Лясны кот

Лясны кот — © Zveriki.com, AI-generated image based on the original work of Elisa Triolo, Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0

Узрост

Дикий кот – вид, теоретическая продолжительность жизни которого составляет от 9 лет 6 месяцев до 19 лет, а типичная – от 12 до 18 лет, при максимальной продолжительности жизни в 19 лет; возраст половой зрелости самца или самки наступает от 7 месяцев 3 недель до 1 года. Стадия «Эмбрион» подразумевает развитие зародыша внутри матери около двух месяцев, после чего начинается стадия «Детёныш», когда котёнок рождается слепым и беспомощным, проживая этот период с матерью в укрытии. Глаза у детёныша открываются в возрасте от 1 до 2 недель, а начинает ходить он от 2 недель 4 дней до 4 недель. Затем наступает стадия «Взрослый», которая длится от 1 до 15 лет, когда кошка самостоятельно охотится и способна к размножению.

Фенатып

Дикий кот обладает густой шерстью серо-коричневого цвета с тёмными полосами для маскировки, а также густым хвостом с кольцевыми полосами и чёрным кончиком. У взрослого вида имеются острые втяжные когти для охоты и лазания, и длинные усы, помогающие ориентироваться в темноте. Глаза детёныша открываются на 7–10 день после рождения.

Фізіялогія

Дикий кот – вид, характеризующийся высотой тела от 22,9 до 33 см и длиной тела от 45 до 80 см; масса тела взрослого вида составляет от 5,33 до 6,65 кг. На стадии «Эмбрион» масса тела колеблется от 1 до 20 г. Детёныш имеет массу тела от 100 г до 0,9 кг и длину тела от 12 до 25 см. Взрослый вид обладает массой тела от 4 до 8 кг и длиной тела от 50 до 80 см.

Асяроддзе пражывання

Дикий кот встречается в разнообразных биомах и ландшафтах, включая очень сухое местообитание, где дожди бывают очень редко, умеренную степь с обилием травы, а также зоны, характеризующиеся очень жарким летом и холодными ночами, где дождей почти не бывает. Вид предпочитает высокогорье и тундру, наземные луга и степи, кустарники, а также наземные леса, включая умеренные смешанные леса с дубами, берёзами и клёнами, и затопляемые луга. Климат в местах обитания дикого кота может быть очень жарким и почти сухим, жаркой степью с обилием травы, всегда очень мокрым, или сочетать в себе очень жаркое лето и сухость. Высота над уровнем моря, на которой можно встретить вид, достигает до 2 километров.

Сховішча

Где расположено — в густом лесу. Вид укрытия — логово. Назначение укрытия (назвать все) — защита, размножение, отдых.

Геаграфія

Дикий кот обитает в мирах Афротропики, Индомалайи и Палеарктики. Вид встречается в экосистемах, таких как Широколиственные леса Западной Европы и Европейские атлантические смешанные леса.

Харчаванне

Дикий кот – вид, питающийся мелкими животными, основной добычей которого являются грызуны, кролики и птицы, а также мыши, полёвки, зайцы и кролики. Самка охотится, используя стратегию активной охоты, засады и преследования, добывая пищу прыжком из приседа. В качестве корма вид использует широкоушек, голубей, камышниц, зайцев, воробьёв, крестовок, настоящих фазанов, зелёных дятлов, крыс, белок и бурозубок. Суточная потребность в пище составляет от 150 г до 300 г, а детёныши питаются молоком. В некоторых культурах вид употребляется в пищу, однако не считается халяль и кошерным.

Размнажэнне

Развитие зародыша — 2 месяца 1 неделя. Размер выводка — 2–5. Зрелость — от 10 месяцев до 1 года 1 месяца. Потомство — 2–4 — Самка приносит потомство один или два раза в год. Котята рождаются в укромном укрытии. Интервал размножения — от 3 месяцев до 2 лет. суша — обитают и развиваются на суше, вне водоёмов. в наземном гнезде — икра, яйца или детёныши развиваются в гнезде, построенном на земле или близко к ней. в норе — гнездо спрятано в подземной норе. заботливая мать — гнездо спрятано в подземной норе, только мать проявляет родительскую заботу о потомстве. живорождение — детёныши рождаются живыми на суше, не вылупляются из яиц или икры. обычное половое — гомогамия, размножение всегда с оплодотворением, без смены поколений.

