Түйеқұс

Страус — © Zveriki.com, AI-generated image based on the original work of Knowledge and philosophy, Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0

Жасы

Страус может жить от 30 до 50 лет, а максимальная продолжительность жизни вида составляет 50 лет, теоретическая – от 35 лет 10 месяцев до 51 года 1 месяца. Возраст половой зрелости у страуса наступает в период от 1 года 11 месяцев до 4 лет. Развитие начинается со стадии «Эмбрион», когда зародыш развивается внутри крупного яйца в течение шести недель. После вылупления появляется птенец, покрытый пухом, который сразу встаёт на ноги и следует за родителями; эта стадия длится от 1 дня до 2 лет. Затем наступает стадия «Взрослый», когда птица способна размножаться, и она может продолжаться от 2 до 60 лет. Самцы чёрные с белыми крыльями, а самки – серо-коричневые. Глаза у птенца открываются с рождения.

Фенотип

Мягкий коричневый пух покрывает тело птенца, а длинные ноги позволяют быстро бегать уже через несколько дней после рождения. Взрослый страус обладает крупными глазами с хорошим зрением, каждый глаз размером с мозг страуса, и очень сильными ногами с двумя пальцами на каждой, один из которых имеет большой коготь; ноги позволяют развивать скорость до 70 километров в час. Длинная шея помогает осматривать местность с большой высоты и доставать листья с кустов, а чёрные перья на теле контрастируют с белыми на крыльях и хвосте, используемыми при брачных танцах. Небольшие крылья не используются для полёта, но помогают сохранять равновесие при беге и во время танцев.

Физиология

Страус – вид, достигающий в длину тела от 1,9 до 2,8 метра и имеющий массу от 117,92 до 120,62 килограмма. На стадии «Эмбрион» детёныши имеют массу тела от 1,1 до 1,6 кг и длину тела от 15 до 20 см, а на стадии «Птенец» – массу тела от 0,8 до 45 кг и длину тела от 30 см до 1,8 метра. Взрослый самец может весить от 100 до 156 кг, а длина его тела составляет от 2,1 до 2,8 метра.

Мекен

Высота над уровнем моря — до 2 км. Биомы — Пустыня и сухие кусты (очень жарко и сухо, дожди редкие, живут кактусы), Тропическая саванна (жарко, дожди неравномерно, много травы и деревьев). Ландшафт — суша, пустыня и полупустыня, наземные луга и степи, наземные травяные угодья. Климат — Очень жарко и почти сухо (очень жарко и дождей почти не бывает), Жаркая степь (лето очень жаркое, сухо, много травы), Очень сухо (дожди бывают очень редко, почти пустыня), Очень жарко и сухо (днём очень жарко, ночью холодно, дождей почти нет), Зимой мало осадков (зимой осадков мало, летом их больше).

Баспана

Страус обитает на открытой земле среди травы, используя гнездо в качестве укрытия. Гнездовая структура служит для откладки яиц и выращивания детёнышей.

География

Страус обитает в мире Афротропики и мире Палеарктики, предпочитая Сомалийские акациево-коммифоровые кустарниковые заросли и редколесья, Южные кустарниковые заросли и чащи Acacia-Commiphora, Ксерофитные кустарники Африканского Рога, Западноконголезскую лесо-саванну, Лимпопо лоувелд и Ксерофитную саванну Калахари.

Тамақтану

Страус ест в основном растения, но также ловит насекомых и мелких животных, глотая пищу целиком и проглатывая мелкие камни для перетирания еды в желудке; вид клюёт растения клювом и ловит мелкую добычу, включая жесткокрылых, бабочек, двукрылых, перепончатокрылых, клопов, прямокрылых, стрекоз, ручейников, сетчатокрылых, десятиногих раков, поясковых червей и губоногих. В корм входят трава, листья, семена, цветы, насекомые, ящерицы, мелкие млекопитающие, нектар, шишки хвойных и растение. Страус использует активную охоту и поиск для добычи пищи, а суточная потребность в пище составляет от 1,5 кг до 3,5 кг.

