецца ад іншых аленяў тым, што рога ёсць у самак, і ён можа жыць у вельмі холадных месцах. Ён важны для прыроды тундры, бо распаўсюджае насенне раслін і служыць ежай для воўкаў.
абшчыпвае траву
trophic:herbivore
#bebeb0
Маса (алянё)
6000–50000 г
Маса самкі
60000–120000 г
Маса (эмбрыён)
1–6000 г
Маса самца
90000–180000 г
Даўжыня самкі
1600–2100 мм
Даўжыня самца
1800–2200 мм
Даўжыня (алянё)
800–1200 мм
Даўжыня (эмбрыён)
1–400 мм
Максімальная працягласць жыцця
7962 сутак 21 год 10 месяцаў
Тэарэтычная працягласць жыцця
3981–7962 сутак 11–22 гады
Развіццё зародка
228 сутак 7 месяцаў 3 тыдні
Памер вывадка
1–2
Спеласць
730–1460 сутак 2–4 гады
Патомацтва
1–2
Інтэрвал размнажэння
365 сутак 1 год
Колькасць капытоў (дарослы алень)
4
Колькасць капытоў (алянё)
4
Колькасць рагоў самца
2
Памер носа (дарослы алень)
50–70 мм
Памер капытоў (дарослы алень)
80–110 мм
Памер капытоў (алянё)
70–90 мм
Памер рагоў самца
1000–1500 мм
Размнажэнне
звычайны паўховы
Супастаўна па масе
Матцыкл
Свет
свет Палеартыкі
Біём
Тайга
Біём
Умераны хвойны лес
Біём
Затопленыя луги
Свет
свет Неарктикі
Біём
Гарадзкія лукі
Біём
Тундра
Ландшафт
высакагор'е і тундра
Клімат
Заўсёды вельмі мокра
Клімат
Дужад халодна
Ландшафт
суша
Ландшафт
наземны лес
Ландшафт
горная тундра
Клімат
Халадна і почти суха
Клімат
Зіма са сьнегам
Клімат
Прахаладнае лета
Клімат
Полярная тундра
Клімат
Тундра
Клімат
Многія дажджоў і прахалае лета
Асяроддзе харчавання
наземны
Асяроддзе харчавання
падземны
Сховішча
няма пастаяннага сховішча
Харчаванне
траваед
Размнажэнне
нежнае маці
Размнажэнне
гняздо на зямлі
Размнажэнне
жывародны
Размнажэнне
у наземным гнязде
Размнажэнне
суша
Фізіялогія
Мяняе мех два разы ў год. Вясной густы зимавы мех выпаджае, а восень вырасце новы теплы.
4383.0
6574.5
3981.225
7962.45
1600.0
2200.0
126406.25399457576
140520.18577258865
Мяняе мех два разы ў год. Вясной густы зимавы мех выпаджае, а восень вырасце новы теплы.
-1
-1
Колер рагоў
гамогамія, размнажэнне заўсёды з апладоўваннем, чаргаваў пакаленняў няма
Рабочая асобіна
Будзь {name} як {animal}, то:
час нараджэння
Opisuje izkopavanje zemlje ali podlage za iskanje ali dostop do hrane.
дужы холодна, лета кароткае, шмат мху
Сабакі, дэльфіны, рысі гуляюць 9-25 гадоў і святкуюць тры разы на год
м
Карта
будзе святкаваць {n} дзень нараджэння
г
лято няжажкае, +15…+20 °C
Полярная тундра
т
Калі наступіць наступны юбілей у летазлічэнні {name}
Человек
дужа холодна, кароткае лета, дрэў майже няма, доўга мху
дни
Колькі б табе было гадоў, жыві ты як {name}
Тэарэтычная максімальная працягласць жыцця, ацэненая матэматычнай мадэллю Dynamic Energy Budget (DEB). Гэта біялагічны патэнцыял, разлічаны на аснове метабалічных параметраў, — рэальна зарэгістраваная працягласць жыцця, як правіла, значна меншая.
дарослы алень
Спеласць
грыбы
Пра здароўе
малока
прохалада, шмат хвойных дрэў, зімой снег
Калі б наступіў твой наступны дзень нараджэння, жыві ты як {name}
Матцыкл
Інтэрвал размнажэння
вынікаў
лішайнікі — сумесь грыба і вадарослі на каменях і дрэвах
Колеры
Прахаладнае лета
Пол
ахованне ад холаду
Upcoming jubilees
Грэміны
мес.
альпійскія лугі і арктычная тундра на сушы
Тип питания
Фільтры
Ujame ali obdeluje hrano z grizenjem ali kljuvanjem z gobcem.
свет Палеартыкі
трава
Upcoming birthdays
Зіма са сьнегам
ікры, яйкі або дзяці развіваються ў гнязде, пабудованым на зямлі або блізка да яе
Сапраўды доўгае жыццё: 40-100 гадоў. Галаўныя кіты, альбатросы, гіганцкія чарапахі ўспамінаюць дзень нараджэння раз у год
Працягласць жыцця
высока ў горах, холадна, шмат травы і кустоў
мова
гняздо на зямлі
даждзі ідуць амаль заўсёды, вельмі сыра
дзяці нарожваюцца жывыми на суслі, а не вылупляюцца з ікрынкі ці яйца
Узрост (маладое жывёла)
Узрост (ад нараджэння да смерці)
Узрост (эмбрыён)
вялікая частка Еўропы і Аззіі, розныя лесы, степі і тундра
Гулякі
Колькасць капытоў
абшчыпвае траву
Юбілей — гэта кожны 10-ы дзень нараджэння
