Солтүстік бұғысы

Северный олень — © Zveriki.com, AI-generated image based on the original work of I, Perhols, Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0

Жасы

Карибу рождается с открытыми глазами и начинает ходить сразу после рождения, проходя стадию «Эмбрион», когда зародыш получает питание от матери. После рождения следует стадия «Детёныш», или теленок, которая длится от 1 дня до 6 месяцев, в течение которой детёныш пьёт молоко матери и учится находить пищу. Возраст половой зрелости у карибу наступает в период от 1 года 6 месяцев до 4 лет, после чего начинается стадия «Взрослый», которая длится от 2 до 20 лет. Типичная продолжительность жизни вида составляет от 12 до 18 лет, однако максимальная зафиксированная продолжительность жизни – 21 год 10 месяцев, а теоретическая продолжительность жизни варьируется от 10 лет 11 месяцев до 21 года 10 месяцев.

Фенотип

Карибу обладает двухслойным густым мехом, который зимой светлый и очень тёплый, а летом короче и темнее, защищая от мороза и насекомых; самцы этого вида имеют большие ветвистые рога, используемые для борьбы с другими самцами и защиты, которые каждый год сбрасываются и вырастают заново. У взрослых особей широкие и крепкие копыта позволяют ходить по глубокому снегу, копать лишайники и хорошо плавать, а детёныши характеризуются широкими копытами, помогающими не проваливаться в снег. Шерсть детёныша мягкая и густая, коричневого цвета, защищая от холода, а у взрослого вида также имеется большой нос с густой шерстью внутри, согревающий холодный воздух перед поступлением в лёгкие.

Физиология

Карибу – вид, длина тела которого варьируется от 1,6 до 2,2 м, а масса составляет от 126,41 до 140,52 кг. На ранних стадиях развития, на стадии «Эмбрион», детёныш имеет массу тела от 0 до 6 г и длину тела от 1 мм до 40 см. На стадии «Детёныш» масса тела составляет от 6 до 50 кг, а длина тела – от 80 см до 1,2 м. Взрослый карибу имеет массу тела от 60 до 120 кг и длину тела от 1,6 до 2,1 м.

Мекен

Карибу обитает в биомах тайги с холодной зимой и обилием хвойных деревьев, умеренного хвойного леса с прохладным летом и снегом зимой, затопляемых лугов с обильной травой, горных лугов, расположенных высоко в горах, и тундры с очень холодным климатом и коротким летом. Вид встречается на суше, в высокогорье и тундре, а также в наземном лесу и горной тундре. Климат в местах обитания карибу характеризуется холодом и почти сухостью, прохладным летом с температурой от +15 до +20 °C, постоянной влажностью и полярной тундрой с коротким летом. Высота над уровнем моря может достигать до 2 км, а климат в этих районах очень холодный, с большим количеством снега и льда.

Баспана

Карибу обитает в тундре и на открытых пространствах, не имея постоянного или долговременного укрытия. Самка и самец используют для защиты от ветра, отдыха и защиты от холода травы и мхи. Вид не имеет постоянного укрытия, предпочитая открытые участки местности.

География

Карибу обитает в мире Неарктики и мире Палеарктики, встречаясь в экосистемах Скандинавских горных берёзовых лесов и лугов, а также в Скандинавско-российской тайге.

Тамақтану

Карибу – вид, питающийся в основном лишайниками, которые находит под снегом с помощью копыт, а летом – травой, листьями кустарников, мхом и грибами; самец щиплет траву, используя стратегию поиска и добычи пищи, пастьбы. Суточная потребность вида в пище составляет от 3 кг до 9 кг, детёныши питаются молоком. Росомахи, медведи и волки охотятся на карибу.

Көбею

Карибу – вид, обитающий и развивающийся на суше, вне водоёмов, размножается посредством живорождения, детёныши рождаются живыми, не вылупляются из яиц или икры; самка вынашивает одного телёнка около семи с половиной месяцев, а развитие зародыша занимает 7 месяцев и 3 недели; телята рождаются весной и быстро встают на ноги, при этом потомство составляет 1–2 детёныша; самцы дерутся за самок осенью, а интервал размножения составляет 1 год; зрелость наступает в возрасте от 2 до 4 года; икра, яйца или детёныши развиваются в наземном гнезде, расположенном прямо на поверхности грунта на суше, где только мать проявляет родительскую заботу о потомстве; размножение всегда происходит посредством гомогамии, то есть оплодотворения. Размер выводка составляет 1–2 особи.

