Mustela putorius furo

Фретка — © Zveriki.com, AI-generated image based on the original work of Jphi09, Creative Commons Attribution 3.0 Unported

Жасы

Типичная продолжительность жизни — от 6 до 10 лет. Максимальная продолжительность жизни — 14 лет. Теоретическая продолжительность жизни — от 5 лет 7 месяцев до 11 лет 1 месяц. Возраст половой зрелости — от 8 месяцев до 1 год. Глаза открываются в возрасте — от 3 недели до 1 месяц 1 неделя. Начинает ходить в возрасте — 1 месяц 1 неделя. Зародыш развивается внутри матери после оплодотворения. Детёныш сразу после рождения. Рождается слепым, глухим и почти без шерсти. Пьёт только молоко матери. Взрослая фретка. Животное полностью выросло и может приносить потомство. Длительность стадии: от 1 до 9 л.

Фенотип

Фретка — вид с длинным, тонким и очень гибким телом, позволяющим пролезать в узкие норы и укрытия. У детёнышей глаза закрыты и открываются только на четвёртой-пятой неделе, а кожа розовая и тонкая в первые дни, через неделю начинает расти шерсть. Шерсть взрослого вида густая и короткая, окрас варьируется от светлого до тёмно-коричневого с чёрными отметинами. На всех лапах имеются крепкие острые когти, используемые для копания и хватания добычи, а длинный пушистый хвост помогает сохранять равновесие. Острые зубы помогают быстро убивать и есть добычу, эмбрион получает питание от матери через плаценту.

Физиология

Фретка – вид хищных млекопитающих, характеризующийся высотой тела от 1,7 до 3,25 м, длиной тела от 32 до 50 см и массой от 0,6 до 2 кг. На стадии «Эмбрион» масса тела составляет 0 г, а на стадии «Детёныш» – от 6 до 250 г при длине тела от 8 до 15 см. Взрослый самец или самка имеет массу тела от 0,8 до 2 кг и длину тела от 38 до 50 см. Детёныши фретки быстро растут и развиваются, постепенно приближаясь к параметрам взрослого вида.

Мекен

Фретка населяет сушу и наземные леса, предпочитая умеренные смешанные леса с тёплым летом и обилием дубов, берёз и клёнов, а также затопляемые луга с большим количеством травы. Вид встречается в тайге с холодной зимой и преобладанием хвойных деревьев, таких как ель и сосна, и в тундре с очень холодным климатом и коротким летом, где мало деревьев и много мха. Климат для фретки характеризуется прохладным летом с температурой от +15 до +20 °C, а также постоянной влажностью и частыми дождями, но вид может адаптироваться к более комфортному лету с температурой от +20 до +25 °C и большому количеству осадков, и к тёплому лету с не очень холодной зимой.

Баспана

Фретка обитает в норах под землёй или в клетках и вольерах у человека, используя для этого логово. Для строительства укрытия вид использует бумагу, ткань и сено. Логово служит фретке для размножения, отдыха и защиты от солнца.

География

Фретка обитает в мире Палеарктики, и её среда обитания включает Кельтские широколиственные леса, Смешанные леса Балтии и Европейские атлантические смешанные леса.

Тамақтану

Фретка — строгий хищник, питающийся только мясной пищей, и ведет активную охоту, преследуя добычу. В природе вид ловит грызунов, кроликов и птиц, а также поедает яйца, насекомых, зайцев и кроликов. Суточная потребность в пище составляет от 50 г до 150 г. Добычей фретки являются мыши, хомяковые, зайцеобразные, грызуны, рукокрылые и другое млекопитающее. Способ добычи пищи – охота на мелкую добычу. Дома виду дают сырое мясо или специальный корм.

