海獭

海獭 — © Zveriki.com, AI-generated image based on the original work of "Mike" Michael L. Baird, Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic
体重
27580–28714 克
体长
1000–1500 毫米
寿命
3653–7305 天 10-20年
41407
0
1
hai-ta
zh-cn
海獭
Enhydra lutris
海獭是海狸科的大型海洋哺乳动物。它生活在寒冷沿海水域,拥有所有动物中最浓密的毛发,这种毛发代替脂肪层保护它免受寒冷。
海獭与其他海狸科动物大不相同,它们几乎一生都在水中度过,并使用工具。它们对自然很重要,因为它们吃海胆,不让海胆破坏海藻丛,这些海藻丛是许多海洋动物的家园。
潜水并使用石头作为工具
trophic:carnivore
#faf9f5
体重 (胚胎)
3–15.25 克
体重 (幼兽)
27.5–1075 克
体重 成年雄性
20000–45000 克
体重 成年雌性
14000–32000 克
体长 成年雄性
1200–1500 毫米
体长 (胚胎)
8–50 毫米
体长 成年雌性
1000–1400 毫米
体长 (幼兽)
121–385 毫米
身高
178–4500 毫米
最大寿命
9862 天 27年
理论寿命
7396–12327 天 20-34年
胚胎发育
140 天 4个月 3周
窝仔数
1
性成熟
1095–1825 天 3-5年
后代
1
繁殖间隔
365–730 天 1-2年
牙齿数量 (食肉动物)
32
爪数量 (食肉动物)
4
繁殖
普通的雌雄
质量相当
床头柜
界
近北界
生物群系
温带针叶林
生物群系
河口
生物群系
冷海
界
海洋世界
生物群系
泰加林
景观
底栖沿海区域
景观
河口和三角洲
景观
海洋环境
景观
沿海水域
气候
总是非常潮湿
景观
近底沿海区
气候
温暖夏季且多雨
气候
凉爽夏季
气候
温带海洋
气候
寒冷海洋
气候
多雨且凉爽的夏季
气候
冬天有雪
气候
夏季几乎无雨
气候
愉快的夏天
气候
温暖夏季
气候
温暖夏季几乎无雨
庇护所
无永久庇护所
食性
肉食性
繁殖
关怀的母亲
繁殖
地上的巢
繁殖
在地面巢中
繁殖
胎生
繁殖
陆地
生理学
毛发全年逐渐更新。
3652.5
7305.0
7396.3125
12327.1875
1000.0
1500.0
27580.158175741446
28713.637302427043
毛发全年逐渐更新。
-1
-1
同配,总是与受精的繁殖,无世代交替
工虫
若{name}像{animal}一样,那么:
出生时间
潜入水下以捕获深处的猎物或食物。
远洋大海
狗、海豚、猞猁玩9-25年,一年生日派对三次
潜水并使用石头作为工具
米
地图
将庆祝第{n}个生日
克
夏季凉爽,+15…+20 °C
吨
按{name}生命年历,你的下次周年纪念日是何时
Human
days
温暖夏季
如果你像{name}一样生活,你会多少岁
基于动态能量收支(DEB)数学模型估算的理论最大寿命。该数值反映的是由代谢参数推导出的生物学潜力,并非直接观测结果——实际记录的寿命通常显著低于这一数值。
软体动物
食肉动物
性成熟
床头柜
螃蟹
海胆和海星
无脊椎动物
关于健康
沿海水域
牛奶
凉爽,多针叶树,冬季有雪
在岩石或石质表面觅食。
按{name}生命年历,你的下次生日是何时
繁殖间隔
条结果
夏季温暖几乎无雨
夏季温暖,冬季不太冷
颜色
凉爽夏季
性别
Upcoming jubilees
小鬼
潜水
月
活鱼类
所有海洋和海洋
所有无脊椎活体动物
Trophic type
筛选
Upcoming birthdays
冬天有雪
鱼卵、蛋或幼体在地面或靠近地面的巢中发育
真正长寿:40-100年。北极露脊鲸、信天翁、巨型陆龟一年最多回忆一次生日
寿命
身高
地上的巢
几乎总是下雨,非常潮湿
幼崽在陆地上活产,而不是从鱼卵或蛋中孵化
年龄 (幼体)
年龄 (从出生至死亡)
岩石
年龄 (胚胎)
漫游者
远离海岸,深水区域,生活着大鲸鱼和鲨鱼
周年纪念 = 每第10个生日
近底沿海区
详细了解:
卵内或子宫内的最早发育阶段。
底栖沿海区域
商务香肠
淡水与海水混合区——河口三角洲、河口湾
平均寿命
水几乎总是冷的,冬天可能有冰,夏天不热
巢直接位于陆地表面的地面上,仅母亲对后代表现出亲代关怀
在地面巢中
冷海
胎生
它们长什么样?
性成熟/繁殖开始
羽化(昆虫)
死亡/寿命结束
活的棘皮动物,海星、海胆、海参
它们如何生活?
受精/产卵
它们如何行为?
出生/孵化
变态/幼虫期结束
鱼类
防波浪
加速期结束
沿海海域底栖生物群落
分享
活蜗牛、贻贝、牡蛎
搜索宠物...
成熟个体,已完全发育并具备繁殖能力。
寒冷海洋
水凉爽或温暖,冬天有时冷,夏天游泳舒适
主动捕猎并捕捉活体猎物。
河流入海口,水略带咸味,有很多鱼和鸟
宠物
双壳类软体动物
多雨且凉爽的夏季
{name}风格周年
海胆
厘米
温带针叶林
星珀鱼
搜索动物或品种...
turns
懒汉
幼年时喝母乳
窝仔数
活螃蟹、虾、龙虾
地图数据来源:生态系统分类 — IUCN全球生态系统类型学(Keith et al., 2022),指示性分布地图 Keith et al.(2020),https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513;大型海洋生态系统 — NOAA LME计划;水深测量 — GEBCO测深编译组(2026),GEBCO_2026网格,https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa;气候数据 — 使用哥白尼气候变化服务信息生成;物种分布数据 — GBIF.org,衍生数据集"all animals",https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0
如何照料?
活25到40年。猩猩、白头鹰、非洲象一年庆祝生日两次
