Дронт бяскрылы

Маврикийский дронт — © Zveriki.com, AI-generated image based on the original work of Joseph Dinkel, Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Germany
Маса
96.4–246 г
Даўжыня
800–1000 мм
Працягласць жыцця
7300 сутак 20 гадоў
43502
0
1
mavrikijskij-dront
be
маврикийский дронт
Raphus cucullatus
Маврыкійскі дронт, або додз, быў вялікай нептушнай птушкам, якая жыла толькі на острове Маврыкій. Птушка поўнасцю вымерла ў канцы XVII стагоддзя пасля паёўкі там чалавек і завезеных жывёл.
Дадо моцна адрозніваўся ад сваіх родзічаў галабёнкаў вялікім памерам, нямажлівасцю літаць і поўным адсутнём страху перад людзьмі. Ён гуляў важную ролю ў лесах Маўрыкіі, распаўсюджваючы вялікія семяні раслін, якія не маглі проклянуць без праходжання праз яго траўны сістэму.
збіраў і дробыў еду клювам
trophic:herbivore
#ffffff
Маса самца
96.4–246 г
Маса самкі
96.4–246 г
Маса (яйка)
7.5–20 г
Маса (галубяня)
29.4–100 г
Даўжыня (дарослая птушка)
800–1000 мм
Даўжыня (яйка)
52.88–88.13 мм
Размах крылаў
1000–1250 мм
Вышыня
1000 мм
Максімальная працягласць жыцця
3616–6027 сутак 10–17 гадоў
Памер вывадка
1
Спеласць
730–1460 сутак 2–4 гады
Патомацтва
1
Колькасць ног (дарослая птушка)
2
Колькасць крылаў (дарослая птушка)
2
Колькасць дзюбаў (дарослая птушка)
1
Памер дзюба (дарослая птушка)
0.15–0.22 мм
Памер ног (дарослая птушка)
0.25–0.4 мм
Памер крылаў (дарослая птушка)
0.2–0.35 мм
Супастаўна па масе
Ручная кладзь
Біём
Трапічны вагасты лес
Свет
свет Афратропікі
Свет
свет Акеаніі
Клімат
Заўсёды жарка і мокра
Ландшафт
наземны лес
Ландшафт
суша
Клімат
Заўсё жаруча
Клімат
Гарачо, зімой мала осадкаў
Клімат
Зімовы сухі
Сховішча
гняздо
Харчаванне
траваед
Размнажэнне (яйка)
Колер яечнай шкарлупіны
7300.0
7300.0
800.0
1000.0
96.40387699672665
246.00670365990842
Forme immature subissant une métamorphose avant l'âge adulte.
Рабочая асобіна
Будзь {name} як {animal}, то:
час нараджэння
Сабакі, дэльфіны, рысі гуляюць 9-25 гадоў і святкуюць тры разы на год
м
Карта
будзе святкаваць {n} дзень нараджэння
г
т
Калі наступіць наступны юбілей у летазлічэнні {name}
Человек
гаркая Афрыка паўднёвае пустыні, шмат саваан і лесоў
Колькасць ног
дужы жарка і дужы сыра круглы год, дажджы амаль кожны дзень
дни
Колькі б табе было гадоў, жыві ты як {name}
Тэарэтычная максімальная працягласць жыцця, ацэненая матэматычнай мадэллю Dynamic Energy Budget (DEB). Гэта біялагічны патэнцыял, разлічаны на аснове метабалічных параметраў, — рэальна зарэгістраваная працягласць жыцця, як правіла, значна меншая.
дзюба
дарослая птушка
Спеласць
Ручная кладзь
Пра здароўе
Калі б наступіў твой наступны дзень нараджэння, жыві ты як {name}
вынікаў
свет Акеаніі
Колеры
Пол
Upcoming jubilees
Грэміны
мес.
жару, летом даждзі, зімой асадкаў мала
Utilise les mâchoires ou le bec pour briser les aliments à coquille dure ou résistants.
шышкі хвойных
зімой ападкаў мала, летом іх больш
Тип питания
Фільтры
заўсёды жара і ўлажнена, велізарныя дрэвы і ліяны
Upcoming birthdays
Structure de reproduction construite ou utilisée pour pondre des œufs et élever les petits.
Сапраўды доўгае жыццё: 40-100 гадоў. Галаўныя кіты, альбатросы, гіганцкія чарапахі ўспамінаюць дзень нараджэння раз у год
Працягласць жыцця
Вышыня
ад 4.8 да 6 кілограмаў, 0.8 – 1.4 метра
Узрост (маладое жывёла)
Узрост (ад нараджэння да смерці)
шышкі хвойных дрэў з насеннем
Гарачо, зімой мала осадкаў
лес
Узрост (эмбрыён)
Гулякі
Узрост (лічынка)
Памер крылаў
Юбілей — гэта кожны 10-ы дзень нараджэння
Падрабязней:
Stade de développement le plus précoce à l'intérieur d'un œuf ou d'un utérus.
Дэлавыя сосіскі
плады
карані
Сярэдняя працягласць жыцця
маладая птушка
Stade juvénile suivant la métamorphose larvaire mais pas encore adulte.
Як выглядаюць?
палавая спеласць / пачатак размнажэння
вылет (у насякомых)
смерць / канец працягласці жыцця
Колер крылаў
Як жывуць?
апладненне / адкладванне яек
Як сябе паводзяць?
нараджэнне / вылупленне
метамарфоз / канец лічынкавай стадыі
канец акселерацыі
Падзяліцца
Знайсці хатняга жывёлу...
Individu mature et pleinement développé capable de se reproduire.
Хатнія жывёлы
Памер ног
юбілей у стылі {name}
см
Старпёры
Знайсці жывёлу або пароду...
Размах крылаў
turns
Халатнікі
наземны лес
Колер хваста
гаркая Афрыка паўднёвае пустыні, шмат саваан і лесоў
Памер вывадка
Крыніцы даных карты: Класіфікацыя экасістэм — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022), карты распаўсюджвання Keith et al. (2020), https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513; Буйныя марскія экасістэмы (LME) — NOAA LME Program; Батыметрыя — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026), GEBCO_2026 Grid, https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa; Кліматычныя даныя — Generated using Copernicus Climate Change Service information; Даныя аб распаўсюджванні відаў — GBIF.org, Derived dataset «all animals», https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0
Як даглядаць?
Жывуць ад 25 да 40 гадоў. Арангутаны, белагаловыя арланы, афрыканскія сланы святкуюць два разы на год
Не ўказана
°C
Поделиться
Recherche active d'habitats pour localiser des sources de nourriture.
Дзе сустракаюцца?
траваед
Колер пуху
Зімовы сухі
Легендарнае даўгалецце: больш за 100 гадоў. Галапагосскія чарапахі, гренландскія акулы, акіянскія вянгеркі святкуюць з сям'ёй раз у 4 гады
Патомацтва
Трапічны вагасты лес
Аксакалы
Бро
Таксоны
насені, ягады, фрукты
калі б нарадзіліся як {name}
Колькасць крылаў
ўзрост
дата нараджэння
Закрыць
Колер яечнай шкарлупіны
was
Кар'ера ад 7 да 15 месяцаў. Джунгарскія хамякі, палёўкі, палявыя цвыркуны святкуюць дзень нараджэння два разы на месяц
Асноўнае
Мой вага?
Бесперапынны карнавал: жывуць усяго некалькі дзён. Аднадзёнкі, колавароткі, мошкі святкуюць дзень нараджэння больш за два разы на дзень
асноўныя крыніцы харчавання
Памер дзюба
Патэнцыйныя месцы пражывання
дн.
У ўтрыманні
У руху ад 1,3 да 3,5 гадоў. Лясныя мышы, анолісы, вясёлкавыя рыбкі гуляюць раз на месяц
Маса
Камары, пладовыя мушкі, дробныя ракападобныя мітусяцца да 7 месяцаў і ладзяць вечарынку кожны тыдзень
дзень нараджэння ў стылі {name}
Ссылка скопирована
Заўсё жаруча
Нічога не знойдзена
На карце
Самка ♀
усе жыццёвыя стадыі
свет Афратропікі
Крыніцы даных карты: Класіфікацыя экасістэм — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022), карты распаўсюджвання Keith et al. (2020), https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513; Буйныя марскія экасістэмы (LME) — NOAA LME Program; Батыметрыя — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026), GEBCO_2026 Grid, https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa; Кліматычныя даныя — Generated using Copernicus Climate Change Service information; Даныя аб распаўсюджванні відаў — GBIF.org, Derived dataset «all animals», https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0 Карта патэнцыйных месцаў пражывання змадэляваная па даных аб назіраннях. Карта © Zveriki.com, ліцэнзія CC BY 4.0.
Колькасць дзюбаў
год нараджэння