Көбею

Фретка – вид, обитающий и развивающийся на суше, вне водоёмов, размножается посредством живорождения. Размножение происходит весной, когда самка, достигшая зрелости в возрасте от 8 месяцев до 1 года, после беременности длительностью 42 дня рожает от 3 до 8 детёнышей, которые рождаются живыми на суше и не вылупляются из яиц или икры. Детёныши развиваются в гнезде, которое может располагаться прямо на поверхности грунта на суше, либо быть спрятано в подземной норе; только мать проявляет родительскую заботу о потомстве, кормит их молоком и защищает в гнезде, где могут находиться икра, яйца или детёныши. Интервал размножения составляет 1 год, а половое размножение всегда происходит с оплодотворением, без смены поколений, то есть гомогамия.

Масса
600–2000 г
Ұзындығы
320–500 мм
Өмір ұзақтығы
2192–3653 күн 6–10 жыл
178973
0
1
fretka
kk-kz
фретка
Mustela putorius furo
Фретка — куйруктұмсықтар тұқымдасының кішкентай жыртқыш сүтқоректісі. Ол орман лақының үй түрі және жүздеген жылдар бойы адамның жанында сүюші және кеміргіш аңшы ретінде өмір сүреді.
Фретка жабайы лақтан достық мінезімен және түрлі түсті жүнімен ерекшеленеді. Ол табиғат үшін маңызды, өйткені оның жабайы ата-аналары ормандар мен далада кеміргіштердің санын реттейді.
кішкентай олжаны аңшылық
trophic:carnivore
feeding_timing:nocturnal
#f3f1ec
Масса еркенің
800–2000 г
Масса эмбрионның
1–10 г
Масса балапанның
6–250 г
Масса ұрғашының
600–1200 г
Ұзындығы еркенің
380–500 мм
Ұзындығы ұрғашының
320–400 мм
Ұзындығы балапанның
80–150 мм
Биіктігі
1700–3250 мм
Максималды өмір ұзақтығы
5114 күн 14 жыл
Теориялық өмір сүру ұзақтығы
2027–4054 күн 6–11 жыл
Ұрпақ саны
3–8
Жетілу
240–365 күн 8 ай – 1 жыл
Ұрпақ
3–8
Көбею аралығы
365 күн 1 жыл
Көздердің саны балапанның
2
Тіс саны жыртқыштың
34
Тырнақтар саны жыртқыштың
20
Дене өлшемі жыртқыштың
0.32–0.5 мм
Құйрық өлшемі жыртқыштың
70–150 мм
Көбею
қарапайым жыныстық
Салмақ бойынша салыстырмалы
Кокос
Биом
Толқынды шөпті жайлаулар
Биом
Өткір аралас орман
Биом
Тайга
Алем
Үй әлемі
Биом
Тундра
Алем
Палеарктика әлемі
Ландшафт
құрлық орманы
Климат
Жылы жаз және көп жаңбыр
Ландшафт
құрлық
Климат
Әрқашан өте дымқыл
Климат
Жылы жаз
Климат
Серін жаз
Климат
Жылы көлбеу
Ландшафт
ормандар
Тамақтану ортасы
су
Тамақтану ортасы
жағалау
Тамақтану ортасы
жер асты
Тамақтану ортасы
құрлық
Баспана
ин
Трофтық
етқоректі
Көбею
қамқор ана
Көбею
ұя жерде
Көбею
жерде
Көбею
жыныс арқылы туу
Көбею
жердегі ұяда
Көбею
құрлық
Физиология
Фреткалар жылына екі рет ауыстырады — көктемде және күзде. Қыста жүні қалыңдайды, жазда — қысқарады және ағарады.
2191.5
3652.5
2027.1375
4054.275
320.0
500.0
600.0
2000.0
Фреткалар жылына екі рет ауыстырады — көктемде және күзде. Қыста жүні қалыңдайды, жазда — қысқарады және ағарады.
-1
-1
піскен шөп
