Felis silvestris

Лесной кот — © Zveriki.com, AI-generated image based on the original work of Elisa Triolo, Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0

Жашы

Дикий кот – вид, теоретическая продолжительность жизни которого составляет от 9 лет 6 месяцев до 19 лет, а типичная – от 12 до 18 лет, при максимальной продолжительности жизни в 19 лет; возраст половой зрелости самца или самки наступает от 7 месяцев 3 недель до 1 года. Стадия «Эмбрион» подразумевает развитие зародыша внутри матери около двух месяцев, после чего начинается стадия «Детёныш», когда котёнок рождается слепым и беспомощным, проживая этот период с матерью в укрытии. Глаза у детёныша открываются в возрасте от 1 до 2 недель, а начинает ходить он от 2 недель 4 дней до 4 недель. Затем наступает стадия «Взрослый», которая длится от 1 до 15 лет, когда кошка самостоятельно охотится и способна к размножению.

Фенотип

Дикий кот обладает густой шерстью серо-коричневого цвета с тёмными полосами для маскировки, а также густым хвостом с кольцевыми полосами и чёрным кончиком. У взрослого вида имеются острые втяжные когти для охоты и лазания, и длинные усы, помогающие ориентироваться в темноте. Глаза детёныша открываются на 7–10 день после рождения.

Физиология

Дикий кот – вид, характеризующийся высотой тела от 22,9 до 33 см и длиной тела от 45 до 80 см; масса тела взрослого вида составляет от 5,33 до 6,65 кг. На стадии «Эмбрион» масса тела колеблется от 1 до 20 г. Детёныш имеет массу тела от 100 г до 0,9 кг и длину тела от 12 до 25 см. Взрослый вид обладает массой тела от 4 до 8 кг и длиной тела от 50 до 80 см.

Жашоо мекени

Дикий кот встречается в разнообразных биомах и ландшафтах, включая очень сухое местообитание, где дожди бывают очень редко, умеренную степь с обилием травы, а также зоны, характеризующиеся очень жарким летом и холодными ночами, где дождей почти не бывает. Вид предпочитает высокогорье и тундру, наземные луга и степи, кустарники, а также наземные леса, включая умеренные смешанные леса с дубами, берёзами и клёнами, и затопляемые луга. Климат в местах обитания дикого кота может быть очень жарким и почти сухим, жаркой степью с обилием травы, всегда очень мокрым, или сочетать в себе очень жаркое лето и сухость. Высота над уровнем моря, на которой можно встретить вид, достигает до 2 километров.

Баш калкалоо

Где расположено — в густом лесу. Вид укрытия — логово. Назначение укрытия (назвать все) — защита, размножение, отдых.

География

Дикий кот обитает в мирах Афротропики, Индомалайи и Палеарктики. Вид встречается в экосистемах, таких как Широколиственные леса Западной Европы и Европейские атлантические смешанные леса.

Тамак

Дикий кот – вид, питающийся мелкими животными, основной добычей которого являются грызуны, кролики и птицы, а также мыши, полёвки, зайцы и кролики. Самка охотится, используя стратегию активной охоты, засады и преследования, добывая пищу прыжком из приседа. В качестве корма вид использует широкоушек, голубей, камышниц, зайцев, воробьёв, крестовок, настоящих фазанов, зелёных дятлов, крыс, белок и бурозубок. Суточная потребность в пище составляет от 150 г до 300 г, а детёныши питаются молоком. В некоторых культурах вид употребляется в пищу, однако не считается халяль и кошерным.

Көбөйүү

Развитие зародыша — 2 месяца 1 неделя. Размер выводка — 2–5. Зрелость — от 10 месяцев до 1 года 1 месяца. Потомство — 2–4 — Самка приносит потомство один или два раза в год. Котята рождаются в укромном укрытии. Интервал размножения — от 3 месяцев до 2 лет. суша — обитают и развиваются на суше, вне водоёмов. в наземном гнезде — икра, яйца или детёныши развиваются в гнезде, построенном на земле или близко к ней. в норе — гнездо спрятано в подземной норе. заботливая мать — гнездо спрятано в подземной норе, только мать проявляет родительскую заботу о потомстве. живорождение — детёныши рождаются живыми на суше, не вылупляются из яиц или икры. обычное половое — гомогамия, размножение всегда с оплодотворением, без смены поколений.

