Plecturocebus vieirai

Vieira's titi — © Zveriki.com, derived work based on image based on the original work of Miguelrangeljr, Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0

Узрост

Тити Виейры достигает половой зрелости в возрасте от 2 до 3 лет, а типичная продолжительность жизни составляет от 10 до 20 лет, хотя теоретическая продолжительность жизни может быть от 19 лет 1 месяца до 27 лет 3 месяцев. Детёныш рождается очень маленьким и первые месяцы проводит на теле матери или отца, глаза у детёныша открываются с рождения, а стадия «От рождения до взрослости» длится от 1 дня до 2 лет. Взрослая обезьяна живет в постоянной паре, защищает участок леса и выращивает потомство, при этом стадия «Взрослый» длится от 2 до 20 лет.

Фенатып

Тити Виейры от рождения до взрослости обладает мягкой и густой шерстью, помогающей сохранять тепло, а также длинным хвостом, используемым для баланса. Взрослый вид характеризуется густой шерстью серо-коричневого цвета с рыжеватым оттенком на груди и животе, а на лице заметно отсутствие шерсти и большие выразительные глаза. Лапы тити Виейры оснащены длинными пальцами и плоскими ногтями для надежного хватания веток, и очень длинный цепкий хвост помогает сохранять равновесие при прыжках между деревьями.

Фізіялогія

Тити Виейры – вид приматов, длина тела которого составляет от 31 до 39 см, а масса – от 0,9 до 1,3 кг. Детёныши тити Виейры на стадии «От рождения до взрослости» имеют массу тела от 150 до 450 г и длину тела от 15 до 25 см. Взрослые особи достигают массы тела от 0,9 до 1,3 кг и длины тела от 31 до 39 см.

Асяроддзе пражывання

Тити Виейры населяет сушу, в частности наземный лес и полог леса, предпочитая тропический влажный лес с огромными деревьями и лианами. Этот вид встречается на высоте от 50 м до 400 м над уровнем моря. Климат в местах обитания тити Виейры характеризуется постоянной жарой и высокой влажностью, с дождями почти каждый день, однако зимой осадков мало, а летом их больше. В течение года температура остается очень жаркой, при этом наблюдаются периоды с частыми дождями, но иногда бывают и сухие дни.

Сховішча

Тити Виейры обитает в кронах высоких деревьев и не имеет постоянного или долговременного укрытия, что означает отсутствие постоянного места для защиты от хищников и отдыха. Самка вида не использует постоянное укрытие, а детёныши также не имеют постоянных убежищ.

Геаграфія

Тити Виейры — вид, обитающий в мире Неотропики и мире Австралазии. Этот вид встречается в экосистеме Тропических сухих лесов Мату-Гросу.

Харчаванне

Тити Виейры питается в основном спелыми фруктами, молодыми листьями, цветами и иногда насекомыми, находя пищу среди ветвей и листьев в верхнем ярусе леса. Этот вид собирает пищу руками и зубами среди ветвей деревьев, употребляя в пищу фрукты, листья, цветы, насекомых, нектар и плоды. В качестве добычи выступают жесткокрылые, бабочки, двукрылые, перепончатокрылое, клопы, прямокрылые, стрекозы, ручейники и сетчатокрылые. Суточная потребность в пище у тити Виейры составляет от 120 г до 200 г, что реализуется посредством стратегии поиска и добычи пищи.

Размнажэнне

Тити Виейры – вид, обитающий и развивающийся на суше, где детёныши рождаются живыми на суше, не вылупляются из яиц или икры; развитие зародыша длится 5 месяцев, а размер выводка составляет 1. Самец и самка живут вместе много лет, и раз в год у них рождается один детёныш, которого отец активно носит на себе и помогает растить. Икра, яйца или детёныши развиваются в наземном гнезде, построенном на земле или близко к ней, а также высоко на ветвях кустарника или дерева. Ребёнка вынашивают оба родителя по очереди на суше. Зрелость у представителей вида наступает от 2 до 3 лет, а интервал размножения составляет от 11 месяцев до 1 года 1 месяца. Размножение всегда происходит посредством обычного полового процесса с гомогамией и оплодотворением, без смены поколений.