Маса
5334–6646 г
Даўжыня
450–800 мм
Працягласць жыцця
4383–6575 сутак 12–18 гадоў
43576
0
1
lyasny-kot
be
Лясны кот
Felis silvestris
89
Лесная кошка — дзікі сваяк хатняй кошкі. Яна жыве ў лесах Еўропы і палюе на мелкае жывёла.
Лесная кошка адрозніваецца ад памяшчнай большым цела, густым хвастом з кольцамі і асарожным паводзінам. Яна важная для прыроды як паўстановач грызуноў.
скаканне з прыседу
trophic:carnivore
feeding_sense:hearing
feeding_timing:nocturnal
#fcfcfc
Маса самкі
2500–5500 г
Маса самца
4000–8000 г
Маса (эмбрыён)
1–20 г
Маса (дзіцяня)
100–900 г
Даўжыня (дзіцяня)
120–250 мм
Даўжыня самца
500–800 мм
Даўжыня самкі
450–650 мм
Вышыня
229–330 мм
Максімальная працягласць жыцця
6940 сутак 19 гадоў
Тэарэтычная працягласць жыцця
3470–6940 сутак 10–19 гадоў
Развіццё зародка
64–65 сутак 2 месяца
Памер вывадка
2–5
Спеласць
300–400 сутак 10 месяцаў – 1 год 1 месяц
Патомацтва
2–4
Інтэрвал размнажэння
90–730 сутак 3 месяца – 2 гады
Колькасць вачэй (дзіцяня)
2
Колькасць кіпцюроў (дарослая кошка)
18
Памер вусоў (дарослая кошка)
40–80 мм
Памер хваста (дарослая кошка)
0.25–0.35 мм
Размнажэнне
звычайны паўховы
Супастаўна па масе
Дамская сумачка
Біём
Трапічная савана
Біём
Паўмерная степ
Біём
Умераны смешаны лес
Біём
Затопленыя луги
Свет
свет Індамалайі
Свет
свет Палеартыкі
Свет
свет Афратропікі
Клімат
Заўсёды вельмі мокра
Біём
Дужы жара і суха
Клімат
Цёплае лета і шмат дажджоў
Клімат
Дужы жара і суха
Ландшафт
высакагор'е і тундра
Ландшафт
наземны лес
Ландшафт
наземныя лугі і стэпы
Ландшафт
хмызнякі
Клімат
Цёплае лета амаль без дажджоў
Клімат
Цёплае лета
Клімат
Прыемнае лета
Клімат
Многія дажджоў і прахалае лета
Біём
Дужа сухо́
Клімат
Степ
Клімат
Дужа сухо́
Клімат
Дужы жара і амаль суха
Клімат
Жаркая степ
Клімат
Жаркае лета почти без дажджоў
Асяроддзе харчавання
водны
Асяроддзе харчавання
наземны
Сховішча
нора
Харчаванне
драпежнік
Размнажэнне
забаўлівая маці
Размнажэнне
у норе
Размнажэнне
у наземным гнязде
Размнажэнне
жывародны
Размнажэнне
суша
Фізіялогія
Лесная кошка лініе веснаю і восенью.
4383.0
6574.5
3469.875
6939.75
450.0
800.0
5333.557601462249
6646.1671015342245
Лесная кошка лініе веснаю і восенью.
-1
-1
гамогамія, размнажэнне заўсёды з апладоўваннем, чаргаваў пакаленняў няма
Forme immature subissant une métamorphose avant l'âge adulte.
Рабочая асобіна
Жаркае лета почти без дажджоў
Памер хваста
Будзь {name} як {animal}, то:
час нараджэння
засяда
размнажэнне
пераслед
Сабакі, дэльфіны, рысі гуляюць 9-25 гадоў і святкуюць тры разы на год
м
Карта
будзе святкаваць {n} дзень нараджэння
жывыя мышы і палёўкі невялікіх памераў
г
т
Калі наступіць наступны юбілей у летазлічэнні {name}
Человек
гаркая Афрыка паўднёвае пустыні, шмат саваан і лесоў
дни
Цёплае лета
Колькі б табе было гадоў, жыві ты як {name}
Тэарэтычная максімальная працягласць жыцця, ацэненая матэматычнай мадэллю Dynamic Energy Budget (DEB). Гэта біялагічны патэнцыял, разлічаны на аснове метабалічных параметраў, — рэальна зарэгістраваная працягласць жыцця, як правіла, значна меншая.
