Ягуар

Ягуар — © Zveriki.com, AI-generated image based on the original work of Ghedoghedo, Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0

Жасы

Ягуар проходит несколько стадий развития, начиная с эмбриональной стадии, когда зародыш развивается внутри матери. Детёныш рождается слепым и полностью зависит от матери, которая кормит его молоком и защищает. Глаза открываются у детёныша в возрасте от 1 до 2 недели, а начинает ходить он в возрасте от 2 недели 4 дня до 4 недели. Возраст половой зрелости наступает в период от 2 до 4 года, после чего вид переходит в стадию взрослого ягуара, который охотится в одиночку и охраняет свою территорию, эта стадия длится от 3 до 20 лет. Типичная продолжительность жизни составляет от 21 года до 35 лет, максимальная – 28 лет, а теоретическая – от 14 до 28 лет.

Фенотип

Ягуар — вид, обладающий жёлто-оранжевой шерстью с чёрными розетками, что помогает скрываться в лесу. Острые втяжные когти помогают ловить и удерживать добычу, а мощные челюсти позволяют прокусывать черепа и панцири добычи. Длинный хвост помогает сохранять равновесие при плавании и прыжках. Детёныш имеет шерсть, покрытую чёрными розетками на жёлтом фоне для маскировки.

Физиология

Ягуар — вид, высота тела которого составляет от 60 до 80 см, а длина тела — от 1,1 до 1,9 м; масса взрослого самца может достигать от 64,63 до 68,07 кг. На стадии «Эмбрион» масса тела детёныша варьируется от 1 до 150 г. Детёныш ягуара характеризуется массой тела от 0,7 до 4,5 кг и длиной тела от 35 до 65 см. Взрослый самец имеет массу тела от 45 до 85 кг, а длина его тела — от 1,1 до 1,7 м.

Мекен

Ягуар обитает в разнообразных биомах, включая пустыни и сухие кусты, затопляемые луга, тропические сухие и влажные леса, а также тропические саванны. Вид встречается на суше, в наземном лесу и в наземной приливной зоне, предпочитая высоту над уровнем моря до 2 км. Климат для ягуара может быть жаркой степью с очень жарким и сухим летом, или представлять собой область, где выпадает мало осадков зимой, а летом их больше. Также вид встречается в зонах с жарким климатом и малым количеством осадков зимой, и даже в местах, где круглый год очень жарко и влажно, с почти ежедневными дождями.

Баспана

Где расположено — в густых зарослях или пещерах. Вид укрытия — нет постоянного укрытия. Вид не имеет постоянного или долговременного укрытия. Назначение укрытия (назвать все) — размножение, отдых, защита от солнца.

География

Ягуар обитает в мире Неарктики, мире Неотропики и мире Палеарктики, населяя такие экосистемы, как Боливийские юнги, Леса бабасу Мараньяна, Влажные леса Какеты, Влажные леса нагорья Гвианы, Влажные леса предгорий Гвианы и Влажные леса Наветренных островов.

Тамақтану

Ягуар – вид, питающийся мясом, охотится на оленей, капибар, пекари, черепах, кайманов и рыбу, а также на коати, гигантского муравьеда, Игуану, девятипоясных броненосцев, Агути, Мазаму, водосвинку, Каймана и паки. Самка добывает пищу с помощью стратегии активной охоты, засады и групповой охоты, нанося укус в голову или шею жертве. Суточная потребность вида в пище составляет от 2 кг до 4 кг, а детёныши питаются молоком. В некоторых культурах ягуара употребляют в пищу, однако он не считается халяльным и кошерным.

Көбею

Ягуар обитает и развивается на суше, вне водоёмов, размножение вида происходит посредством гомогамии, всегда с оплодотворением и без смены поколений. Самка вынашивает детёнышей около трёх месяцев и рожает их в укромном месте, детёныши рождаются живыми на суше, не вылупляются из яиц или икры, размер выводка составляет 1–4. Развитие зародыша длится от 2 до 3 месяца 1 неделю, а самка одна растит потомство до двух лет. Интервал размножения составляет от 1 до 3 года, зрелость наступает в возрасте от 2 до 4 года.

