Каракал

Каракал — © Zveriki.com, AI-generated image based on the original work of ZooFari, Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0

Жашы

Каракала развивается в несколько стадий, начиная с эмбриона, который развивается внутри матери около двух месяцев. Глаза у детёныша открываются в возрасте от 1 до 2 недель, а начинает ходить он в период от 2 недель 4 дней до 4 недель. Котенок живет с матерью, сначала он слепой и пьет молоко, затем учится охотиться. Возраст половой зрелости у каракала наступает от 11 месяцев 2 недель до 1 года 7 месяцев. Теоретическая продолжительность жизни вида составляет от 10 лет 2 месяцев до 20 лет 4 месяцев, типичная продолжительность жизни – от 12 до 18 лет, а максимальная зафиксированная – 20 лет 4 месяца. Взрослый каракал живет и охотится один, причем самцы крупнее самок, и этот период длится от 1 до 20 лет.

Фенотип

Каракала обладает короткой шерстью рыжевато-коричневого цвета с белым брюхом, а детёныш имеет шерсть с темными пятнами для маскировки в траве. У взрослого самца имеются острые втяжные когти, помогающие ловить и держать добычу, и черные кисточки на ушах, которые служат для маскировки и демонстрации настроения. Длинные задние ноги позволяют каракалу прыгать вверх на три метра за птицами.

Физиология

Каракал – вид кошачьих, характеризующийся высотой тела от 17,8 см до 4,5 м и длиной тела от 65 см до 1,05 м; масса тела взрослого самца варьируется от 15,33 до 16,81 кг. На стадии эмбриона масса тела составляет от 0 до 0,3 г, а детёныш имеет массу тела от 250 г до 8 кг и длину тела от 15 до 60 см. Взрослый каракал достигает массы тела от 8 до 13 кг, а его длина тела составляет от 65 см до 0,9 м.

Жашоо мекени

Каракал встречается на суше, в наземных лесах, лугах и степях, а также в наземной приливной зоне и кустарниках. Этот вид предпочитает биомы, включающие очень жарко и сухо, где днём очень жарко, а ночью холодно, и дождей почти нет, умеренный смешанный лес с тёплым летом и обилием дубов, берёз и клёнов, затопляемые луга с обильной растительностью, средиземноморский лес с сухим и жарким летом и тёплой дождливой зимой, и пустыни с сухими кустами, где дожди редки. Вид обитает в жаркой степи с жарким и сухим летом и обилием травы, а также в зонах с очень сухим климатом, где дожди бывают очень редко, почти как в пустыне, и в местах, где сухо и холодно почти весь год. Каракал может встречаться на высоте до 2,5 км над уровнем моря.

Баш калкалоо

Каракал обитает среди камней и кустов в сухой местности, используя для укрытия логово. Логово служит каракалу для размножения, отдыха и защиты от солнца.

География

Миры (биогеографические области) — мир Афротропики, мир Палеарктики, мир Австралазии.

Тамак

Каракал ест только мясо, охотясь из засады и прыгая высоко в воздух за птицами. В качестве пищи вид использует грызунов, птиц, зайцев, мелких антилоп, зайцев и кроликов, а также крупных млекопитающих. Стратегия питания каракала – активная охота и засада, а суточная потребность в пище составляет от 250 г до 0,5 кг. Детёныши питаются молоком. В некоторых культурах вид употребляется в пищу, однако не считается халяль и кошерным.

Көбөйүү

Каракал обитает и развивается на суше, вне водоёмов, детёныши рождаются живыми на суше, не вылупляются из яиц или икры, и самка вынашивает котят два месяца и рожает их в укрытии, где гнездо спрятано в подземной норе. Размер выводка составляет от 1 до 6, а интервал размножения — от 8 месяцев до 1 года 1 месяца. Только мать проявляет родительскую заботу о потомстве, она одна ухаживает за детёнышами до их самостоятельности, когда они достигают зрелости в возрасте от 1 до 2 лет. Развитие зародыша длится 2 месяца 2 недели, и размножение всегда происходит с оплодотворением, то есть это гомогамия, без смены поколений. Икра, яйца или детёныши развиваются в гнезде, построенном на земле или близко к ней.