жывыя жывёлы
дарослая кошка
Спеласць
Дамская сумачка
Пра здароўе
ад 1,2 да 4,8 кілограмма, 0,7 – 1,4 метра
малока
Калі б наступіў твой наступны дзень нараджэння, жыві ты як {name}
Інтэрвал размнажэння
вынікаў
лято теплы, і почти ня ідзе дощ
Колькасць вачэй
леці тёплае, зіма не вельмі холадная
Паўднё-Усходняя Азіявыя і востраўы, заўсёды жарка і сыра
Колеры
Пол
дужы жарка і даждзей амаль няма
Upcoming jubilees
Грэміны
мес.
даждзі бываюць вельмі рэдка, почти пусканя
альпійскія лугі і арктычная тундра на сушы
Тип питания
Фільтры
леці очень жаравое, суха, шмат травы
плотояднасць / хидаўніцтва, ласаюцца і есуць іншых жывых жывёл
свет Палеартыкі
нора
Upcoming birthdays
ахованне
ікры, яйкі або дзяці развіваються ў гнязде, пабудованым на зямлі або блізка да яе
Сапраўды доўгае жыццё: 40-100 гадоў. Галаўныя кіты, альбатросы, гіганцкія чарапахі ўспамінаюць дзень нараджэння раз у год
Працягласць жыцця
у норе
Вышыня
даждзі ідуць амаль заўсёды, вельмі сыра
дзяці нарожваюцца жывыми на суслі, а не вылупляюцца з ікрынкі ці яйца
Дужы жара і амаль суха
Узрост (маладое жывёла)
Узрост (ад нараджэння да смерці)
Узрост (эмбрыён)
вялікая частка Еўропы і Аззіі, розныя лесы, степі і тундра
Гулякі
Юбілей — гэта кожны 10-ы дзень нараджэння
Падрабязней:
Stade de développement le plus précoce à l'intérieur d'un œuf ou d'un utérus.
Дэлавыя сосіскі
Сярэдняя працягласць жыцця
у наземным гнязде
Памер вусоў
жывародны
Як выглядаюць?
палавая спеласць / пачатак размнажэння
вылет (у насякомых)
смерць / канец працягласці жыцця
птушы
Як жывуць?
апладненне / адкладванне яек
Як сябе паводзяць?
нараджэнне / вылупленне
метамарфоз / канец лічынкавай стадыі
канец акселерацыі
Падзяліцца
Знайсці хатняга жывёлу...
Individu mature et pleinement développé capable de se reproduire.
гняздо схавана ў подзёмнай нора
гарка, даждзі нярэўнамерна, шмат травы і дрэў
Chasse et capture active de proies vivantes.
Хатнія жывёлы
свет Індамалайі
свет Індамалайі
хмызнякі
Многія дажджоў і прахалае лета
Жаркая степ
L'alimentation se fait principalement sur terre ou dans la végétation.
юбілей у стылі {name}
наземныя хмызняковыя біятопы — маквіс, чапараль, буш
Колькасць кіпцюроў
см
Старпёры
Знайсці жывёлу або пароду...
turns
Халатнікі
наземны лес
наземныя лугі і стэпы
Колер хваста
Затопленыя луги
п'юць малоко маці ў дзяцінстве
гаркая Афрыка паўднёвае пустыні, шмат саваан і лесоў
Памер вывадка
Трапічная савана
Крыніцы даных карты: Класіфікацыя экасістэм — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022), карты распаўсюджвання Keith et al. (2020), https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513; Буйныя марскія экасістэмы (LME) — NOAA LME Program; Батыметрыя — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026), GEBCO_2026 Grid, https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa; Кліматычныя даныя — Generated using Copernicus Climate Change Service information; Даныя аб распаўсюджванні відаў — GBIF.org, Derived dataset «all animals», https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0
