Dasyurus hallucatus

Северная сумчатая куница — © Zveriki.com, AI-generated image based on the original work of John Gould (1804–1881), Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International

Жасы

Малая северная кошка – вид, характеризующийся непродолжительной продолжительностью жизни, от 1 года до 1 года 1 месяца, хотя максимальная продолжительность жизни может достигать 5 лет 11 месяцев, а теоретическая – от 3 лет до 5 лет 11 месяцев. Возраст половой зрелости у самцов и самок наступает в период от 10 месяцев 1 недели до 1 года. Развитие малой северной кошки проходит несколько стадий: зародыш развивается внутри матери очень короткое время, после чего начинается стадия детёныша, когда детёныши живут в сумке матери, питаются молоком и быстро растут, эта стадия длится от 2 до 4 месяцев. Глаза у детёнышей открываются в возрасте от 2 месяцев 2 недель до 3 месяцев. Затем наступает стадия взрослого животного, которая длится от 10 месяцев до 2 лет 9 месяцев, когда вид становится самостоятельным охотником и способен к воспроизводству.

Фенотип

Малая северная кошка обладает короткой шерстью серо-коричневого цвета с белыми пятнами на спине и боках, пятна помогают маскироваться среди камней и листьев. На лапах вид имеет сильные когти, которые помогают лазать по скалам, рыть укрытия и ловить добычу. Длинный хвост помогает сохранять равновесие при прыжках и лазании. У взрослой особи имеется набор острых зубов, которые используются для ловли и разрывания добычи.

Физиология

Малая северная кошка – вид, характеризующийся значительными колебаниями в размерах тела; высота тела составляет от 17,8 см до 4,5 м, длина тела – от 20 до 37 см, а масса варьируется от 449 г до 0,67 кг. На стадии «Эмбрион» длина тела детёныша составляет от 5 мм до 1 см при массе 0 г, а на стадии «Детёныш» масса тела может достигать от 0,1 до 50 г, длина тела – от 1 до 10 см. Взрослые особи имеют массу тела от 0,5 до 1,2 кг и длину тела от 25 до 37 см.

Мекен

Малая северная кошка обитает на суше, в наземном лесу, на лугах и степях, а также на травяных угодьях, при этом высота над уровнем моря достигает до 600 м. Вид встречается в тропических сухих лесах, где жарко и есть сухой сезон, деревья сбрасывают листья, и в тропических саваннах, где жарко и неравномерно выпадают дожди, при этом много травы и деревьев. Климат характеризуется малым количеством осадков зимой и их увеличением летом, а также очень жарким летом, когда температура составляет +20…+25 °C, и в остальное время года всегда жарко. Иногда бывают периоды сухости, а летом выпадают большие дожди, хотя зимой осадков почти нет.

Баспана

Малая северная кошка обитает в скалистых районах и лесах, используя для укрытия логово. Логово служит малой северной кошке для размножения, отдыха и защиты от солнца.

География

Малая северная кошка — вид, обитающий в мире Австралазии и встречающийся в экосистемах Тропическая саванна Земли Арнем, Тропическая саванна Карпентарии и Тропическая саванна Кимберли.

Тамақтану

Малая северная кошка — хищник, охотящийся на насекомых, мелких млекопитающих, птиц, ящериц и лягушек, а также иногда употребляющий фрукты. Вид использует ночную охоту, полагаясь на слух и зрение для добычи пищи, которая включает жесткокрылых, двукрылых, перепончатокрылое, бабочку, десятиногих раков, поясковых червей, губоногих, многосвязей, клопов, прямокрылых, Стрекозу и Ручейника. Стратегия питания заключается в активной охоте и преследовании добычи, при этом суточная потребность в пище составляет от 30 г до 80 г. Детёныши малой северной кошки питаются молоком.

Көбею

Малая северная кошка обитает и развивается на суше, вне водоёмов, и размножается посредством гомогамии, всегда с оплодотворением и без смены поколений. Самка вынашивает детёнышей в сумке или во рту на суше, после чего приносит от 4 до 8 детёнышей, развитие зародыша занимает 2 недели 6 дней. Детёныши перебираются в сумку матери и растут там на молоке, а икра, яйца или детёныши могут развиваться в наземном гнезде, построенном на земле или близко к ней, а также в норах в почве, вырытых в виде подземных ходов. Новорождённые, яйца или личинки могут быть закопаны в грунт. Интервал размножения у вида составляет 1 год, а зрелость наступает от 8 месяцев до 1 года.