Масса
5334–6646 г
Узундук
450–800 мм
Өмүр узактыгы
4383–6575 күн 12–18 жыл
43576
0
1
lesnoj-kot
ky
лесной кот
Felis silvestris
89
Токой мышык — үй мышыгынын жапайы тууганы. Ал Европанын токойлорунда жашайт жана майда жаныбарларды кармайт.
Токой мышыгы үй мышыгынан чоң денеси, калың сакасы менен шактары жана этият жүрүм-туруму менен айырмаланат. Ал жаратылышка кемирүүчүлөрдүн күңүрсөөчүсү катары маанилүү.
курустан бадалда
trophic:carnivore
feeding_sense:hearing
feeding_timing:nocturnal
#fcfcfc
Масса ургаачынын
2500–5500 г
Масса эркектин
4000–8000 г
Масса эмбриондун
1–20 г
Масса мышыктын баласынын
100–900 г
Узундук мышыктын баласынын
120–250 мм
Узундук эркектин
500–800 мм
Узундук ургаачынын
450–650 мм
Бийиктик
229–330 мм
Максималдуу өмүр узактыгы
6940 күн 19 жыл
Теориялык өмүр узактыгы
3470–6940 күн 10–19 жыл
Зародыштын өнүгүшү
64–65 күн 2 ай
Көбөйүү
2–5
Көбөйүү
300–400 күн 10 ай – 1 жыл 1 ай
Көбөйүү
2–4
Көбөйүү аралыгы
90–730 күн 3 ай – 2 жыл
Фенотип мышыктын баласынын
2
Фенотип мышыктын
18
Фенотип мышыктын
40–80 мм
Фенотип мышыктын
0.25–0.35 мм
Көбөйүү
карагандык жыныстык
Масса боюнча салыштыруу
Дамская сумочка
Биом
Тропикалык саванна
Биом
Жумшак степь
Биом
Ылдам аралаш жалбырактуу токой
Биом
Бууланган жайыттар
Алем
Индомалай дүйнөсү
Алем
Палеарктиканын дүйнөсү
Алем
Афротропика дүйнөсү
Климат
Өзгөчө нымдуу
Биом
Өтө ысык жана кургак
Климат
Жылуу жай жана көп жамгыр
Климат
Өтө ысык жана кургак
Жайгашуу түрү
бийик тоолор жана тундра
Жайгашуу түрү
кургактык токой
Жайгашуу түрү
кургак шалбаалар жана талаалар
Жайгашуу түрү
бадалдар
Климат
Жылуу жай жамгырсыз дээрлик
Климат
Жылуу жай
Климат
Жагымдуу жай
Климат
Көп жамгыр жана салкын жай
Биом
Өтө кургак
Климат
Кадимки
Климат
Өтө кургак
Климат
Өтө ысык жана дээрлик кургак
Климат
Ысык карагай
Климат
Ысык жай жамгырсыз
Тамактануу чөйрөсү
суу
Тамактануу чөйрөсү
кургагы
Баш калкалоо
уук
Тамак
эт жегич
Көбөйүү
камкор эне
Көбөйүү
жээкте
Көбөйүү
жердеги уяда
Көбөйүү
тирүү төрөлүү
Көбөйүү
куру
Физиология
Токой мышыгы жазда жана күздө түк төгөт.
4383.0
6574.5
3469.875
6939.75
450.0
800.0
5333.557601462249
6646.1671015342245
Токой мышыгы жазда жана күздө түк төгөт.
-1
-1
гомогамия, көбөйүү дайыма уруктандыруу менен, муундардын алмашуусу жок
Незрелая форма, проходящая метаморфоз до взрослой стадии.
Рабочая особь
Ысык жай жамгырсыз
Размер хвоста
{name} {animal} сыяктуу болсо, анда:
туулган убакыт
басып алуу
көбөйүү
кууп жетүү
Иттер, дельфиндер, илбирстер 9-25 жыл ойноп, туулган күнүн жыл сайын үч жолу тойлошот
м
{n}-чи туулган күнүн белгилейт
Карта
тирүү чычкандар жана майда чычканчалар
г
т
Когда наступит следующий юбилей в летосчислении {name}
Человек
ысык Африка чөлдөн түштүккө, көп саванналар жана токойлор
дни
Жылуу жай
Сколько тебе было бы лет, живи ты как {name}
Dynamic Energy Budget (DEB) математикалык модели боюнча эсептелген теориялык максималдуу өмүр узактыгы. Бул маани метаболизмдик параметрлерден алынган биологиялык потенциалды чагылдырат, түздөн-түз байкоодон эмес — чыныгы катталган өмүр узактыгы, эреже катары, бир топ кыскараак болот.