Масса
15326–16814 г
Узундук
650–1050 мм
Өмүр узактыгы
4383–6575 күн 12–18 жыл
30847
0
1
karakal
ky
Каракал
Caracal caracal
Каракал орто өлчөмдүү жырткыч мышык, кулактарында узун кара кисточектери бар. Ал Африканын жана Азиянын кургак райондорунда жашайт жана олжосунун артынан бийик секирип жүрөт.
Каракал мышыктын кемирүүчүлөрдүн жана майда жаныбарлардын санын көзөмөлдөп, жаратылыш үчүн маанилүү. Ал мышыктан узун буттары, кулактын үстүндө кара кисточектери жана чоңдордо тактардын жоктугу менен айырмаланат.
Күрөп аңчылык кылып, абада куштар үчүн бийик секирип чыгат.
trophic:carnivore
#fdfdfc
Масса мышыктын баласынын
250–8000 г
Масса эркектин
12000–20000 г
Масса ургаачынын
8000–13000 г
Масса эмбриондун
1–300 г
Узундук мышыктын баласынын
150–600 мм
Узундук ургаачынын
650–900 мм
Узундук эркектин
750–1050 мм
Бийиктик
178–4500 мм
Максималдуу өмүр узактыгы
7415 күн 20 жыл 4 ай
Теориялык өмүр узактыгы
3707–7415 күн 10–20 жыл
Зародыштын өнүгүшү
74 күн 2 ай 2 апта
Көбөйүү
1–6
Көбөйүү
365–730 күн 1–2 жыл
Көбөйүү
1–6
Көбөйүү аралыгы
240–400 күн 8 ай – 1 жыл 1 ай
Фенотип мышыктын
2
Фенотип мышыктын
18
Фенотип мышыктын
40–60 мм
Фенотип мышыктын
400–550 мм
Фенотип мышыктын
10–15 мм
Көбөйүү
карагандык жыныстык
Масса боюнча салыштыруу
Кол жүгү
Алем
Палеарктиканын дүйнөсү
Алем
Афротропика дүйнөсү
Алем
Австралазия дүйнөсү
Биом
Тропикалык саванна
Биом
Жумшак степь
Биом
Чөл жана кургаак кустарниктер
Биом
Жер Ортолук деңиз токойу
Биом
Бууланган жайыттар
Биом
Ылдам аралаш жалбырактуу токой
Жайгашуу түрү
кургактык токой
Жайгашуу түрү
кургактык
Климат
Өтө ысык жана кургак
Биом
Өтө ысык жана кургак
Климат
Жылуу же ысык жай
Жайгашуу түрү
бадалдар
Жайгашуу түрү
кургак приливдик зона
Жайгашуу түрү
кургак шалбаалар жана талаалар
Климат
Ысык жана жамгыр аз
Климат
Өтө кургак
Климат
Өтө ысык жана дээрлик кургак
Климат
Ысык карагай
Климат
Салкын жана дээрлик кургак
Климат
Жайлоо жамгырсыз
Климат
Өтө ысык жай
Климат
Кадимки
Климат
Жагымдуу жай
Климат
Жылуу жай
Климат
Жылуу жай жамгырсыз дээрлик
Климат
Ысык жай жамгырсыз
Тамактануу чөйрөсү
аба
Баш калкалоо
уук
Тамак
эт жегич
Көбөйүү
камкор эне
Көбөйүү
жээкте
Көбөйүү
тирүү төрөлүү
Көбөйүү
жердеги уяда
Көбөйүү
куру
4383.0
6574.5
3707.2875
7414.575
650.0
1050.0
15325.902224675518
16813.546069746826
гомогамия, көбөйүү дайыма уруктандыруу менен, муундардын алмашуусу жок
Рабочая особь
Ысык жай жамгырсыз
{name} {animal} сыяктуу болсо, анда:
туулган убакыт
басып алуу
көбөйүү
Ысык жана жамгыр аз
Иттер, дельфиндер, илбирстер 9-25 жыл ойноп, туулган күнүн жыл сайын үч жолу тойлошот
м
{n}-чи туулган күнүн белгилейт
Карта
конуучу жер
г
т
Когда наступит следующий юбилей в летосчислении {name}
Человек
ысык Африка чөлдөн түштүккө, көп саванналар жана токойлор
Цвет когтей
Птицы
дни
Жылуу жай
жай жагымдуунун андан ысыкка чейин
Сколько тебе было бы лет, живи ты как {name}
Dynamic Energy Budget (DEB) математикалык модели боюнча эсептелген теориялык максималдуу өмүр узактыгы. Бул маани метаболизмдик параметрлерден алынган биологиялык потенциалды чагылдырат, түздөн-түз байкоодон эмес — чыныгы катталган өмүр узактыгы, эреже катары, бир топ кыскараак болот.
мышык
Жетилүү
Кол жүгү
Ден соолук жөнүндө
сүт
Когда бы наступил твой следующий день рождения, живи ты как {name}
кемирүүчүлөр жалпысынан — чычкандар, тиштер, суурлар
Көбөйүү аралыгы
жайыт жылуу жана жамгыр аз түшөт
толкундар менен капталган жээк — туздуу саздар, литоралдык зона
результатов
аба
жайыт жылуу, кыш абдан суук эмес
Кол-во кисточек на ухе
Цвета
Пол
абдан ысык жана жамгыр дээрлик болбойт
Ближайшие юбилеи
Гремлиндер
мес.
жаан-чачын абдан сейрек, дээрлик чөл
Тип питания
Фильтры
Күрөп аңчылык кылып, абада куштар үчүн бийик секирип чыгат.
жайыт өтө ысык, кургак, чөп көп
Жылуу же ысык жай
Палеарктиканын дүйнөсү
Жер Ортолук деңиз токойу
уук
Ближайшие дни рождения
жумуртка, жумурткалар же жаш балдар жерде же ага жакын курулган уяда өнүгөт