Падрабязней:
Тундра
Stade de développement le plus précoce à l'intérieur d'un œuf ou d'un utérus.
Дэлавыя сосіскі
Сярэдняя працягласць жыцця
гняздо распаўночана прама на паверхні грунту на суше, толькі маці паказвае бацькоўскую турботу пра патомства
у наземным гнязде
лісты
Рэгенерацыя
траўы
Гарадзкія лукі
жывародны
Як выглядаюць?
палавая спеласць / пачатак размнажэння
вылет (у насякомых)
смерць / канец працягласці жыцця
Як жывуць?
апладненне / адкладванне яек
мікофагия, жывяцца грыбамі
Як сябе паводзяць?
нараджэнне / вылупленне
метамарфоз / канец лічынкавай стадыі
канец акселерацыі
Падзяліцца
Знайсці хатняга жывёлу...
Individu mature et pleinement développé capable de se reproduire.
дужы холодна, шмат сьнегу і лёду
капаць
Хатнія жывёлы
свет Неарктикі
кусанне
Многія дажджоў і прахалае лета
L'alimentation se fait principalement sur terre ou dans la végétation.
юбілей у стылі {name}
см
Умераны хвойны лес
Старпёры
Знайсці жывёлу або пароду...
turns
Халатнікі
наземны лес
Затопленыя луги
п'юць малоко маці ў дзяцінстве
лiсты кустарнiкаў
Памер вывадка
імхі, пячоначнікі і іншыя наземныя імхаападобныя расліны
Крыніцы даных карты: Класіфікацыя экасістэм — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022), карты распаўсюджвання Keith et al. (2020), https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513; Буйныя марскія экасістэмы (LME) — NOAA LME Program; Батыметрыя — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026), GEBCO_2026 Grid, https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa; Кліматычныя даныя — Generated using Copernicus Climate Change Service information; Даныя аб распаўсюджванні відаў — GBIF.org, Derived dataset «all animals», https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0
Як даглядаць?
Жывуць ад 25 да 40 гадоў. Арангутаны, белагаловыя арланы, афрыканскія сланы святкуюць два разы на год
выпас
Не ўказана
°C
Поделиться
высакагор'е і тундра
Recherche active d'habitats pour localiser des sources de nourriture.
Дзе сустракаюцца?
L'espèce ne possède aucune structure d'abri fixe ou durable.
Колькасць рагоў
траваед
багато дажджоў, пазняе лета, зімой снег
Hrani se s striženjem ali grizenjem nizke vegetacije ali alg.
Легендарнае даўгалецце: больш за 100 гадоў. Галапагосскія чарапахі, гренландскія акулы, акіянскія вянгеркі святкуюць з сям'ёй раз у 4 гады
Патомацтва
Аксакалы
лісце і сцёблы злакаў і іншай травяністай расліннасці
Бро
Дужад халодна
звычайны паўховы
Таксоны
калі б нарадзіліся як {name}
халадна, лета кароткае, дрэў амаль няма
лішайнікі
ўзрост
дата нараджэння
няма пастаяннага сховішча
свет Палеартыкі
разрыванне
спынак
Колер поўсці
Закрыць
was
Кар'ера ад 7 да 15 месяцаў. Джунгарскія хамякі, палёўкі, палявыя цвыркуны святкуюць дзень нараджэння два разы на месяц
Асноўнае
мох
Мой вага?
ад 74 да 150 кілограммаў, 1,4 – 3 метры
Бесперапынны карнавал: жывуць усяго некалькі дзён. Аднадзёнкі, колавароткі, мошкі святкуюць дзень нараджэння больш за два разы на дзень
асноўныя крыніцы харчавання
зубы
пасля ператварэння да смерці
Патэнцыйныя месцы пражывання
дн.
У ўтрыманні
У руху ад 1,3 да 3,5 гадоў. Лясныя мышы, анолісы, вясёлкавыя рыбкі гуляюць раз на месяц
Маса
молодыя пагонкі і лісці раслін
халадная зіма, шмат хвойных дрэў: яліна, сосна
Камары, пладовыя мушкі, дробныя ракападобныя мітусяцца да 7 месяцаў і ладзяць вечарынку кожны тыдзень
наземны
Pflanzen
Развіццё зародка
Trga ali raztrga hrano z zobmi, kljunom ali kremplji.
суша
дзень нараджэння ў стылі {name}
свет Неарктикі
Ссылка скопирована
Нічога не знойдзена
Паўночная Амерыка і Грэнландыя, ад тундры да лесоў
падземны
На карце
махі
усе жыццёвыя стадыі
Самка ♀
Халадна і почти суха
гняздо разгублена прама на паверхні грунту на суслі
высакагорная тундра вышэй мяжы лесу