гомогамия, әрқашан ұрықтандырумен көбею, ұрпақтардың ауысуы жоқ
Жұмысшы
Құйрық өлшемі
{name} {animal} сияқты болса, онда:
туған уақыт
Тереңдегі жемді немесе аулауды ұстау үшін суға сүңгиді.
Тамақты табу немесе қол жеткізу үшін топырақ немесе субстрат қазуды сипаттайды.
көбею
қуу
Иттер, дельфиндер, сілеусіндер 9-25 жыл ойнап, туған күнін жылына үш рет тойлайды
м
Карта
{n} мерейтойын атап өтеді
г
жаз салқын, +15…+20 °C
т
{name} өмір жылдарымен есептегенде сіздің келесі мерейтойыңыз қашан болады
Человек
өте суық, қысқа жаз, ағаш жоққа тән, мүк көп
дни
Жылы жаз
Егер {name} болып өмір сүрсеңіз, неше жаста болар едіңіз
Dynamic Energy Budget (DEB) математикалық моделі бойынша есептелген теориялық максималды өмір сүру ұзақтығы. Бұл мән метаболикалық параметрлерден алынған биологиялық потенциалды көрсетеді, ол тікелей бақылаудан емес — нақты тіркелген өмір сүру ұзақтығы әдетте айтарлықтай қысқа болады.
жыртқыш
Жетілу
Кокос
көбшектер
Денсаулық туралы
{name} өмір жылдарымен есептегенде сіздің келесі туған күніңіз қашан болады
кеміргіштер жалпы — егеуқұйрықтар, тиіндер, суырлар
Көбею аралығы
нәтиже
Көздердің саны
жаз жылы, қысы қатты суық емес
Түстер
Серін жаз
Жыныс
Upcoming jubilees
Гремлиндер
сүңгу
ай
Трофтық
Сүзгілер
жүгіру
Аузымен тістеп немесе шымшып тамақты ұстайды немесе өңдейді.
Палеарктика әлемі
ин
Upcoming birthdays
уылдырық, жұмыртқа немесе балапандар жерде немесе оған жақын салынған ұяда дамиды
Шынымен ұзақ өмір: 40-100 жыл. Боуһед киттері, альбатростар, алып тасбақалар туған күнін жылына бір рет еске алады
Өмір ұзақтығы
жерде
Биіктігі
ұя жерде
жаңбыр әрқашан жауады, өте ылғалды
балалар құрлықта тірі туылады, икра немесе жұмыртқадан шықпайды
Жас (туылғаннан өлгенге дейін)
жарықшақ
Үй әлемі
Еуропа мен Азияның үлкен бөлігі, әртүрлі ормандар, дала және тундра
Сейілшілер
Азық заттар ашық беткейлерден жиналады.
Мерейтой — әрбір 10-шы туған күн
Толығырақ:
Тундра
Жұмыртқа немесе құрсақ ішіндегі ең ерте даму сатысы.
Іскер сосиска
Орташа өмір ұзақтығы
ұя жер бетінде тікелей жерде орналасқан, тек ана ұрпаққа ата-ана қамқорлығын көрсетеді
жердегі ұяда
жыныс арқылы туу
Қандай көрінеді?
жыныстық жетілу / көбеюдің басталуы
шығу (жәндіктер)
өлім / өмір сүру мерзімінің аяқталуы
құстар
Қалай өмір сүреді?
ұрықтану / жұмыртқа салу
Қалай өзін ұстайды?
туу / жұмыртқадан шығу
метаморфоз / дернәсілдік кезеңнің аяқталуы
жеделдеудің аяқталуы
Бөлісу
Үй жануарын табу...
Көбеюге қабілетті, толық жетілген дарақ.
ұя жерасты тесікте жасырынған
Тірі жемтігін белсенді түрде аулау және ұстау.
0,5-тен 0,8 кг-ға дейін, 0,5 – 1 метр
қазу
Үй жануарлары
тістеу
Қоректену негізінен құрлықта немесе өсімдіктерде жүреді.
{name} стилінде мерейтой
үйлерде және шаруашылықтарда тұрады
Тырнақтар саны
см
Кәрілер
Жануар немесе тұқымды табу...
turns
Ұйқытайлар