тирүү жаныбарлар
мышык
Жетилүү
Дамская сумочка
Ден соолук жөнүндө
1.2ден 4.8 килограммга чейин, 0.7 – 1.4 метр
сүт
Когда бы наступил твой следующий день рождения, живи ты как {name}
Көбөйүү аралыгы
жайыт жылуу жана жамгыр аз түшөт
результатов
жайыт жылуу, кыш абдан суук эмес
Количество глаз
Түштүк-чыгыш Азия жана аралдар, дайыма ысык жана нымдуу
Цвета
Пол
абдан ысык жана жамгыр дээрлик болбойт
Ближайшие юбилеи
Гремлиндер
мес.
жаан-чачын абдан сейрек, дээрлик чөл
альп шалбаалары жана арктикалык тундра кургакта
Тип питания
Фильтры
жайыт өтө ысык, кургак, чөп көп
ет жаныбарларды жейт / жырткычтык, башка тирүү жаныбарларды кармап жейт
Палеарктиканын дүйнөсү
уук
Ближайшие дни рождения
коргоо
жумуртка, жумурткалар же жаш балдар жерде же ага жакын курулган уяда өнүгөт
Чыныгы узун өмүр: 40-100 жыл. Баштуу киттер, альбатросстар, гигант ташбакалар туулган күнүн жыл сайын көп дегенде бир жолу эстешет
Өмүр узактыгы
жээкте
Бийиктик
жаан-чачын дайыма эле барат, абдан нымдуу
бала-детенецтер жер бетинде тирүү төрөлөт, балык учкуну же жумурткадан чыкпайт
Өтө ысык жана дээрлик кургак
Жаш (жаш жаныбар)
Жаш (туулгандан өлгөнгө чейин)
Жаш (эмбрион)
Европанын жана Азиянын көп бөлүгү, ар кандай токойлор, далалар жана тундра
Сейилчилер
Юбилей — это каждый 10-й день рождения
Кененирээк:
Самая ранняя стадия развития внутри яйца или матки.
Ишкербес сосискалар
Орточо өмүр узактыгы
жердеги уяда
Размер усов
тирүү төрөлүү
Кандай көрүнөт?
жыныстык жетилүү / көбөйүүнүн башталышы
чыгуу (курт-кумурскалар)
өлүм / өмүрдүн аягы
куштар
Кантип жашашат?
уруктандыруу / жумуртка салуу
Кантип өзүн алып жүрөт?
туулуш / чыгуу
метаморфоз / личинка стадиясынын аягы
тез өсүүнүн аягы
Поделиться
Найти питомца...
Зрелая, полностью развитая особь, способная к размножению.
үч жайы жер астындагы жайыткан жерге жашырылган
ысык, жамгырлар бирдей эмес, көп чөп жана дарактар
Активная охота и захват живой добычи.
Питомцы
Индомалай дүйнөсү
Индомалай дүйнөсү
бадалдар
Көп жамгыр жана салкын жай
Ысык карагай
Питание происходит преимущественно на суше или в растительности.
{name} стилиндеги юбилейи
кургак бадал чөйрөлөрү — макис, чапараль, бадал
см
Кол-во когтей
Карылар
Найти животное или породу...
исполнится
Байбалдар
кургактык токой
кургак шалбаалар жана талаалар
Цвет хвоста
Бууланган жайыттар
чоң энептеринин сүтүн ичет
ысык Африка чөлдөн түштүккө, көп саванналар жана токойлор
Размер выводка
Тропикалык саванна
Источники данных карты: Классификация экосистем — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022), карты распространения Keith et al. (2020), https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513; Крупные морские экосистемы (LME) — NOAA LME Program; Батиметрия — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026), GEBCO_2026 Grid, https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa; Климатические данные — Generated using Copernicus Climate Change Service information; Данные о распространении видов — GBIF.org, Derived dataset «all animals», https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0
