Мәлін

Лесной кот — © Zveriki.com, AI-generated image based on the original work of Elisa Triolo, Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0

Жасы

Дикий кот – вид, теоретическая продолжительность жизни которого составляет от 9 лет 6 месяцев до 19 лет, а типичная – от 12 до 18 лет, при максимальной продолжительности жизни в 19 лет; возраст половой зрелости самца или самки наступает от 7 месяцев 3 недель до 1 года. Стадия «Эмбрион» подразумевает развитие зародыша внутри матери около двух месяцев, после чего начинается стадия «Детёныш», когда котёнок рождается слепым и беспомощным, проживая этот период с матерью в укрытии. Глаза у детёныша открываются в возрасте от 1 до 2 недель, а начинает ходить он от 2 недель 4 дней до 4 недель. Затем наступает стадия «Взрослый», которая длится от 1 до 15 лет, когда кошка самостоятельно охотится и способна к размножению.

Фенотип

Дикий кот обладает густой шерстью серо-коричневого цвета с тёмными полосами для маскировки, а также густым хвостом с кольцевыми полосами и чёрным кончиком. У взрослого вида имеются острые втяжные когти для охоты и лазания, и длинные усы, помогающие ориентироваться в темноте. Глаза детёныша открываются на 7–10 день после рождения.

Физиология

Дикий кот – вид, характеризующийся высотой тела от 22,9 до 33 см и длиной тела от 45 до 80 см; масса тела взрослого вида составляет от 5,33 до 6,65 кг. На стадии «Эмбрион» масса тела колеблется от 1 до 20 г. Детёныш имеет массу тела от 100 г до 0,9 кг и длину тела от 12 до 25 см. Взрослый вид обладает массой тела от 4 до 8 кг и длиной тела от 50 до 80 см.

Мекен

Дикий кот встречается в разнообразных биомах и ландшафтах, включая очень сухое местообитание, где дожди бывают очень редко, умеренную степь с обилием травы, а также зоны, характеризующиеся очень жарким летом и холодными ночами, где дождей почти не бывает. Вид предпочитает высокогорье и тундру, наземные луга и степи, кустарники, а также наземные леса, включая умеренные смешанные леса с дубами, берёзами и клёнами, и затопляемые луга. Климат в местах обитания дикого кота может быть очень жарким и почти сухим, жаркой степью с обилием травы, всегда очень мокрым, или сочетать в себе очень жаркое лето и сухость. Высота над уровнем моря, на которой можно встретить вид, достигает до 2 километров.

Баспана

Где расположено — в густом лесу. Вид укрытия — логово. Назначение укрытия (назвать все) — защита, размножение, отдых.

География

Дикий кот обитает в мирах Афротропики, Индомалайи и Палеарктики. Вид встречается в экосистемах, таких как Широколиственные леса Западной Европы и Европейские атлантические смешанные леса.

Тамақтану

Дикий кот – вид, питающийся мелкими животными, основной добычей которого являются грызуны, кролики и птицы, а также мыши, полёвки, зайцы и кролики. Самка охотится, используя стратегию активной охоты, засады и преследования, добывая пищу прыжком из приседа. В качестве корма вид использует широкоушек, голубей, камышниц, зайцев, воробьёв, крестовок, настоящих фазанов, зелёных дятлов, крыс, белок и бурозубок. Суточная потребность в пище составляет от 150 г до 300 г, а детёныши питаются молоком. В некоторых культурах вид употребляется в пищу, однако не считается халяль и кошерным.

Көбею

Развитие зародыша — 2 месяца 1 неделя. Размер выводка — 2–5. Зрелость — от 10 месяцев до 1 года 1 месяца. Потомство — 2–4 — Самка приносит потомство один или два раза в год. Котята рождаются в укромном укрытии. Интервал размножения — от 3 месяцев до 2 лет. суша — обитают и развиваются на суше, вне водоёмов. в наземном гнезде — икра, яйца или детёныши развиваются в гнезде, построенном на земле или близко к ней. в норе — гнездо спрятано в подземной норе. заботливая мать — гнездо спрятано в подземной норе, только мать проявляет родительскую заботу о потомстве. живорождение — детёныши рождаются живыми на суше, не вылупляются из яиц или икры. обычное половое — гомогамия, размножение всегда с оплодотворением, без смены поколений.