Масса
449–672 г
Ұзындығы
200–370 мм
194271
0
1
severnaya-sumchataya-kunitsa
kk-kz
Северная сумчатая куница
Dasyurus hallucatus
Солтүстік қапшыраулы кунitsa — кішкентай етқоректенуші қапшыраулы сүтқоректі. Оның сұр-қоңыр түктері ақ дақтармен, өткір тістері және тырнақтары бар күшті аяқтары бар.
Солтүстік қапшыраулы кунitsa басқа қапшыраулы кунитсалардан дақыл түктерімен және Австралияның солтүстік таулы аймақтарындағы өмірімен ерекшеленеді. Ол табиғат үшін маңызды, өйткені жәндіктер мен ұсақ жануарлардың санын бақылайды.
есту және көру арқылы түнде ушыру
trophic:carnivore
feeding_sense:hearing
feeding_timing:nocturnal
#ccc5ba
Масса эмбрионның
0.75–1.01 г
Масса балапанның
0.1–50 г
Масса еркенің
500–1200 г
Масса ұрғашының
300–700 г
Ұзындығы еркенің
250–370 мм
Ұзындығы ұрғашының
200–300 мм
Ұзындығы балапанның
10–100 мм
Ұзындығы эмбрионның
5–10 мм
Биіктігі
178–4500 мм
Максималды өмір ұзақтығы
2155 күн 5 жыл 11 ай
Теориялық өмір сүру ұзақтығы
1077–2155 күн 3–6 жыл
Ұрықтың дамуы
19.5 күн 2 апта 6 күн
Ұрпақ саны
4–8
Жетілу
240–365 күн 8 ай – 1 жыл
Ұрпақ
4–8
Көбею аралығы
365 күн 1 жыл
Қалта мөлшері балапанның (ұрғашы)
0.03–0.06 мм
Тіс саны қалталының
42
Тырнақтар саны қалталының
20
Құйрық өлшемі қалталының
200–300 мм
Көбею
қарапайым жыныстық
Салмақ бойынша салыстырмалы
Қабақ
Биом
Тропикалық құрғақ орман
Биом
Тропикалық саванна
Алем
Австралазия әлемі
Ландшафт
құрлық
Ландшафт
құрлық орманы
Ландшафт
құрлықтық шалғындар мен далалар
Ландшафт
құрлықтық шөптесін алқаптар
Климат
Жазда үлкен жаңбырлар жауады
Климат
Әрқашан ыстық
Климат
Жылы көлбеу
Климат
Ыстық, қыста жауын-шашын аз
Климат
Қысы жаудың аз
Тамақтану ортасы
құрлық
Тамақтану ортасы
ағаш
Баспана
ин
Трофтық
етқоректі
Көбею
жерде топырақта
Көбею
анада
Көбею
жердегі ұяда
Көбею
топыраққа көмілген
Көбею
қапшықта немесе ауызда
Көбею
құрлық
1077.4875
2154.975
200.0
370.0
449.3690952027963
671.877771873448
шалғындар, прериялар, алуан шөпті алаңқайлар құрлықта
гомогамия, әрқашан ұрықтандырумен көбею, ұрпақтардың ауысуы жоқ
Ересекке дейін метаморфоздан өтетін жетілмеген форма.
Жұмысшы
Құйрық өлшемі
{name} {animal} сияқты болса, онда:
туған уақыт
көбею
Жазда үлкен жаңбырлар жауады
ересек тірі бақалар мен құрбақалар
қуу
Иттер, дельфиндер, сілеусіндер 9-25 жыл ойнап, туған күнін жылына үш рет тойлайды
м
Карта
{n} мерейтойын атап өтеді
г
т
{name} өмір жылдарымен есептегенде сіздің келесі мерейтойыңыз қашан болады
Человек
дни
Егер {name} болып өмір сүрсеңіз, неше жаста болар едіңіз
Dynamic Energy Budget (DEB) математикалық моделі бойынша есептелген теориялық максималды өмір сүру ұзақтығы. Бұл мән метаболикалық параметрлерден алынған биологиялық потенциалды көрсетеді, ол тікелей бақылаудан емес — нақты тіркелген өмір сүру ұзақтығы әдетте айтарлықтай қысқа болады.
жазда жаңбыр көп, қыста жаңбыр аз
қалталы
Жетілу
көбшектер
Денсаулық туралы
сүт
{name} өмір жылдарымен есептегенде сіздің келесі туған күніңіз қашан болады
Көбею аралығы
нәтиже
Түстер
Жыныс
Upcoming jubilees
Гремлиндер
ай
ыстық, жазда жаңбыр, қыста жаңбыр аз
қыста жауын-шашын аз, жазда көп
Трофтық
Сүзгілер
өлі тышқан, қоян, бұғы
Қалта мөлшері
ин
Upcoming birthdays
уылдырық, жұмыртқа немесе балапандар жерде немесе оған жақын салынған ұяда дамиды
Шынымен ұзақ өмір: 40-100 жыл. Боуһед киттері, альбатростар, алып тасбақалар туған күнін жылына бір рет еске алады
Өмір ұзақтығы
Биіктігі
Жас (жас жануар)
Жас (туылғаннан өлгенге дейін)
Ыстық, қыста жауын-шашын аз
Жас (эмбрион)
Сейілшілер
есту және көру арқылы түнде ушыру
Австралазия әлемі
Мерейтой — әрбір 10-шы туған күн
Толығырақ:
Жұмыртқа немесе құрсақ ішіндегі ең ерте даму сатысы.
жануарлар
Іскер сосиска
ұшқындар
Орташа өмір ұзақтығы
жердегі ұяда
топыраққа көмілген
жануарлар
Қандай көрінеді?
жыныстық жетілу / көбеюдің басталуы
шығу (жәндіктер)
қапшықта немесе ауызда
өлім / өмір сүру мерзімінің аяқталуы
құстар
ыстық, құрғақ маусым бар, ағаштар жапырағын төгеді
Қалай өмір сүреді?
ұрықтану / жұмыртқа салу
Қалай өзін ұстайды?
туу / жұмыртқадан шығу
кішкентай сүтқоректілер
метаморфоз / дернәсілдік кезеңнің аяқталуы
жеделдеудің аяқталуы
жерде топырақта
Бөлісу
Үй жануарын табу...
Көбеюге қабілетті, толық жетілген дарақ.
ыстық, жаңбыр тең емес, көп шөп пен ағаштар
Тірі жемтігін белсенді түрде аулау және ұстау.
Үй жануарлары
Тропикалық құрғақ орман
Қоректену негізінен құрлықта немесе өсімдіктерде жүреді.
{name} стилінде мерейтой
Тырнақтар саны
см
Кәрілер
Жануар немесе тұқымды табу...
turns
аралдар мен Австралияның бір бөлігі, көптеген ерекше жануарлар мен өсімдіктер
Ұйқытайлар
құрлық орманы
құрлықтық шалғындар мен далалар
құрлықтық шөптесін алқаптар
Құйрық түсі
балалық шағында ана сүтін ішеді
Ұрпақ саны
Тропикалық саванна
Карта деректер көздері: Экожүйелер жіктемесі — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022), таралу карталары Keith et al. (2020), https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513; Ірі теңіз экожүйелері — NOAA LME Program; Батиметрия — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026), GEBCO_2026 Grid, https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa; Климат деректері — Generated using Copernicus Climate Change Service information; Түрлердің таралу деректері — GBIF.org, «all animals» туынды деректер жиыны, https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0
Қалай күту керек?
25-40 жыл өмір. Орангутандар, таз қырандар, африкалық пілдер туған күнін жылына екі рет тойлайды
Көрсетілмеген
°C
Поделиться
анада
Қайда кездеседі?
түнде көру
Қысы жаудың аз
Аңызға айналған ұзақ өмір: 100 жылдан астам. Галапагос тасбақалары, Гренландия акулалары, мұхит квагогтары отбасымен 4 жылда бір рет тойлайды
Ұрпақ
Ақсақалдар
Бро
қарапайым жыныстық
Таксондар
етқоректі
{name} болып туылса
Азық іздеу ағаштар мен ағаш тектес өсімдіктер арасында жүреді.
Ашық кеңістікте қозғалмалы жемтігін қуып, ұстайды.
жас
туған күн
ұсақ сүтқоректілер — тышқандар, қосаяқтар, жарқанаттар
демалыс
жас төлдер, жұмыртқалар немесе дернәсілдер арнайы қазылған жер асты өткелдерінде немесе індерінде дамиды
Жүн түсі
Жабу
was
7-15 айлық мансап. Ергежейлі хомяктар, тышқандар, дала крикеттері туған күнін айына екі рет тойлайды
түндік
Негізгі
Менің салмағым?
Үздіксіз карнавал: олар бірнеше күн ғана өмір сүреді. Мамыршыбындар, ротiferлер, миджалар туған күнін күніне екі реттен артық тойлайды
негізгі қорек көздері
тістер
түрленуден кейін өлімге дейін
Ықтимал мекендеу орындары
күн
Ұстауда
1,3-3,5 жыл жолда. Орман тышқандары, анолдар, кемпірқосақ балықтар туған күнін айына бір рет тойлайды
Масса
Масалар, жеміс шыбындары, ұсақ шаяндар 7 айға дейін жанталасып, аптасына бір рет туған күн тойлайды
құрлық
Ұрықтың дамуы
130 г дан 0,5 кг дейін, 0,35 – 0,8 м
тірі жыланатушылар, кесіртектер, жыландар, қарақатпалалар
аралдар мен Австралияның бір бөлігі, көптеген ерекше жануарлар мен өсімдіктер
ұсақ сүтқоректілер
құрлық
көру
{name} стилінде туған күн
Ссылка скопирована
Әрқашан ыстық
Ештеңе табылмады
тірі құстар
Картада
балаустар құрлықта ата-ананың қапшығында немесе ауызында дамыйды
Жылы көлбеу
барлық өмірлік кезеңдер
Аналық ♀