Чыныгы узун өмүр: 40-100 жыл. Баштуу киттер, альбатросстар, гигант ташбакалар туулган күнүн жыл сайын көп дегенде бир жолу эстешет
Өмүр узактыгы
жээкте
кичин антилопалар
Бийиктик
Чөл жана кургаак кустарниктер
бала-детенецтер жер бетинде тирүү төрөлөт, балык учкуну же жумурткадан чыкпайт
4,8ден 6 килограммга чейин, 0,8 – 1,4 метр
Өтө ысык жана дээрлик кургак
Жаш (жаш жаныбар)
Жаш (туулгандан өлгөнгө чейин)
Жаш (эмбрион)
Европанын жана Азиянын көп бөлүгү, ар кандай токойлор, далалар жана тундра
Сейилчилер
Питание в воздушном пространстве над землёй или водой.
Австралазия дүйнөсү
Юбилей — это каждый 10-й день рождения
Кененирээк:
Самая ранняя стадия развития внутри яйца или матки.
Ишкербес сосискалар
Орточо өмүр узактыгы
жердеги уяда
тирүү төрөлүү
жаныбарлар
Кандай көрүнөт?
жыныстык жетилүү / көбөйүүнүн башталышы
чыгуу (курт-кумурскалар)
өлүм / өмүрдүн аягы
куштар
Кантип жашашат?
уруктандыруу / жумуртка салуу
Кантип өзүн алып жүрөт?
туулуш / чыгуу
метаморфоз / личинка стадиясынын аягы
тез өсүүнүн аягы
Поделиться
Найти питомца...
Зрелая, полностью развитая особь, способная к размножению.
үч жайы жер астындагы жайыткан жерге жашырылган
ысык, жамгырлар бирдей эмес, көп чөп жана дарактар
Активная охота и захват живой добычи.
Питомцы
Цвет кисточек на ухе
бадалдар
Ысык карагай
{name} стилиндеги юбилейи
Размер ног
кургак бадал чөйрөлөрү — макис, чапараль, бадал
см
Кол-во когтей
Карылар
Найти животное или породу...
Размер когтей
исполнится
Байбалдар
кургактык токой
кургак шалбаалар жана талаалар
кургак приливдик зона
Бууланган жайыттар
чоң энептеринин сүтүн ичет
ысык Африка чөлдөн түштүккө, көп саванналар жана токойлор
Размер выводка
Тропикалык саванна
Источники данных карты: Классификация экосистем — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022), карты распространения Keith et al. (2020), https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513; Крупные морские экосистемы (LME) — NOAA LME Program; Батиметрия — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026), GEBCO_2026 Grid, https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa; Климатические данные — Generated using Copernicus Climate Change Service information; Данные о распространении видов — GBIF.org, Derived dataset «all animals», https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0
Кантип багуу керек?
чөл
25 жылдан 40 жылга чейин жашоо. Орангутандар, ак баштуу бүркүттөр, африкалык пилдер туулган күнүн жыл сайын эки жолу майрамдашат
°C
Не указано
Поделиться
Кайда жолугат?
коёндор
үч жайы жер астындагы жайыткан жерге жашырылган, балдарга гана эне ата-энелик кам көрөт
талаа
Жайлоо жамгырсыз
Легендардык узун өмүр: 100 жылдан ашык. Галапагос ташбакалары, Гренландия акулалары, океан квахогдору үй-бүлөсү менен 4 жылда бир жолу тойлошот
Потомство
Аксаакалдар
Бро
Размер ушн. кисточек
карагандык жыныстык
Таксоны
эт жегич
жайында жамгыр аз, кышында жамгыр көп
{name} жылнаамасында
возраст
Хищник неподвижно прячется, а затем внезапно атакует.
туулган күн
Палеарктиканын дүйнөсү
дем алуу
Жабуу
Цвет меха
было
7 айдан 15 айга чейинки карьера. Эргежээл хомяктар, чычкандар, талаа крикеттери туулган күнүн айына эки жолу майрамдашат
Негизгиси
Менин салмагым?
жайлоо ысык жана дээрлик жамгыр жаабайт
Үзгүлтүксүз карнавал: алар бир нече күн гана жашайт. Май чымындары, ротаторлор, чиркейлер туулган күнүн күнүнө эки жолудан көп майрамдашат
негизги тамак булактары
өзгөргөндөн кийин өлгөнгө чейин
Потенциальные места обитания
чөп көп, дарактар аз, жамгыр сейрек түшөт
Өтө ысык жай
дн.
Багуу шарттарында
1,3 жылдан 3,5 жылга чейин жолдо. Токой чычкандары, анолдор, радуга балыктары туулган күнүн айына бир жолу тойлошот
Масса
тирүү коёндор жана үй коёндору
Чиркейлер, мөмө чымындары, кичинекей рак сымалдуулар 7 айга чейин ызы-чуу кылышат жана жумасына бир жолу туулган күн майрамын өткөрүшөт
Зародыштын өнүгүшү
аралдар жана Австралиянын бир бөлүгү, көп адаттан тыш жаныбарлар жана өсүмдүктөр
куру
жайло өтө ысык, +25…+30 °Cтен жогору