Масса
126406–140520 г
Ұзындығы
1600–2200 мм
Өмір ұзақтығы
4383–6575 күн 12–18 жыл
39624
0
1
severnyj-olen
kk-kz
северный олень
Rangifer tarandus
188
Солтүстік бұғысы тундра мен тайганың суық аймақтарында өмір сүреді. Оның қар үстімен жүру үшін кең тірнектері бар және мүйіздері еркектерде де, аналарда да өседі.
Солтүстік бұғысы басқа бұғылардан аналарда мүйіз болуымен және өте суық жерлерде өмір сүре алуымен ерекшеленеді. Ол тундраның табиғаты үшін маңызды, өйткені өсімдік тұқымдарын таратады және қасқырлардың азығы болады.
шөпті жұқа алады
trophic:herbivore
#bebeb0
Масса балапанның
6000–50000 г
Масса ұрғашының
60000–120000 г
Масса эмбрионның
1–6000 г
Масса еркенің
90000–180000 г
Ұзындығы ұрғашының
1600–2100 мм
Ұзындығы еркенің
1800–2200 мм
Ұзындығы балапанның
800–1200 мм
Ұзындығы эмбрионның
1–400 мм
Максималды өмір ұзақтығы
7962 күн 21 жыл 10 ай
Теориялық өмір сүру ұзақтығы
3981–7962 күн 11–22 жыл
Ұрықтың дамуы
228 күн 7 ай 3 апта
Ұрпақ саны
1–2
Жетілу
730–1460 күн 2–4 жыл
Ұрпақ
1–2
Көбею аралығы
365 күн 1 жыл
Тұяқтар саны бұғының
4
Тұяқтар саны балапанның
4
Мүйіздер саны еркенің
2
Мұрын мөлшері бұғының
50–70 мм
Тұяқтар мөлшері бұғының
80–110 мм
Тұяқтар мөлшері балапанның
70–90 мм
Мүйіздер мөлшері еркенің
1000–1500 мм
Көбею
қарапайым жыныстық
Салмақ бойынша салыстырмалы
Мотоцикл
Алем
Палеарктика әлемі
Биом
Тайга
Биом
Өткір қарағай орманы
Биом
Толқынды шөпті жайлаулар
Алем
Неарктика әлемі
Биом
Таулы шалғындар
Биом
Тундра
Ландшафт
биік таулар және тундра
Климат
Әрқашан өте дымқыл
Климат
Өте суық
Ландшафт
құрлық
Ландшафт
құрлық орманы
Ландшафт
тау тундрасы
Климат
Суық және құрғақ
Климат
Қарлы қыс
Климат
Серін жаз
Климат
Полярлық түндра
Климат
Тундра
Климат
Жаңбыр көп және салқын жаз
Тамақтану ортасы
құрлық
Тамақтану ортасы
жер асты
Баспана
тұрақты баспанасы жоқ
Трофтық
шөпқоректі
Көбею
қамқор ана
Көбею
ұя жерде
Көбею
жыныс арқылы туу
Көбею
жердегі ұяда
Көбею
құрлық
Физиология
Жылына екі рет түк ауыстырады. Көктемде қалың қысқы түк түседі, ал күзде жаңа жылы түк өседі.
4383.0
6574.5
3981.225
7962.45
1600.0
2200.0
126406.25399457576
140520.18577258865
Жылына екі рет түк ауыстырады. Көктемде қалың қысқы түк түседі, ал күзде жаңа жылы түк өседі.
-1
-1
Мүйіздер түсі
гомогамия, әрқашан ұрықтандырумен көбею, ұрпақтардың ауысуы жоқ
Жұмысшы
{name} {animal} сияқты болса, онда:
туған уақыт
Тамақты табу немесе қол жеткізу үшін топырақ немесе субстрат қазуды сипаттайды.
өте суық, жаз қысқа, мүк көп
Иттер, дельфиндер, сілеусіндер 9-25 жыл ойнап, туған күнін жылына үш рет тойлайды
м
Карта
{n} мерейтойын атап өтеді
г
жаз салқын, +15…+20 °C
Полярлық түндра
т
{name} өмір жылдарымен есептегенде сіздің келесі мерейтойыңыз қашан болады
Человек
өте суық, қысқа жаз, ағаш жоққа тән, мүк көп
дни
Егер {name} болып өмір сүрсеңіз, неше жаста болар едіңіз
Dynamic Energy Budget (DEB) математикалық моделі бойынша есептелген теориялық максималды өмір сүру ұзақтығы. Бұл мән метаболикалық параметрлерден алынған биологиялық потенциалды көрсетеді, ол тікелей бақылаудан емес — нақты тіркелген өмір сүру ұзақтығы әдетте айтарлықтай қысқа болады.
бұғы
Жетілу
саңырауқұлақтар
Денсаулық туралы
сүт
суық, көп мұрынжапырақ ағаштар, қыста қар
{name} өмір жылдарымен есептегенде сіздің келесі туған күніңіз қашан болады
Мотоцикл
Көбею аралығы
нәтиже
қыналар — тастар мен ағаштардағы саңырауқұлақ пен балдыр қоспасы
Түстер
Серін жаз
Жыныс
суықтан қорғау
Upcoming jubilees
Гремлиндер
ай
альпілік шалғындар және арктикалық тундра құрлықта
Трофтық
Сүзгілер
Аузымен тістеп немесе шымшып тамақты ұстайды немесе өңдейді.
Палеарктика әлемі
шөп
Upcoming birthdays
Қарлы қыс
уылдырық, жұмыртқа немесе балапандар жерде немесе оған жақын салынған ұяда дамиды
Шынымен ұзақ өмір: 40-100 жыл. Боуһед киттері, альбатростар, алып тасбақалар туған күнін жылына бір рет еске алады
Өмір ұзақтығы
биік тауларда, суық, көп шөп пен бұталар
тіл
ұя жерде
жаңбыр әрқашан жауады, өте ылғалды
балалар құрлықта тірі туылады, икра немесе жұмыртқадан шықпайды
