Капібара

Капібара — © Zveriki.com, AI-generated image based on the original work of Laurita, Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0

Узрост

Капибара рождается с открытыми глазами и способна ходить сразу после рождения, проходя через стадию «Детёныш», когда она покрыта шерстью и питается молоком матери. Зародыш развивается внутри матери на стадии «Эмбрион», получая все необходимые вещества через плаценту. Возраст половой зрелости у капибары наступает в период от 1 года 1 месяца до 1 года 8 месяцев, после чего вид переходит в стадию «Взрослый», когда животное полностью вырастает, может размножаться и живёт в группе, а длительность этой стадии составляет от 1 года 1 месяца до 12 лет. Типичная продолжительность жизни капибары варьируется от 11 лет 4 месяцев до 18 лет 11 месяцев, хотя максимальная продолжительность жизни может достигать 15 лет 1 месяца, а теоретическая – от 7 лет 7 месяцев до 15 лет 1 месяца.

Фенатып

Детёныш: шерсть — Шерсть покрывает всё тело с рождения и быстро высыхает после воды. Детёныш: Количество ног — Короткие ноги с перепонками между пальцами помогают плавать. Взрослый: Цвет тела — Крупное тяжёлое тело бочкообразной формы. Оно покрыто жёсткой редкой шерстью. Взрослый: Количество ног — Лапы с небольшими перепонками между пальцами. Они позволяют быстро плавать и хорошо ходить по мягкой почве. Взрослый: голова — Большая голова с короткой мордой. Глаза, уши и ноздри находятся высоко на голове, чтобы оставаться над водой при плавании. Взрослый: Кол-во зубов — Острые резцы растут всю жизнь. Они помогают отгрызать жёсткую траву и кору.

Фізіялогія

Капибара – вид, достигающий в высоту от 17,8 см до 4,5 м, а в длину от 1 до 1,35 м. Масса тела взрослого вида колеблется от 35 до 66 кг, однако на стадии «Взрослый» она составляет от 35 до 50 кг, а длина тела – от 1 до 1,3 м. На стадии «Детёныш» масса тела варьируется от 1,5 до 8 кг, при длине тела от 30 до 60 см. Масса тела на стадии «Эмбрион» составляет от 1 г до 2 кг.

Асяроддзе пражывання

Капибара обитает на высотах до 500 метров над уровнем моря, предпочитая тропический сухой лес, тропический влажный лес, затопляемые луга и тропическую саванну. Вид встречается в ландшафтах пресных вод, озёр и прудов, болот и топей, рек и ручьёв, а также на суше и в наземном лесу. Климат в местах обитания капибары характеризуется тем, что зимой осадков мало, летом их больше, и очень жарко; в некоторых районах всегда очень жарко и очень сыро круглый год, дожди почти каждый день, в то время как в других жарким летом выпадают сильные дожди, а зимой осадков мало, а также может быть просто очень жарко весь год с частыми дождями, но иногда сухо.

Сховішча

Капибара обитает в густой траве или у берега воды, не имея постоянного укрытия. Вид использует водные растения, траву и кору для защиты от хищников, отдыха и защиты от солнца. Самка капибары, как и самец, не строит постоянных убежищ. Детёныши также не используют какое-либо конкретное место для долговременного укрытия.

Геаграфія

Капибара — вид, обитающий в мирах Неотропики, Афротропики, Пресноводный мир и Палеарктики. Этот вид встречается во влажных лесах Наветренных островов и во влажных пампасах.

Харчаванне

Капибара питается только растениями, откусывая траву зубами и практикуя пастбище. Рацион капибары включает траву, водные растения, кору, плоды и водоросли. Суточная потребность в пище у вида составляет от 1,5 кг до 4 кг. Детёныши капибары питаются молоком. На вид охотятся анаконды, настоящие крокодилы, кайманы и пантера.

Размнажэнне

Размножение капибары происходит половым путем, при этом гомогамия обеспечивает оплодотворение без смены поколений. Самка вынашивает детёнышей около пяти месяцев и рожает их на суше, при этом размер выводка составляет от 2 до 8 особей. Новорождённые сразу могут ходить и плавать, а развитие зародыша длится пять месяцев. Интервал размножения у вида составляет от 10 месяцев до 1 года 1 месяца, зрелость наступает в возрасте от 1 года 3 месяцев до 1 года 8 месяцев. Капибара обитает и развивается на суше, вне водоёмов, детёныши рождаются живыми на суше.