Масса
64628–68072 г
Ұзындығы
1100–1900 мм
Өмір ұзақтығы
7670–12784 күн 21–35 жыл
35694
0
1
yaguar
kk-kz
ягуар
Panthera onca
248
Ягуар – күшті денесі және дүрбелең шашы бар үлкен мысық. Ол Солтүстік және Оңтүстік Америкадағы мысықтартар арасындағы ең үлкен жыртқыш.
Ягуар леопардтан қарағанда мықтырақ дене құрылысымен және мысықтартар арасында ең күшті тістеге ие болады. Ол басқа жануарлардың санын реттейтін жоғарғы жыртқыш ретінде табиғат үшін маңызды.
жасырын жерден басқа мойынға шабуыл етіп тілу
trophic:carnivore
#edeae5
Масса мысықшаның
10470–25400 г
Масса эмбрионның
1–150 г
Масса ұрғашының
45000–85000 г
Масса еркенің
55000–110000 г
Ұзындығы ұрғашының
1100–1700 мм
Ұзындығы еркенің
1200–1900 мм
Ұзындығы мысықшаның
350–650 мм
Биіктігі
600–800 мм
Максималды өмір ұзақтығы
10227 күн 28 жыл
Теориялық өмір сүру ұзақтығы
5114–10227 күн 14–28 жыл
Ұрықтың дамуы
66.38–99 күн 2–3 ай
Ұрпақ саны
1–4
Жетілу
730–1460 күн 2–4 жыл
Ұрпақ
1–4
Көбею аралығы
365–1095 күн 1–3 жыл
Тырнақтар саны мысықтың
18–20
Құйрық саны мысықтың
1
Жақтар мөлшері мысықтың
180–240 мм
Тырнақтардың мөлшері мысықтың
25–45 мм
Құйрық өлшемі мысықтың
450–750 мм
Көбею
қарапайым жыныстық
Салмақ бойынша салыстырмалы
Тоңазытқыш
Алем
Неотропика әлемі
Биом
Өткір аралас орман
Биом
Тропикалық ылғалды орман
Биом
Тропикалық құрғақ орман
Биом
Толқынды шөпті жайлаулар
Биом
Шөл және құрғақ бұталар
Алем
Палеарктика әлемі
Алем
Неарктика әлемі
Биом
Тропикалық саванна
Климат
Әрқашан өте дымқыл
Климат
Әрқашан ыстық әрі дымқыл
Ландшафт
құрлық
Ландшафт
құрлық орманы
Климат
Жылы немесе ыстық жаз
Климат
Жазда үлкен жаңбырлар жауады
Климат
Жылы жаз және көп жаңбыр
Ландшафт
құрлықтық толқындық аймақ
Климат
Әрқашан ыстық
Климат
Өте құрғақ
Климат
Ыстық дала
Климат
Қысы жаудың аз
Климат
Ыстық, қыста жауын-шашын аз
Климат
Ыстық және жазда күшті жаңбырлар
Климат
Жаңбыр көп және салқын жаз
Климат
Жылы жаз
Тамақтану ортасы
су
Тамақтану ортасы
құрлық
Тамақтану ортасы
ағаш
Баспана
тұрақты баспанасы жоқ
Трофтық
етқоректі
Көбею
жыныс арқылы туу
Көбею
құрлық
7670.25
12783.75
5113.5
10227.0
1100.0
1900.0
64627.84888558329
68072.3257863613
гомогамия, әрқашан ұрықтандырумен көбею, ұрпақтардың ауысуы жоқ
Жұмысшы
бас
Құйрық өлшемі
{name} {animal} сияқты болса, онда:
туған уақыт
орысалдар
батыл шабуыл
көбею
Жазда үлкен жаңбырлар жауады
Жақтар мөлшері
Иттер, дельфиндер, сілеусіндер 9-25 жыл ойнап, туған күнін жылына үш рет тойлайды
м
Карта
{n} мерейтойын атап өтеді
г
т
{name} өмір жылдарымен есептегенде сіздің келесі мерейтойыңыз қашан болады
Человек
Тырнақтар түсі
жылы жылы және өте ылғалды жыл бойы, жаңбыр күнде
Оңтүстік және Орталық Америка, ыстық және ылғалды, алып ормандар
дни
Жылы жаз
Егер {name} болып өмір сүрсеңіз, неше жаста болар едіңіз
жаз жылыдан ыстыққа дейін
Dynamic Energy Budget (DEB) математикалық моделі бойынша есептелген теориялық максималды өмір сүру ұзақтығы. Бұл мән метаболикалық параметрлерден алынған биологиялық потенциалды көрсетеді, ол тікелей бақылаудан емес — нақты тіркелген өмір сүру ұзақтығы әдетте айтарлықтай қысқа болады.