未指定
°C
Share
分布在哪里?
所有海洋和海洋
物种缺乏固定或持久的庇护结构。
爪数量
须颜色
夏季几乎无雨
多雨,夏季凉爽,冬季有雪
河口和三角洲
传奇长寿:超过100年。加拉帕戈斯象龟、格陵兰鲨、海洋蛤蜊每4年和家人庆祝一次
后代
长老们
布罗
普通的雌雄
分类群
肉食性
夏季几乎无雨,冬季降水较多
如果以{name}出生
年龄
出生日期
无永久庇护所
休息
毛发颜色
关闭
was
职业生涯7到15个月。侏儒仓鼠、田鼠、蟋蟀每月庆祝生日两次
海洋世界
基本信息
我的体重?
沿海海域底层生物群落
永不停歇的狂欢:它们只活几天。蜉蝣、轮虫、摇蚊一天庆祝生日超过两次
主要食物来源
温带海洋
转变之后直到死亡
潜在栖息地
天
饲养中
忙碌1.3到3.5年。森林鼠、变色蜥、彩虹鱼每月办一次生日派对
体重
寒冷的冬天,很多针叶树:云杉、松树
蚊子、果蝇、小型甲壳类忙活最多7个月,每周扔一次生日派对
胚胎发育
陆地
{name}风格生日
近北界
Link copied
未找到结果
北美和格陵兰,从苔原到森林
在地图上
愉快的夏天
所有生命阶段
雌性 ♀
巢直接位于陆地表面的地面上
地图数据来源:生态系统分类 — IUCN全球生态系统类型学(Keith et al., 2022),指示性分布地图 Keith et al.(2020),https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513;大型海洋生态系统 — NOAA LME计划;水深测量 — GEBCO测深编译组(2026),GEBCO_2026网格,https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa;气候数据 — 使用哥白尼气候变化服务信息生成;物种分布数据 — GBIF.org,衍生数据集"all animals",https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0 潜在栖息地地图基于分布数据建模。地图 © Zveriki.com,采用CC BY 4.0许可。
出生年份
性成熟
年
sq mm
夏季舒适,+20…+25 °C
有多相似?
水几乎总是冷的,冬天可能结冰,夏天不热
雄性 ♂
距庆典还有
幼兽
作为{name}的年龄
它们如何繁殖?
忙碌3.5到6年。刺猬、乌鸦、蜥蜴一年给自己6次生日零食
如果吃掉呢?
两者皆非
从出生到成年
仍依赖亲代照料的幼体。
关怀的母亲
它们吃什么?
它们住在哪里?
尚未达到生殖成熟的幼体。
海洋世界
冬季多雪,寒冷
河口
6 至 47 公斤,0.9 – 2.5 米
持续时间
鱼
咸水海洋栖息环境
这就是我
温暖夏季几乎无雨
总是非常潮湿
玩家
牙齿数量
身体结构如何?
海洋环境
近岸浅水区,水位涨落,生活着螃蟹
毫米
理论寿命
星星
链接已复制
ml
沿海海洋区域——大陆架,浅海区
我的年龄?
周
我的尺寸?
泰加林
无性
水几乎总是寒冷,冬季可能结冰,夏季不炎热
互换
主动捕食
我们当中谁会宛如中了魔法一般变身,变得像{animal}一样?
兔子、隼、红耳龟玩6-9年,一年生日派对四次
它们在哪里躲避?
温暖夏季且多雨
栖息并发育于陆地,水体之外
庆祝了第{n}个生日
如果你像{name}一样生活,你会在何时出生
滨海浅滩
巴氏鳗
最大寿命
雌雄同体 ⚥
寒冷的海域
胚胎
体长
千克
多雨,夏季温暖宜人
观测记录
轻触查看◉{N}更多
幼兽
蛹
成虫
青少年
亚成体
sea-otter
kamchatskij-bobr
d-niz-samuru
qda-t-bhryt
kalan
kalan
rakko
zghvis-ts-avi
kamchatskij-bobr
haedal
kemchat
morska-vidra
sea-otter
kalan
hai-ta
  • Sea otters, unlike seals and whales, do not have subcutaneous fat and rely on fur for heat retention. Their hair density reaches 45,000 per cm², creating an air layer.
  • Male sea otters reach sexual maturity at 5–6 years, females at 4 years. Males retain reproductive ability throughout their lives.
  • California sea otters use stones up to 3.5 kg to crack hard mollusks. They strike the mollusk on the stone at a rate of about three hits per second.
  • A sea otter can dive to a depth of 50 meters, though the absolute diving depth record is likely higher. In times of hunger or danger, it can stay underwater for 5–8 minutes.
  • The outer toe on the hind feet of a sea otter is the longest, and the inner one is the shortest. In many mammals, the fifth toe (pinkie) is the shortest. Hind foot claws reach 12 mm.
  • Sea otter milk contains 23% fat and only 1% lactose. For the first month of life, the pup feeds exclusively on this milk, which is chemically closer to that of other marine mammals than to that of other mustelids.