{name} стилиндеги туулган күн
Ссылка скопирована
секирүү
Ничего не найдено
тирүү куштар
На карте
Жагымдуу жай
бардык жашоо стадиялары
Ургаачы ♀
жаз кургак жана ысык, кыш жылуу жана жамгырдуу
Салкын жана дээрлик кургак
Афротропика дүйнөсү
күрөңгүчтөр
Источники данных карты: Классификация экосистем — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022), карты распространения Keith et al. (2020), https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513; Крупные морские экосистемы (LME) — NOAA LME Program; Батиметрия — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026), GEBCO_2026 Grid, https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa; Климатические данные — Generated using Copernicus Climate Change Service information; Данные о распространении видов — GBIF.org, Derived dataset «all animals», https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0 Карта потенциальных мест обитания смоделирована на основе данных о наблюдениях. Карта © Zveriki.com, лицензия CC BY 4.0.
ири сүт эмүүчүлөр
туулган жыл
көп чөп, аз дарактар, жамгыр болот
Укрытие, используемое специально для размножения или гнездования.
Зрелость
камкор эне
кургакчыл чөйрө, суудан тышкары кургак жер бети
кв. мм
лет
жайло ыңгайлуу, +20…+25 °C
кундан коргоо
Насколько похожи?
Эркек ♂
майрамга чейин калды
мышыктын баласы
{name} катары жаш
Кантип көбөйүшөт?
3,5 жылдан 6 жылга чейин жолдо. Кирпилер, каргалар, кескелдириктер туулган күнүндө жыл сайын 6 жолу өзүн сыйлашат
Эгер жеген болсо?
тирүү сүт эмүүчүлөр, тышкандар, коёндор, бугулар жана башкалар
Өтө кургак
Ни то ни другое
туулгандан чоңойгонго чейин
Молодые детёныши, всё ещё зависящие от родительской заботы.
Эмне жешет?
жыл боюна куу жана суук
Кайда жашашат?
Незрелая особь, не достигшая половой зрелости.
токойлор кургакта — тропикалык, мелүүн, бореалдык
суу жерди көп кезде каптайт, көп чөп
кемирүүчүлөр
Афротропика дүйнөсү
Ылдам аралаш жалбырактуу токой
коёндор
Өтө ысык жана кургак
Узактык
Это я
Жылуу жай жамгырсыз дээрлик
Европанын жана Азиянын көп бөлүгү, ар кандай токойлор, далалар жана тундра
Кадимки
Геймерлер
Кантип түзүлгөн?
Жумшак степь
мм
Теориялык өмүр узактыгы
Жылдыздар
мл
Ссылка скопирована
Менин жашым?
Менин өлчөмүм?
нед.
күндүз абдан ысык, түнкүсү суук, жамгыр аз
кургактык
Бесполая
алмаштыруу
активдүү жырткычтык
Бизден ким сыйкыр менен айланып, {animal} сыяктуу болот?
Коёндор, шумкарлар, кызыл кулак ташбакалар 6-9 жыл ойноп, туулган күнүн жыл сайын төрт жолу тойлошот
Кайда баш калкалайт?
Предпочтение степной или луговой среды обитания.
суудан тышкары курчакта жашайт жана өнүгөт
{n}-чи туулган күнүн белгиледи
ачык чөптүү мейкиндиктер — талаалар, саванналар, прериялар
Когда бы был твой день рождения, живи ты как {name}
Батяни
Максималдуу өмүр узактыгы
абдан ысык жана жаан-чачын дээрлик жок
Гермафродит ⚥
эмбрион
жайыт жылуу, көп тал дуб, көк, клен
Узундук
кг
абдан ысык жана кургак, жамгыр сейрек, кактустар жашайт
Наблюдения
◉{N} касуу менен
мышыктын баласы
куколчо
имаго
өспүрүм
өспүрүм
african-caracal
karakal
karakal
naq-alard
karakal
karakal
karakaru
k-arak-ali
karakal
kalakal
karakal
karakal
african-caracal
qoraquloq
ning-mao-shu
  • Обладая необычайной скоростью реакции и очень острыми втяжными когтями, каракал способен выхватить несколько птиц из взлетающей стаи.
  • Каракал способен долгое время обходиться без воды, получая жидкость из съеденной добычи. Это позволяет ему выживать в засушливых регионах, где вода недоступна.
  • В Индии каракала называют «гепардом для бедных», потому что в отличие от гепардов его отлавливали и держали небогатые люди.
  • У каракала длинные ноги, но он не может долго бежать, поэтому охотится, настигая жертву большими прыжками, достигающими длины до 4,5 м.
  • В неволе каракалам дают нежирные сорта мяса, такие как говядина, но не живых животных – крыс, мышей, кроликов, цыплят и перепелов. Это помогает поддерживать нормальную физиологическую активность и размножение.

