非洲金猫

非洲金猫 — © Zveriki.com, derived work based on image based on the original work of John Gerrard Keulemans (1842–1912), Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International

年龄

The African golden cat has a typical lifespan of 7 to 15 years, with a maximum recorded lifespan of 21 years, and a theoretical lifespan ranging from 10 years and 6 months to 21 years; the age of sexual maturity is from 1 to 2 years. The young’s eyes open between 1 and 2 weeks of age, and they begin to walk between 2 weeks and 4 days and 4 weeks. The embryo develops inside the mother, followed by the kitten stage, during which the young lives with its mother and feeds on milk for a duration of 1 day to 6 months. The adult stage begins at 2 years and lasts up to 15 years, when the species is capable of hunting and reproducing.

表型

The African golden cat has soft fur with indistinct spots to provide protection for the young. Adult African golden cats possess dense, short fur that is golden or reddish-brown in color, aiding camouflage among leaves. The species has retractable sharp claws used for catching prey and climbing trees. An adult possesses a long tail, which helps maintain balance during hunting and climbing.

生理学

The African golden cat exhibits considerable variation in physical dimensions; body height ranges from 17.8 centimeters to 3.5 meters, and body length varies from 61 centimeters to 0.95 meters. The species' mass is between 8.67 and 10.8 kilograms, although the embryonic stage has a body mass of 1 to 150 grams. During the juvenile stage, the young have a body mass of 150 grams to 2.5 kilograms and a body length of 15 to 45 centimeters. Adult African golden cats weigh from 8 to 16 kilograms and measure between 70 centimeters and 0.95 meters in length.

栖息地

The African golden cat occupies habitats ranging in elevation up to 2.5 kilometers; the species lives on land and in forested areas. It is found in tropical dry forests, characterized by heat and a dry season with deciduous trees, as well as in tropical moist forests that are consistently hot and humid with large trees and vines. The animal also inhabits tropical savannas, which are hot environments with uneven rainfall and abundant grass and trees. Climates vary; winters have little precipitation while summers experience more rain, or the climate is hot with little winter precipitation and summer rains, or it is consistently hot and wet with nearly daily rainfall, or always hot with frequent rains but occasional dry periods, or perpetually very wet with almost constant rainfall and high humidity.

庇护所

The African golden cat shelters in tree hollows, caves, or dense thickets, utilizing dens for reproduction, rest, and protection from the sun.

地理

The African golden cat occupies the Afrotropical realm and is found in several ecosystems, including the South Congolian forest-savanna, the West Congolian forest-savanna, the lowland forests of central Congo, the lowland forests of northeastern Congo, the forests of the Eastern Arc, and coastal forests and woodlands of southern Swahili.

食性

The African golden cat is a carnivorous species that hunts rodents, birds, small antelopes, and monkeys, employing an ambush hunting strategy to stalk prey before a swift attack. Its diet consists of rodents, birds, dassies, small antelopes, monkeys, large mammals, and small mammals, including forest duikers, bushbabies, grivets, monkeys, and helmeted guineafowl. The species actively hunts from ambush, with daily food requirements ranging from 250 grams to 0.55 kilograms. Young African golden cats feed exclusively on milk. It is noted that in some cultures the animal is consumed, but it is not considered halal or kosher.

繁殖

The African golden cat inhabits terrestrial environments and develops on land, away from bodies of water; its young develop in nests built on or near the ground, sometimes directly on the surface of the ground. Gestation lasts 2 months and 3 weeks, and the female carries the offspring for about 75 days, giving birth to them in a shelter. A litter has 1–2 young, and usually one or two kittens are born. The mother feeds and protects the young for several months. The species reproduces through live birth; the young are born alive on land, not hatching from eggs or larvae. The female reaches maturity from 1 year 6 months to 2 years, and the interval between reproduction periods is from 1 to 1 year 6 months. Nests can be located inside tree cavities or in caves/crevices; only the mother displays parental care for the offspring.