  • The sea otter is the only non-primate marine mammal using tools, though it is now believed that bottle-nosed dolphins may also use them. The California subspecies is the only one that uses stones in the wild, while other subspecies learn this behavior from them in captivity.
  • A female sea otter's pregnancy begins with a delay and includes a latent phase lasting 2–3 months. The embryo does not attach to the uterine wall during this time, a development method shared by about 100 mammal species.
  • Sea otters have a unique among mammals adaptation of vision for an amphibious lifestyle. Their eyes allow them to focus on both underwater and above-water objects, and they have emmetropic vision both in water and in air.
  • Sea otters are the largest mustelids and one of the smallest marine mammals. In size, they can be compared only to the giant otter (Pteronura brasiliensis).
  • Sea otters have unique morphological features that distinguish them from other species. Because of this, their classification has been repeatedly revised.
  • Sea otters are peaceful because even small wounds can lead to death from hypothermia due to damage to their fur.
  • Modern sea otters have fewer alleles in their genes than their ancestors 300 years ago, when the same genes had dozens of alleles.
  • Oil spills pose an exceptional danger to sea otters, as even a small amount of oil can cause the guard hairs to mat and the down layer to become wet. This happens because the lower down layer gets wet and the animals die from hypothermia.
  • The sense of touch in sea otters is so well developed that blind individuals can feed using the sensitive pads of their front paws and vibrissae. Even without vision, they find food by analyzing it with their vibrissae.
  • Sea otters have a metabolism rate 8 times higher than that of terrestrial mammals of similar size. Sea otters need to eat food amounting to 20–25% of their body weight every day.
  • The sea otter's dental structure is unlike that of mustelids and most carnivorous mammals. It has only two pairs of lower incisors (dental formula: 3.1.3/3.1.3).
  • The sea otter's lungs account for 6 % of body mass and fit into the thoracic cavity due to an oblique diaphragm. Sea otters have lungs 2–4 times larger than those of pinnipeds.
  • The sea otter defeats sea lions despite them being twice as heavy and larger. Hunters from the 18th–19th centuries reported sea otters defeating sea lions when both species were caught in hunting nets.
  • The sea otter uses stones as tools when foraging, selecting them by shape and size.
