オオタカ

チョウセンオオタカ — © Zveriki.com, AI-generated image based on the original work of Elon Howard Eaton (1866-1935, author), Louis Agassiz Fuertes (artist, 1874-1927), Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International

年齢

Eurasian goshawks have a typical lifespan of from 16 to 27 years and 6 months, with a maximum recorded lifespan of 22 years, and a theoretical lifespan ranging from 14 years and 1 month to 20 years and 2 months. The species reaches sexual maturity between 9 months and 1 week and 1 year and 3 months. Development begins with the "Embryo" stage, during which the embryo develops inside an egg, followed by the "Chick" stage, when the chick remains in the nest for the first weeks of its life. The “Rapid Growth Juvenile” stage lasts from 1 month and 2 weeks to 1 year, during which the young bird learns to fly and hunt. The "Adult" stage, characterized by reproductive capability and independent hunting, lasts from 1 to 20 years.

表現型

The Eurasian goshawk has a small beak with a hook at the end, and the young’s beak is the same; downy feathers cover the body of the young, keeping it warm. After a period of rapid growth, the plumage of the species is brown with longitudinal stripes. An adult’s beak is strong and hooked, aiding in tearing prey, and its eyes are large with sharp vision, allowing it to spot prey from a distance. The adult's plumage is grey on the upper body and white on the lower part with dark transverse bands. It also possesses long, sharp claws on its feet that capture and kill prey. The Eurasian goshawk has short, broad wings that help it maneuver among trees.

生理学

Eurasian goshawks measure from 48 to 64 centimeters in body length and weigh from 1.04 kilograms, with a wingspan of 1.15 meters. The embryo stage has a body mass ranging from 40 to 55 grams and a body length from 5.5 to 6 centimeters. During the nestling stage, the young have a body mass between 50 grams and 0.6 kilograms. The fast-growing juvenile stage exhibits a body mass from 400 grams to 0.9 kilograms and a body length from 45 to 60 centimeters. Adult goshawks possess a body mass ranging from 0.5 to 0.75 kilograms and a body length from 48 to 52 centimeters.

生息地

Eurasian goshawks inhabit terrestrial landscapes including forests and flooded meadows; the species’ elevation range extends up to 2 kilometers above sea level. They are found in temperate mixed forests with warm summers and many oak, birch, and maple trees, as well as in taiga characterized by cold winters and numerous coniferous trees such as spruce and pine. The climate varies, with some areas experiencing constant moisture and frequent rain, others having cool summers with snow in winter, and still others featuring warm summers with little rainfall, or warm summers with abundant rain.

隠れ家

Eurasian goshawks are found within the crown of tall trees in forests. The species builds or utilizes a nest as its shelter, which is a nest structure used for laying eggs and raising young. The nest is constructed from branches and small twigs.

地理

Eurasian goshawks occupy the Nearctic and Palearctic biogeographical realms. The species is found in Celtic broadleaf forests, broadleaf forests of Western Europe, coniferous forests of the Qilian Mountains, Balkan mixed forests, Baltic mixed forests, and European Atlantic mixed forests.

餌

The goshawk is a predatory species that feeds on other animals, and its diet includes medium-sized birds, squirrels, hares, rabbits, and rodents. The goshawk hunts using quick rushes from ambush, employing a strategy of active hunting, ambush, and pursuit, with its method of obtaining food based on ambush waiting and rapid maneuvering flight. As prey, the species prefers Eurasian red voles, grey red-backs, rats, canary buntings, and hazel dormice. The goshawk's daily food requirement is from 120 g to 250 g.

繁殖

The Eurasian goshawk’s embryo develops for one month; the female lays from two to four eggs in the spring, and both parents build or renew a nest on a tree, then alternate incubating the eggs and feeding the chicks. The size of the brood is two to four young. The species reproduces every year. Both parents incubate the eggs and feed the offspring. The male and female reach maturity from two to three years of age.