Жас (жас жануар)
Жас (туылғаннан өлгенге дейін)
Жас (эмбрион)
Еуропа мен Азияның үлкен бөлігі, әртүрлі ормандар, дала және тундра
Сейілшілер
Тұяқтар саны
шөпті жұқа алады
Мерейтой — әрбір 10-шы туған күн
Толығырақ:
Тундра
Жұмыртқа немесе құрсақ ішіндегі ең ерте даму сатысы.
Іскер сосиска
Орташа өмір ұзақтығы
ұя жер бетінде тікелей жерде орналасқан, тек ана ұрпаққа ата-ана қамқорлығын көрсетеді
жердегі ұяда
жапырақтар
Регенерация
шөптер
Таулы шалғындар
жыныс арқылы туу
Қандай көрінеді?
жыныстық жетілу / көбеюдің басталуы
шығу (жәндіктер)
өлім / өмір сүру мерзімінің аяқталуы
Қалай өмір сүреді?
ұрықтану / жұмыртқа салу
микофагия, саңырауқұлақтармен қоректенеді
Қалай өзін ұстайды?
туу / жұмыртқадан шығу
метаморфоз / дернәсілдік кезеңнің аяқталуы
жеделдеудің аяқталуы
Бөлісу
Үй жануарын табу...
Көбеюге қабілетті, толық жетілген дарақ.
өте суық, қар мен мұз көп
қазу
Үй жануарлары
Неарктика әлемі
тістеу
Жаңбыр көп және салқын жаз
Қоректену негізінен құрлықта немесе өсімдіктерде жүреді.
{name} стилінде мерейтой
см
Өткір қарағай орманы
Кәрілер
Жануар немесе тұқымды табу...
turns
Ұйқытайлар
құрлық орманы
Толқынды шөпті жайлаулар
балалық шағында ана сүтін ішеді
бұтақ жапырақтары
Ұрпақ саны
мүктер, бауыр мүктері және басқа құрлық мүк тәрізді өсімдіктер
Карта деректер көздері: Экожүйелер жіктемесі — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022), таралу карталары Keith et al. (2020), https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513; Ірі теңіз экожүйелері — NOAA LME Program; Батиметрия — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026), GEBCO_2026 Grid, https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa; Климат деректері — Generated using Copernicus Climate Change Service information; Түрлердің таралу деректері — GBIF.org, «all animals» туынды деректер жиыны, https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0
Қалай күту керек?
25-40 жыл өмір. Орангутандар, таз қырандар, африкалық пілдер туған күнін жылына екі рет тойлайды
жайылу
Көрсетілмеген
°C
Поделиться
биік таулар және тундра
Қоректі табу үшін мекендерді белсенді іздеу.
Қайда кездеседі?
Тұрақты немесе ұзақ мерзімді баспана құрылымы жоқ.
Мүйіздер саны
шөпқоректі
көп жаңбыр, салқын жаз, қыста қар
Төмен өсетін өсімдіктерді немесе балдырларды қырқып немесе шымшып қоректенеді.
Аңызға айналған ұзақ өмір: 100 жылдан астам. Галапагос тасбақалары, Гренландия акулалары, мұхит квагогтары отбасымен 4 жылда бір рет тойлайды
Ұрпақ
Ақсақалдар
астық тұқымдастар мен басқа шөптесін өсімдіктердің жапырақтары мен сабақтары
Бро
Өте суық
қарапайым жыныстық
Таксондар
{name} болып туылса
суық, жаз қысқа, ағаш жоққа тән
қыналар
жас
туған күн
тұрақты баспанасы жоқ
Палеарктика әлемі
жырту
демалыс
Жүн түсі
Жабу
was
7-15 айлық мансап. Ергежейлі хомяктар, тышқандар, дала крикеттері туған күнін айына екі рет тойлайды
Негізгі
мүк
Менің салмағым?
74-тен 150 кг-ға дейін, 1.4 – 3 м
Үздіксіз карнавал: олар бірнеше күн ғана өмір сүреді. Мамыршыбындар, ротiferлер, миджалар туған күнін күніне екі реттен артық тойлайды
негізгі қорек көздері
тістер
түрленуден кейін өлімге дейін
Ықтимал мекендеу орындары
күн
Ұстауда
1,3-3,5 жыл жолда. Орман тышқандары, анолдар, кемпірқосақ балықтар туған күнін айына бір рет тойлайды
Масса
өсімдіктердің жас қашы мен жапырақтары
суық қыс, көп хвойлы ағаштар: шырша, қарағай
Масалар, жеміс шыбындары, ұсақ шаяндар 7 айға дейін жанталасып, аптасына бір рет туған күн тойлайды
құрлық
Өсімдіктер
Ұрықтың дамуы
Тіспен, тұмсықпен немесе тырнақпен тамақты жыртады немесе үгітеді.
құрлық
{name} стилінде туған күн
Неарктика әлемі
Ссылка скопирована
Ештеңе табылмады
Солтүстік Америка және Гренландия, тундрадан ормандарға дейін
жер асты
Картада
Қыналар
барлық өмірлік кезеңдер
Аналық ♀
Суық және құрғақ
ұя құрғақ жердің бетінде тікелей орналасқан
орман шегінен жоғары биік тау тундрасы