  • Sea otters are exceptionally friendly animals towards each other and other animals, except those in their diet. They coexist peacefully with sea lions, seals, and walruses, sometimes sharing resting spots.
  • Newborn sea otters are born with 26 already erupted teeth. This number is precisely stated in the formula provided in the text.
  • With age, areas of the sea otter's skin not prone to graying darken from reddish tones to dark brown and black, while areas prone to graying, especially the head, lighten.
  • A mother sea otter is extremely attached to her pup. In case of danger, she prioritizes caring for it.
  • The sea otter hunts fish, but its method of pursuing fish differs from that of other otters. Its gaze is directed downward and sideways, so to catch fish, it must roll onto its back underwater, slowing its movement.
  • The sea otter’s nostrils close when diving underwater to prevent water from entering the nose. The elastic walls of the nostrils allow this to happen.
  • Sea otters mate with the corpse of a pup many days after its death. In many cases, this occurs after rapes that lead to the death of the pups.
  • The sea otter can run on land, arching its back and moving its paws rapidly. For this, it brings its front and hind limbs close together and quickly moves, rapidly moving its paws along the ground.
  • The parasite Toxoplasma gondii, carried by cats, is deadly for sea otters. It enters the sea through wastewater containing feces from domestic cats, due to the high density of these animals’ population.
  • The sea otter pulls a sea urchin out of the water and cracks its shell against hard objects to reach the eggs. It holds the urchin in its front paws and swims on its back toward rocks or other hard objects.
  • The sea otter has strong jaws equipped with powerful muscles and shortened for increased compression — adapted to biting and chewing hard food. The sea otter’s cranial capacity index is 5.80.
  • In 99 % of cases, a single pup is born to a sea otter. In rare cases, twins are born, but under normal circumstances, only one pup can survive.
  • The sea otter's digestive tract makes up 15.5% of its body weight. Its intestine is long and exceeds the body length more than 10 times.
  • The sea otter's molars are broad and flattened, adapted for chewing hard mollusks and crab shells, not for holding slippery fish. In some individuals, the number of teeth reaches 34.
  • Sea otters have two fundamentally different ways of moving on land. The main method resembles clumsy crawling, with the belly dragging along the ground.