жазда жаңбыр көп, қыста жаңбыр аз
мысық
Жетілу
Тоңазытқыш
Оңтүстік және Орталық Америка, ыстық және ылғалды, алып ормандар
Денсаулық туралы
сүт
{name} өмір жылдарымен есептегенде сіздің келесі туған күніңіз қашан болады
тропикалық орман
Көбею аралығы
нәтиже
құрлық жағалауы, толқындармен су астында қалатын — сортаңдар, литораль
жаз жылы, қысы қатты суық емес
Түстер
Жыныс
Upcoming jubilees
Гремлиндер
ай
ыстық, жазда жаңбыр, қыста жаңбыр аз
тірі балықтар
жаңбыр өте сирек түседі, құрғақшыл дала
қыста жауын-шашын аз, жазда көп
Трофтық
Сүзгілер
жаз өте ысты, құрғақ, көп шөп
Жылы немесе ыстық жаз
Құйрық саны
әрқашан ыстық және ылғалды, алып ағаштар мен жалындар
Upcoming birthdays
Шынымен ұзақ өмір: 40-100 жыл. Боуһед киттері, альбатростар, алып тасбақалар туған күнін жылына бір рет еске алады
Өмір ұзақтығы
Биіктігі
Шөл және құрғақ бұталар
жаңбыр әрқашан жауады, өте ылғалды
балалар құрлықта тірі туылады, икра немесе жұмыртқадан шықпайды
Жас (жас жануар)
Жас (туылғаннан өлгенге дейін)
Ыстық, қыста жауын-шашын аз
Жас (эмбрион)
Еуропа мен Азияның үлкен бөлігі, әртүрлі ормандар, дала және тундра
Сейілшілер
Мерейтой — әрбір 10-шы туған күн
Толығырақ:
Жұмыртқа немесе құрсақ ішіндегі ең ерте даму сатысы.
орындылы жануарлар
Іскер сосиска
ұшқындар
Орташа өмір ұзақтығы
жыныс арқылы туу
Қандай көрінеді?
жыныстық жетілу / көбеюдің басталуы
шығу (жәндіктер)
өлім / өмір сүру мерзімінің аяқталуы
ыстық, құрғақ маусым бар, ағаштар жапырағын төгеді
каймандар
Қалай өмір сүреді?
ұрықтану / жұмыртқа салу
Қалай өзін ұстайды?
туу / жұмыртқадан шығу
метаморфоз / дернәсілдік кезеңнің аяқталуы
балықтар
жеделдеудің аяқталуы
Бөлісу
Үй жануарын табу...
Көбеюге қабілетті, толық жетілген дарақ.
ыстық, жаңбыр тең емес, көп шөп пен ағаштар
Тірі жемтігін белсенді түрде аулау және ұстау.
Үй жануарлары
Неарктика әлемі
капибаралар
Тропикалық құрғақ орман
Жаңбыр көп және салқын жаз
Ыстық дала
Қоректену негізінен құрлықта немесе өсімдіктерде жүреді.
{name} стилінде мерейтой
Тырнақтар саны
см
Кәрілер
Жануар немесе тұқымды табу...
Тырнақтардың мөлшері
turns
Ұйқытайлар
құрлық орманы
құрлықтық толқындық аймақ
Құйрық түсі
Толқынды шөпті жайлаулар
балалық шағында ана сүтін ішеді
Ұрпақ саны
Тропикалық саванна
Карта деректер көздері: Экожүйелер жіктемесі — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022), таралу карталары Keith et al. (2020), https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513; Ірі теңіз экожүйелері — NOAA LME Program; Батиметрия — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026), GEBCO_2026 Grid, https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa; Климат деректері — Generated using Copernicus Climate Change Service information; Түрлердің таралу деректері — GBIF.org, «all animals» туынды деректер жиыны, https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0
қоңыржай орман
Қалай күту керек?