Як даглядаць?
пустыня
Жывуць ад 25 да 40 гадоў. Арангутаны, белагаловыя арланы, афрыканскія сланы святкуюць два разы на год
Не ўказана
°C
Поделиться
высакагор'е і тундра
Дзе сустракаюцца?
скаканне з прыседу
зайцы і трусы
гняздо схаванае ў подзёмнай норі, толькі маці паказвае бацькоўскую турботу пра патомства
стэп
багато дажджоў, пазняе лета, зімой снег
Locomotion dans l'eau utilisée lors de la recherche ou de la capture de proies.
Легендарнае даўгалецце: больш за 100 гадоў. Галапагосскія чарапахі, гренландскія акулы, акіянскія вянгеркі святкуюць з сям'ёй раз у 4 гады
Патомацтва
Аксакалы
Бро
звычайны паўховы
Таксоны
драпежнік
калі б нарадзіліся як {name}
Aktivno lovi in ujame premično plen v odprtem prostoru.
ўзрост
Grabljivac miruje i skriva se prije iznenadnog napada.
дата нараджэння
плаванне
свет Палеартыкі
спынак
Колер поўсці
Закрыць
was
Кар'ера ад 7 да 15 месяцаў. Джунгарскія хамякі, палёўкі, палявыя цвыркуны святкуюць дзень нараджэння два разы на месяц
начны
Асноўнае
Мой вага?
лято жаркае і почти не ідзе дощ
Бесперапынны карнавал: жывуць усяго некалькі дзён. Аднадзёнкі, колавароткі, мошкі святкуюць дзень нараджэння больш за два разы на дзень
асноўныя крыніцы харчавання
зубы
засушлівы стэп
пасля ператварэння да смерці
Патэнцыйныя месцы пражывання
багато травы, мала дрэў, дажджы бываюць рэдка
дн.
У ўтрыманні
У руху ад 1,3 да 3,5 гадоў. Лясныя мышы, анолісы, вясёлкавыя рыбкі гуляюць раз на месяц
L'alimentation se fait dans des milieux aquatiques tels que rivières, lacs ou océans.
Маса
жывыя зайцы і трусы
Камары, пладовыя мушкі, дробныя ракападобныя мітусяцца да 7 месяцаў і ладзяць вечарынку кожны тыдзень
наземны
Развіццё зародка
водны
суша
дзень нараджэння ў стылі {name}
Ссылка скопирована
скакаць
Нічога не знойдзена
Колер вачэй
живыя птушы
На карце
рэзкі выкід
Прыемнае лета
Самка ♀
усе жыццёвыя стадыі
свет Афратропікі
Крыніцы даных карты: Класіфікацыя экасістэм — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022), карты распаўсюджвання Keith et al. (2020), https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513; Буйныя марскія экасістэмы (LME) — NOAA LME Program; Батыметрыя — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026), GEBCO_2026 Grid, https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa; Кліматычныя даныя — Generated using Copernicus Climate Change Service information; Даныя аб распаўсюджванні відаў — GBIF.org, Derived dataset «all animals», https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0 Карта патэнцыйных месцаў пражывання змадэляваная па даных аб назіраннях. Карта © Zveriki.com, ліцэнзія CC BY 4.0.
год нараджэння
багато травы, мала дрэў, дажджы бываюць