Масса
5334–6646 г
Ұзындығы
450–800 мм
Өмір ұзақтығы
4383–6575 күн 12–18 жыл
43576
0
1
lesnoj-kot
kk-kz
лесной кот
Felis silvestris
89
Орман мысығы үй мысығының жабайы туысы. Ол Еуропа ормандарында мекендеп, ұсақ жануарларды аңқытады.
Орман мысығы үй мысығынан үлкен денесі, қалың сақиналы құйрығы және абайлап жүруімен ерекшеленеді. Ол кеміргіштердің аңшысы ретінде табиғат үшін маңызды.
отырыстан секіру
trophic:carnivore
feeding_sense:hearing
feeding_timing:nocturnal
#fcfcfc
Масса ұрғашының
2500–5500 г
Масса еркенің
4000–8000 г
Масса эмбрионның
1–20 г
Масса мысықшаның
100–900 г
Ұзындығы мысықшаның
120–250 мм
Ұзындығы еркенің
500–800 мм
Ұзындығы ұрғашының
450–650 мм
Биіктігі
229–330 мм
Максималды өмір ұзақтығы
6940 күн 19 жыл
Теориялық өмір сүру ұзақтығы
3470–6940 күн 10–19 жыл
Ұрықтың дамуы
64–65 күн 2 ай
Ұрпақ саны
2–5
Жетілу
300–400 күн 10 ай – 1 жыл 1 ай
Ұрпақ
2–4
Көбею аралығы
90–730 күн 3 ай – 2 жыл
Көздердің саны мысықшаның
2
Тырнақтар саны мысықтың
18
Мұрт мөлшері мысықтың
40–80 мм
Құйрық өлшемі мысықтың
0.25–0.35 мм
Көбею
қарапайым жыныстық
Салмақ бойынша салыстырмалы
Әйел сумкасы
Биом
Тропикалық саванна
Биом
Өткір дала
Биом
Өткір аралас орман
Биом
Толқынды шөпті жайлаулар
Алем
Индомалай әлемі
Алем
Палеарктика әлемі
Алем
Афротропика әлемі
Климат
Әрқашан өте дымқыл
Биом
Өте ыстық және құрғақ
Климат
Жылы жаз және көп жаңбыр
Климат
Өте ыстық және құрғақ
Ландшафт
биік таулар және тундра
Ландшафт
құрлық орманы
Ландшафт
құрлықтық шалғындар мен далалар
Ландшафт
бұталар
Климат
Жылы жаз, жаңбырсыз
Климат
Жылы жаз
Климат
Жылы көлбеу
Климат
Жаңбыр көп және салқын жаз
Биом
Өте құрғақ
Климат
Дала
Климат
Өте құрғақ
Климат
Өте ыстық және дәл қуаң
Климат
Ыстық дала
Климат
Ыстық жаз дерікті жаңбырсыз
Тамақтану ортасы
су
Тамақтану ортасы
құрлық
Баспана
ин
Трофтық
етқоректі
Көбею
қамқор ана
Көбею
жерде
Көбею
жердегі ұяда
Көбею
жыныс арқылы туу
Көбею
құрлық
Физиология
Орман мысығы көктем мен күзде түлеп өтеді.
4383.0
6574.5
3469.875
6939.75
450.0
800.0
5333.557601462249
6646.1671015342245
Орман мысығы көктем мен күзде түлеп өтеді.
-1
-1
гомогамия, әрқашан ұрықтандырумен көбею, ұрпақтардың ауысуы жоқ
Ересекке дейін метаморфоздан өтетін жетілмеген форма.
Жұмысшы
Ыстық жаз дерікті жаңбырсыз
Құйрық өлшемі
{name} {animal} сияқты болса, онда:
туған уақыт
батыл шабуыл
көбею
қуу
Иттер, дельфиндер, сілеусіндер 9-25 жыл ойнап, туған күнін жылына үш рет тойлайды
м
Карта
{n} мерейтойын атап өтеді
тірі тышқандар мен кішкентай дала тышқандары
г
т
{name} өмір жылдарымен есептегенде сіздің келесі мерейтойыңыз қашан болады
Человек
қуурай Африка шөлінің оңтүстігінде, көп саванналар мен ормандар
дни
Жылы жаз
Егер {name} болып өмір сүрсеңіз, неше жаста болар едіңіз