құрлық орманы
Құйрық түсі
Толқынды шөпті жайлаулар
Ұрпақ саны
Карта деректер көздері: Экожүйелер жіктемесі — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022), таралу карталары Keith et al. (2020), https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513; Ірі теңіз экожүйелері — NOAA LME Program; Батиметрия — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026), GEBCO_2026 Grid, https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa; Климат деректері — Generated using Copernicus Climate Change Service information; Түрлердің таралу деректері — GBIF.org, «all animals» туынды деректер жиыны, https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0
Қалай күту керек?
25-40 жыл өмір. Орангутандар, таз қырандар, африкалық пілдер туған күнін жылына екі рет тойлайды
Көрсетілмеген
°C
Поделиться
Қайда кездеседі?
қояндар
Қорек іздеу немесе аулау кезіндегі судағы қозғалыс.
Аңызға айналған ұзақ өмір: 100 жылдан астам. Галапагос тасбақалары, Гренландия акулалары, мұхит квагогтары отбасымен 4 жылда бір рет тойлайды
Ұрпақ
Ақсақалдар
Бро
қарапайым жыныстық
Таксондар
етқоректі
{name} болып туылса
Ашық кеңістікте қозғалмалы жемтігін қуып, ұстайды.
жас
туған күн
жүзу
Палеарктика әлемі
демалыс
Жүн түсі
Жабу
was
7-15 айлық мансап. Ергежейлі хомяктар, тышқандар, дала крикеттері туған күнін айына екі рет тойлайды
түндік
Негізгі
жағалау
Менің салмағым?
Үздіксіз карнавал: олар бірнеше күн ғана өмір сүреді. Мамыршыбындар, ротiferлер, миджалар туған күнін күніне екі реттен артық тойлайды
бет
негізгі қорек көздері
тістер
Ықтимал мекендеу орындары
эмбрион
күн
Ұстауда
1,3-3,5 жыл жолда. Орман тышқандары, анолдар, кемпірқосақ балықтар туған күнін айына бір рет тойлайды
Қоректену өзен, көл немесе мұхит сияқты су айдындарында жүреді.
Масса
тірі қояндар мен қояндар
суық қыс, көп хвойлы ағаштар: шырша, қарағай
Масалар, жеміс шыбындары, ұсақ шаяндар 7 айға дейін жанталасып, аптасына бір рет туған күн тойлайды
құрлық
Дене өлшемі
су
құрлық
{name} стилінде туған күн
Ссылка скопирована
Ештеңе табылмады
жер асты
тірі құстар
Картада
Жылы көлбеу
барлық өмірлік кезеңдер
Аналық ♀
кішкентай олжаны аңшылық
ұя құрғақ жердің бетінде тікелей орналасқан
кеміргіштер
Карта деректер көздері: Экожүйелер жіктемесі — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022), таралу карталары Keith et al. (2020), https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513; Ірі теңіз экожүйелері — NOAA LME Program; Батиметрия — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026), GEBCO_2026 Grid, https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa; Климат деректері — Generated using Copernicus Climate Change Service information; Түрлердің таралу деректері — GBIF.org, «all animals» туынды деректер жиыны, https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0 Ықтимал мекендеу орны картасы бақылау деректері негізінде модельденген. Карта © Zveriki.com, CC BY 4.0 лицензиясы.