Карта деректер көздері: Экожүйелер жіктемесі — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022), таралу карталары Keith et al. (2020), https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513; Ірі теңіз экожүйелері — NOAA LME Program; Батиметрия — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026), GEBCO_2026 Grid, https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa; Климат деректері — Generated using Copernicus Climate Change Service information; Түрлердің таралу деректері — GBIF.org, «all animals» туынды деректер жиыны, https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0 Ықтимал мекендеу орны картасы бақылау деректері негізінде модельденген. Карта © Zveriki.com, CC BY 4.0 лицензиясы.
туған жыл
Жетілу
құрлықтық тіршілік ортасы, судан тыс құрлық беті
ж.
кв. мм
Қаншалықты ұқсас?
Желден қорғау
Аталық ♂
мерекеге дейін қалды
балапан
Тундра
{name} жасы
Қалай көбейеді?
3,5-6 жыл жолда. Кірпілер, қарғалар, кесірткелер туған күнін жылына 6 рет тойлайды
Жесе ше?
Екеуі де емес
туғаннан ересектікке дейін
Ата-ана қамқорлығына әлі тәуелді жас төл.
қамқор ана
Немен қоректенеді?
жылжымай құрғақ әрі суық
Қайда өмір сүреді?
Көбеюге қабілеттілікке жетпеген жетілмеген дарақ.
қыста қар көп, суық
тау тундрасы
Қатты тістер тамақты тістеу, жырту немесе қыру үшін қолданылады.
құрлықтағы ормандар — тропикалық, қоңыржай, бореалдық
су жиі жерді су басады, көп шөп бар
бореалды орман
Мұрын мөлшері
Ұзақтық
Бұл мен
Еуропа мен Азияның үлкен бөлігі, әртүрлі ормандар, дала және тундра
Әрқашан өте дымқыл
Ойыншылар
Қалай құрылған?
Тұяқтар мөлшері
мм
Теориялық өмір сүру ұзақтығы
Жұлдыздар
Сілтеме көшірілді
мл
Менің жасым?
апта
Менің өлшемім?
құрлық
Тайга
Мүйіздер мөлшері
Жыныссыз
ауыстыру
Біздің арадан кім сиқырмен өзгеріп, {animal} сияқты болады?
Қояндар, сұңқарлар, қызылқұлақ тасбақалар 6-9 жыл ойнап, туған күнін жылына төрт рет тойлайды
Қайда паналайды?
су қоймаларынан тыс құрлықта обитает және дамыды
{n} мерейтойын атап өтті
Егер {name} болып өмір сүрсеңіз, қашан туылар едіңіз
Батяни
Максималды өмір ұзақтығы
жем іздеу
Гермафродит ⚥
Тіл тамақ заттарын табу, жылжыту немесе жұту үшін қолданылады.
Солтүстік Америка және Гренландия, тундрадан ормандарға дейін
эмбрион
Ұзындығы
кг
Бақылаулар
◉{N} қасиеттері тапу арқылы
балапан
қуыршақ
имаго
жасөспірім
жасөспірім
caribou-north-america
severnyj-olen
adi-simal-marali
rnt
paunochny-alen
caribou-north-america
tonakai
chrdiloetis-iremi
severnyj-olen
sunlog
severnyj-olen
irvas
tonyak-bolany
shimol-bug-usi
xun-lu
  • Непрерывное перемещение — единственный способ северных оленей избавиться от докучливых насекомых. Они ходят по одным и тем же местам, выбивая хорошо заметные тропы.
  • Он совершает одни из самых длинных миграций среди наземных млекопитающих — до нескольких тысяч километров.
  • В возрасте недели телёнок Северного оленя уже может не только бегать, но и переплыть широкую реку.
  • Северные олени могут доставать корм из-под снега глубиной до 120 см, но при глубине 70 см они уже теряют слишком много сил и худеют.
  • Северный олень питается лишайниками большую часть года, что помогает ему обитать в суровых условиях, где другие копытные не могут жить.
  • Карибу — единственный олень, у которого рога есть и у самок.
  • Максимальная продолжительность жизни домашних северных оленей достигает 28 лет, а у диких она меньше.
  • Северные олени 9 месяцев в году утоляют жажду снегом. Они выедают снег с мочой и пьют морскую воду.
  • Олени поедают сброшенные и чужие рога, чтобы восполнить недостаток лишайниковых веществ в организме, особенно оленята часто жуют рога взрослых.
  • Гаремные стада северных оленей обычно включают не более 15 самок, одного сильного самца и иногда 2–3 молодых или слабых самцов.
  • Животные могут видеть в ультрафиолете, что помогает находить лишайники зимой.
  • Непрерывное перемещение — единственный способ северных оленей избавиться от докучливых насекомых. Они ходят по одным и тем же местам, выбивая хорошо заметные тропы.