  • Male sea otters do not participate in raising offspring and abandon females a day or two after mating. The mother holds the pup on her belly and grooms it, leaving it in the water only briefly.
  • In summer, common sea otters experience hair loss, especially in "Kamchatka" individuals. This phenomenon is particularly observed during the summer period.
  • Raising pups in sea otters is described using anthropomorphic terminology due to behavioral similarities with humans. Females caress the young and slap them when they misbehave.
  • The sea otter's nasal cavities are greatly enlarged and have a complex structure, related to breathing characteristics during diving. Many internal organs of the sea otter are enlarged compared to other mammals in proportion to body weight.
  • During mating, the male sea otter holds the female by the nose with his teeth, and mating ends with a painful bite. Experienced females have characteristic scars on their noses.
  • A newborn sea otter can float on its back like a "float," but cannot swim or forage for food. It also cannot groom itself.
  • Sea otters depend entirely on their mother for 5 to 15 months, and juvenile mortality is about 30%. One-third of pups die in their first year.
  • Sea otters regularly groom their fur to maintain the cleanliness of the underfur. Contamination of this fur can lead to direct skin contact with water and hypothermia.
  • The ear flap of a sea otter closes with elastic walls when submerged, preventing water from entering the ear. The elastic walls close the flap, narrowing it toward the outside and forming a tube.
  • Sea otters can force orcas to beach when they pursue them. Cases have been observed where orcas beached following fleeing sea otters.
  • Male sea otters are larger than females: they are usually 35% heavier and 10% longer. Adult males weigh between 22 and 45 kg.
  • Sea otters eat birds and meat from dead animals, especially foxes. During times of scarcity, they may hunt shorebirds.
  • The outer toe on the hind feet of a sea otter is the longest, and the inner one is the shortest. In many mammals, the fifth toe (pinkie) is the shortest. Hind foot claws reach 12 mm.
  • The sea otter is the only non-primate marine mammal using tools, though it is now believed that bottle-nosed dolphins may also use them. The California subspecies is the only one that uses stones in the wild, while other subspecies learn this behavior from them in captivity.
  • Sea otters are the largest mustelids and one of the smallest marine mammals. In size, they can be compared only to the giant otter (Pteronura brasiliensis).