体長
480–640 mm
寿命
6027–10044 日 17~28 年
25353
0
1
chousen-ootaka
ja
チョウセンオオタカ
Accipiter gentilis
テテレビアトニクは、ヤスレビ科に属する大型の猛禽類です。北半球の森林に生息し、他の鳥や小型哺乳類を捕食します。
テテレフホークは小型のハヤブサから体格と力強さで区別される。雌は雄より明らかに大きい。自然にとって重要で、森の中の小型動物の個体数を調整する。
待ち伏せと素早い機敏な飛行
trophic:carnivore
feeding_sense:vision
#ffffff
体重 (雛鳥)
64–132 g
体重 (雄)
500–750 g
体重 (雌)
850–1300 g
体重 (卵)
40–55 g
体長 (雄)
480–520 mm
体長 (雛鳥)
450–600 mm
体長 (卵)
55–60 mm
体長 (雌)
580–640 mm
翼開長
1150 mm
最大寿命
8036 日 22 年
理論寿命
5148–7354 日 14~20 年
胚の発育
33 日 1 か月
一腹の子数
2–4
成熟
730–1095 日 2~3 年
子孫
2–4
繁殖間隔
365 日 1 年
翼の大きさ (成鳥の猛禽)
0.28–0.38 mm
質量が同等
メロンパフ
界
ニアークティック界
生物群系
温暖な広葉樹混交林
生物群系
氾濫草原
生物群系
タイガ
界
パレアークティスの世界
気候
暖かい夏と多雨
気候
常に非常に湿っている
場所の種類
陸
場所の種類
地上林
気候
ほぼ雨なしの温暖な夏
気候
心地よい夏
気候
雨が多く涼しい夏
気候
暖かい夏
採食環境
陸上
採食環境
空中
採食環境
樹上
隠れ家
巣
餌
肉食動物
繁殖 (卵)
卵殻の色
6026.625
10044.375
5147.523903427493
7353.60557632499
480.0
640.0
Worker
{name}が{animal}のようだったら、:
出生時刻
待ち伏せ
追跡
イヌ、イルカ、オオヤマネコたちは9〜25年ハングアウトして、年に3回誕生日パーティー
m
{n}回目の誕生日を祝います
Map
g
t
When your next jubilee falls in {name} life years
Human
days
暖かい夏
How old you would be if you lived as {name}
Dynamic Energy Budget(DEB)数理モデルから推定された理論的最大寿命。この値は代謝パラメータから導き出された生物学的潜在能力を示しており、実際の観察に基づくものではありません。実測された寿命は通常、これより大幅に短くなります。
成鳥の猛禽
成熟
メロンパフ
健康について
When your next birthday would fall if you lived as {name}
齧歯類全般 — ラット、リス、ジリス
繁殖間隔
夏は暖かくほとんど雨が降らない
results
空中
夏は暖かく、冬はそれほど寒くない
色
Sex
Upcoming jubilees
グレムリン
mo
Trophic type
Filters
パレアークティスの世界
Upcoming birthdays
Breeding structure built or used for laying eggs and raising offspring.
超長寿! 40〜100年。ホッキョククジラ、アホウドリ、ゾウガメたちは年に1回くらい誕生日を思い出す
寿命
雨がほぼ常に降り、とても湿っぽい
年齢(若獣)
年齢(出生から死亡まで)
年齢(胚)
ヨーロッパとアジアの大部分、さまざまな森林、草原、ツンドラ
遊び人
Feeding occurs in open air space above ground or water.
翼の大きさ
Jubilee = every 10th birthday
詳しく:
Earliest developmental stage inside an egg or womb.
ビジネスマンソーセージ
平均寿命
雛鳥
Juvenile stage following larval metamorphosis but not yet adult.
どんな外見?
性成熟・繁殖開始
羽化
死亡・寿命終了
鳥類
どのように暮らす?
受精・産卵
どのように行動する?
出生・孵化
変態・幼虫期終了
加速期終了
Share
Find a pet...
Mature, fully developed individual capable of reproduction.
Actively hunting and capturing live prey.
飛行
Pets
ニアークティック界
雨が多く涼しい夏
Feeding occurs primarily on land or in vegetation.
{name}風記念日
肉球
cm
老骨
Find an animal or breed...
翼開長
turns
乱暴者
地上林
氾濫草原
Forages on tree limbs or woody stems within vegetation.
一腹の子数
Map data sources: Ecosystem classification — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022), indicative distribution maps Keith et al. (2020), https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513; Large Marine Ecosystems — NOAA LME Program; Bathymetry — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026), GEBCO_2026 Grid, https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa; Climate data — Generated using Copernicus Climate Change Service information; Species occurrence data — GBIF.org, Derived dataset "all animals", https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0
どう世話する?
25〜40年生きるよ。オランウータン、ハクトウワシ、アフリカゾウたちは年に2回誕生日を祝う
°C
Not specified
Share
どこで見られる?
野兎とウサギ
0.8~1.2キログラム、0.6~1.2メートル
Describes food handling or digging performed with the forelimbs.