Dynamic Energy Budget (DEB) математикалық моделі бойынша есептелген теориялық максималды өмір сүру ұзақтығы. Бұл мән метаболикалық параметрлерден алынған биологиялық потенциалды көрсетеді, ол тікелей бақылаудан емес — нақты тіркелген өмір сүру ұзақтығы әдетте айтарлықтай қысқа болады.
тірі жануарлар
мысық
Жетілу
Әйел сумкасы
Денсаулық туралы
1,2 ден 4,8 кг дейін, 0,7 – 1,4 м
сүт
{name} өмір жылдарымен есептегенде сіздің келесі туған күніңіз қашан болады
Көбею аралығы
нәтиже
жаз жылы және жаңбыр аз түседі
Көздердің саны
жаз жылы, қысы қатты суық емес
Оңтүстік-Шығыс Азия және аралдар, әрқашан ыстық және ылғалды
Түстер
Жыныс
өте ыстық және жаңбыр тіпті жаумас
Upcoming jubilees
Гремлиндер
ай
жаңбыр өте сирек түседі, құрғақшыл дала
альпілік шалғындар және арктикалық тундра құрлықта
Трофтық
Сүзгілер
жаз өте ысты, құрғақ, көп шөп
жыртқыштық / аңшылық, басқа тірі жануарларды аңшалап жейді
Палеарктика әлемі
ин
Upcoming birthdays
қорғау
уылдырық, жұмыртқа немесе балапандар жерде немесе оған жақын салынған ұяда дамиды
Шынымен ұзақ өмір: 40-100 жыл. Боуһед киттері, альбатростар, алып тасбақалар туған күнін жылына бір рет еске алады
Өмір ұзақтығы
жерде
Биіктігі
жаңбыр әрқашан жауады, өте ылғалды
балалар құрлықта тірі туылады, икра немесе жұмыртқадан шықпайды
Өте ыстық және дәл қуаң
Жас (жас жануар)
Жас (туылғаннан өлгенге дейін)
Жас (эмбрион)
Еуропа мен Азияның үлкен бөлігі, әртүрлі ормандар, дала және тундра
Сейілшілер
Мерейтой — әрбір 10-шы туған күн
Толығырақ:
Жұмыртқа немесе құрсақ ішіндегі ең ерте даму сатысы.
Іскер сосиска
Орташа өмір ұзақтығы
жердегі ұяда
Мұрт мөлшері
жыныс арқылы туу
Қандай көрінеді?
жыныстық жетілу / көбеюдің басталуы
шығу (жәндіктер)
өлім / өмір сүру мерзімінің аяқталуы
құстар
Қалай өмір сүреді?
ұрықтану / жұмыртқа салу
Қалай өзін ұстайды?
туу / жұмыртқадан шығу
метаморфоз / дернәсілдік кезеңнің аяқталуы
жеделдеудің аяқталуы
Бөлісу
Үй жануарын табу...
Көбеюге қабілетті, толық жетілген дарақ.
ұя жерасты тесікте жасырынған
ыстық, жаңбыр тең емес, көп шөп пен ағаштар
Тірі жемтігін белсенді түрде аулау және ұстау.
Үй жануарлары
Индомалай әлемі
Индомалай әлемі
бұталар
Жаңбыр көп және салқын жаз
Ыстық дала
Қоректену негізінен құрлықта немесе өсімдіктерде жүреді.
{name} стилінде мерейтой
құрлықтық бұталы биотоптар — маквис, чапараль, буш
Тырнақтар саны
см
Кәрілер
Жануар немесе тұқымды табу...
turns
Ұйқытайлар
құрлық орманы
құрлықтық шалғындар мен далалар
Құйрық түсі
Толқынды шөпті жайлаулар
балалық шағында ана сүтін ішеді
қуурай Африка шөлінің оңтүстігінде, көп саванналар мен ормандар
Ұрпақ саны
Тропикалық саванна
Карта деректер көздері: Экожүйелер жіктемесі — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022), таралу карталары Keith et al. (2020), https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513; Ірі теңіз экожүйелері — NOAA LME Program; Батиметрия — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026), GEBCO_2026 Grid, https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa; Климат деректері — Generated using Copernicus Climate Change Service information; Түрлердің таралу деректері — GBIF.org, «all animals» туынды деректер жиыны, https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0