体重
8670–10800 克
体长
610–950 毫米
192231
0
1
fei-zhou-jin-mao
zh-cn
非洲金猫
Profelis aurata
金猫是中等体型的猫科食肉动物。它生活在非洲的森林中,拥有金色或红色的浓密毛发。
金猫与其他非洲猫科动物不同,其体型敦实,背部无斑点的鲜艳金黄色毛色。它对自然界很重要,因为它调控森林中小型动物的数量。
伏击狩猎
trophic:carnivore
#d8d2c3
体重 成年雄性
8000–16000 克
体重 (胚胎)
1–150 克
体重 (小猫)
505–17850 克
体重 成年雌性
5500–12000 克
体长 (小猫)
150–450 毫米
体长 成年雄性
700–950 毫米
体长 成年雌性
610–850 毫米
身高
178–3500 毫米
最大寿命
7670 天 21年
理论寿命
3835–7670 天 11-21年
胚胎发育
81 天 2个月 3周
窝仔数
1–2
性成熟
540–730 天 1-2年
后代
1–2
繁殖间隔
360–540 天 12个月 – 1年 6个月
爪数量 (成年猫)
18
爪大小 (成年猫)
10–25 毫米
耳朵大小 (成年猫)
40–60 毫米
尾大小 (成年猫)
160–370 毫米
质量相当
手提行李
生物群系
热带湿润阔叶林
生物群系
热带干阔叶林
界
非洲热带世界
生物群系
热带稀树草原
景观
陆地
气候
总是炎热潮湿
气候
总是非常潮湿
景观
陆地森林
气候
炎热,冬季降水少
气候
冬天降水少
气候
始终炎热
庇护所
洞穴
食性
肉食性
繁殖
关怀的母亲
繁殖
在洞穴和岩洞中
繁殖
地上的巢
繁殖
胎生
繁殖
在地面巢中
繁殖
陆地
生理学
毛发全年逐渐更新。
3835.125
7670.25
610.0
950.0
8670.24469735245
10799.552964080842
毛发全年逐渐更新。
-1
-1
需经历变态发育的未成熟形态。
工虫
尾大小
若{name}像{animal}一样,那么:
出生时间
伏击
繁殖
狗、海豚、猞猁玩9-25年,一年生日派对三次
米
地图
将庆祝第{n}个生日
克
吨
按{name}生命年历,你的下次周年纪念日是何时
Human
炎热的非洲沙漠以南,大量稀树草原和森林
全年非常炎热且非常潮湿,几乎每天都有雨
days
如果你像{name}一样生活,你会多少岁
基于动态能量收支(DEB)数学模型估算的理论最大寿命。该数值反映的是由代谢参数推导出的生物学潜力,并非直接观测结果——实际记录的寿命通常显著低于这一数值。
成年猫
性成熟
手提行李
关于健康
牛奶
按{name}生命年历,你的下次生日是何时
啮齿动物总称——鼠类、松鼠、旱獭
繁殖间隔
条结果
颜色
性别
Upcoming jubilees
小鬼
月
炎热,夏季有雨,冬季降水少
冬季降水少,夏季较多
伏击狩猎
Trophic type
筛选
洞穴
总是炎热潮湿,巨大的树木和藤蔓
Upcoming birthdays
鱼卵、蛋或幼体在地面或靠近地面的巢中发育
树干内部或洞穴/裂缝中的巢
真正长寿:40-100年。北极露脊鲸、信天翁、巨型陆龟一年最多回忆一次生日
寿命
小型羚羊
身高
地上的巢
几乎总是下雨,非常潮湿
幼崽在陆地上活产,而不是从鱼卵或蛋中孵化
4.8 至 6 公斤,0.8 – 1.4 米
在洞穴和岩洞中
年龄 (幼体)
年龄 (从出生至死亡)
炎热,冬季降水少
年龄 (胚胎)
漫游者
周年纪念 = 每第10个生日
耳朵大小
详细了解:
卵内或子宫内的最早发育阶段。
商务香肠
平均寿命
巢直接位于陆地表面的地面上,仅母亲对后代表现出亲代关怀
在地面巢中
胎生
兽类
它们长什么样?
性成熟/繁殖开始
羽化(昆虫)
死亡/寿命结束
鸟类
炎热,有旱季,树木落叶
它们如何生活?
受精/产卵
它们如何行为?
出生/孵化
变态/幼虫期结束
加速期结束
分享
搜索宠物...
成熟个体,已完全发育并具备繁殖能力。
炎热,降雨不均匀,多草和树木
主动捕猎并捕捉活体猎物。
宠物
热带干阔叶林
{name}风格周年
爪数量
厘米
星珀鱼
搜索动物或品种...
爪大小
turns
懒汉
陆地森林
尾颜色
幼年时喝母乳
炎热的非洲沙漠以南,大量稀树草原和森林
窝仔数
热带稀树草原
地图数据来源:生态系统分类 — IUCN全球生态系统类型学(Keith et al., 2022),指示性分布地图 Keith et al.(2020),https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513;大型海洋生态系统 — NOAA LME计划;水深测量 — GEBCO测深编译组(2026),GEBCO_2026网格,https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa;气候数据 — 使用哥白尼气候变化服务信息生成;物种分布数据 — GBIF.org,衍生数据集"all animals",https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0
如何照料?
活25到40年。猩猩、白头鹰、非洲象一年庆祝生日两次
未指定
°C
Share
分布在哪里?
冬天降水少
传奇长寿:超过100年。加拉帕戈斯象龟、格陵兰鲨、海洋蛤蜊每4年和家人庆祝一次
后代
热带湿润阔叶林
长老们
布罗
分类群
肉食性
如果以{name}出生
年龄
捕食者静止隐蔽后突然发动攻击。
出生日期
小型哺乳动物——小鼠、鼩鼱、蝙蝠