Спеласць
наземнае асяроддзе пражывання, паверхня сушы па-за вадой
г.
кв. мм
арэхі
Колер дзюба
Наколькі падобныя?
Самец ♂
да свята засталося
галубяня
узрост як {name}
Як размножваюцца?
У руху ад 3,5 да 6 гадоў. Вожыкі, вароны, яшчаркі частачаць сабе шэсць разоў на год
Колер ног
А калі з'есці?
Ні тое, ні другое
ад нараджэння да даросласці
Jeune progéniture encore dépendante des soins parentaux.
гняздо
Чым сілкуюцца?
Дзе жывуць?
Individu immature n'ayant pas encore atteint la maturité reproductive.
ад нараджэння да смерці
галубяня
Колер апярэння
лясы на сушы — трапічныя, умераныя, барэальныя
свет Афратропікі
Працягласць
Заўсёды жарка і мокра
Гэта я
Геймеры
раздрабненне
Як уладкаваны?
мм
Тэарэтычная працягласць жыцця
Зоркі
Спасылка скапіравана
мл
Мой узрост?
тыд.
Мой памер?
суша
Бясполая
памяняць месцамі
кароцэ і бульбы раслін
Хто з нас нібы па чарах ператворыцца і стане як {animal}?
Трусы, сокалы, чырвонавухія чарапахі гуляюць 6-9 гадоў і ладзяць вечарынку чатыры разы на год
Дзе хаваюцца?
багато астравоў у Ціхім акіяне, цёплыя мора і каралы
адсвяткаваў {n} дзень нараджэння
Калі б быў твой дзень нараджэння, жыві ты як {name}
дужа жарка ўвесь год, даждзі часта, але някаторыя часы суха
Батяні
Максімальная працягласць жыцця
фуражироўка
Гермафрадыт ⚥
яйка
Tvrda, izbočena usna šupljina za ispitivanje, čupanje ili lomljenje hrane.
Даўжыня
кг
Назіранні
цвёрдыя арэхі — жалу́ды, лясныя арэхі, кедравыя
яшчэ ◉{N} уласцівасцей па дотыку
лялечка
імага
маладая птушка
dodo-bird
mavrikijskij-dront
struthio-cucullatus
dwdw
mavrikijskij-dront
mavrikyan-dront
dodo-niao
dodo
mavrikijskij-dront
dodo
mavrikijskij-dront
dodo
dodo-bird
dodo
du-du-niao
  • Маврикийский дронт утратил способность к полёту из-за отсутствия хищников и обилия пищи, такой как опавшие фрукты. Предполагается, что на острове не было опасных для него животных.
  • Маврикийский дронт носит название некоторых генетических элементов в память о додо из-за его неспособности летать. У дрозофилы ген, связанный с полётом, получил такое же имя.
  • Маврикийский дронт имел массивный клюв с крючком на конце, который мог использоваться в территориальных спорах. На острове Родригес его сородич додо был более агрессивен и в стычках пользовался крыльями.
  • Биоинженеры впервые вырастили первичные половые клетки гривистого голубя, ближайшего родственника дронта. 17 сентября биотех-стартап сообщил об этом достижении.
  • Маврикийский дронт достигал высоты около 1 метра и весил до 23 кг. В дикой природе его масса составляла 10,6—21,1 кг.
  • Маврикийский дронт не мог летать из-за особенностей скелета, таких как толстые тазовые кости и недоразвитые крылья. Грудной отдел и крылья были педоморфными, сохраняя черты, характерные для птенцов.
  • Точный внешний вид маврикийского дронта остаётся неизвестным. Поскольку эскизы, срисованные с живых экземпляров, разнятся между собой, облик птицы не может быть определён точно.
  • Маврикийский дронт использовал камни для переваривания пищи. Современные источники полагают, что это было необходимо, так как его рацион должен был быть достаточно широким, чтобы не умереть с голоду во время морских путешествий.
  • У маврикийского дронта самцы были крупнее самок и имели более длинные клювы. У самцов клюв достигал 23 см в длину и имел крючок на конце.
  • Маврикийский дронт носит название некоторых генетических элементов в память о додо из-за его неспособности летать. У дрозофилы ген, связанный с полётом, получил такое же имя.