Көбею

Страус достигает зрелости в возрасте от 2 до 4 лет, а развитие зародыша занимает 4 недели. Самец привлекает самок громкими звуками и брачными танцами, вокруг одного самца обычно собирается несколько самок. Самки откладывают яйца в одну общую ямку на земле, при этом размер выводка составляет от 8 до 60. Самец и главная самка по очереди охраняют кладку и детёнышей. Интервал размножения у страуса составляет от 1 до 2 лет, и потомство может насчитывать от 8 до 15 особей.

Масса
117918–120617 г
Ұзындығы
1900–2800 мм
Өмір ұзақтығы
10958–18263 күн 30–50 жыл
17592
0
1
straus
kk-kz
страус
Struthio camelus
207
Африкалық түйеқұс — планетаның ең ірі құсы. Ол ұшпайды, бірақ Африканың ашық кеңістіктерінде жылдам жүгіреді және өте ұзын мойны мен күшті аяқтары бар.
Африкалық түйеқұс барлық басқа құстардан үлкен бойымен, жүгіру жылдамдығымен және мүлдем ұшпайтынымен ерекшеленеді. Ол табиғатқа өсімдік тұқымдарын таратуға көмектеседі және ірі жыртқыштар үшін азық болады.
өсімдіктерді тұмсығымен жұқтап, ұсақ олжаны ұстайды
trophic:omnivore
#ffffff
Масса балапанның
800–45000 г
Масса еркенің
100000–156000 г
Масса жұмыртқаның
1100–1600 г
Масса ұрғашының
90000–110000 г
Ұзындығы балапанның
300–1800 мм
Ұзындығы жұмыртқаның
150–200 мм
Ұзындығы еркенің
2100–2800 мм
Ұзындығы ұрғашының
1900–2500 мм
Максималды өмір ұзақтығы
18263 күн 50 жыл
Теориялық өмір сүру ұзақтығы
13060–18657 күн 36–51 жыл
Ұрықтың дамуы
27.79 күн 3 апта 7 күн
Ұрпақ саны
8–60
Жетілу
730–1460 күн 2–4 жыл
Ұрпақ
8–15
Көбею аралығы
365–730 күн 1–2 жыл
Аяқтар саны балапанның
2
Аяқтар саны құтанның
2
Көздердің мөлшері құтанның
50 мм
Қанаттарының мөлшері құтанның
1000–1200 мм
Мойын мөлшері құтанның
800–1000 мм
Салмақ бойынша салыстырмалы
Диван
Биом
Шөл және құрғақ бұталар
Биом
Тропикалық саванна
Алем
Палеарктика әлемі
Алем
Афротропика әлемі
Климат
Жылы немесе ыстық жаз
Мекен (бүкіл өмір)
бұталар
Климат
Өте ыстық және құрғақ
Мекен (бүкіл өмір)
шөл және шөлейт
Ландшафт
құрлық
Мекен (бүкіл өмір)
құрлықтық шалғындар мен далалар
Ландшафт
құрлықтық шөптесін алқаптар
Климат
Ыстық және жауын-шашын аз
Климат
Жылы жаз
Климат
Өте құрғақ
Климат
Өте ыстық және дәл қуаң
Климат
Ыстық дала
Климат
Қысы жаудың аз
Климат
Өте ыстық жаз
Климат
Дала
Тамақтану ортасы
құрлық
Баспана
ұя
Трофтық
барлық қоректі
Көбею жұмыртқаның
Жұмыртқа қабығы түсі
10957.5
18262.5
13060.20329154288
18657.433273632687
1900.0
2800.0
117917.9567161222
120617.1108864247
шалғындар, прериялар, алуан шөпті алаңқайлар құрлықта
шұқу
Жұмысшы
{name} {animal} сияқты болса, онда:
туған уақыт
Ыстық және жауын-шашын аз
Кішкентай азық заттары жапырақтан, жерден немесе басқа беттерден жиналады.
Иттер, дельфиндер, сілеусіндер 9-25 жыл ойнап, туған күнін жылына үш рет тойлайды
м
Карта
{n} мерейтойын атап өтеді
г
т
{name} өмір жылдарымен есептегенде сіздің келесі мерейтойыңыз қашан болады
Человек
қуурай Африка шөлінің оңтүстігінде, көп саванналар мен ормандар
Аяқтар саны
өсімдіктерді тұмсығымен жұқтап, ұсақ олжаны ұстайды
дни
Жылы жаз
Егер {name} болып өмір сүрсеңіз, неше жаста болар едіңіз
жаз жылыдан ыстыққа дейін
Dynamic Energy Budget (DEB) математикалық моделі бойынша есептелген теориялық максималды өмір сүру ұзақтығы. Бұл мән метаболикалық параметрлерден алынған биологиялық потенциалды көрсетеді, ол тікелей бақылаудан емес — нақты тіркелген өмір сүру ұзақтығы әдетте айтарлықтай қысқа болады.
тұмсық
құтан
Жетілу
өсімдік
сүтсіздер
көбшектер
Денсаулық туралы
{name} өмір жылдарымен есептегенде сіздің келесі туған күніңіз қашан болады
Диван
Көбею аралығы
нәтиже
жаз жылы, қысы қатты суық емес
Түстер
Жыныс
өте ыстық және жаңбыр тіпті жаумас
Upcoming jubilees
Гремлиндер
ай
жаңбыр өте сирек түседі, құрғақшыл дала
қылқан жапырақтылардың бүрлері
қыста жауын-шашын аз, жазда көп