25-40 жыл өмір. Орангутандар, таз қырандар, африкалық пілдер туған күнін жылына екі рет тойлайды
Көрсетілмеген
°C
Поделиться
Қайда кездеседі?
Тұрақты немесе ұзақ мерзімді баспана құрылымы жоқ.
шөл бұтасы
көп жаңбыр, салқын жаз, қыста қар
Қысы жаудың аз
Қорек іздеу немесе аулау кезіндегі судағы қозғалыс.
Аңызға айналған ұзақ өмір: 100 жылдан астам. Галапагос тасбақалары, Гренландия акулалары, мұхит квагогтары отбасымен 4 жылда бір рет тойлайды
Ұрпақ
Тропикалық ылғалды орман
Ақсақалдар
Бро
қарапайым жыныстық
Таксондар
етқоректі
{name} болып туылса
пекари
Азық іздеу ағаштар мен ағаш тектес өсімдіктер арасында жүреді.
жас
Жыртқыш жасырынып тұрып, кенеттен шабуыл жасайды.
туған күн
Палеарктика әлемі
жүзу
тұрақты баспанасы жоқ
демалыс
Жүн түсі
Жабу
was
7-15 айлық мансап. Ергежейлі хомяктар, тышқандар, дала крикеттері туған күнін айына екі рет тойлайды
Негізгі
Неотропика әлемі
Менің салмағым?
Үздіксіз карнавал: олар бірнеше күн ғана өмір сүреді. Мамыршыбындар, ротiferлер, миджалар туған күнін күніне екі реттен артық тойлайды
негізгі қорек көздері
Неотропика әлемі
тістер
түрленуден кейін өлімге дейін
Ықтимал мекендеу орындары
күн
Ұстауда
1,3-3,5 жыл жолда. Орман тышқандары, анолдар, кемпірқосақ балықтар туған күнін айына бір рет тойлайды
Қоректену өзен, көл немесе мұхит сияқты су айдындарында жүреді.
Масса
Масалар, жеміс шыбындары, ұсақ шаяндар 7 айға дейін жанталасып, аптасына бір рет туған күн тойлайды
құрлық
Ұрықтың дамуы
тірі жыланатушылар, кесіртектер, жыландар, қарақатпалалар
су
құрлық
{name} стилінде туған күн
Неарктика әлемі
Ссылка скопирована
Әрқашан ыстық
секіру
Ештеңе табылмады
Солтүстік Америка және Гренландия, тундрадан ормандарға дейін
Ыстық және жазда күшті жаңбырлар
жасырын жерден басқа мойынға шабуыл етіп тілу
Картада
барлық өмірлік кезеңдер
Аналық ♀
Карта деректер көздері: Экожүйелер жіктемесі — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022), таралу карталары Keith et al. (2020), https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513; Ірі теңіз экожүйелері — NOAA LME Program; Батиметрия — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026), GEBCO_2026 Grid, https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa; Климат деректері — Generated using Copernicus Climate Change Service information; Түрлердің таралу деректері — GBIF.org, «all animals» туынды деректер жиыны, https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0 Ықтимал мекендеу орны картасы бақылау деректері негізінде модельденген. Карта © Zveriki.com, CC BY 4.0 лицензиясы.
ірі сүтқоректілер
туған жыл
Көбею немесе ұя салу үшін арнайы қолданылатын баспана.
Жетілу
құрлықтық тіршілік ортасы, судан тыс құрлық беті
қарақұрттар
ж.
кв. мм
Күннен қорғау
Қаншалықты ұқсас?
Аталық ♂
мерекеге дейін қалды
мысықша
{name} жасы
Қалай көбейеді?
3,5-6 жыл жолда. Кірпілер, қарғалар, кесірткелер туған күнін жылына 6 рет тойлайды
Жесе ше?
Өте құрғақ
Екеуі де емес
су басқан шөптесін
туғаннан ересектікке дейін
Ата-ана қамқорлығына әлі тәуелді жас төл.