Жасы

  • В возрасте недели телёнок Северного оленя уже может не только бегать, но и переплыть широкую реку.
  • Максимальная продолжительность жизни домашних северных оленей достигает 28 лет, а у диких она меньше.

Карибу рождается с открытыми глазами и начинает ходить сразу после рождения, проходя стадию «Эмбрион», когда зародыш получает питание от матери. После рождения следует стадия «Детёныш», или теленок, которая длится от 1 дня до 6 месяцев, в течение которой детёныш пьёт молоко матери и учится находить пищу. Возраст половой зрелости у карибу наступает в период от 1 года 6 месяцев до 4 лет, после чего начинается стадия «Взрослый», которая длится от 2 до 20 лет. Типичная продолжительность жизни вида составляет от 12 до 18 лет, однако максимальная зафиксированная продолжительность жизни – 21 год 10 месяцев, а теоретическая продолжительность жизни варьируется от 10 лет 11 месяцев до 21 года 10 месяцев.

Фенотип

  • Карибу — единственный олень, у которого рога есть и у самок.
  • Олени поедают сброшенные и чужие рога, чтобы восполнить недостаток лишайниковых веществ в организме, особенно оленята часто жуют рога взрослых.
  • Животные могут видеть в ультрафиолете, что помогает находить лишайники зимой.