Қалай күту керек?
шөл
25-40 жыл өмір. Орангутандар, таз қырандар, африкалық пілдер туған күнін жылына екі рет тойлайды
Көрсетілмеген
°C
Поделиться
биік таулар және тундра
Қайда кездеседі?
отырыстан секіру
қояндар
ұя жерасты тесікте жасырынған, тек ана ұрпаққа ата-ана қамқорлығын көрсетеді
дала
көп жаңбыр, салқын жаз, қыста қар
Қорек іздеу немесе аулау кезіндегі судағы қозғалыс.
Аңызға айналған ұзақ өмір: 100 жылдан астам. Галапагос тасбақалары, Гренландия акулалары, мұхит квагогтары отбасымен 4 жылда бір рет тойлайды
Ұрпақ
Ақсақалдар
Бро
қарапайым жыныстық
Таксондар
етқоректі
{name} болып туылса
Ашық кеңістікте қозғалмалы жемтігін қуып, ұстайды.
жас
Жыртқыш жасырынып тұрып, кенеттен шабуыл жасайды.
туған күн
жүзу
Палеарктика әлемі
демалыс
Жүн түсі
Жабу
was
7-15 айлық мансап. Ергежейлі хомяктар, тышқандар, дала крикеттері туған күнін айына екі рет тойлайды
түндік
Негізгі
Менің салмағым?
жаз ыстық және жауын-шашын аздап түседі
Үздіксіз карнавал: олар бірнеше күн ғана өмір сүреді. Мамыршыбындар, ротiferлер, миджалар туған күнін күніне екі реттен артық тойлайды
негізгі қорек көздері
тістер
құрғақ дала
түрленуден кейін өлімге дейін
Ықтимал мекендеу орындары
көп шөп, ағаш аз, жаңбыр сирек болады
күн
Ұстауда
1,3-3,5 жыл жолда. Орман тышқандары, анолдар, кемпірқосақ балықтар туған күнін айына бір рет тойлайды
Қоректену өзен, көл немесе мұхит сияқты су айдындарында жүреді.
Масса
тірі қояндар мен қояндар
Масалар, жеміс шыбындары, ұсақ шаяндар 7 айға дейін жанталасып, аптасына бір рет туған күн тойлайды
құрлық
Ұрықтың дамуы
су
құрлық
{name} стилінде туған күн
Ссылка скопирована
секіру
Ештеңе табылмады
Көздердің түсі
тірі құстар
Картада
секіріп шабуыл
Жылы көлбеу
Аналық ♀
барлық өмірлік кезеңдер
Афротропика әлемі
Карта деректер көздері: Экожүйелер жіктемесі — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022), таралу карталары Keith et al. (2020), https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513; Ірі теңіз экожүйелері — NOAA LME Program; Батиметрия — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026), GEBCO_2026 Grid, https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa; Климат деректері — Generated using Copernicus Climate Change Service information; Түрлердің таралу деректері — GBIF.org, «all animals» туынды деректер жиыны, https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0 Ықтимал мекендеу орны картасы бақылау деректері негізінде модельденген. Карта © Zveriki.com, CC BY 4.0 лицензиясы.
туған жыл
көп шөп, ағаш аз, жаңбыр болады
Көбею немесе ұя салу үшін арнайы қолданылатын баспана.