Немен қоректенеді?
Қайда өмір сүреді?
Көбеюге қабілеттілікке жетпеген жетілмеген дарақ.
Қатты тістер тамақты тістеу, жырту немесе қыру үшін қолданылады.
құрлықтағы ормандар — тропикалық, қоңыржай, бореалдық
су жиі жерді су басады, көп шөп бар
саванна
Өткір аралас орман
топтық аңшылық
Ұзақтық
балық
Әрқашан ыстық әрі дымқыл
Бұл мен
Әрқашан өте дымқыл
Ойыншылар
ыстық, жазда үлкен жаңбырлар, қыста жаңбыр аз
Қалай құрылған?
мм
Теориялық өмір сүру ұзақтығы
Жұлдыздар
Сілтеме көшірілді
мл
Менің жасым?
апта
Менің өлшемім?
құрлық
Жыныссыз
ауыстыру
бұғы
белсенді жыртқыштық
Біздің арадан кім сиқырмен өзгеріп, {animal} сияқты болады?
Қояндар, сұңқарлар, қызылқұлақ тасбақалар 6-9 жыл ойнап, туған күнін жылына төрт рет тойлайды
Қайда паналайды?
Жылы жаз және көп жаңбыр
су қоймаларынан тыс құрлықта обитает және дамыды
тропикалық орман
{n} мерейтойын атап өтті
Егер {name} болып өмір сүрсеңіз, қашан туылар едіңіз
жыл бойы өте ыстық, жаңбыр жиі, бірақ кейде құрғақ
Батяни
Максималды өмір ұзақтығы
47-ден 74 кг-ға дейін, 1.2 – 2.8 м
Гермафродит ⚥
Солтүстік Америка және Гренландия, тундрадан ормандарға дейін
тропикалық жаңбырлы орман
эмбрион
Жүн түсі
жазы жылы, көп ағаш түрі: емен, көктерек, қайың
Ұзындығы
кг
өте ыстық және құрғақ, жаңбыр сирек, кактустар өседі
көп жаңбыр, жаз жылы және жағымды
ағаш
Бақылаулар
◉{N} қасиеттері тапу арқылы
мысықша
қуыршақ
имаго
жасөспірім
жасөспірім
jaguar
yaguar
yaquar
yghwr
yaguar
yaguar
jaga
iaguari
yaguar
jaegyueo
yaguar
jaguar
yaguar
yaguar
mei-zhou-bao
  • Ягуар охотится на черепах — его мощные челюсти способны раскусить их панцирь.
  • В отличие от других крупных кошачьих, ягуар иногда прокусывает череп жертвы. У погибших коров, атакованных ягуарами, часто сломаны шейные позвонки, а головы запрокинуты на спину.
  • Ягуар — третий по размеру в мире и самый крупный в Новом свете представитель семейства кошачьих.
  • Ягуар — крупнейшая кошка Америки и единственная, которая регулярно убивает добычу укусом в череп.
  • Охотники Бразилии утверждают, что ягуар якобы способен гипнотизировать жертву. Это утверждение не подтверждено научными данными, но оно широко распространено среди местных людей.
  • Ягуары редко нападают на людей, а людоедство среди них — исключительное явление. Чаще всего они нападают, когда защищаются.
  • По индейским поверьям, ягуар способен имитировать крик любой птицы или животного, чтобы подманить их. Это помогает ему во время охоты.
  • На охоте ягуар издаёт низкое отрывистое ворчание, а по ночам и в брачный период оглушительно ревёт.
  • Ягуар массой 158 кг — рекордный по массе в природе. Обычно его масса составляет 60—90 кг, но в отдельных случаях достигает 120 кг.
  • Может тащить добычу тяжелее себя на дерево.
  • Ягуар — третий по размеру в мире и самый крупный в Новом свете представитель семейства кошачьих.
  • Ягуар массой 158 кг — рекордный по массе в природе. Обычно его масса составляет 60—90 кг, но в отдельных случаях достигает 120 кг.