Крыніцы даных карты: Класіфікацыя экасістэм — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022), карты распаўсюджвання Keith et al. (2020), https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513; Буйныя марскія экасістэмы (LME) — NOAA LME Program; Батыметрыя — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026), GEBCO_2026 Grid, https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa; Кліматычныя даныя — Generated using Copernicus Climate Change Service information; Даныя аб распаўсюджванні відаў — GBIF.org, Derived dataset «all animals», https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0 Карта патэнцыйных месцаў пражывання змадэляваная па даных аб назіраннях. Карта © Zveriki.com, ліцэнзія CC BY 4.0.
год нараджэння
Спеласць
наземнае асяроддзе пражывання, паверхня сушы па-за вадой
г.
кв. мм
Наколькі падобныя?
захіст ад ветру
Самец ♂
да свята засталося
алянё
Тундра
узрост як {name}
Як размножваюцца?
У руху ад 3,5 да 6 гадоў. Вожыкі, вароны, яшчаркі частачаць сабе шэсць разоў на год
А калі з'есці?
Ні тое, ні другое
ад нараджэння да даросласці
Jeune progéniture encore dépendante des soins parentaux.
нежнае маці
Чым сілкуюцца?
сухо і холадна амаль удзень
Дзе жывуць?
Individu immature n'ayant pas encore atteint la maturité reproductive.
зімой шмат сьнегу, холадна
горная тундра
Tvrde zubne strukture za ugriz, kidanje ili struganje hrane.
лясы на сушы — трапічныя, умераныя, барэальныя
вада часта заляе зямлю, шмат травы
барэальны лес
Памер носа
Працягласць
Гэта я
вялікая частка Еўропы і Аззіі, розныя лесы, степі і тундра
Заўсёды вельмі мокра
Геймеры
Як уладкаваны?
Памер капытоў
мм
Тэарэтычная працягласць жыцця
Зоркі
Спасылка скапіравана
мл
Мой узрост?
тыд.
Мой памер?
суша
Тайга
Памер рагоў
Бясполая
памяняць месцамі
Хто з нас нібы па чарах ператворыцца і стане як {animal}?
Трусы, сокалы, чырвонавухія чарапахі гуляюць 6-9 гадоў і ладзяць вечарынку чатыры разы на год
Дзе хаваюцца?
абітаюць і развіваюцца на суше, па-за водоёмамі
адсвяткаваў {n} дзень нараджэння
Калі б быў твой дзень нараджэння, жыві ты як {name}
Батяні
Максімальная працягласць жыцця
фуражироўка
Гермафрадыт ⚥
Koristi jezik za pronalaženje, manipulaciju ili gutanje hrane.
Паўночная Амерыка і Грэнландыя, ад тундры да лесоў
эмбрыён
Даўжыня
кг
Назіранні
яшчэ ◉{N} уласцівасцей па дотыку
алянёнак
лялечка
імага
моладзь
падлетак
caribou-north-america
severnyj-olen
adi-simal-marali
rnt
paunochny-alen
caribou-north-america
tonakai
chrdiloetis-iremi
severnyj-olen
sunlog
severnyj-olen
irvas
tonyak-bolany
shimol-bug-usi
xun-lu
  • Непрерывное перемещение — единственный способ северных оленей избавиться от докучливых насекомых. Они ходят по одным и тем же местам, выбивая хорошо заметные тропы.
  • Он совершает одни из самых длинных миграций среди наземных млекопитающих — до нескольких тысяч километров.
  • В возрасте недели телёнок Северного оленя уже может не только бегать, но и переплыть широкую реку.
  • Северные олени могут доставать корм из-под снега глубиной до 120 см, но при глубине 70 см они уже теряют слишком много сил и худеют.
  • Северный олень питается лишайниками большую часть года, что помогает ему обитать в суровых условиях, где другие копытные не могут жить.
  • Карибу — единственный олень, у которого рога есть и у самок.
  • Максимальная продолжительность жизни домашних северных оленей достигает 28 лет, а у диких она меньше.
  • Северные олени 9 месяцев в году утоляют жажду снегом. Они выедают снег с мочой и пьют морскую воду.
  • Олени поедают сброшенные и чужие рога, чтобы восполнить недостаток лишайниковых веществ в организме, особенно оленята часто жуют рога взрослых.
  • Гаремные стада северных оленей обычно включают не более 15 самок, одного сильного самца и иногда 2–3 молодых или слабых самцов.
  • Животные могут видеть в ультрафиолете, что помогает находить лишайники зимой.
  • Непрерывное перемещение — единственный способ северных оленей избавиться от докучливых насекомых. Они ходят по одным и тем же местам, выбивая хорошо заметные тропы.