雨が多く、涼しい夏、冬は雪
伝説の長寿! 100年以上。ガラパゴスゾウガメ、ニシオンデンザメ、オオノガイたちは4年に1回家族で祝うよ
子孫
長老たち
ブロ
Taxons
肉食動物
{name}の暦で
Foraging takes place among trees and woody vegetation.
Actively chases and captures mobile prey in open space.
age
Predator remains still and concealed before launching a sudden attack.
生年月日
パレアークティスの世界
閉じる
卵殻の色
was
7〜15ヶ月のお仕事期間。ドワーフハムスター、ノネズミ、フィールドクリケットたちは月に2回誕生日を祝うよ
基本
登攀
私の体重?
ノンストップカーニバル! 数日しか生きないよ。カゲロウ、ワムシ、ユスリカたちは1日に2回以上も誕生日パーティーしちゃう
主な餌源
Potential Habitat
d
飼育下
1.3〜3.5年オンザゴー。森ネズミ、アノール、虹色魚たちは月に1回誕生日パーティー
体重
生きているウサギおよびノウサギ
寒い冬、針葉樹が多い:モミ、松
蚊、ショウジョウバエ、小さな甲殻類たちは最大7ヶ月がんばって、毎週誕生日パーティー!
陸上
胚の発育
視覚
{name}風誕生日
ニアークティック界
Link copied
北米とグリーンランド、ツンドラから森林まで
No results found
Eyes color
生きた鳥
On the map
突進捕食
forest
心地よい夏
全生活段階
雌 ♀
ダウン羽の色
Map data sources: Ecosystem classification — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022), indicative distribution maps Keith et al. (2020), https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513; Large Marine Ecosystems — NOAA LME Program; Bathymetry — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026), GEBCO_2026 Grid, https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa; Climate data — Generated using Copernicus Climate Change Service information; Species occurrence data — GBIF.org, Derived dataset "all animals", https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0 Potential habitat modelled from GBIF occurrence data. Map © Zveriki.com, licensed under CC BY 4.0.
生まれ年
成熟
地上の生息環境、陸上の表面(水域外)
sq mm
yr
くちばしの色
夏は快適、+20…+25 °C
How similar?
雄 ♂
お祝いまであと
雛鳥
{name}の年齢
どのように繁殖する?
3.5〜6年がんばるよ。ハリネズミ、カラス、トカゲたちは年に6回自分にご褒美の誕生日おやつ
食べられたら?
Neither
Moving up vertical surfaces like trunks or rocks to reach food.
誕生からおとなになるまで
Young offspring still dependent on parental care.
巣
何を食べる?
どこに住む?
Immature individual that has not yet reached reproductive maturity.
Talons color
羽装の色
陸上の森林 — 熱帯、温帯、北方林
水がしばしば土地を浸し、多くの草がある
齧歯類
枝
温暖な広葉樹混交林
期間
This is me
ほぼ雨なしの温暖な夏
ヨーロッパとアジアの大部分、さまざまな森林、草原、ツンドラ
爪
常に非常に湿っている
ゲーマー
体のつくりは?
mm
理論寿命
星
ml
Link copied
私の年齢?
私のサイズ?
wk
陸
タイガ
Asexual
入れ替え
能動捕食
私たちの中で、魔法のように変身して{animal}のようになるのは誰?
ウサギ、ハヤブサ、ミドリガメたちは6〜9年ハングアウトして、年に4回誕生日パーティー
どこに隠れる?
暖かい夏と多雨
{n}回目の誕生日を祝いました
When you would have been born if you lived as {name}
バタニア
最大寿命
Capturing or collecting food while airborne.
雌雄同体 ⚥
北米とグリーンランド、ツンドラから森林まで
Primarily detects and locates food using eyesight.
卵
夏は暖かく、ブナ、シラカバ、カエデが多い
体長
kg
雨が多く、夏は暖かく心地よい
Rapid forward strike to seize prey.
樹上
Observations
タップで◉{N}件表示
子ワシ
蛹
成虫
若鳥
eurasian-goshawk
yastreb-teterevyatnik
tetracalan
baz-shmaly
yastrab-tsetsyarounik
c-axak-loraors
chousen-ootaka
kori
yastreb-teterevyatnik
chammae
yastreb-teterevyatnik
obichni-jastreb
tavyk-karchygasy
yastreb-teterevyatnik
cang-ying
  • The Eurasian goshawk is the largest among all hawks. It belongs to the genus Accipiter.
  • Male Eurasian goshawks may occupy territories of 570–3500 ha. They are monogamous — pairs form for life, and there is usually one clutch per year.
  • Eurasian goshawks do not drink water in moderate weather but enjoy bathing, and may drink water in hot weather.