Маса
900–1300 г
Даўжыня
310–390 мм
50863
0
1
vieira-s-titi
be
Vieira's titi
Plecturocebus vieirai
Віейраўская тіті — невялікая мака — з групы тіті. Яна жыве на дрэвах у трапічных лесах Бразіліі і вядомая гучнымі крыкамі, якімі пара паведамляе пра сваю тэрыторыю.
Віейроўскі тіті адрозніваецца ад блізкіх відов асаблівым забарванем меху і ўнікальнымі парнымі крыкамі. Ён дапамагае лесу, разносіць насенне раслін, і служыць паказальнікам здароўля амазонскіх лесоў.
збірае ежу рукамі і зубамі сярод галінак дрэў
trophic:omnivore
#eaeae9
Маса (прымат)
900–1300 г
Маса (ад нараджэння да даросласці)
721–2164 г
Даўжыня (прымат)
310–390 мм
Даўжыня (ад нараджэння да даросласці)
150–250 мм
Тэарэтычная працягласць жыцця
6953–9934 сутак 19–27 гадоў
Развіццё зародка
148 сутак 4 месяца 4 тыдні
Памер вывадка
1
Спеласць
730–1100 сутак 2–3 гады
Патомацтва
1
Інтэрвал размнажэння
330–400 сутак 11 месяцаў – 1 год 1 месяц
Памер рук (прымат)
60–80 мм
Памер хваста (ад нараджэння да даросласці)
180–250 мм
Памер хваста (прымат)
0.37–0.43 мм
Размнажэнне
звычайны паўховы
Супастаўна па масе
Кокас
Свет
свет Неатропіку
Біём
Трапічны вагасты лес
Свет
свет Аўстралазіі
Ландшафт
наземны лес
Клімат
Заўсёды жарка і мокра
Ландшафт
суша
Клімат
Гарачо, зімой мала осадкаў
Клімат
Заўсё жаруча
Клімат
Зімовы сухі
Ландшафт
полаг лесу
Асяроддзе харчавання
дрэвавы
Асяроддзе харчавання
наземны
Сховішча
няма пастаяннага сховішча
Размнажэнне
у кустах ці на дрэве
Харчаванне
усеед
Размнажэнне
у абодву бацькоў па чарзе
Размнажэнне
жывародны
Размнажэнне
у наземным гнязде
Размнажэнне
суша
6953.488153813823
9933.55450544832
310.0
390.0
900.0
1300.0
гамогамія, размнажэнне заўсёды з апладоўваннем, чаргаваў пакаленняў няма
Рабочая асобіна
Памер хваста
Будзь {name} як {animal}, то:
час нараджэння
Памер рук
Сабакі, дэльфіны, рысі гуляюць 9-25 гадоў і святкуюць тры разы на год
м
Карта
будзе святкаваць {n} дзень нараджэння
г
т
Калі наступіць наступны юбілей у летазлічэнні {name}
Человек
дужы жарка і дужы сыра круглы год, дажджы амаль кожны дзень
Паўднёвая і Цэнтральная Амерыка, жарка і влажна, велізарныя лесы
дни
Колькі б табе было гадоў, жыві ты як {name}
Тэарэтычная максімальная працягласць жыцця, ацэненая матэматычнай мадэллю Dynamic Energy Budget (DEB). Гэта біялагічны патэнцыял, разлічаны на аснове метабалічных параметраў, — рэальна зарэгістраваная працягласць жыцця, як правіла, значна меншая.
прымат
Спеласць
полаг лесу
Паўднёвая і Цэнтральная Амерыка, жарка і влажна, велізарныя лесы
Кокас
насекомыя
Пра здароўе
Калі б наступіў твой наступны дзень нараджэння, жыві ты як {name}
у абодву бацькоў па чарзе
Інтэрвал размнажэння
вынікаў
забаўка ад хидаў
Колеры
Пол
Upcoming jubilees
Грэміны
мес.
жару, летом даждзі, зімой асадкаў мала
зімой ападкаў мала, летом іх больш
Тип питания
Фільтры
збірае ежу рукамі і зубамі сярод галінак дрэў
лісты
заўсёды жара і ўлажнена, велізарныя дрэвы і ліяны
Upcoming birthdays
у кустах ці на дрэве
ікры, яйкі або дзяці развіваються ў гнязде, пабудованым на зямлі або блізка да яе
Сапраўды доўгае жыццё: 40-100 гадоў. Галаўныя кіты, альбатросы, гіганцкія чарапахі ўспамінаюць дзень нараджэння раз у год
Працягласць жыцця
дзяці нарожваюцца жывыми на суслі, а не вылупляюцца з ікрынкі ці яйца
Узрост (маладое жывёла)