Фенатып

  • Маврикийский дронт имел массивный клюв с крючком на конце, который мог использоваться в территориальных спорах. На острове Родригес его сородич додо был более агрессивен и в стычках пользовался крыльями.
  • Маврикийский дронт не мог летать из-за особенностей скелета, таких как толстые тазовые кости и недоразвитые крылья. Грудной отдел и крылья были педоморфными, сохраняя черты, характерные для птенцов.
  • Точный внешний вид маврикийского дронта остаётся неизвестным. Поскольку эскизы, срисованные с живых экземпляров, разнятся между собой, облик птицы не может быть определён точно.
  • У маврикийского дронта самцы были крупнее самок и имели более длинные клювы. У самцов клюв достигал 23 см в длину и имел крючок на конце.

Фізіялогія

  • Биоинженеры впервые вырастили первичные половые клетки гривистого голубя, ближайшего родственника дронта. 17 сентября биотех-стартап сообщил об этом достижении.
  • У маврикийского дронта самцы были крупнее самок и имели более длинные клювы. У самцов клюв достигал 23 см в длину и имел крючок на конце.

Памер

  • Маврикийский дронт достигал высоты около 1 метра и весил до 23 кг. В дикой природе его масса составляла 10,6—21,1 кг.

Геаграфія

  • Маврикийский дронт имел массивный клюв с крючком на конце, который мог использоваться в территориальных спорах. На острове Родригес его сородич додо был более агрессивен и в стычках пользовался крыльями.

Харчаванне

  • Маврикийский дронт утратил способность к полёту из-за отсутствия хищников и обилия пищи, такой как опавшие фрукты. Предполагается, что на острове не было опасных для него животных.
  • Маврикийский дронт использовал камни для переваривания пищи. Современные источники полагают, что это было необходимо, так как его рацион должен был быть достаточно широким, чтобы не умереть с голоду во время морских путешествий.

Размнажэнне

  • Маврикийский дронт использовал камни для переваривания пищи. Современные источники полагают, что это было необходимо, так как его рацион должен был быть достаточно широким, чтобы не умереть с голоду во время морских путешествий.
  • Маврикийский дронт утратил способность к полёту из-за отсутствия хищников и обилия пищи, такой как опавшие фрукты. Предполагается, что на острове не было опасных для него животных.
  • Маврикийский дронт имел массивный клюв с крючком на конце, который мог использоваться в территориальных спорах. На острове Родригес его сородич додо был более агрессивен и в стычках пользовался крыльями.
  • Биоинженеры впервые вырастили первичные половые клетки гривистого голубя, ближайшего родственника дронта. 17 сентября биотех-стартап сообщил об этом достижении.
  • Маврикийский дронт не мог летать из-за особенностей скелета, таких как толстые тазовые кости и недоразвитые крылья. Грудной отдел и крылья были педоморфными, сохраняя черты, характерные для птенцов.
  • Маврикийский дронт использовал камни для переваривания пищи. Современные источники полагают, что это было необходимо, так как его рацион должен был быть достаточно широким, чтобы не умереть с голоду во время морских путешествий.
  • У маврикийского дронта самцы были крупнее самок и имели более длинные клювы. У самцов клюв достигал 23 см в длину и имел крючок на конце.