туған жыл
Көбею немесе ұя салу үшін арнайы қолданылатын баспана.
Жетілу
Тері түсі
құс жұмыртқалары
қояндар
құрлықтық тіршілік ортасы, судан тыс құрлық беті
ж.
кв. мм
жаз жайлы, +20…+25 °C
Күннен қорғау
Қаншалықты ұқсас?
үйлерде және шаруашылықтарда тұрады
Аталық ♂
мерекеге дейін қалды
балапан
{name} жасы
Қалай көбейеді?
3,5-6 жыл жолда. Кірпілер, қарғалар, кесірткелер туған күнін жылына 6 рет тойлайды
Жесе ше?
Екеуі де емес
туғаннан ересектікке дейін
Ата-ана қамқорлығына әлі тәуелді жас төл.
қамқор ана
Немен қоректенеді?
Қайда өмір сүреді?
Көбеюге қабілеттілікке жетпеген жетілмеген дарақ.
Қатты тістер тамақты тістеу, жырту немесе қыру үшін қолданылады.
құрлықтағы ормандар — тропикалық, қоңыржай, бореалдық
су жиі жерді су басады, көп шөп бар
кеміргіштер
Өткір аралас орман
Ұзақтық
тірі жәндіктер
Бұл мен
Еуропа мен Азияның үлкен бөлігі, әртүрлі ормандар, дала және тундра
Қоректену әрекеті негізінен түнгі уақытта жүреді.
Әрқашан өте дымқыл
тін
Ойыншылар
Тіс саны
Қалай құрылған?
мм
Теориялық өмір сүру ұзақтығы
Жұлдыздар
Сілтеме көшірілді
мл
Менің жасым?
апта
Менің өлшемім?
құрлық
Сирек ағаштар мен бұталар бар ашық немесе жартылай ашық жерлерде тіршілік етеді.
Тайга
Жыныссыз
ауыстыру
белсенді жыртқыштық
Біздің арадан кім сиқырмен өзгеріп, {animal} сияқты болады?
Қояндар, сұңқарлар, қызылқұлақ тасбақалар 6-9 жыл ойнап, туған күнін жылына төрт рет тойлайды
Қайда паналайды?
Жылы жаз және көп жаңбыр
су қоймаларынан тыс құрлықта обитает және дамыды
қағаз
{n} мерейтойын атап өтті
Егер {name} болып өмір сүрсеңіз, қашан туылар едіңіз
ормандар
Батяни
Максималды өмір ұзақтығы
Үй әлемі
Гермафродит ⚥
эмбрион
жұмыртқалар
жазы жылы, көп ағаш түрі: емен, көктерек, қайың
Ұзындығы
кг
көп жаңбыр, жаз жылы және жағымды
Бақылаулар
◉{N} қасиеттері тапу арқылы
балапан
қуыршақ
имаго
жасөспірім
жасөспірім
ferrets
fretka
ferret
abn-mqrd
mangusty
ferrets
feretto
ferrets
fretka
peleos
fretka
feretka
ferrets
fretka
meng-yan-diao
  • Хорек – непоседливый, игривый и любопытный зверек. Он постоянно носится по квартире, пытаясь привлечь внимание.
  • Она умеет пролезать в очень узкие щели благодаря гибкому телу.
  • Фретки имеют отличное обоняние и используются для охоты на кроликов.
  • Они издают множество звуков — от «дукинга» до шипения.
  • Фретки спят до 18 часов в сутки.
  • В неволе доживают до 8–10 лет.
  • Фретка — одомашненная форма лесного хорька, которую разводят уже более 2000 лет.
  • Фретки могут быть обучены ходить на поводке.
  • В помёте обычно 5–10 детёнышей.
  • У них сезонная линька.
  • Фретка — одомашненная форма лесного хорька, которую разводят уже более 2000 лет.