Узрост (ад нараджэння да смерці)
Гарачо, зімой мала осадкаў
Узрост (эмбрыён)
Гулякі
свет Аўстралазіі
Юбілей — гэта кожны 10-ы дзень нараджэння
Падрабязней:
Stade de développement le plus précoce à l'intérieur d'un œuf ou d'un utérus.
Дэлавыя сосіскі
плады
Сярэдняя працягласць жыцця
нектар
у наземным гнязде
лісты
жывародны
Як выглядаюць?
палавая спеласць / пачатак размнажэння
вылет (у насякомых)
смерць / канец працягласці жыцця
Як жывуць?
апладненне / адкладванне яек
Як сябе паводзяць?
нараджэнне / вылупленне
метамарфоз / канец лічынкавай стадыі
канец акселерацыі
Падзяліцца
Знайсці хатняга жывёлу...
Individu mature et pleinement développé capable de se reproduire.
ад 0,5 да 0,8 кілограмма, 0,5 – 1 метр
Хатнія жывёлы
Structure orale principale utilisée pour saisir, manipuler ou ingérer la nourriture.
L'alimentation se fait principalement sur terre ou dans la végétation.
слодкі нектар і цветковы пылацца
юбілей у стылі {name}
лапа
см
Старпёры
Знайсці жывёлу або пароду...
рот
turns
Халатнікі
наземны лес
фрукты
Колер хваста
Traži hranu na granama ili drvenastim stabljikama unutar vegetacije.
Памер вывадка
Крыніцы даных карты: Класіфікацыя экасістэм — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022), карты распаўсюджвання Keith et al. (2020), https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513; Буйныя марскія экасістэмы (LME) — NOAA LME Program; Батыметрыя — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026), GEBCO_2026 Grid, https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa; Кліматычныя даныя — Generated using Copernicus Climate Change Service information; Даныя аб распаўсюджванні відаў — GBIF.org, Derived dataset «all animals», https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0
Як даглядаць?
Жывуць ад 25 да 40 гадоў. Арангутаны, белагаловыя арланы, афрыканскія сланы святкуюць два разы на год
Не ўказана
°C
Поделиться
Recherche active d'habitats pour localiser des sources de nourriture.
Дзе сустракаюцца?
L'espèce ne possède aucune structure d'abri fixe ou durable.
Opisuje ravnanje s hrano ali kopanje s sprednjimi okončinami.
Зімовы сухі
Легендарнае даўгалецце: больш за 100 гадоў. Галапагосскія чарапахі, гренландскія акулы, акіянскія вянгеркі святкуюць з сям'ёй раз у 4 гады
Патомацтва
Трапічны вагасты лес
Аксакалы
Бро
звычайны паўховы
Таксоны
насені, ягады, фрукты
калі б нарадзіліся як {name}
Traženje hrane se odvija među drvećem i drvenastom vegetacijom.
усеед
ўзрост
дата нараджэння
няма пастаяннага сховішча
спынак
Колер поўсці
Закрыць
was
Кар'ера ад 7 да 15 месяцаў. Джунгарскія хамякі, палёўкі, палявыя цвыркуны святкуюць дзень нараджэння два разы на месяц
Асноўнае
лазаць
свет Неатропіку
Мой вага?
Бесперапынны карнавал: жывуць усяго некалькі дзён. Аднадзёнкі, колавароткі, мошкі святкуюць дзень нараджэння больш за два разы на дзень
асноўныя крыніцы харчавання
свет Неатропіку
зубы
Патэнцыйныя месцы пражывання
дн.
У ўтрыманні
У руху ад 1,3 да 3,5 гадоў. Лясныя мышы, анолісы, вясёлкавыя рыбкі гуляюць раз на месяц
Маса
молодыя пагонкі і лісці раслін
Камары, пладовыя мушкі, дробныя ракападобныя мітусяцца да 7 месяцаў і ладзяць вечарынку кожны тыдзень
наземны
Развіццё зародка
выспы і частка Аўстраліі, шмат незвычайных жывёл і раслін
суша