Жашы

Каракала развивается в несколько стадий, начиная с эмбриона, который развивается внутри матери около двух месяцев. Глаза у детёныша открываются в возрасте от 1 до 2 недель, а начинает ходить он в период от 2 недель 4 дней до 4 недель. Котенок живет с матерью, сначала он слепой и пьет молоко, затем учится охотиться. Возраст половой зрелости у каракала наступает от 11 месяцев 2 недель до 1 года 7 месяцев. Теоретическая продолжительность жизни вида составляет от 10 лет 2 месяцев до 20 лет 4 месяцев, типичная продолжительность жизни – от 12 до 18 лет, а максимальная зафиксированная – 20 лет 4 месяца. Взрослый каракал живет и охотится один, причем самцы крупнее самок, и этот период длится от 1 до 20 лет.

Фенотип

  • Обладая необычайной скоростью реакции и очень острыми втяжными когтями, каракал способен выхватить несколько птиц из взлетающей стаи.

Каракала обладает короткой шерстью рыжевато-коричневого цвета с белым брюхом, а детёныш имеет шерсть с темными пятнами для маскировки в траве. У взрослого самца имеются острые втяжные когти, помогающие ловить и держать добычу, и черные кисточки на ушах, которые служат для маскировки и демонстрации настроения. Длинные задние ноги позволяют каракалу прыгать вверх на три метра за птицами.