Кантип багуу керек?
чөл
25 жылдан 40 жылга чейин жашоо. Орангутандар, ак баштуу бүркүттөр, африкалык пилдер туулган күнүн жыл сайын эки жолу майрамдашат
°C
Не указано
Поделиться
бийик тоолор жана тундра
Кайда жолугат?
курустан бадалда
коёндор
үч жайы жер астындагы жайыткан жерге жашырылган, балдарга гана эне ата-энелик кам көрөт
талаа
көп жамгыр, салкын жай, кышында кар
Легендардык узун өмүр: 100 жылдан ашык. Галапагос ташбакалары, Гренландия акулалары, океан квахогдору үй-бүлөсү менен 4 жылда бир жолу тойлошот
Передвижение в воде при поиске или захвате добычи.
Потомство
Аксаакалдар
Бро
карагандык жыныстык
Таксоны
эт жегич
{name} жылнаамасында
Активно преследует и ловит подвижную добычу в открытом пространстве.
возраст
Хищник неподвижно прячется, а затем внезапно атакует.
туулган күн
сүзүү
Палеарктиканын дүйнөсү
дем алуу
Жабуу
Цвет меха
было
7 айдан 15 айга чейинки карьера. Эргежээл хомяктар, чычкандар, талаа крикеттери туулган күнүн айына эки жолу майрамдашат
түнкү
Негизгиси
Менин салмагым?
жайлоо ысык жана дээрлик жамгыр жаабайт
Үзгүлтүксүз карнавал: алар бир нече күн гана жашайт. Май чымындары, ротаторлор, чиркейлер туулган күнүн күнүнө эки жолудан көп майрамдашат
негизги тамак булактары
тиштер
кургак талаа
өзгөргөндөн кийин өлгөнгө чейин
Потенциальные места обитания
чөп көп, дарактар аз, жамгыр сейрек түшөт
дн.
Багуу шарттарында
1,3 жылдан 3,5 жылга чейин жолдо. Токой чычкандары, анолдор, радуга балыктары туулган күнүн айына бир жолу тойлошот
Питание происходит в водоёмах: реках, озёрах или океанах.
Масса
тирүү коёндор жана үй коёндору
Чиркейлер, мөмө чымындары, кичинекей рак сымалдуулар 7 айга чейин ызы-чуу кылышат жана жумасына бир жолу туулган күн майрамын өткөрүшөт
кургагы
Зародыштын өнүгүшү
суу
куру
{name} стилиндеги туулган күн
Ссылка скопирована
секирүү
Ничего не найдено
Цвет глаз
тирүү куштар
На карте
чабуул коюу
Жагымдуу жай
Ургаачы ♀
бардык жашоо стадиялары
Афротропика дүйнөсү
Источники данных карты: Классификация экосистем — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022), карты распространения Keith et al. (2020), https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513; Крупные морские экосистемы (LME) — NOAA LME Program; Батиметрия — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026), GEBCO_2026 Grid, https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa; Климатические данные — Generated using Copernicus Climate Change Service information; Данные о распространении видов — GBIF.org, Derived dataset «all animals», https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0 Карта потенциальных мест обитания смоделирована на основе данных о наблюдениях. Карта © Zveriki.com, лицензия CC BY 4.0.
туулган жыл
көп чөп, аз дарактар, жамгыр болот