дзень нараджэння ў стылі {name}
Ссылка скопирована
Заўсё жаруча
Нічога не знойдзена
дзіця вынашаюць абодва бацькі па чарзе на суше
На карце
усе жыццёвыя стадыі
Самка ♀
Крыніцы даных карты: Класіфікацыя экасістэм — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022), карты распаўсюджвання Keith et al. (2020), https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513; Буйныя марскія экасістэмы (LME) — NOAA LME Program; Батыметрыя — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026), GEBCO_2026 Grid, https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa; Кліматычныя даныя — Generated using Copernicus Climate Change Service information; Даныя аб распаўсюджванні відаў — GBIF.org, Derived dataset «all animals», https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0 Карта патэнцыйных месцаў пражывання змадэляваная па даных аб назіраннях. Карта © Zveriki.com, ліцэнзія CC BY 4.0.
год нараджэння
Спеласць
наземнае асяроддзе пражывання, паверхня сушы па-за вадой
г.
кв. мм
кветкі
Наколькі падобныя?
Самец ♂
да свята засталося
дзіцяня
узрост як {name}
Як размножваюцца?
У руху ад 3,5 да 6 гадоў. Вожыкі, вароны, яшчаркі частачаць сабе шэсць разоў на год
А калі з'есці?
Ні тое, ні другое
Déplacement sur des surfaces verticales comme des troncs ou des rochers pour atteindre la nourriture.
ад нараджэння да даросласці
Jeune progéniture encore dépendante des soins parentaux.
Чым сілкуюцца?
Дзе жывуць?
Individu immature n'ayant pas encore atteint la maturité reproductive.
Колер галавы
Tvrde zubne strukture za ugriz, kidanje ili struganje hrane.
лясы на сушы — трапічныя, умераныя, барэальныя
галінка
гняздо высака на галінах кустарніка ці дрэва
Працягласць
живыя намётнікі
Заўсёды жарка і мокра
Гэта я
Геймеры
Як уладкаваны?
мм
Тэарэтычная працягласць жыцця
Зоркі
Спасылка скапіравана
мл
Мой узрост?
тыд.
Мой памер?
суша
Бясполая
памяняць месцамі
Хто з нас нібы па чарах ператворыцца і стане як {animal}?
Трусы, сокалы, чырвонавухія чарапахі гуляюць 6-9 гадоў і ладзяць вечарынку чатыры разы на год
Дзе хаваюцца?
абітаюць і развіваюцца на суше, па-за водоёмамі
дажджавы лес
адсвяткаваў {n} дзень нараджэння
Калі б быў твой дзень нараджэння, жыві ты як {name}
дужа жарка ўвесь год, даждзі часта, але някаторыя часы суха
Батяні
Максімальная працягласць жыцця
фуражироўка
Гермафрадыт ⚥
эмбрыён
Даўжыня
кг
дрэвавы
Назіранні
яшчэ ◉{N} уласцівасцей па дотыку
дзіцяня
лялечка
імага
моладзь
падлетак
vieira-s-titi
vieira-s-titi
vieira-s-titi
tyty-fyyra
vieira-s-titi
vieira-s-titi
vieira-s-titi
vieira-s-titi
vieira-s-titi
bieilatiti
vieira-s-titi
vieira-s-titi
vieira-s-titi
vieira-s-titi
vieira-s-titi
  • Обезьяны живут моногамными парами и поют дуэты по утрам.
  • Тити Виейры был описан только в 2012 году и считается критически угрожаемым.
  • Новорождённые цепляются за отца.
  • Они почти всё время проводят в кронах и редко спускаются на землю.
  • В неволе доживают около 15–20 лет.
  • Питаются плодами, листьями и насекомыми.
  • Хвост длинный и не хватательный.
  • Вид назван в честь бразильского зоолога.
  • Обитают в северной Бразилии.
  • Основная угроза — вырубка лесов.
  • Тити Виейры был описан только в 2012 году и считается критически угрожаемым.
  • Вид назван в честь бразильского зоолога.