Карибу обладает двухслойным густым мехом, который зимой светлый и очень тёплый, а летом короче и темнее, защищая от мороза и насекомых; самцы этого вида имеют большие ветвистые рога, используемые для борьбы с другими самцами и защиты, которые каждый год сбрасываются и вырастают заново. У взрослых особей широкие и крепкие копыта позволяют ходить по глубокому снегу, копать лишайники и хорошо плавать, а детёныши характеризуются широкими копытами, помогающими не проваливаться в снег. Шерсть детёныша мягкая и густая, коричневого цвета, защищая от холода, а у взрослого вида также имеется большой нос с густой шерстью внутри, согревающий холодный воздух перед поступлением в лёгкие.

Физиология

  • Животные могут видеть в ультрафиолете, что помогает находить лишайники зимой.

Карибу – вид, длина тела которого варьируется от 1,6 до 2,2 м, а масса составляет от 126,41 до 140,52 кг. На ранних стадиях развития, на стадии «Эмбрион», детёныш имеет массу тела от 0 до 6 г и длину тела от 1 мм до 40 см. На стадии «Детёныш» масса тела составляет от 6 до 50 кг, а длина тела – от 80 см до 1,2 м. Взрослый карибу имеет массу тела от 60 до 120 кг и длину тела от 1,6 до 2,1 м.

Мекен

  • Он совершает одни из самых длинных миграций среди наземных млекопитающих — до нескольких тысяч километров.

Карибу обитает в биомах тайги с холодной зимой и обилием хвойных деревьев, умеренного хвойного леса с прохладным летом и снегом зимой, затопляемых лугов с обильной травой, горных лугов, расположенных высоко в горах, и тундры с очень холодным климатом и коротким летом. Вид встречается на суше, в высокогорье и тундре, а также в наземном лесу и горной тундре. Климат в местах обитания карибу характеризуется холодом и почти сухостью, прохладным летом с температурой от +15 до +20 °C, постоянной влажностью и полярной тундрой с коротким летом. Высота над уровнем моря может достигать до 2 км, а климат в этих районах очень холодный, с большим количеством снега и льда.

Баспана

Карибу обитает в тундре и на открытых пространствах, не имея постоянного или долговременного укрытия. Самка и самец используют для защиты от ветра, отдыха и защиты от холода травы и мхи. Вид не имеет постоянного укрытия, предпочитая открытые участки местности.

География

  • Он совершает одни из самых длинных миграций среди наземных млекопитающих — до нескольких тысяч километров.

Карибу обитает в мире Неарктики и мире Палеарктики, встречаясь в экосистемах Скандинавских горных берёзовых лесов и лугов, а также в Скандинавско-российской тайге.

Тамақтану

  • Северные олени могут доставать корм из-под снега глубиной до 120 см, но при глубине 70 см они уже теряют слишком много сил и худеют.
  • Северный олень питается лишайниками большую часть года, что помогает ему обитать в суровых условиях, где другие копытные не могут жить.
  • Северные олени 9 месяцев в году утоляют жажду снегом. Они выедают снег с мочой и пьют морскую воду.

Карибу – вид, питающийся в основном лишайниками, которые находит под снегом с помощью копыт, а летом – травой, листьями кустарников, мхом и грибами; самец щиплет траву, используя стратегию поиска и добычи пищи, пастьбы. Суточная потребность вида в пище составляет от 3 кг до 9 кг, детёныши питаются молоком. Росомахи, медведи и волки охотятся на карибу.

Көбею

Карибу – вид, обитающий и развивающийся на суше, вне водоёмов, размножается посредством живорождения, детёныши рождаются живыми, не вылупляются из яиц или икры; самка вынашивает одного телёнка около семи с половиной месяцев, а развитие зародыша занимает 7 месяцев и 3 недели; телята рождаются весной и быстро встают на ноги, при этом потомство составляет 1–2 детёныша; самцы дерутся за самок осенью, а интервал размножения составляет 1 год; зрелость наступает в возрасте от 2 до 4 года; икра, яйца или детёныши развиваются в наземном гнезде, расположенном прямо на поверхности грунта на суше, где только мать проявляет родительскую заботу о потомстве; размножение всегда происходит посредством гомогамии, то есть оплодотворения. Размер выводка составляет 1–2 особи.

  • Гаремные стада северных оленей обычно включают не более 15 самок, одного сильного самца и иногда 2–3 молодых или слабых самцов.