Карта деректер көздері: Экожүйелер жіктемесі — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022), таралу карталары Keith et al. (2020), https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513; Ірі теңіз экожүйелері — NOAA LME Program; Батиметрия — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026), GEBCO_2026 Grid, https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa; Климат деректері — Generated using Copernicus Climate Change Service information; Түрлердің таралу деректері — GBIF.org, «all animals» туынды деректер жиыны, https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0 Ықтимал мекендеу орны картасы бақылау деректері негізінде модельденген. Карта © Zveriki.com, CC BY 4.0 лицензиясы.
туған жыл
Көбею немесе ұя салу үшін арнайы қолданылатын баспана.
Жетілу
есту
құрлықтық тіршілік ортасы, судан тыс құрлық беті
ж.
кв. мм
жаз жайлы, +20…+25 °C
Күннен қорғау
Қаншалықты ұқсас?
Аталық ♂
мерекеге дейін қалды
балапан
{name} жасы
Қалай көбейеді?
3,5-6 жыл жолда. Кірпілер, қарғалар, кесірткелер туған күнін жылына 6 рет тойлайды
Жесе ше?
тірі сүтқоректілер, тышқан, қоян, бұғы және басқалар
Екеуі де емес
туғаннан ересектікке дейін
Ата-ана қамқорлығына әлі тәуелді жас төл.
Немен қоректенеді?
Қайда өмір сүреді?
Көбеюге қабілеттілікке жетпеген жетілмеген дарақ.
балапан
Қатты тістер тамақты тістеу, жырту немесе қыру үшін қолданылады.
құрлықтағы ормандар — тропикалық, қоңыржай, бореалдық
саванна
Ұзақтық
бақа
тірі жәндіктер
Бұл мен
Қоректену әрекеті негізінен түнгі уақытта жүреді.
Ойыншылар
баланы ана аузы немесе ауызында құрлықта тасиды
Тіс саны
Қалай құрылған?
бақалар және құрбақалар
мм
Теориялық өмір сүру ұзақтығы
Жұлдыздар
Сілтеме көшірілді
мл
Менің жасым?
апта
Менің өлшемім?
құрлық
Жыныссыз
ауыстыру
белсенді жыртқыштық
Біздің арадан кім сиқырмен өзгеріп, {animal} сияқты болады?
Қояндар, сұңқарлар, қызылқұлақ тасбақалар 6-9 жыл ойнап, туған күнін жылына төрт рет тойлайды
Қайда паналайды?
су қоймаларынан тыс құрлықта обитает және дамыды
{n} мерейтойын атап өтті
ашық шөптесін кеңістіктер — далалар, саванналар, прериялар
Егер {name} болып өмір сүрсеңіз, қашан туылар едіңіз
жыл бойы өте ыстық, жаңбыр жиі, бірақ кейде құрғақ
Батяни
Тіркеліңіз, өзіңіз бен үй жануарларыңыз үшін сүйікті жануарларыңызды қосу үшін
Максималды өмір ұзақтығы
Австралазия әлемі
Гермафродит ⚥
Қоректі негізінен көру арқылы анықтайды және табады.
жаңа туғандар, жұмыртқалар немесе дернәсілдер жер астында жасырылған
эмбрион
Қабақ
Ұзындығы
кг
ағаш
Бақылаулар
◉{N} қасиеттері тапу арқылы
қуыршақ
имаго
жасөспірім
жасөспірім
northern-quoll
severnaya-sumchataya-kunitsa
northern-quoll
dsywr-shmaly
severnaya-sumchataya-kunitsa
northern-quoll
himefukuroneko
northern-quoll
severnaya-sumchataya-kunitsa
bugbukuol
severnaya-sumchataya-kunitsa
severnoaustralijska-torbarska-machka
northern-quoll
severnaya-sumchataya-kunitsa
ao-zhou-dai-you
  • Северный кволл — самый крупный млекопитающий с самцовой семелпарией: самцы умирают после спаривания.
  • Северная сумчатая куница — самый маленький вид в роду пятнистых сумчатых куниц, её самцы весят не больше 900 г. Длина их тела всего 25—35 см.
  • Новорождённые северные сумчатые куницы имеют длину всего 3 мм. Их рождают в конце июля—сентябре, когда они ещё не достигли даже 4 мм.
  • Самки рожают больше детёнышей, чем сосков в сумке — выживают только успевшие присосаться.
  • Страдает от яда тростниковой жабы, к которому нет иммунитета.
  • Ведёт ночной образ жизни, питается насекомыми и мелкими позвоночными.
  • Устраивает убежища в дуплах и расщелинах.
  • В неволе 3–5 лет.
  • Статус Endangered.
  • Статус Endangered.