Укрытие, используемое специально для размножения или гнездования.
Зрелость
камкор эне
коёндор
угуу
кв. мм
лет
жайло ыңгайлуу, +20…+25 °C
Насколько похожи?
Эркек ♂
майрамга чейин калды
мышыктын баласы
{name} катары жаш
Кантип көбөйүшөт?
3,5 жылдан 6 жылга чейин жолдо. Кирпилер, каргалар, кескелдириктер туулган күнүндө жыл сайын 6 жолу өзүн сыйлашат
Эгер жеген болсо?
Өтө кургак
Ни то ни другое
туулгандан чоңойгонго чейин
Молодые детёныши, всё ещё зависящие от родительской заботы.
Эмне жешет?
курдукчалар
Кайда жашашат?
Незрелая особь, не достигшая половой зрелости.
мышыктын баласы
Твёрдые зубные структуры для откусывания, разрывания или соскабливания пищи.
токойлор кургакта — тропикалык, мелүүн, бореалдык
суу жерди көп кезде каптайт, көп чөп
тирүү чычканчалар жана окшош майда кемирүүчүлөр
Афротропика дүйнөсү
саванна
Ылдам аралаш жалбырактуу токой
Өтө ысык жана кургак
Узактык
Это я
Жылуу жай жамгырсыз дээрлик
Европанын жана Азиянын көп бөлүгү, ар кандай токойлор, далалар жана тундра
тырмактар
Активность по добыче корма преимущественно ночью.
Кадимки
сыр чычкандар
Өзгөчө нымдуу
Геймерлер
Кантип түзүлгөн?
Жумшак степь
мм
Теориялык өмүр узактыгы
куурай
Жылдыздар
мл
Ссылка скопирована
Менин жашым?
Менин өлчөмүм?
нед.
күндүз абдан ысык, түнкүсү суук, жамгыр аз
Бесполая
алмаштыруу
Түштүк-чыгыш Азия жана аралдар, дайыма ысык жана нымдуу
активдүү жырткычтык
Бизден ким сыйкыр менен айланып, {animal} сыяктуу болот?
Коёндор, шумкарлар, кызыл кулак ташбакалар 6-9 жыл ойноп, туулган күнүн жыл сайын төрт жолу тойлошот
Кайда баш калкалайт?
Предпочтение степной или луговой среды обитания.
Жылуу жай жана көп жамгыр
суудан тышкары курчакта жашайт жана өнүгөт
{n}-чи туулган күнүн белгиледи
ачык чөптүү мейкиндиктер — талаалар, саванналар, прериялар
Когда бы был твой день рождения, живи ты как {name}
Батяни
Максималдуу өмүр узактыгы
Гермафродит ⚥
эмбрион
жайыт жылуу, көп тал дуб, көк, клен
Узундук
кг
чычкандар
көп жамгыр, жайы жылуу жана жагымдуу
Быстрый рывок вперёд для захвата добычи.
полёвкалар
Наблюдения
◉{N} касуу менен
куколчо
имаго
өспүрүм
өспүрүм
european-wildcat
lesnoj-kot
mes-pisiyi
dywn-awrwby
lyasny-kot
antarayin-katu
yoroppayamaneko
t-q-is-k-at-a
lesnoj-kot
yasaeng-goyang-i
lesnoj-kot
divla-machka
european-wildcat
lesnoj-kot
ye-mao
  • Лесная кошка проживает в местах со средней глубиной снега не более 20 см, поскольку ей очень трудно передвигаться по глубокому снегу, а кроме того, она не способна доставать оттуда прячущихся там грызунов. Её неспособность передвигаться по глубокому снегу и добывать грызунов из него ограничивает её обитание в регионах с небольшой глубиной снежного покрова.
  • Лесная кошка почти не поддаётся приручению, даже маленькие котята не подпускают к себе человека. Взрослые особи не позволяют приблизиться, даже если котята ещё совсем юные.
  • Территория лесной кошки может достигать нескольких квадратных километров. У степной кошки в полупустынях и пустынях Африки её размеры ещё больше.