休息
毛发颜色
关闭
was
职业生涯7到15个月。侏儒仓鼠、田鼠、蟋蟀每月庆祝生日两次
基本信息
岩兔
我的体重?
永不停歇的狂欢:它们只活几天。蜉蝣、轮虫、摇蚊一天庆祝生日超过两次
主要食物来源
转变之后直到死亡
潜在栖息地
天
饲养中
忙碌1.3到3.5年。森林鼠、变色蜥、彩虹鱼每月办一次生日派对
猴子
体重
蚊子、果蝇、小型甲壳类忙活最多7个月,每周扔一次生日派对
胚胎发育
小型哺乳动物
陆地
{name}风格生日
Link copied
始终炎热
未找到结果
活鸟类
在地图上
所有生命阶段
雌性 ♀
非洲热带世界
巢直接位于陆地表面的地面上
啮齿类
地图数据来源:生态系统分类 — IUCN全球生态系统类型学(Keith et al., 2022),指示性分布地图 Keith et al.(2020),https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513;大型海洋生态系统 — NOAA LME计划;水深测量 — GEBCO测深编译组(2026),GEBCO_2026网格,https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa;气候数据 — 使用哥白尼气候变化服务信息生成;物种分布数据 — GBIF.org,衍生数据集"all animals",https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0 潜在栖息地地图基于分布数据建模。地图 © Zveriki.com,采用CC BY 4.0许可。
大型哺乳动物
出生年份
专门用于繁殖或筑巢的庇护所。
性成熟
陆地栖息环境,陆地表面(非水域)
年
sq mm
防晒
有多相似?
雄性 ♂
距庆典还有
小猫
作为{name}的年龄
它们如何繁殖?
忙碌3.5到6年。刺猬、乌鸦、蜥蜴一年给自己6次生日零食
如果吃掉呢?
活哺乳动物、老鼠、兔子、鹿等
两者皆非
从出生到成年
仍依赖亲代照料的幼体。
关怀的母亲
它们吃什么?
它们住在哪里?
尚未达到生殖成熟的幼体。
小猫
陆地森林——热带、温带、北方针叶林
啮齿动物
非洲热带世界
持续时间
总是炎热潮湿
这就是我
总是非常潮湿
玩家
身体结构如何?
毫米
理论寿命
星星
链接已复制
ml
我的年龄?
周
我的尺寸?
陆地
无性
互换
主动捕食
我们当中谁会宛如中了魔法一般变身,变得像{animal}一样?
兔子、隼、红耳龟玩6-9年,一年生日派对四次
它们在哪里躲避?
栖息并发育于陆地,水体之外
庆祝了第{n}个生日
如果你像{name}一样生活,你会在何时出生
全年非常炎热,经常下雨,但有时干燥
巴氏鳗
最大寿命
雌雄同体 ⚥
胚胎
体长
千克
观测记录
轻触查看◉{N}更多
蛹
成虫
青少年
亚成体
african-golden-cat
zolotaya-koshka
qizili-pisik
snwr-dhhby-afryqy
zalataya-kotka
oske-katu
afurikagorudenkyatto
african-golden-cat
zolotaya-koshka
apeulikahwang-geumgoyang-i
zolotaya-koshka
africhka-zlatna-machka
african-golden-cat
afrika-oltin-mushugi
fei-zhou-jin-mao
  • The African golden cat lives in moist tropical forests of equatorial Africa, including mangrove and bamboo forests, but also occurs in dry forests, riparian thickets, and clearings. It is able to adapt to landscape changes.
  • Male African golden cats weigh on average 11–14 kg, while the only weighed female weighed 6.2 kg. The mass of males significantly exceeds that of females.
  • The African golden cat is genetically close to the caracal and serval. All three species descended from a common ancestor about 5.4 million years ago.
  • Nocturnal or crepuscular.
  • Litters contain 1–2 young.
  • Climbs excellently.
  • Feeds on small mammals and birds.
  • Has a long tail.
  • Status Vulnerable.
  • The African golden cat is genetically close to the caracal and serval. All three species descended from a common ancestor about 5.4 million years ago.
  • Status Vulnerable.