Узрост

  • Новорождённые цепляются за отца.
  • В неволе доживают около 15–20 лет.

Тити Виейры достигает половой зрелости в возрасте от 2 до 3 лет, а типичная продолжительность жизни составляет от 10 до 20 лет, хотя теоретическая продолжительность жизни может быть от 19 лет 1 месяца до 27 лет 3 месяцев. Детёныш рождается очень маленьким и первые месяцы проводит на теле матери или отца, глаза у детёныша открываются с рождения, а стадия «От рождения до взрослости» длится от 1 дня до 2 лет. Взрослая обезьяна живет в постоянной паре, защищает участок леса и выращивает потомство, при этом стадия «Взрослый» длится от 2 до 20 лет.

Фенатып

  • Они почти всё время проводят в кронах и редко спускаются на землю.
  • Хвост длинный и не хватательный.

Тити Виейры от рождения до взрослости обладает мягкой и густой шерстью, помогающей сохранять тепло, а также длинным хвостом, используемым для баланса. Взрослый вид характеризуется густой шерстью серо-коричневого цвета с рыжеватым оттенком на груди и животе, а на лице заметно отсутствие шерсти и большие выразительные глаза. Лапы тити Виейры оснащены длинными пальцами и плоскими ногтями для надежного хватания веток, и очень длинный цепкий хвост помогает сохранять равновесие при прыжках между деревьями.

Фізіялогія

Тити Виейры – вид приматов, длина тела которого составляет от 31 до 39 см, а масса – от 0,9 до 1,3 кг. Детёныши тити Виейры на стадии «От рождения до взрослости» имеют массу тела от 150 до 450 г и длину тела от 15 до 25 см. Взрослые особи достигают массы тела от 0,9 до 1,3 кг и длины тела от 31 до 39 см.

Асяроддзе пражывання

  • Они почти всё время проводят в кронах и редко спускаются на землю.
  • Основная угроза — вырубка лесов.

Тити Виейры населяет сушу, в частности наземный лес и полог леса, предпочитая тропический влажный лес с огромными деревьями и лианами. Этот вид встречается на высоте от 50 м до 400 м над уровнем моря. Климат в местах обитания тити Виейры характеризуется постоянной жарой и высокой влажностью, с дождями почти каждый день, однако зимой осадков мало, а летом их больше. В течение года температура остается очень жаркой, при этом наблюдаются периоды с частыми дождями, но иногда бывают и сухие дни.

Сховішча

Тити Виейры обитает в кронах высоких деревьев и не имеет постоянного или долговременного укрытия, что означает отсутствие постоянного места для защиты от хищников и отдыха. Самка вида не использует постоянное укрытие, а детёныши также не имеют постоянных убежищ.

Геаграфія

  • Обитают в северной Бразилии.
  • Основная угроза — вырубка лесов.

Тити Виейры — вид, обитающий в мире Неотропики и мире Австралазии. Этот вид встречается в экосистеме Тропических сухих лесов Мату-Гросу.

Харчаванне

  • Питаются плодами, листьями и насекомыми.

Тити Виейры питается в основном спелыми фруктами, молодыми листьями, цветами и иногда насекомыми, находя пищу среди ветвей и листьев в верхнем ярусе леса. Этот вид собирает пищу руками и зубами среди ветвей деревьев, употребляя в пищу фрукты, листья, цветы, насекомых, нектар и плоды. В качестве добычи выступают жесткокрылые, бабочки, двукрылые, перепончатокрылое, клопы, прямокрылые, стрекозы, ручейники и сетчатокрылые. Суточная потребность в пище у тити Виейры составляет от 120 г до 200 г, что реализуется посредством стратегии поиска и добычи пищи.

Размнажэнне

  • Новорождённые цепляются за отца.

Тити Виейры – вид, обитающий и развивающийся на суше, где детёныши рождаются живыми на суше, не вылупляются из яиц или икры; развитие зародыша длится 5 месяцев, а размер выводка составляет 1. Самец и самка живут вместе много лет, и раз в год у них рождается один детёныш, которого отец активно носит на себе и помогает растить. Икра, яйца или детёныши развиваются в наземном гнезде, построенном на земле или близко к ней, а также высоко на ветвях кустарника или дерева. Ребёнка вынашивают оба родителя по очереди на суше. Зрелость у представителей вида наступает от 2 до 3 лет, а интервал размножения составляет от 11 месяцев до 1 года 1 месяца. Размножение всегда происходит посредством обычного полового процесса с гомогамией и оплодотворением, без смены поколений.

  • Обезьяны живут моногамными парами и поют дуэты по утрам.