年龄

  • Male sea otters reach sexual maturity at 5–6 years, females at 4 years. Males retain reproductive ability throughout their lives.
  • A female sea otter's pregnancy begins with a delay and includes a latent phase lasting 2–3 months. The embryo does not attach to the uterine wall during this time, a development method shared by about 100 mammal species.
  • Newborn sea otters are born with 26 already erupted teeth. This number is precisely stated in the formula provided in the text.
  • With age, areas of the sea otter's skin not prone to graying darken from reddish tones to dark brown and black, while areas prone to graying, especially the head, lighten.
  • A newborn sea otter can float on its back like a "float," but cannot swim or forage for food. It also cannot groom itself.

表型

  • Sea otters, unlike seals and whales, do not have subcutaneous fat and rely on fur for heat retention. Their hair density reaches 45,000 per cm², creating an air layer.
  • Sea otters are peaceful because even small wounds can lead to death from hypothermia due to damage to their fur.
  • The sense of touch in sea otters is so well developed that blind individuals can feed using the sensitive pads of their front paws and vibrissae. Even without vision, they find food by analyzing it with their vibrissae.
  • The sea otter's dental structure is unlike that of mustelids and most carnivorous mammals. It has only two pairs of lower incisors (dental formula: 3.1.3/3.1.3).
  • The sea otter's lungs account for 6 % of body mass and fit into the thoracic cavity due to an oblique diaphragm. Sea otters have lungs 2–4 times larger than those of pinnipeds.
  • With age, areas of the sea otter's skin not prone to graying darken from reddish tones to dark brown and black, while areas prone to graying, especially the head, lighten.
  • The sea otter’s nostrils close when diving underwater to prevent water from entering the nose. The elastic walls of the nostrils allow this to happen.
  • The sea otter can run on land, arching its back and moving its paws rapidly. For this, it brings its front and hind limbs close together and quickly moves, rapidly moving its paws along the ground.
  • The sea otter pulls a sea urchin out of the water and cracks its shell against hard objects to reach the eggs. It holds the urchin in its front paws and swims on its back toward rocks or other hard objects.
  • The sea otter has strong jaws equipped with powerful muscles and shortened for increased compression — adapted to biting and chewing hard food. The sea otter’s cranial capacity index is 5.80.
  • The sea otter's digestive tract makes up 15.5% of its body weight. Its intestine is long and exceeds the body length more than 10 times.
  • The sea otter's molars are broad and flattened, adapted for chewing hard mollusks and crab shells, not for holding slippery fish. In some individuals, the number of teeth reaches 34.
  • In summer, common sea otters experience hair loss, especially in "Kamchatka" individuals. This phenomenon is particularly observed during the summer period.
  • During mating, the male sea otter holds the female by the nose with his teeth, and mating ends with a painful bite. Experienced females have characteristic scars on their noses.
  • Sea otters regularly groom their fur to maintain the cleanliness of the underfur. Contamination of this fur can lead to direct skin contact with water and hypothermia.
  • The ear flap of a sea otter closes with elastic walls when submerged, preventing water from entering the ear. The elastic walls close the flap, narrowing it toward the outside and forming a tube.
  • Male sea otters are larger than females: they are usually 35% heavier and 10% longer. Adult males weigh between 22 and 45 kg.

生理学

  • Sea otters, unlike seals and whales, do not have subcutaneous fat and rely on fur for heat retention. Their hair density reaches 45,000 per cm², creating an air layer.
  • A female sea otter's pregnancy begins with a delay and includes a latent phase lasting 2–3 months. The embryo does not attach to the uterine wall during this time, a development method shared by about 100 mammal species.
  • Sea otters have a unique among mammals adaptation of vision for an amphibious lifestyle. Their eyes allow them to focus on both underwater and above-water objects, and they have emmetropic vision both in water and in air.
  • Sea otters have unique morphological features that distinguish them from other species. Because of this, their classification has been repeatedly revised.
  • Modern sea otters have fewer alleles in their genes than their ancestors 300 years ago, when the same genes had dozens of alleles.
  • Sea otters have a metabolism rate 8 times higher than that of terrestrial mammals of similar size. Sea otters need to eat food amounting to 20–25% of their body weight every day.
  • The sea otter's dental structure is unlike that of mustelids and most carnivorous mammals. It has only two pairs of lower incisors (dental formula: 3.1.3/3.1.3).
  • The sea otter's lungs account for 6 % of body mass and fit into the thoracic cavity due to an oblique diaphragm. Sea otters have lungs 2–4 times larger than those of pinnipeds.
  • The sea otter uses stones as tools when foraging, selecting them by shape and size.
  • The sea otter’s nostrils close when diving underwater to prevent water from entering the nose. The elastic walls of the nostrils allow this to happen.
  • The sea otter's digestive tract makes up 15.5% of its body weight. Its intestine is long and exceeds the body length more than 10 times.
  • The sea otter's molars are broad and flattened, adapted for chewing hard mollusks and crab shells, not for holding slippery fish. In some individuals, the number of teeth reaches 34.
  • The sea otter's nasal cavities are greatly enlarged and have a complex structure, related to breathing characteristics during diving. Many internal organs of the sea otter are enlarged compared to other mammals in proportion to body weight.
  • The ear flap of a sea otter closes with elastic walls when submerged, preventing water from entering the ear. The elastic walls close the flap, narrowing it toward the outside and forming a tube.
  • Sea otters eat birds and meat from dead animals, especially foxes. During times of scarcity, they may hunt shorebirds.

大小

  • The sea otter defeats sea lions despite them being twice as heavy and larger. Hunters from the 18th–19th centuries reported sea otters defeating sea lions when both species were caught in hunting nets.