Трофтық
созылмалы жануарлардың барлығы
Сүзгілер
жаз өте ысты, құрғақ, көп шөп
Жылы немесе ыстық жаз
Палеарктика әлемі
шөп
Upcoming birthdays
Жұмыртқа салу және төл өсіру үшін салынған немесе қолданылатын көбею құрылымы.
Шынымен ұзақ өмір: 40-100 жыл. Боуһед киттері, альбатростар, алып тасбақалар туған күнін жылына бір рет еске алады
Өмір ұзақтығы
Шөл және құрғақ бұталар
Өте ыстық және дәл қуаң
Жас (жас жануар)
Жас (туылғаннан өлгенге дейін)
қылқан жапырақты ағаштардың тұқымды бүршіктері
Жас (эмбрион)
Еуропа мен Азияның үлкен бөлігі, әртүрлі ормандар, дала және тундра
Сейілшілер
Азық заттар ашық беткейлерден жиналады.
Қанаттарының мөлшері
Мерейтой — әрбір 10-шы туған күн
Толығырақ:
Жұмыртқа немесе құрсақ ішіндегі ең ерте даму сатысы.
Іскер сосиска
Орташа өмір ұзақтығы
нектар
жапырақтар
Жемді немесе қоректі шайнамай, тұтас жұтып қояды.
Қандай көрінеді?
жыныстық жетілу / көбеюдің басталуы
шығу (жәндіктер)
өлім / өмір сүру мерзімінің аяқталуы
Қалай өмір сүреді?
ұрықтану / жұмыртқа салу
Қалай өзін ұстайды?
туу / жұмыртқадан шығу
метаморфоз / дернәсілдік кезеңнің аяқталуы
жеделдеудің аяқталуы
Бөлісу
Үй жануарын табу...
Көбеюге қабілетті, толық жетілген дарақ.
ыстық, жаңбыр тең емес, көп шөп пен ағаштар
жұту
жинау
Тірі жемтігін белсенді түрде аулау және ұстау.
Үй жануарлары
Қорегін алу үшін тұмсығымен субстратты қайталап соғады немесе зондтайды.
бұталар
Ыстық дала
Қоректену негізінен құрлықта немесе өсімдіктерде жүреді.
тәтті нектар мен гүл тозаңы
{name} стилінде мерейтой
Көздердің мөлшері
құрлықтық бұталы биотоптар — маквис, чапараль, буш
см
Кәрілер
Жануар немесе тұқымды табу...
шөл және шөлейт
turns
Ұйқытайлар
құрлықтық шалғындар мен далалар
құрлықтық шөптесін алқаптар
қуурай Африка шөлінің оңтүстігінде, көп саванналар мен ормандар
Ұрпақ саны
Тропикалық саванна
Карта деректер көздері: Экожүйелер жіктемесі — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022), таралу карталары Keith et al. (2020), https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513; Ірі теңіз экожүйелері — NOAA LME Program; Батиметрия — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026), GEBCO_2026 Grid, https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa; Климат деректері — Generated using Copernicus Climate Change Service information; Түрлердің таралу деректері — GBIF.org, «all animals» туынды деректер жиыны, https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0
Қалай күту керек?
25-40 жыл өмір. Орангутандар, таз қырандар, африкалық пілдер туған күнін жылына екі рет тойлайды
Көрсетілмеген
°C
Поделиться
Қоректі табу үшін мекендерді белсенді іздеу.
Қайда кездеседі?
Түбіт түсі
Қысы жаудың аз
Аңызға айналған ұзақ өмір: 100 жылдан астам. Галапагос тасбақалары, Гренландия акулалары, мұхит квагогтары отбасымен 4 жылда бір рет тойлайды
Ұрпақ
Ақсақалдар
астық тұқымдастар мен басқа шөптесін өсімдіктердің жапырақтары мен сабақтары
Бро
Таксондар
{name} болып туылса
барлық қоректі
жас
туған күн
ұсақ сүтқоректілер — тышқандар, қосаяқтар, жарқанаттар
Палеарктика әлемі
сирек өсімдіктері бар құрғақ құрлық биотоптары
Жабу
Жұмыртқа қабығы түсі
was
7-15 айлық мансап. Ергежейлі хомяктар, тышқандар, дала крикеттері туған күнін айына екі рет тойлайды
Негізгі
Менің салмағым?
Үздіксіз карнавал: олар бірнеше күн ғана өмір сүреді. Мамыршыбындар, ротiferлер, миджалар туған күнін күніне екі реттен артық тойлайды
бет
негізгі қорек көздері
Ықтимал мекендеу орындары
көп шөп, ағаш аз, жаңбыр сирек болады
Өте ыстық жаз
күн
Ұстауда
1,3-3,5 жыл жолда. Орман тышқандары, анолдар, кемпірқосақ балықтар туған күнін айына бір рет тойлайды
Масса
өсімдіктердің жас қашы мен жапырақтары
Масалар, жеміс шыбындары, ұсақ шаяндар 7 айға дейін жанталасып, аптасына бір рет туған күн тойлайды
құрлық