Узрост

  • В возрасте недели телёнок Северного оленя уже может не только бегать, но и переплыть широкую реку.
  • Максимальная продолжительность жизни домашних северных оленей достигает 28 лет, а у диких она меньше.

Карибу рождается с открытыми глазами и начинает ходить сразу после рождения, проходя стадию «Эмбрион», когда зародыш получает питание от матери. После рождения следует стадия «Детёныш», или теленок, которая длится от 1 дня до 6 месяцев, в течение которой детёныш пьёт молоко матери и учится находить пищу. Возраст половой зрелости у карибу наступает в период от 1 года 6 месяцев до 4 лет, после чего начинается стадия «Взрослый», которая длится от 2 до 20 лет. Типичная продолжительность жизни вида составляет от 12 до 18 лет, однако максимальная зафиксированная продолжительность жизни – 21 год 10 месяцев, а теоретическая продолжительность жизни варьируется от 10 лет 11 месяцев до 21 года 10 месяцев.

Фенатып

  • Карибу — единственный олень, у которого рога есть и у самок.
  • Олени поедают сброшенные и чужие рога, чтобы восполнить недостаток лишайниковых веществ в организме, особенно оленята часто жуют рога взрослых.
  • Животные могут видеть в ультрафиолете, что помогает находить лишайники зимой.