地理

  • A sea otter can dive to a depth of 50 meters, though the absolute diving depth record is likely higher. In times of hunger or danger, it can stay underwater for 5–8 minutes.

食性

  • Sea otter milk contains 23% fat and only 1% lactose. For the first month of life, the pup feeds exclusively on this milk, which is chemically closer to that of other marine mammals than to that of other mustelids.
  • The sense of touch in sea otters is so well developed that blind individuals can feed using the sensitive pads of their front paws and vibrissae. Even without vision, they find food by analyzing it with their vibrissae.
  • The sea otter uses stones as tools when foraging, selecting them by shape and size.
  • Sea otters are exceptionally friendly animals towards each other and other animals, except those in their diet. They coexist peacefully with sea lions, seals, and walruses, sometimes sharing resting spots.
  • The sea otter pulls a sea urchin out of the water and cracks its shell against hard objects to reach the eggs. It holds the urchin in its front paws and swims on its back toward rocks or other hard objects.
  • The sea otter has strong jaws equipped with powerful muscles and shortened for increased compression — adapted to biting and chewing hard food. The sea otter’s cranial capacity index is 5.80.
  • Sea otters eat birds and meat from dead animals, especially foxes. During times of scarcity, they may hunt shorebirds.

繁殖

  • A female sea otter's pregnancy begins with a delay and includes a latent phase lasting 2–3 months. The embryo does not attach to the uterine wall during this time, a development method shared by about 100 mammal species.
  • In 99 % of cases, a single pup is born to a sea otter. In rare cases, twins are born, but under normal circumstances, only one pup can survive.
  • Male sea otters do not participate in raising offspring and abandon females a day or two after mating. The mother holds the pup on her belly and grooms it, leaving it in the water only briefly.
  • During mating, the male sea otter holds the female by the nose with his teeth, and mating ends with a painful bite. Experienced females have characteristic scars on their noses.
  • Sea otters depend entirely on their mother for 5 to 15 months, and juvenile mortality is about 30%. One-third of pups die in their first year.
  • The parasite Toxoplasma gondii, carried by cats, is deadly for sea otters. It enters the sea through wastewater containing feces from domestic cats, due to the high density of these animals’ population.
  • Male sea otters reach sexual maturity at 5–6 years, females at 4 years. Males retain reproductive ability throughout their lives.
  • California sea otters use stones up to 3.5 kg to crack hard mollusks. They strike the mollusk on the stone at a rate of about three hits per second.
  • Sea otter milk contains 23% fat and only 1% lactose. For the first month of life, the pup feeds exclusively on this milk, which is chemically closer to that of other marine mammals than to that of other mustelids.
  • Sea otters have a unique among mammals adaptation of vision for an amphibious lifestyle. Their eyes allow them to focus on both underwater and above-water objects, and they have emmetropic vision both in water and in air.
  • Sea otters are peaceful because even small wounds can lead to death from hypothermia due to damage to their fur.
  • Oil spills pose an exceptional danger to sea otters, as even a small amount of oil can cause the guard hairs to mat and the down layer to become wet. This happens because the lower down layer gets wet and the animals die from hypothermia.
  • The sense of touch in sea otters is so well developed that blind individuals can feed using the sensitive pads of their front paws and vibrissae. Even without vision, they find food by analyzing it with their vibrissae.
  • Sea otters have a metabolism rate 8 times higher than that of terrestrial mammals of similar size. Sea otters need to eat food amounting to 20–25% of their body weight every day.
  • The sea otter's dental structure is unlike that of mustelids and most carnivorous mammals. It has only two pairs of lower incisors (dental formula: 3.1.3/3.1.3).
  • The sea otter's lungs account for 6 % of body mass and fit into the thoracic cavity due to an oblique diaphragm. Sea otters have lungs 2–4 times larger than those of pinnipeds.
  • The sea otter uses stones as tools when foraging, selecting them by shape and size.
  • Sea otters are exceptionally friendly animals towards each other and other animals, except those in their diet. They coexist peacefully with sea lions, seals, and walruses, sometimes sharing resting spots.