Жасы

Ягуар проходит несколько стадий развития, начиная с эмбриональной стадии, когда зародыш развивается внутри матери. Детёныш рождается слепым и полностью зависит от матери, которая кормит его молоком и защищает. Глаза открываются у детёныша в возрасте от 1 до 2 недели, а начинает ходить он в возрасте от 2 недели 4 дня до 4 недели. Возраст половой зрелости наступает в период от 2 до 4 года, после чего вид переходит в стадию взрослого ягуара, который охотится в одиночку и охраняет свою территорию, эта стадия длится от 3 до 20 лет. Типичная продолжительность жизни составляет от 21 года до 35 лет, максимальная – 28 лет, а теоретическая – от 14 до 28 лет.

Фенотип

  • Ягуар охотится на черепах — его мощные челюсти способны раскусить их панцирь.
  • В отличие от других крупных кошачьих, ягуар иногда прокусывает череп жертвы. У погибших коров, атакованных ягуарами, часто сломаны шейные позвонки, а головы запрокинуты на спину.
  • Ягуар — крупнейшая кошка Америки и единственная, которая регулярно убивает добычу укусом в череп.
  • Может тащить добычу тяжелее себя на дерево.

Ягуар — вид, обладающий жёлто-оранжевой шерстью с чёрными розетками, что помогает скрываться в лесу. Острые втяжные когти помогают ловить и удерживать добычу, а мощные челюсти позволяют прокусывать черепа и панцири добычи. Длинный хвост помогает сохранять равновесие при плавании и прыжках. Детёныш имеет шерсть, покрытую чёрными розетками на жёлтом фоне для маскировки.

Физиология

Ягуар — вид, высота тела которого составляет от 60 до 80 см, а длина тела — от 1,1 до 1,9 м; масса взрослого самца может достигать от 64,63 до 68,07 кг. На стадии «Эмбрион» масса тела детёныша варьируется от 1 до 150 г. Детёныш ягуара характеризуется массой тела от 0,7 до 4,5 кг и длиной тела от 35 до 65 см. Взрослый самец имеет массу тела от 45 до 85 кг, а длина его тела — от 1,1 до 1,7 м.

Мекен

  • Ягуар — крупнейшая кошка Америки и единственная, которая регулярно убивает добычу укусом в череп.

Ягуар обитает в разнообразных биомах, включая пустыни и сухие кусты, затопляемые луга, тропические сухие и влажные леса, а также тропические саванны. Вид встречается на суше, в наземном лесу и в наземной приливной зоне, предпочитая высоту над уровнем моря до 2 км. Климат для ягуара может быть жаркой степью с очень жарким и сухим летом, или представлять собой область, где выпадает мало осадков зимой, а летом их больше. Также вид встречается в зонах с жарким климатом и малым количеством осадков зимой, и даже в местах, где круглый год очень жарко и влажно, с почти ежедневными дождями.

Баспана

Где расположено — в густых зарослях или пещерах. Вид укрытия — нет постоянного укрытия. Вид не имеет постоянного или долговременного укрытия. Назначение укрытия (назвать все) — размножение, отдых, защита от солнца.

География

  • Охотники Бразилии утверждают, что ягуар якобы способен гипнотизировать жертву. Это утверждение не подтверждено научными данными, но оно широко распространено среди местных людей.

Ягуар обитает в мире Неарктики, мире Неотропики и мире Палеарктики, населяя такие экосистемы, как Боливийские юнги, Леса бабасу Мараньяна, Влажные леса Какеты, Влажные леса нагорья Гвианы, Влажные леса предгорий Гвианы и Влажные леса Наветренных островов.

Тамақтану

  • Ягуар охотится на черепах — его мощные челюсти способны раскусить их панцирь.
  • Ягуары редко нападают на людей, а людоедство среди них — исключительное явление. Чаще всего они нападают, когда защищаются.
  • Может тащить добычу тяжелее себя на дерево.

Ягуар – вид, питающийся мясом, охотится на оленей, капибар, пекари, черепах, кайманов и рыбу, а также на коати, гигантского муравьеда, Игуану, девятипоясных броненосцев, Агути, Мазаму, водосвинку, Каймана и паки. Самка добывает пищу с помощью стратегии активной охоты, засады и групповой охоты, нанося укус в голову или шею жертве. Суточная потребность вида в пище составляет от 2 кг до 4 кг, а детёныши питаются молоком. В некоторых культурах ягуара употребляют в пищу, однако он не считается халяльным и кошерным.

Көбею

Ягуар обитает и развивается на суше, вне водоёмов, размножение вида происходит посредством гомогамии, всегда с оплодотворением и без смены поколений. Самка вынашивает детёнышей около трёх месяцев и рожает их в укромном месте, детёныши рождаются живыми на суше, не вылупляются из яиц или икры, размер выводка составляет 1–4. Развитие зародыша длится от 2 до 3 месяца 1 неделю, а самка одна растит потомство до двух лет. Интервал размножения составляет от 1 до 3 года, зрелость наступает в возрасте от 2 до 4 года.

Мөлшер

  • Ягуар — крупнейшая кошка Америки и единственная, которая регулярно убивает добычу укусом в череп.
  • По индейским поверьям, ягуар способен имитировать крик любой птицы или животного, чтобы подманить их. Это помогает ему во время охоты.
  • На охоте ягуар издаёт низкое отрывистое ворчание, а по ночам и в брачный период оглушительно ревёт.