Жасы

  • Фретки спят до 18 часов в сутки.
  • В неволе доживают до 8–10 лет.
  • В помёте обычно 5–10 детёнышей.
  • У них сезонная линька.

Типичная продолжительность жизни — от 6 до 10 лет. Максимальная продолжительность жизни — 14 лет. Теоретическая продолжительность жизни — от 5 лет 7 месяцев до 11 лет 1 месяц. Возраст половой зрелости — от 8 месяцев до 1 год. Глаза открываются в возрасте — от 3 недели до 1 месяц 1 неделя. Начинает ходить в возрасте — 1 месяц 1 неделя. Зародыш развивается внутри матери после оплодотворения. Детёныш сразу после рождения. Рождается слепым, глухим и почти без шерсти. Пьёт только молоко матери. Взрослая фретка. Животное полностью выросло и может приносить потомство. Длительность стадии: от 1 до 9 л.

Фенотип

  • Она умеет пролезать в очень узкие щели благодаря гибкому телу.
  • Фретки имеют отличное обоняние и используются для охоты на кроликов.

Фретка — вид с длинным, тонким и очень гибким телом, позволяющим пролезать в узкие норы и укрытия. У детёнышей глаза закрыты и открываются только на четвёртой-пятой неделе, а кожа розовая и тонкая в первые дни, через неделю начинает расти шерсть. Шерсть взрослого вида густая и короткая, окрас варьируется от светлого до тёмно-коричневого с чёрными отметинами. На всех лапах имеются крепкие острые когти, используемые для копания и хватания добычи, а длинный пушистый хвост помогает сохранять равновесие. Острые зубы помогают быстро убивать и есть добычу, эмбрион получает питание от матери через плаценту.

Физиология

  • У них сезонная линька.

Фретка – вид хищных млекопитающих, характеризующийся высотой тела от 1,7 до 3,25 м, длиной тела от 32 до 50 см и массой от 0,6 до 2 кг. На стадии «Эмбрион» масса тела составляет 0 г, а на стадии «Детёныш» – от 6 до 250 г при длине тела от 8 до 15 см. Взрослый самец или самка имеет массу тела от 0,8 до 2 кг и длину тела от 38 до 50 см. Детёныши фретки быстро растут и развиваются, постепенно приближаясь к параметрам взрослого вида.

Мекен

Фретка населяет сушу и наземные леса, предпочитая умеренные смешанные леса с тёплым летом и обилием дубов, берёз и клёнов, а также затопляемые луга с большим количеством травы. Вид встречается в тайге с холодной зимой и преобладанием хвойных деревьев, таких как ель и сосна, и в тундре с очень холодным климатом и коротким летом, где мало деревьев и много мха. Климат для фретки характеризуется прохладным летом с температурой от +15 до +20 °C, а также постоянной влажностью и частыми дождями, но вид может адаптироваться к более комфортному лету с температурой от +20 до +25 °C и большому количеству осадков, и к тёплому лету с не очень холодной зимой.

Баспана

Фретка обитает в норах под землёй или в клетках и вольерах у человека, используя для этого логово. Для строительства укрытия вид использует бумагу, ткань и сено. Логово служит фретке для размножения, отдыха и защиты от солнца.

География

Фретка обитает в мире Палеарктики, и её среда обитания включает Кельтские широколиственные леса, Смешанные леса Балтии и Европейские атлантические смешанные леса.

Тамақтану

Фретка — строгий хищник, питающийся только мясной пищей, и ведет активную охоту, преследуя добычу. В природе вид ловит грызунов, кроликов и птиц, а также поедает яйца, насекомых, зайцев и кроликов. Суточная потребность в пище составляет от 50 г до 150 г. Добычей фретки являются мыши, хомяковые, зайцеобразные, грызуны, рукокрылые и другое млекопитающее. Способ добычи пищи – охота на мелкую добычу. Дома виду дают сырое мясо или специальный корм.

Көбею

  • В помёте обычно 5–10 детёнышей.

Фретка – вид, обитающий и развивающийся на суше, вне водоёмов, размножается посредством живорождения. Размножение происходит весной, когда самка, достигшая зрелости в возрасте от 8 месяцев до 1 года, после беременности длительностью 42 дня рожает от 3 до 8 детёнышей, которые рождаются живыми на суше и не вылупляются из яиц или икры. Детёныши развиваются в гнезде, которое может располагаться прямо на поверхности грунта на суше, либо быть спрятано в подземной норе; только мать проявляет родительскую заботу о потомстве, кормит их молоком и защищает в гнезде, где могут находиться икра, яйца или детёныши. Интервал размножения составляет 1 год, а половое размножение всегда происходит с оплодотворением, без смены поколений, то есть гомогамия.

Мөлшер

  • Она умеет пролезать в очень узкие щели благодаря гибкому телу.
  • Хорек – непоседливый, игривый и любопытный зверек. Он постоянно носится по квартире, пытаясь привлечь внимание.
  • Фретки имеют отличное обоняние и используются для охоты на кроликов.
  • Они издают множество звуков — от «дукинга» до шипения.
  • Фретки могут быть обучены ходить на поводке.

Күтімде

  • В неволе доживают до 8–10 лет.