Жашы

Дикий кот – вид, теоретическая продолжительность жизни которого составляет от 9 лет 6 месяцев до 19 лет, а типичная – от 12 до 18 лет, при максимальной продолжительности жизни в 19 лет; возраст половой зрелости самца или самки наступает от 7 месяцев 3 недель до 1 года. Стадия «Эмбрион» подразумевает развитие зародыша внутри матери около двух месяцев, после чего начинается стадия «Детёныш», когда котёнок рождается слепым и беспомощным, проживая этот период с матерью в укрытии. Глаза у детёныша открываются в возрасте от 1 до 2 недель, а начинает ходить он от 2 недель 4 дней до 4 недель. Затем наступает стадия «Взрослый», которая длится от 1 до 15 лет, когда кошка самостоятельно охотится и способна к размножению.

Фенотип

Дикий кот обладает густой шерстью серо-коричневого цвета с тёмными полосами для маскировки, а также густым хвостом с кольцевыми полосами и чёрным кончиком. У взрослого вида имеются острые втяжные когти для охоты и лазания, и длинные усы, помогающие ориентироваться в темноте. Глаза детёныша открываются на 7–10 день после рождения.

Физиология

Дикий кот – вид, характеризующийся высотой тела от 22,9 до 33 см и длиной тела от 45 до 80 см; масса тела взрослого вида составляет от 5,33 до 6,65 кг. На стадии «Эмбрион» масса тела колеблется от 1 до 20 г. Детёныш имеет массу тела от 100 г до 0,9 кг и длину тела от 12 до 25 см. Взрослый вид обладает массой тела от 4 до 8 кг и длиной тела от 50 до 80 см.

Жашоо мекени

  • Лесная кошка проживает в местах со средней глубиной снега не более 20 см, поскольку ей очень трудно передвигаться по глубокому снегу, а кроме того, она не способна доставать оттуда прячущихся там грызунов. Её неспособность передвигаться по глубокому снегу и добывать грызунов из него ограничивает её обитание в регионах с небольшой глубиной снежного покрова.
  • Территория лесной кошки может достигать нескольких квадратных километров. У степной кошки в полупустынях и пустынях Африки её размеры ещё больше.

Дикий кот встречается в разнообразных биомах и ландшафтах, включая очень сухое местообитание, где дожди бывают очень редко, умеренную степь с обилием травы, а также зоны, характеризующиеся очень жарким летом и холодными ночами, где дождей почти не бывает. Вид предпочитает высокогорье и тундру, наземные луга и степи, кустарники, а также наземные леса, включая умеренные смешанные леса с дубами, берёзами и клёнами, и затопляемые луга. Климат в местах обитания дикого кота может быть очень жарким и почти сухим, жаркой степью с обилием травы, всегда очень мокрым, или сочетать в себе очень жаркое лето и сухость. Высота над уровнем моря, на которой можно встретить вид, достигает до 2 километров.

Баш калкалоо

Где расположено — в густом лесу. Вид укрытия — логово. Назначение укрытия (назвать все) — защита, размножение, отдых.

География

  • Территория лесной кошки может достигать нескольких квадратных километров. У степной кошки в полупустынях и пустынях Африки её размеры ещё больше.

Дикий кот обитает в мирах Афротропики, Индомалайи и Палеарктики. Вид встречается в экосистемах, таких как Широколиственные леса Западной Европы и Европейские атлантические смешанные леса.

Тамак

Дикий кот – вид, питающийся мелкими животными, основной добычей которого являются грызуны, кролики и птицы, а также мыши, полёвки, зайцы и кролики. Самка охотится, используя стратегию активной охоты, засады и преследования, добывая пищу прыжком из приседа. В качестве корма вид использует широкоушек, голубей, камышниц, зайцев, воробьёв, крестовок, настоящих фазанов, зелёных дятлов, крыс, белок и бурозубок. Суточная потребность в пище составляет от 150 г до 300 г, а детёныши питаются молоком. В некоторых культурах вид употребляется в пищу, однако не считается халяль и кошерным.

Көбөйүү

Развитие зародыша — 2 месяца 1 неделя. Размер выводка — 2–5. Зрелость — от 10 месяцев до 1 года 1 месяца. Потомство — 2–4 — Самка приносит потомство один или два раза в год. Котята рождаются в укромном укрытии. Интервал размножения — от 3 месяцев до 2 лет. суша — обитают и развиваются на суше, вне водоёмов. в наземном гнезде — икра, яйца или детёныши развиваются в гнезде, построенном на земле или близко к ней. в норе — гнездо спрятано в подземной норе. заботливая мать — гнездо спрятано в подземной норе, только мать проявляет родительскую заботу о потомстве. живорождение — детёныши рождаются живыми на суше, не вылупляются из яиц или икры. обычное половое — гомогамия, размножение всегда с оплодотворением, без смены поколений.

  • Лесная кошка проживает в местах со средней глубиной снега не более 20 см, поскольку ей очень трудно передвигаться по глубокому снегу, а кроме того, она не способна доставать оттуда прячущихся там грызунов. Её неспособность передвигаться по глубокому снегу и добывать грызунов из него ограничивает её обитание в регионах с небольшой глубиной снежного покрова.
  • Лесная кошка почти не поддаётся приручению, даже маленькие котята не подпускают к себе человека. Взрослые особи не позволяют приблизиться, даже если котята ещё совсем юные.
  • Территория лесной кошки может достигать нескольких квадратных километров. У степной кошки в полупустынях и пустынях Африки её размеры ещё больше.