Жетілу
қамқор ана
қояндар
есту
ж.
кв. мм
жаз жайлы, +20…+25 °C
Қаншалықты ұқсас?
Аталық ♂
мерекеге дейін қалды
мысықша
{name} жасы
Қалай көбейеді?
3,5-6 жыл жолда. Кірпілер, қарғалар, кесірткелер туған күнін жылына 6 рет тойлайды
Жесе ше?
Өте құрғақ
Екеуі де емес
туғаннан ересектікке дейін
Ата-ана қамқорлығына әлі тәуелді жас төл.
Немен қоректенеді?
лауық кемірушілері
Қайда өмір сүреді?
Көбеюге қабілеттілікке жетпеген жетілмеген дарақ.
мысықша
Қатты тістер тамақты тістеу, жырту немесе қыру үшін қолданылады.
құрлықтағы ормандар — тропикалық, қоңыржай, бореалдық
су жиі жерді су басады, көп шөп бар
тірі дала тышқандары және ұқсас ұсақ кеміргіштер
Афротропика әлемі
саванна
Өткір аралас орман
Өте ыстық және құрғақ
Ұзақтық
Бұл мен
Жылы жаз, жаңбырсыз
Еуропа мен Азияның үлкен бөлігі, әртүрлі ормандар, дала және тундра
тырнақтар
Қоректену әрекеті негізінен түнгі уақытта жүреді.
Дала
тышқандар
Әрқашан өте дымқыл
Ойыншылар
Қалай құрылған?
Өткір дала
мм
Теориялық өмір сүру ұзақтығы
құрғақ
Жұлдыздар
Сілтеме көшірілді
мл
Менің жасым?
апта
Менің өлшемім?
күндіз өте ыстық, түнде суық, жаңбырдың жоқ
Жыныссыз
ауыстыру
Оңтүстік-Шығыс Азия және аралдар, әрқашан ыстық және ылғалды
белсенді жыртқыштық
Біздің арадан кім сиқырмен өзгеріп, {animal} сияқты болады?
Қояндар, сұңқарлар, қызылқұлақ тасбақалар 6-9 жыл ойнап, туған күнін жылына төрт рет тойлайды
Қайда паналайды?
Шөлейт немесе дала мекендеу ортасын білдіреді.
Жылы жаз және көп жаңбыр
су қоймаларынан тыс құрлықта обитает және дамыды
{n} мерейтойын атап өтті
ашық шөптесін кеңістіктер — далалар, саванналар, прериялар
Егер {name} болып өмір сүрсеңіз, қашан туылар едіңіз
Батяни
Максималды өмір ұзақтығы
Гермафродит ⚥
эмбрион
жазы жылы, көп ағаш түрі: емен, көктерек, қайың
Ұзындығы
кг
тышқандар
көп жаңбыр, жаз жылы және жағымды
Жемтігін ұстау үшін жылдам алға серпіліс.
далалық тышқандар
Бақылаулар
◉{N} қасиеттері тапу арқылы
қуыршақ
имаго
жасөспірім
жасөспірім
european-wildcat
lesnoj-kot
mes-pisiyi
dywn-awrwby
lyasny-kot
antarayin-katu
yoroppayamaneko
t-q-is-k-at-a
lesnoj-kot
yasaeng-goyang-i
lesnoj-kot
divla-machka
european-wildcat
lesnoj-kot
ye-mao
  • Лесная кошка проживает в местах со средней глубиной снега не более 20 см, поскольку ей очень трудно передвигаться по глубокому снегу, а кроме того, она не способна доставать оттуда прячущихся там грызунов. Её неспособность передвигаться по глубокому снегу и добывать грызунов из него ограничивает её обитание в регионах с небольшой глубиной снежного покрова.
  • Лесная кошка почти не поддаётся приручению, даже маленькие котята не подпускают к себе человека. Взрослые особи не позволяют приблизиться, даже если котята ещё совсем юные.
  • Территория лесной кошки может достигать нескольких квадратных километров. У степной кошки в полупустынях и пустынях Африки её размеры ещё больше.