  • Newborn sea otters are born with 26 already erupted teeth. This number is precisely stated in the formula provided in the text.
  • With age, areas of the sea otter's skin not prone to graying darken from reddish tones to dark brown and black, while areas prone to graying, especially the head, lighten.
  • A mother sea otter is extremely attached to her pup. In case of danger, she prioritizes caring for it.
  • The sea otter hunts fish, but its method of pursuing fish differs from that of other otters. Its gaze is directed downward and sideways, so to catch fish, it must roll onto its back underwater, slowing its movement.
  • The sea otter’s nostrils close when diving underwater to prevent water from entering the nose. The elastic walls of the nostrils allow this to happen.
  • Sea otters mate with the corpse of a pup many days after its death. In many cases, this occurs after rapes that lead to the death of the pups.
  • The sea otter can run on land, arching its back and moving its paws rapidly. For this, it brings its front and hind limbs close together and quickly moves, rapidly moving its paws along the ground.
  • The parasite Toxoplasma gondii, carried by cats, is deadly for sea otters. It enters the sea through wastewater containing feces from domestic cats, due to the high density of these animals’ population.
  • The sea otter pulls a sea urchin out of the water and cracks its shell against hard objects to reach the eggs. It holds the urchin in its front paws and swims on its back toward rocks or other hard objects.
  • The sea otter has strong jaws equipped with powerful muscles and shortened for increased compression — adapted to biting and chewing hard food. The sea otter’s cranial capacity index is 5.80.
  • The sea otter's digestive tract makes up 15.5% of its body weight. Its intestine is long and exceeds the body length more than 10 times.
  • The sea otter's molars are broad and flattened, adapted for chewing hard mollusks and crab shells, not for holding slippery fish. In some individuals, the number of teeth reaches 34.
  • Sea otters have two fundamentally different ways of moving on land. The main method resembles clumsy crawling, with the belly dragging along the ground.
  • Male sea otters do not participate in raising offspring and abandon females a day or two after mating. The mother holds the pup on her belly and grooms it, leaving it in the water only briefly.
  • In summer, common sea otters experience hair loss, especially in "Kamchatka" individuals. This phenomenon is particularly observed during the summer period.
  • Raising pups in sea otters is described using anthropomorphic terminology due to behavioral similarities with humans. Females caress the young and slap them when they misbehave.
  • The sea otter's nasal cavities are greatly enlarged and have a complex structure, related to breathing characteristics during diving. Many internal organs of the sea otter are enlarged compared to other mammals in proportion to body weight.
  • During mating, the male sea otter holds the female by the nose with his teeth, and mating ends with a painful bite. Experienced females have characteristic scars on their noses.
  • A newborn sea otter can float on its back like a "float," but cannot swim or forage for food. It also cannot groom itself.
  • Sea otters depend entirely on their mother for 5 to 15 months, and juvenile mortality is about 30%. One-third of pups die in their first year.
  • Sea otters regularly groom their fur to maintain the cleanliness of the underfur. Contamination of this fur can lead to direct skin contact with water and hypothermia.
  • The ear flap of a sea otter closes with elastic walls when submerged, preventing water from entering the ear. The elastic walls close the flap, narrowing it toward the outside and forming a tube.
  • Sea otters can force orcas to beach when they pursue them. Cases have been observed where orcas beached following fleeing sea otters.
  • Sea otters eat birds and meat from dead animals, especially foxes. During times of scarcity, they may hunt shorebirds.

饲养管理

  • Sea otter milk contains 23% fat and only 1% lactose. For the first month of life, the pup feeds exclusively on this milk, which is chemically closer to that of other marine mammals than to that of other mustelids.
  • Sea otters regularly groom their fur to maintain the cleanliness of the underfur. Contamination of this fur can lead to direct skin contact with water and hypothermia.