年龄

  • Litters contain 1–2 young.

The African golden cat has a typical lifespan of 7 to 15 years, with a maximum recorded lifespan of 21 years, and a theoretical lifespan ranging from 10 years and 6 months to 21 years; the age of sexual maturity is from 1 to 2 years. The young’s eyes open between 1 and 2 weeks of age, and they begin to walk between 2 weeks and 4 days and 4 weeks. The embryo develops inside the mother, followed by the kitten stage, during which the young lives with its mother and feeds on milk for a duration of 1 day to 6 months. The adult stage begins at 2 years and lasts up to 15 years, when the species is capable of hunting and reproducing.

表型

  • Climbs excellently.
  • Has a long tail.

The African golden cat has soft fur with indistinct spots to provide protection for the young. Adult African golden cats possess dense, short fur that is golden or reddish-brown in color, aiding camouflage among leaves. The species has retractable sharp claws used for catching prey and climbing trees. An adult possesses a long tail, which helps maintain balance during hunting and climbing.

生理学

The African golden cat exhibits considerable variation in physical dimensions; body height ranges from 17.8 centimeters to 3.5 meters, and body length varies from 61 centimeters to 0.95 meters. The species' mass is between 8.67 and 10.8 kilograms, although the embryonic stage has a body mass of 1 to 150 grams. During the juvenile stage, the young have a body mass of 150 grams to 2.5 kilograms and a body length of 15 to 45 centimeters. Adult African golden cats weigh from 8 to 16 kilograms and measure between 70 centimeters and 0.95 meters in length.

栖息地

  • The African golden cat lives in moist tropical forests of equatorial Africa, including mangrove and bamboo forests, but also occurs in dry forests, riparian thickets, and clearings. It is able to adapt to landscape changes.

The African golden cat occupies habitats ranging in elevation up to 2.5 kilometers; the species lives on land and in forested areas. It is found in tropical dry forests, characterized by heat and a dry season with deciduous trees, as well as in tropical moist forests that are consistently hot and humid with large trees and vines. The animal also inhabits tropical savannas, which are hot environments with uneven rainfall and abundant grass and trees. Climates vary; winters have little precipitation while summers experience more rain, or the climate is hot with little winter precipitation and summer rains, or it is consistently hot and wet with nearly daily rainfall, or always hot with frequent rains but occasional dry periods, or perpetually very wet with almost constant rainfall and high humidity.

庇护所

The African golden cat shelters in tree hollows, caves, or dense thickets, utilizing dens for reproduction, rest, and protection from the sun.

地理

  • The African golden cat lives in moist tropical forests of equatorial Africa, including mangrove and bamboo forests, but also occurs in dry forests, riparian thickets, and clearings. It is able to adapt to landscape changes.

The African golden cat occupies the Afrotropical realm and is found in several ecosystems, including the South Congolian forest-savanna, the West Congolian forest-savanna, the lowland forests of central Congo, the lowland forests of northeastern Congo, the forests of the Eastern Arc, and coastal forests and woodlands of southern Swahili.

食性

  • Feeds on small mammals and birds.

The African golden cat is a carnivorous species that hunts rodents, birds, small antelopes, and monkeys, employing an ambush hunting strategy to stalk prey before a swift attack. Its diet consists of rodents, birds, dassies, small antelopes, monkeys, large mammals, and small mammals, including forest duikers, bushbabies, grivets, monkeys, and helmeted guineafowl. The species actively hunts from ambush, with daily food requirements ranging from 250 grams to 0.55 kilograms. Young African golden cats feed exclusively on milk. It is noted that in some cultures the animal is consumed, but it is not considered halal or kosher.

繁殖

  • Litters contain 1–2 young.

The African golden cat inhabits terrestrial environments and develops on land, away from bodies of water; its young develop in nests built on or near the ground, sometimes directly on the surface of the ground. Gestation lasts 2 months and 3 weeks, and the female carries the offspring for about 75 days, giving birth to them in a shelter. A litter has 1–2 young, and usually one or two kittens are born. The mother feeds and protects the young for several months. The species reproduces through live birth; the young are born alive on land, not hatching from eggs or larvae. The female reaches maturity from 1 year 6 months to 2 years, and the interval between reproduction periods is from 1 to 1 year 6 months. Nests can be located inside tree cavities or in caves/crevices; only the mother displays parental care for the offspring.

大小

  • Male African golden cats weigh on average 11–14 kg, while the only weighed female weighed 6.2 kg. The mass of males significantly exceeds that of females.
  • The African golden cat lives in moist tropical forests of equatorial Africa, including mangrove and bamboo forests, but also occurs in dry forests, riparian thickets, and clearings. It is able to adapt to landscape changes.
  • Nocturnal or crepuscular.
  • Climbs excellently.