Жасы

  • Новорождённые северные сумчатые куницы имеют длину всего 3 мм. Их рождают в конце июля—сентябре, когда они ещё не достигли даже 4 мм.
  • Самки рожают больше детёнышей, чем сосков в сумке — выживают только успевшие присосаться.
  • В неволе 3–5 лет.

Малая северная кошка – вид, характеризующийся непродолжительной продолжительностью жизни, от 1 года до 1 года 1 месяца, хотя максимальная продолжительность жизни может достигать 5 лет 11 месяцев, а теоретическая – от 3 лет до 5 лет 11 месяцев. Возраст половой зрелости у самцов и самок наступает в период от 10 месяцев 1 недели до 1 года. Развитие малой северной кошки проходит несколько стадий: зародыш развивается внутри матери очень короткое время, после чего начинается стадия детёныша, когда детёныши живут в сумке матери, питаются молоком и быстро растут, эта стадия длится от 2 до 4 месяцев. Глаза у детёнышей открываются в возрасте от 2 месяцев 2 недель до 3 месяцев. Затем наступает стадия взрослого животного, которая длится от 10 месяцев до 2 лет 9 месяцев, когда вид становится самостоятельным охотником и способен к воспроизводству.

Фенотип

  • Северная сумчатая куница — самый маленький вид в роду пятнистых сумчатых куниц, её самцы весят не больше 900 г. Длина их тела всего 25—35 см.
  • Устраивает убежища в дуплах и расщелинах.

Малая северная кошка обладает короткой шерстью серо-коричневого цвета с белыми пятнами на спине и боках, пятна помогают маскироваться среди камней и листьев. На лапах вид имеет сильные когти, которые помогают лазать по скалам, рыть укрытия и ловить добычу. Длинный хвост помогает сохранять равновесие при прыжках и лазании. У взрослой особи имеется набор острых зубов, которые используются для ловли и разрывания добычи.