年齢

Eurasian goshawks have a typical lifespan of from 16 to 27 years and 6 months, with a maximum recorded lifespan of 22 years, and a theoretical lifespan ranging from 14 years and 1 month to 20 years and 2 months. The species reaches sexual maturity between 9 months and 1 week and 1 year and 3 months. Development begins with the "Embryo" stage, during which the embryo develops inside an egg, followed by the "Chick" stage, when the chick remains in the nest for the first weeks of its life. The “Rapid Growth Juvenile” stage lasts from 1 month and 2 weeks to 1 year, during which the young bird learns to fly and hunt. The "Adult" stage, characterized by reproductive capability and independent hunting, lasts from 1 to 20 years.

表現型

The Eurasian goshawk has a small beak with a hook at the end, and the young’s beak is the same; downy feathers cover the body of the young, keeping it warm. After a period of rapid growth, the plumage of the species is brown with longitudinal stripes. An adult’s beak is strong and hooked, aiding in tearing prey, and its eyes are large with sharp vision, allowing it to spot prey from a distance. The adult's plumage is grey on the upper body and white on the lower part with dark transverse bands. It also possesses long, sharp claws on its feet that capture and kill prey. The Eurasian goshawk has short, broad wings that help it maneuver among trees.

生理学

Eurasian goshawks measure from 48 to 64 centimeters in body length and weigh from 1.04 kilograms, with a wingspan of 1.15 meters. The embryo stage has a body mass ranging from 40 to 55 grams and a body length from 5.5 to 6 centimeters. During the nestling stage, the young have a body mass between 50 grams and 0.6 kilograms. The fast-growing juvenile stage exhibits a body mass from 400 grams to 0.9 kilograms and a body length from 45 to 60 centimeters. Adult goshawks possess a body mass ranging from 0.5 to 0.75 kilograms and a body length from 48 to 52 centimeters.

生息地

Eurasian goshawks inhabit terrestrial landscapes including forests and flooded meadows; the species’ elevation range extends up to 2 kilometers above sea level. They are found in temperate mixed forests with warm summers and many oak, birch, and maple trees, as well as in taiga characterized by cold winters and numerous coniferous trees such as spruce and pine. The climate varies, with some areas experiencing constant moisture and frequent rain, others having cool summers with snow in winter, and still others featuring warm summers with little rainfall, or warm summers with abundant rain.

隠れ家

Eurasian goshawks are found within the crown of tall trees in forests. The species builds or utilizes a nest as its shelter, which is a nest structure used for laying eggs and raising young. The nest is constructed from branches and small twigs.

地理

Eurasian goshawks occupy the Nearctic and Palearctic biogeographical realms. The species is found in Celtic broadleaf forests, broadleaf forests of Western Europe, coniferous forests of the Qilian Mountains, Balkan mixed forests, Baltic mixed forests, and European Atlantic mixed forests.

餌

The goshawk is a predatory species that feeds on other animals, and its diet includes medium-sized birds, squirrels, hares, rabbits, and rodents. The goshawk hunts using quick rushes from ambush, employing a strategy of active hunting, ambush, and pursuit, with its method of obtaining food based on ambush waiting and rapid maneuvering flight. As prey, the species prefers Eurasian red voles, grey red-backs, rats, canary buntings, and hazel dormice. The goshawk's daily food requirement is from 120 g to 250 g.

繁殖

The Eurasian goshawk’s embryo develops for one month; the female lays from two to four eggs in the spring, and both parents build or renew a nest on a tree, then alternate incubating the eggs and feeding the chicks. The size of the brood is two to four young. The species reproduces every year. Both parents incubate the eggs and feed the offspring. The male and female reach maturity from two to three years of age.

サイズ

  • The Eurasian goshawk is the largest among all hawks. It belongs to the genus Accipiter.
  • Male Eurasian goshawks may occupy territories of 570–3500 ha. They are monogamous — pairs form for life, and there is usually one clutch per year.

飼育下

  • Eurasian goshawks do not drink water in moderate weather but enjoy bathing, and may drink water in hot weather.