Ұрықтың дамуы
ұсақ сүтқоректілер
жаз өте ысты, +25…+30 °C-тан жоғары
{name} стилінде туған күн
Ссылка скопирована
Ештеңе табылмады
Картада
барлық өмірлік кезеңдер
Аналық ♀
Афротропика әлемі
150 ден 300 кг дейін, 1,6 – 4 м
Карта деректер көздері: Экожүйелер жіктемесі — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022), таралу карталары Keith et al. (2020), https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513; Ірі теңіз экожүйелері — NOAA LME Program; Батиметрия — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026), GEBCO_2026 Grid, https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa; Климат деректері — Generated using Copernicus Climate Change Service information; Түрлердің таралу деректері — GBIF.org, «all animals» туынды деректер жиыны, https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0 Ықтимал мекендеу орны картасы бақылау деректері негізінде модельденген. Карта © Zveriki.com, CC BY 4.0 лицензиясы.
туған жыл
Жетілу
құрлықтық тіршілік ортасы, судан тыс құрлық беті
ж.
кв. мм
Қаншалықты ұқсас?
Мойын мөлшері
Аталық ♂
мерекеге дейін қалды
балапан
{name} жасы
Қалай көбейеді?
3,5-6 жыл жолда. Кірпілер, қарғалар, кесірткелер туған күнін жылына 6 рет тойлайды
Аяқтар түсі
Жесе ше?
Өте құрғақ
Екеуі де емес
туғаннан ересектікке дейін
Ата-ана қамқорлығына әлі тәуелді жас төл.
ұя
Немен қоректенеді?
Қайда өмір сүреді?
Көбеюге қабілеттілікке жетпеген жетілмеген дарақ.
туғаннан өлімге дейін
Қауырсынның түсі
Афротропика әлемі
Өте ыстық және құрғақ
Ұзақтық
тірі жәндіктер
Бұл мен
Еуропа мен Азияның үлкен бөлігі, әртүрлі ормандар, дала және тундра
Дала
Ойыншылар
Қалай құрылған?
тірі кесірткелер
мм
Теориялық өмір сүру ұзақтығы
Жұлдыздар
Сілтеме көшірілді
мл
Менің жасым?
апта
Менің өлшемім?
күндіз өте ыстық, түнде суық, жаңбырдың жоқ
құрлық
Жыныссыз
ауыстыру
белсенді жыртқыштық
Біздің арадан кім сиқырмен өзгеріп, {animal} сияқты болады?
кесірткелер
Қояндар, сұңқарлар, қызылқұлақ тасбақалар 6-9 жыл ойнап, туған күнін жылына төрт рет тойлайды
Қайда паналайды?
{n} мерейтойын атап өтті
ашық шөптесін кеңістіктер — далалар, саванналар, прериялар
Егер {name} болып өмір сүрсеңіз, қашан туылар едіңіз
Батяни
Максималды өмір ұзақтығы
өте ыстық және жауын-шашын тіпті жоқ
жем іздеу
бүкіл өмір
Гермафродит ⚥
жұмыртқа
Қатты тұмсық тамақты зерттеу, жұлу немесе сындыру үшін қолданылады.
Ұзындығы
кг
өте ыстық және құрғақ, жаңбыр сирек, кактустар өседі
Бақылаулар
◉{N} қасиеттері тапу арқылы
балапан
қуыршақ
имаго
ұяшық
жас құс
african-ostrich
straus
d-v-qusu
n-amt-shay-t
straus
jaylam
dachou
aprik-uli-siraklema
straus
tajo
afrika-tookushtary
noj
t-v-koshy
straus
tuo-niao
  • Крупные особи африканского страуса могут достигать высоты 2,7 метров и весить до 156 кг. Обычный вес страуса в среднем составляет около 50 кг.
  • Африканский страус способен долгое время обходиться без воды, так как получает её из зеленой массы растений. Подобно верблюдам, он может спокойно голодать несколько дней.
  • Взрослый африканский страус может серьёзно ранить или убить льва ударом ноги, вооружённой твёрдым когтем.
  • В случае опасности африканский страус бежит со скоростью до 60—70 км/ч, делая шаги длиной 3,5—4 м.
  • Самец африканского страуса выкапывает в песке гнездо глубиной до 30–60 см, куда все самки гарема периодически откладывают яйца, совершая такую манипуляцию раз в два дня.
  • Африканские страусы при благоприятных условиях способны прожить около 75 лет.
  • За час до появления на свет птенец страуса начинает долбить клювом яйцо и упирается ногами в его концы, а затем бьёт затылком в одну точку, чтобы вылупиться.
  • В популяциях, где слишком много самок, количество яиц в кладке может быть таким, что самец физически не может прикрыть все потомство своим телом.