Физиология

  • Северная сумчатая куница — самый маленький вид в роду пятнистых сумчатых куниц, её самцы весят не больше 900 г. Длина их тела всего 25—35 см.
  • Страдает от яда тростниковой жабы, к которому нет иммунитета.

Малая северная кошка – вид, характеризующийся значительными колебаниями в размерах тела; высота тела составляет от 17,8 см до 4,5 м, длина тела – от 20 до 37 см, а масса варьируется от 449 г до 0,67 кг. На стадии «Эмбрион» длина тела детёныша составляет от 5 мм до 1 см при массе 0 г, а на стадии «Детёныш» масса тела может достигать от 0,1 до 50 г, длина тела – от 1 до 10 см. Взрослые особи имеют массу тела от 0,5 до 1,2 кг и длину тела от 25 до 37 см.

Мекен

Малая северная кошка обитает на суше, в наземном лесу, на лугах и степях, а также на травяных угодьях, при этом высота над уровнем моря достигает до 600 м. Вид встречается в тропических сухих лесах, где жарко и есть сухой сезон, деревья сбрасывают листья, и в тропических саваннах, где жарко и неравномерно выпадают дожди, при этом много травы и деревьев. Климат характеризуется малым количеством осадков зимой и их увеличением летом, а также очень жарким летом, когда температура составляет +20…+25 °C, и в остальное время года всегда жарко. Иногда бывают периоды сухости, а летом выпадают большие дожди, хотя зимой осадков почти нет.

Баспана

  • Устраивает убежища в дуплах и расщелинах.

Малая северная кошка обитает в скалистых районах и лесах, используя для укрытия логово. Логово служит малой северной кошке для размножения, отдыха и защиты от солнца.

География

Малая северная кошка — вид, обитающий в мире Австралазии и встречающийся в экосистемах Тропическая саванна Земли Арнем, Тропическая саванна Карпентарии и Тропическая саванна Кимберли.

Тамақтану

  • Ведёт ночной образ жизни, питается насекомыми и мелкими позвоночными.

Малая северная кошка — хищник, охотящийся на насекомых, мелких млекопитающих, птиц, ящериц и лягушек, а также иногда употребляющий фрукты. Вид использует ночную охоту, полагаясь на слух и зрение для добычи пищи, которая включает жесткокрылых, двукрылых, перепончатокрылое, бабочку, десятиногих раков, поясковых червей, губоногих, многосвязей, клопов, прямокрылых, Стрекозу и Ручейника. Стратегия питания заключается в активной охоте и преследовании добычи, при этом суточная потребность в пище составляет от 30 г до 80 г. Детёныши малой северной кошки питаются молоком.

Көбею

  • Самки рожают больше детёнышей, чем сосков в сумке — выживают только успевшие присосаться.

Малая северная кошка обитает и развивается на суше, вне водоёмов, и размножается посредством гомогамии, всегда с оплодотворением и без смены поколений. Самка вынашивает детёнышей в сумке или во рту на суше, после чего приносит от 4 до 8 детёнышей, развитие зародыша занимает 2 недели 6 дней. Детёныши перебираются в сумку матери и растут там на молоке, а икра, яйца или детёныши могут развиваться в наземном гнезде, построенном на земле или близко к ней, а также в норах в почве, вырытых в виде подземных ходов. Новорождённые, яйца или личинки могут быть закопаны в грунт. Интервал размножения у вида составляет 1 год, а зрелость наступает от 8 месяцев до 1 года.

Мөлшер

  • Северный кволл — самый крупный млекопитающий с самцовой семелпарией: самцы умирают после спаривания.
  • Северная сумчатая куница — самый маленький вид в роду пятнистых сумчатых куниц, её самцы весят не больше 900 г. Длина их тела всего 25—35 см.
  • Новорождённые северные сумчатые куницы имеют длину всего 3 мм. Их рождают в конце июля—сентябре, когда они ещё не достигли даже 4 мм.
  • Страдает от яда тростниковой жабы, к которому нет иммунитета.
  • Ведёт ночной образ жизни, питается насекомыми и мелкими позвоночными.