Abri utilisé spécifiquement pour la reproduction ou la nidification.
Спеласць
забаўлівая маці
кралікі
слых
г.
кв. мм
лято камфортнае, +20…+25 °C
Наколькі падобныя?
Самец ♂
да свята засталося
дзіцяня
узрост як {name}
Як размножваюцца?
У руху ад 3,5 да 6 гадоў. Вожыкі, вароны, яшчаркі частачаць сабе шэсць разоў на год
А калі з'есці?
Дужа сухо́
Ні тое, ні другое
ад нараджэння да даросласці
Jeune progéniture encore dépendante des soins parentaux.
Чым сілкуюцца?
полеўкі
Дзе жывуць?
Individu immature n'ayant pas encore atteint la maturité reproductive.
дзіцяня
Tvrde zubne strukture za ugriz, kidanje ili struganje hrane.
лясы на сушы — трапічныя, умераныя, барэальныя
вада часта заляе зямлю, шмат травы
жывыя палёўкі і падобныя дробныя грызуны
свет Афратропікі
савана
Умераны смешаны лес
Дужы жара і суха
Працягласць
Гэта я
Цёплае лета амаль без дажджоў
вялікая частка Еўропы і Аззіі, розныя лесы, степі і тундра
кіпці
Activité de recherche de nourriture principalement nocturne.
Степ
мышы
Заўсёды вельмі мокра
Геймеры
Як уладкаваны?
Паўмерная степ
мм
Тэарэтычная працягласць жыцця
арыдны
Зоркі
Спасылка скапіравана
мл
Мой узрост?
тыд.
Мой памер?
днём вельмі жарка, ноччу холадна, дажджо почти няма
Бясполая
памяняць месцамі
Паўднё-Усходняя Азіявыя і востраўы, заўсёды жарка і сыра
актыўнае драпежніцтва
Хто з нас нібы па чарах ператворыцца і стане як {animal}?
Трусы, сокалы, чырвонавухія чарапахі гуляюць 6-9 гадоў і ладзяць вечарынку чатыры разы на год
Дзе хаваюцца?
Denota preferência por habitat de pradaria ou estepe.
Цёплае лета і шмат дажджоў
абітаюць і развіваюцца на суше, па-за водоёмамі
адсвяткаваў {n} дзень нараджэння
адкрытыя травяністыя прасторы — стэпы, саваны, прэрыі
Калі б быў твой дзень нараджэння, жыві ты як {name}
Батяні
Максімальная працягласць жыцця
Гермафрадыт ⚥
эмбрыён
леці теплае, шмат дубоў, берёз, клёнаў
Даўжыня
кг
мышы
багато дажджоў, лета цёплае і прыемнае
Attaque rapide vers l'avant pour saisir une proie.
палёўкі
Назіранні
яшчэ ◉{N} уласцівасцей па дотыку
лялечка
імага
моладзь
падлетак
european-wildcat
lesnoj-kot
mes-pisiyi
dywn-awrwby
lyasny-kot
antarayin-katu
yoroppayamaneko
t-q-is-k-at-a
lesnoj-kot
yasaeng-goyang-i
lesnoj-kot
divla-machka
european-wildcat
lesnoj-kot
ye-mao
  • Лесная кошка проживает в местах со средней глубиной снега не более 20 см, поскольку ей очень трудно передвигаться по глубокому снегу, а кроме того, она не способна доставать оттуда прячущихся там грызунов. Её неспособность передвигаться по глубокому снегу и добывать грызунов из него ограничивает её обитание в регионах с небольшой глубиной снежного покрова.
  • Лесная кошка почти не поддаётся приручению, даже маленькие котята не подпускают к себе человека. Взрослые особи не позволяют приблизиться, даже если котята ещё совсем юные.
  • Территория лесной кошки может достигать нескольких квадратных километров. У степной кошки в полупустынях и пустынях Африки её размеры ещё больше.