Карибу обладает двухслойным густым мехом, который зимой светлый и очень тёплый, а летом короче и темнее, защищая от мороза и насекомых; самцы этого вида имеют большие ветвистые рога, используемые для борьбы с другими самцами и защиты, которые каждый год сбрасываются и вырастают заново. У взрослых особей широкие и крепкие копыта позволяют ходить по глубокому снегу, копать лишайники и хорошо плавать, а детёныши характеризуются широкими копытами, помогающими не проваливаться в снег. Шерсть детёныша мягкая и густая, коричневого цвета, защищая от холода, а у взрослого вида также имеется большой нос с густой шерстью внутри, согревающий холодный воздух перед поступлением в лёгкие.

Фізіялогія

  • Животные могут видеть в ультрафиолете, что помогает находить лишайники зимой.

Карибу – вид, длина тела которого варьируется от 1,6 до 2,2 м, а масса составляет от 126,41 до 140,52 кг. На ранних стадиях развития, на стадии «Эмбрион», детёныш имеет массу тела от 0 до 6 г и длину тела от 1 мм до 40 см. На стадии «Детёныш» масса тела составляет от 6 до 50 кг, а длина тела – от 80 см до 1,2 м. Взрослый карибу имеет массу тела от 60 до 120 кг и длину тела от 1,6 до 2,1 м.

Асяроддзе пражывання

  • Он совершает одни из самых длинных миграций среди наземных млекопитающих — до нескольких тысяч километров.

Карибу обитает в биомах тайги с холодной зимой и обилием хвойных деревьев, умеренного хвойного леса с прохладным летом и снегом зимой, затопляемых лугов с обильной травой, горных лугов, расположенных высоко в горах, и тундры с очень холодным климатом и коротким летом. Вид встречается на суше, в высокогорье и тундре, а также в наземном лесу и горной тундре. Климат в местах обитания карибу характеризуется холодом и почти сухостью, прохладным летом с температурой от +15 до +20 °C, постоянной влажностью и полярной тундрой с коротким летом. Высота над уровнем моря может достигать до 2 км, а климат в этих районах очень холодный, с большим количеством снега и льда.

Сховішча

Карибу обитает в тундре и на открытых пространствах, не имея постоянного или долговременного укрытия. Самка и самец используют для защиты от ветра, отдыха и защиты от холода травы и мхи. Вид не имеет постоянного укрытия, предпочитая открытые участки местности.

Геаграфія

  • Он совершает одни из самых длинных миграций среди наземных млекопитающих — до нескольких тысяч километров.

Карибу обитает в мире Неарктики и мире Палеарктики, встречаясь в экосистемах Скандинавских горных берёзовых лесов и лугов, а также в Скандинавско-российской тайге.

Харчаванне

  • Северные олени могут доставать корм из-под снега глубиной до 120 см, но при глубине 70 см они уже теряют слишком много сил и худеют.
  • Северный олень питается лишайниками большую часть года, что помогает ему обитать в суровых условиях, где другие копытные не могут жить.
  • Северные олени 9 месяцев в году утоляют жажду снегом. Они выедают снег с мочой и пьют морскую воду.

Карибу – вид, питающийся в основном лишайниками, которые находит под снегом с помощью копыт, а летом – травой, листьями кустарников, мхом и грибами; самец щиплет траву, используя стратегию поиска и добычи пищи, пастьбы. Суточная потребность вида в пище составляет от 3 кг до 9 кг, детёныши питаются молоком. Росомахи, медведи и волки охотятся на карибу.

Размнажэнне

Карибу – вид, обитающий и развивающийся на суше, вне водоёмов, размножается посредством живорождения, детёныши рождаются живыми, не вылупляются из яиц или икры; самка вынашивает одного телёнка около семи с половиной месяцев, а развитие зародыша занимает 7 месяцев и 3 недели; телята рождаются весной и быстро встают на ноги, при этом потомство составляет 1–2 детёныша; самцы дерутся за самок осенью, а интервал размножения составляет 1 год; зрелость наступает в возрасте от 2 до 4 года; икра, яйца или детёныши развиваются в наземном гнезде, расположенном прямо на поверхности грунта на суше, где только мать проявляет родительскую заботу о потомстве; размножение всегда происходит посредством гомогамии, то есть оплодотворения. Размер выводка составляет 1–2 особи.

  • Гаремные стада северных оленей обычно включают не более 15 самок, одного сильного самца и иногда 2–3 молодых или слабых самцов.