Жасы

  • Африканские страусы при благоприятных условиях способны прожить около 75 лет.

Страус может жить от 30 до 50 лет, а максимальная продолжительность жизни вида составляет 50 лет, теоретическая – от 35 лет 10 месяцев до 51 года 1 месяца. Возраст половой зрелости у страуса наступает в период от 1 года 11 месяцев до 4 лет. Развитие начинается со стадии «Эмбрион», когда зародыш развивается внутри крупного яйца в течение шести недель. После вылупления появляется птенец, покрытый пухом, который сразу встаёт на ноги и следует за родителями; эта стадия длится от 1 дня до 2 лет. Затем наступает стадия «Взрослый», когда птица способна размножаться, и она может продолжаться от 2 до 60 лет. Самцы чёрные с белыми крыльями, а самки – серо-коричневые. Глаза у птенца открываются с рождения.

Фенотип

  • Взрослый африканский страус может серьёзно ранить или убить льва ударом ноги, вооружённой твёрдым когтем.
  • За час до появления на свет птенец страуса начинает долбить клювом яйцо и упирается ногами в его концы, а затем бьёт затылком в одну точку, чтобы вылупиться.

Мягкий коричневый пух покрывает тело птенца, а длинные ноги позволяют быстро бегать уже через несколько дней после рождения. Взрослый страус обладает крупными глазами с хорошим зрением, каждый глаз размером с мозг страуса, и очень сильными ногами с двумя пальцами на каждой, один из которых имеет большой коготь; ноги позволяют развивать скорость до 70 километров в час. Длинная шея помогает осматривать местность с большой высоты и доставать листья с кустов, а чёрные перья на теле контрастируют с белыми на крыльях и хвосте, используемыми при брачных танцах. Небольшие крылья не используются для полёта, но помогают сохранять равновесие при беге и во время танцев.

Физиология

  • Африканский страус способен долгое время обходиться без воды, так как получает её из зеленой массы растений. Подобно верблюдам, он может спокойно голодать несколько дней.