Физиология

Каракал – вид кошачьих, характеризующийся высотой тела от 17,8 см до 4,5 м и длиной тела от 65 см до 1,05 м; масса тела взрослого самца варьируется от 15,33 до 16,81 кг. На стадии эмбриона масса тела составляет от 0 до 0,3 г, а детёныш имеет массу тела от 250 г до 8 кг и длину тела от 15 до 60 см. Взрослый каракал достигает массы тела от 8 до 13 кг, а его длина тела составляет от 65 см до 0,9 м.

Жашоо мекени

Каракал встречается на суше, в наземных лесах, лугах и степях, а также в наземной приливной зоне и кустарниках. Этот вид предпочитает биомы, включающие очень жарко и сухо, где днём очень жарко, а ночью холодно, и дождей почти нет, умеренный смешанный лес с тёплым летом и обилием дубов, берёз и клёнов, затопляемые луга с обильной растительностью, средиземноморский лес с сухим и жарким летом и тёплой дождливой зимой, и пустыни с сухими кустами, где дожди редки. Вид обитает в жаркой степи с жарким и сухим летом и обилием травы, а также в зонах с очень сухим климатом, где дожди бывают очень редко, почти как в пустыне, и в местах, где сухо и холодно почти весь год. Каракал может встречаться на высоте до 2,5 км над уровнем моря.

Баш калкалоо

Каракал обитает среди камней и кустов в сухой местности, используя для укрытия логово. Логово служит каракалу для размножения, отдыха и защиты от солнца.

География

  • В Индии каракала называют «гепардом для бедных», потому что в отличие от гепардов его отлавливали и держали небогатые люди.

Миры (биогеографические области) — мир Афротропики, мир Палеарктики, мир Австралазии.

Тамак

  • Каракал способен долгое время обходиться без воды, получая жидкость из съеденной добычи. Это позволяет ему выживать в засушливых регионах, где вода недоступна.
  • У каракала длинные ноги, но он не может долго бежать, поэтому охотится, настигая жертву большими прыжками, достигающими длины до 4,5 м.
  • В неволе каракалам дают нежирные сорта мяса, такие как говядина, но не живых животных – крыс, мышей, кроликов, цыплят и перепелов. Это помогает поддерживать нормальную физиологическую активность и размножение.

Каракал ест только мясо, охотясь из засады и прыгая высоко в воздух за птицами. В качестве пищи вид использует грызунов, птиц, зайцев, мелких антилоп, зайцев и кроликов, а также крупных млекопитающих. Стратегия питания каракала – активная охота и засада, а суточная потребность в пище составляет от 250 г до 0,5 кг. Детёныши питаются молоком. В некоторых культурах вид употребляется в пищу, однако не считается халяль и кошерным.

Көбөйүү

Каракал обитает и развивается на суше, вне водоёмов, детёныши рождаются живыми на суше, не вылупляются из яиц или икры, и самка вынашивает котят два месяца и рожает их в укрытии, где гнездо спрятано в подземной норе. Размер выводка составляет от 1 до 6, а интервал размножения — от 8 месяцев до 1 года 1 месяца. Только мать проявляет родительскую заботу о потомстве, она одна ухаживает за детёнышами до их самостоятельности, когда они достигают зрелости в возрасте от 1 до 2 лет. Развитие зародыша длится 2 месяца 2 недели, и размножение всегда происходит с оплодотворением, то есть это гомогамия, без смены поколений. Икра, яйца или детёныши развиваются в гнезде, построенном на земле или близко к ней.

Өлчөм

  • У каракала длинные ноги, но он не может долго бежать, поэтому охотится, настигая жертву большими прыжками, достигающими длины до 4,5 м.
  • В неволе каракалам дают нежирные сорта мяса, такие как говядина, но не живых животных – крыс, мышей, кроликов, цыплят и перепелов. Это помогает поддерживать нормальную физиологическую активность и размножение.

Багуу жана кароо

  • В неволе каракалам дают нежирные сорта мяса, такие как говядина, но не живых животных – крыс, мышей, кроликов, цыплят и перепелов. Это помогает поддерживать нормальную физиологическую активность и размножение.