Узрост

Дикий кот – вид, теоретическая продолжительность жизни которого составляет от 9 лет 6 месяцев до 19 лет, а типичная – от 12 до 18 лет, при максимальной продолжительности жизни в 19 лет; возраст половой зрелости самца или самки наступает от 7 месяцев 3 недель до 1 года. Стадия «Эмбрион» подразумевает развитие зародыша внутри матери около двух месяцев, после чего начинается стадия «Детёныш», когда котёнок рождается слепым и беспомощным, проживая этот период с матерью в укрытии. Глаза у детёныша открываются в возрасте от 1 до 2 недель, а начинает ходить он от 2 недель 4 дней до 4 недель. Затем наступает стадия «Взрослый», которая длится от 1 до 15 лет, когда кошка самостоятельно охотится и способна к размножению.

Фенатып

Дикий кот обладает густой шерстью серо-коричневого цвета с тёмными полосами для маскировки, а также густым хвостом с кольцевыми полосами и чёрным кончиком. У взрослого вида имеются острые втяжные когти для охоты и лазания, и длинные усы, помогающие ориентироваться в темноте. Глаза детёныша открываются на 7–10 день после рождения.

Фізіялогія

Дикий кот – вид, характеризующийся высотой тела от 22,9 до 33 см и длиной тела от 45 до 80 см; масса тела взрослого вида составляет от 5,33 до 6,65 кг. На стадии «Эмбрион» масса тела колеблется от 1 до 20 г. Детёныш имеет массу тела от 100 г до 0,9 кг и длину тела от 12 до 25 см. Взрослый вид обладает массой тела от 4 до 8 кг и длиной тела от 50 до 80 см.

Асяроддзе пражывання

  • Лесная кошка проживает в местах со средней глубиной снега не более 20 см, поскольку ей очень трудно передвигаться по глубокому снегу, а кроме того, она не способна доставать оттуда прячущихся там грызунов. Её неспособность передвигаться по глубокому снегу и добывать грызунов из него ограничивает её обитание в регионах с небольшой глубиной снежного покрова.
  • Территория лесной кошки может достигать нескольких квадратных километров. У степной кошки в полупустынях и пустынях Африки её размеры ещё больше.

Дикий кот встречается в разнообразных биомах и ландшафтах, включая очень сухое местообитание, где дожди бывают очень редко, умеренную степь с обилием травы, а также зоны, характеризующиеся очень жарким летом и холодными ночами, где дождей почти не бывает. Вид предпочитает высокогорье и тундру, наземные луга и степи, кустарники, а также наземные леса, включая умеренные смешанные леса с дубами, берёзами и клёнами, и затопляемые луга. Климат в местах обитания дикого кота может быть очень жарким и почти сухим, жаркой степью с обилием травы, всегда очень мокрым, или сочетать в себе очень жаркое лето и сухость. Высота над уровнем моря, на которой можно встретить вид, достигает до 2 километров.

Сховішча

Где расположено — в густом лесу. Вид укрытия — логово. Назначение укрытия (назвать все) — защита, размножение, отдых.

Геаграфія

  • Территория лесной кошки может достигать нескольких квадратных километров. У степной кошки в полупустынях и пустынях Африки её размеры ещё больше.

Дикий кот обитает в мирах Афротропики, Индомалайи и Палеарктики. Вид встречается в экосистемах, таких как Широколиственные леса Западной Европы и Европейские атлантические смешанные леса.

Харчаванне

Дикий кот – вид, питающийся мелкими животными, основной добычей которого являются грызуны, кролики и птицы, а также мыши, полёвки, зайцы и кролики. Самка охотится, используя стратегию активной охоты, засады и преследования, добывая пищу прыжком из приседа. В качестве корма вид использует широкоушек, голубей, камышниц, зайцев, воробьёв, крестовок, настоящих фазанов, зелёных дятлов, крыс, белок и бурозубок. Суточная потребность в пище составляет от 150 г до 300 г, а детёныши питаются молоком. В некоторых культурах вид употребляется в пищу, однако не считается халяль и кошерным.

Размнажэнне

Развитие зародыша — 2 месяца 1 неделя. Размер выводка — 2–5. Зрелость — от 10 месяцев до 1 года 1 месяца. Потомство — 2–4 — Самка приносит потомство один или два раза в год. Котята рождаются в укромном укрытии. Интервал размножения — от 3 месяцев до 2 лет. суша — обитают и развиваются на суше, вне водоёмов. в наземном гнезде — икра, яйца или детёныши развиваются в гнезде, построенном на земле или близко к ней. в норе — гнездо спрятано в подземной норе. заботливая мать — гнездо спрятано в подземной норе, только мать проявляет родительскую заботу о потомстве. живорождение — детёныши рождаются живыми на суше, не вылупляются из яиц или икры. обычное половое — гомогамия, размножение всегда с оплодотворением, без смены поколений.

  • Лесная кошка проживает в местах со средней глубиной снега не более 20 см, поскольку ей очень трудно передвигаться по глубокому снегу, а кроме того, она не способна доставать оттуда прячущихся там грызунов. Её неспособность передвигаться по глубокому снегу и добывать грызунов из него ограничивает её обитание в регионах с небольшой глубиной снежного покрова.
  • Лесная кошка почти не поддаётся приручению, даже маленькие котята не подпускают к себе человека. Взрослые особи не позволяют приблизиться, даже если котята ещё совсем юные.
  • Территория лесной кошки может достигать нескольких квадратных километров. У степной кошки в полупустынях и пустынях Африки её размеры ещё больше.