Страус – вид, достигающий в длину тела от 1,9 до 2,8 метра и имеющий массу от 117,92 до 120,62 килограмма. На стадии «Эмбрион» детёныши имеют массу тела от 1,1 до 1,6 кг и длину тела от 15 до 20 см, а на стадии «Птенец» – массу тела от 0,8 до 45 кг и длину тела от 30 см до 1,8 метра. Взрослый самец может весить от 100 до 156 кг, а длина его тела составляет от 2,1 до 2,8 метра.

Мекен

Высота над уровнем моря — до 2 км. Биомы — Пустыня и сухие кусты (очень жарко и сухо, дожди редкие, живут кактусы), Тропическая саванна (жарко, дожди неравномерно, много травы и деревьев). Ландшафт — суша, пустыня и полупустыня, наземные луга и степи, наземные травяные угодья. Климат — Очень жарко и почти сухо (очень жарко и дождей почти не бывает), Жаркая степь (лето очень жаркое, сухо, много травы), Очень сухо (дожди бывают очень редко, почти пустыня), Очень жарко и сухо (днём очень жарко, ночью холодно, дождей почти нет), Зимой мало осадков (зимой осадков мало, летом их больше).

Баспана

  • Самец африканского страуса выкапывает в песке гнездо глубиной до 30–60 см, куда все самки гарема периодически откладывают яйца, совершая такую манипуляцию раз в два дня.

Страус обитает на открытой земле среди травы, используя гнездо в качестве укрытия. Гнездовая структура служит для откладки яиц и выращивания детёнышей.

География

Страус обитает в мире Афротропики и мире Палеарктики, предпочитая Сомалийские акациево-коммифоровые кустарниковые заросли и редколесья, Южные кустарниковые заросли и чащи Acacia-Commiphora, Ксерофитные кустарники Африканского Рога, Западноконголезскую лесо-саванну, Лимпопо лоувелд и Ксерофитную саванну Калахари.

Тамақтану

  • Африканский страус способен долгое время обходиться без воды, так как получает её из зеленой массы растений. Подобно верблюдам, он может спокойно голодать несколько дней.
  • За час до появления на свет птенец страуса начинает долбить клювом яйцо и упирается ногами в его концы, а затем бьёт затылком в одну точку, чтобы вылупиться.

Страус ест в основном растения, но также ловит насекомых и мелких животных, глотая пищу целиком и проглатывая мелкие камни для перетирания еды в желудке; вид клюёт растения клювом и ловит мелкую добычу, включая жесткокрылых, бабочек, двукрылых, перепончатокрылых, клопов, прямокрылых, стрекоз, ручейников, сетчатокрылых, десятиногих раков, поясковых червей и губоногих. В корм входят трава, листья, семена, цветы, насекомые, ящерицы, мелкие млекопитающие, нектар, шишки хвойных и растение. Страус использует активную охоту и поиск для добычи пищи, а суточная потребность в пище составляет от 1,5 кг до 3,5 кг.

Көбею

  • Самец африканского страуса выкапывает в песке гнездо глубиной до 30–60 см, куда все самки гарема периодически откладывают яйца, совершая такую манипуляцию раз в два дня.
  • В популяциях, где слишком много самок, количество яиц в кладке может быть таким, что самец физически не может прикрыть все потомство своим телом.

Страус достигает зрелости в возрасте от 2 до 4 лет, а развитие зародыша занимает 4 недели. Самец привлекает самок громкими звуками и брачными танцами, вокруг одного самца обычно собирается несколько самок. Самки откладывают яйца в одну общую ямку на земле, при этом размер выводка составляет от 8 до 60. Самец и главная самка по очереди охраняют кладку и детёнышей. Интервал размножения у страуса составляет от 1 до 2 лет, и потомство может насчитывать от 8 до 15 особей.

Мөлшер

  • Крупные особи африканского страуса могут достигать высоты 2,7 метров и весить до 156 кг. Обычный вес страуса в среднем составляет около 50 кг.
  • В случае опасности африканский страус бежит со скоростью до 60—70 км/ч, делая шаги длиной 3,5—4 м.
  • В популяциях, где слишком много самок, количество яиц в кладке может быть таким, что самец физически не может прикрыть все потомство своим телом.