Жасы

Дикий кот – вид, теоретическая продолжительность жизни которого составляет от 9 лет 6 месяцев до 19 лет, а типичная – от 12 до 18 лет, при максимальной продолжительности жизни в 19 лет; возраст половой зрелости самца или самки наступает от 7 месяцев 3 недель до 1 года. Стадия «Эмбрион» подразумевает развитие зародыша внутри матери около двух месяцев, после чего начинается стадия «Детёныш», когда котёнок рождается слепым и беспомощным, проживая этот период с матерью в укрытии. Глаза у детёныша открываются в возрасте от 1 до 2 недель, а начинает ходить он от 2 недель 4 дней до 4 недель. Затем наступает стадия «Взрослый», которая длится от 1 до 15 лет, когда кошка самостоятельно охотится и способна к размножению.

Фенотип

Дикий кот обладает густой шерстью серо-коричневого цвета с тёмными полосами для маскировки, а также густым хвостом с кольцевыми полосами и чёрным кончиком. У взрослого вида имеются острые втяжные когти для охоты и лазания, и длинные усы, помогающие ориентироваться в темноте. Глаза детёныша открываются на 7–10 день после рождения.

Физиология

Дикий кот – вид, характеризующийся высотой тела от 22,9 до 33 см и длиной тела от 45 до 80 см; масса тела взрослого вида составляет от 5,33 до 6,65 кг. На стадии «Эмбрион» масса тела колеблется от 1 до 20 г. Детёныш имеет массу тела от 100 г до 0,9 кг и длину тела от 12 до 25 см. Взрослый вид обладает массой тела от 4 до 8 кг и длиной тела от 50 до 80 см.

Мекен

  • Лесная кошка проживает в местах со средней глубиной снега не более 20 см, поскольку ей очень трудно передвигаться по глубокому снегу, а кроме того, она не способна доставать оттуда прячущихся там грызунов. Её неспособность передвигаться по глубокому снегу и добывать грызунов из него ограничивает её обитание в регионах с небольшой глубиной снежного покрова.
  • Территория лесной кошки может достигать нескольких квадратных километров. У степной кошки в полупустынях и пустынях Африки её размеры ещё больше.

Дикий кот встречается в разнообразных биомах и ландшафтах, включая очень сухое местообитание, где дожди бывают очень редко, умеренную степь с обилием травы, а также зоны, характеризующиеся очень жарким летом и холодными ночами, где дождей почти не бывает. Вид предпочитает высокогорье и тундру, наземные луга и степи, кустарники, а также наземные леса, включая умеренные смешанные леса с дубами, берёзами и клёнами, и затопляемые луга. Климат в местах обитания дикого кота может быть очень жарким и почти сухим, жаркой степью с обилием травы, всегда очень мокрым, или сочетать в себе очень жаркое лето и сухость. Высота над уровнем моря, на которой можно встретить вид, достигает до 2 километров.

Баспана

Где расположено — в густом лесу. Вид укрытия — логово. Назначение укрытия (назвать все) — защита, размножение, отдых.

География

  • Территория лесной кошки может достигать нескольких квадратных километров. У степной кошки в полупустынях и пустынях Африки её размеры ещё больше.

Дикий кот обитает в мирах Афротропики, Индомалайи и Палеарктики. Вид встречается в экосистемах, таких как Широколиственные леса Западной Европы и Европейские атлантические смешанные леса.

Тамақтану

Дикий кот – вид, питающийся мелкими животными, основной добычей которого являются грызуны, кролики и птицы, а также мыши, полёвки, зайцы и кролики. Самка охотится, используя стратегию активной охоты, засады и преследования, добывая пищу прыжком из приседа. В качестве корма вид использует широкоушек, голубей, камышниц, зайцев, воробьёв, крестовок, настоящих фазанов, зелёных дятлов, крыс, белок и бурозубок. Суточная потребность в пище составляет от 150 г до 300 г, а детёныши питаются молоком. В некоторых культурах вид употребляется в пищу, однако не считается халяль и кошерным.

Көбею

Развитие зародыша — 2 месяца 1 неделя. Размер выводка — 2–5. Зрелость — от 10 месяцев до 1 года 1 месяца. Потомство — 2–4 — Самка приносит потомство один или два раза в год. Котята рождаются в укромном укрытии. Интервал размножения — от 3 месяцев до 2 лет. суша — обитают и развиваются на суше, вне водоёмов. в наземном гнезде — икра, яйца или детёныши развиваются в гнезде, построенном на земле или близко к ней. в норе — гнездо спрятано в подземной норе. заботливая мать — гнездо спрятано в подземной норе, только мать проявляет родительскую заботу о потомстве. живорождение — детёныши рождаются живыми на суше, не вылупляются из яиц или икры. обычное половое — гомогамия, размножение всегда с оплодотворением, без смены поколений.

  • Лесная кошка проживает в местах со средней глубиной снега не более 20 см, поскольку ей очень трудно передвигаться по глубокому снегу, а кроме того, она не способна доставать оттуда прячущихся там грызунов. Её неспособность передвигаться по глубокому снегу и добывать грызунов из него ограничивает её обитание в регионах с небольшой глубиной снежного покрова.
  • Лесная кошка почти не поддаётся приручению, даже маленькие котята не подпускают к себе человека. Взрослые особи не позволяют приблизиться, даже если котята ещё совсем юные.
  • Территория лесной кошки может достигать нескольких квадратных километров. У степной кошки в полупустынях и пустынях Африки её размеры ещё больше.