Маса
35000–66000 г
Даўжыня
1000–1350 мм
Працягласць жыцця
4136–6894 сутак 11–19 гадоў
131538
0
1
kapibara
be
капібара
Hydrochoerus hydrochaeris
Капіба́ра — найвялікі грызун у свеце. Гэта паўвадо́е млекопітаючае жыве групамі ля ракаў, возераў і балот Аўстральнай Амерыкі.
Капіба́ра адрозніваецца ад іншых грызуноў вельмі вялікім памерам і прыстасаванасцю да жыцця ў вадзе. Яна важная для прыроды як галоўны спажыўца травы і як ежы для ягуараў, кайманаў і анаканд.
адшчыпвае траву зубамі
trophic:herbivore
#dcd9d1
Маса (эмбрыён)
20.25–40.5 г
Маса самца
35000–50000 г
Маса самкі
40000–66000 г
Маса (дзіцяня)
70–156 г
Даўжыня самца
1000–1300 мм
Даўжыня (дзіцяня)
300–600 мм
Даўжыня самкі
1050–1350 мм
Вышыня
178–4500 мм
Максімальная працягласць жыцця
5515 сутак 15 гадоў 1 месяц
Тэарэтычная працягласць жыцця
2758–5515 сутак 8–15 гадоў
Развіццё зародка
150 сутак 5 месяцаў
Памер вывадка
2–8
Спеласць
450–600 сутак 1–2 гады
Патомацтва
2–8
Інтэрвал размнажэння
300–400 сутак 10 месяцаў – 1 год 1 месяц
Колькасць зубоў (грызун)
4
Колькасць лап (грызун)
4
Колькасць ног (дзіцяня)
4
Памер зубоў (грызун)
20–30 мм
Размнажэнне
звычайны паўховы
Супастаўна па масе
Халацільнік
Свет
Прасновадны свет
Свет
свет Палеартыкі
Свет
свет Неатропіку
Біём
Трапічны сухі лес
Біём
Трапічны вагасты лес
Біём
Затопленыя луги
Біём
Трапічная савана
Свет
свет Афратропікі
Клімат
Лета ідуць вялікія даждзі
Клімат
Заўсёды жарка і мокра
Клімат
Цёплае лета і шмат дажджоў
Клімат
Заўсёды вельмі мокра
Ландшафт
прэсныя воды
Ландшафт
азёры і сажалкі
Ландшафт
балоты і топі
Ландшафт
рэкі і ручаі
Ландшафт
суша
Ландшафт
наземны лес
Клімат
Цёплае лета і часта дажджы
Клімат
Цёплае лета
Клімат
Дужы жаркае лета
Клімат
Жарка і летом моцныя даждзі
Клімат
Гарачо, зімой мала осадкаў
Клімат
Заўсё жаруча
Клімат
Зімовы сухі
Сховішча
няма пастаяннага сховішча
Харчаванне
траваед
Размнажэнне
жывародны
Размнажэнне
суша
4136.456249999999
6894.09375
2757.6375
5515.275
1000.0
1350.0
35000.0
66000.0
гамогамія, размнажэнне заўсёды з апладоўваннем, чаргаваў пакаленняў няма
Forme immature subissant une métamorphose avant l'âge adulte.
Рабочая асобіна
Будзь {name} як {animal}, то:
час нараджэння
Лета ідуць вялікія даждзі
Сабакі, дэльфіны, рысі гуляюць 9-25 гадоў і святкуюць тры разы на год
м
Карта
будзе святкаваць {n} дзень нараджэння
г
т
Калі наступіць наступны юбілей у летазлічэнні {name}
Человек
Колькасць ног
дужы жарка і дужы сыра круглы год, дажджы амаль кожны дзень
Паўднёвая і Цэнтральная Амерыка, жарка і влажна, велізарныя лесы
дни
Цёплае лета
Колькі б табе было гадоў, жыві ты як {name}
Тэарэтычная максімальная працягласць жыцця, ацэненая матэматычнай мадэллю Dynamic Energy Budget (DEB). Гэта біялагічны патэнцыял, разлічаны на аснове метабалічных параметраў, — рэальна зарэгістраваная працягласць жыцця, як правіла, значна меншая.
лятом вельмі шмат дажджоў, зімой асадакаў амаль няма
грызун
Спеласць
Халацільнік
Паўднёвая і Цэнтральная Амерыка, жарка і влажна, велізарныя лесы
расліны
Пра здароўе
малока
Калі б наступіў твой наступны дзень нараджэння, жыві ты як {name}
Інтэрвал размнажэння
вынікаў
забаўка ад хидаў
леці тёплае, зіма не вельмі холадная
Колеры
Пол
Upcoming jubilees
Грэміны
мес.
жару, летом даждзі, зімой асадкаў мала
зімой ападкаў мала, летом іх больш
Тип питания
Фільтры
Ujame ali obdeluje hrano z grizenjem ali kljuvanjem z gobcem.
трава
заўсёды жара і ўлажнена, велізарныя дрэвы і ліяны
Upcoming birthdays
стаячыя прэсныя воды — азёры, сажалкі, старыцы
Сапраўды доўгае жыццё: 40-100 гадоў. Галаўныя кіты, альбатросы, гіганцкія чарапахі ўспамінаюць дзень нараджэння раз у год
Працягласць жыцця
Вышыня
даждзі ідуць амаль заўсёды, вельмі сыра
дзяці нарожваюцца жывыми на суслі, а не вылупляюцца з ікрынкі ці яйца
кара
вадуныя расліны
Узрост (маладое жывёла)
Узрост (ад нараджэння да смерці)
Гарачо, зімой мала осадкаў
Узрост (эмбрыён)
вялікая частка Еўропы і Аззіі, розныя лесы, степі і тундра
Гулякі
вадарослі
Юбілей — гэта кожны 10-ы дзень нараджэння
Цёплае лета і часта дажджы
Падрабязней:
Stade de développement le plus précoce à l'intérieur d'un œuf ou d'un utérus.
Дэлавыя сосіскі
плады
Сярэдняя працягласць жыцця
жывародны
лета теплае, дажджы іду часта
Як выглядаюць?
палавая спеласць / пачатак размнажэння
вылет (у насякомых)
смерць / канец працягласці жыцця
гарка, ёсць сухі сезон, дрэвы здымаюць лісці
Як жывуць?
апладненне / адкладванне яек
Як сябе паводзяць?
нараджэнне / вылупленне
метамарфоз / канец лічынкавай стадыі
канец акселерацыі
Падзяліцца
забалочаныя прэсныя біятопы — тарфянікі, балоты, мангры ля рэк
Знайсці хатняга жывёлу...
Individu mature et pleinement développé capable de se reproduire.
гарка, даждзі нярэўнамерна, шмат травы і дрэў
Хатнія жывёлы
кусанне
Трапічны сухі лес
юбілей у стылі {name}
см
Старпёры
Знайсці жывёлу або пароду...
кора
turns
Халатнікі
наземны лес
Затопленыя луги
п'юць малоко маці ў дзяцінстве
гаркая Афрыка паўднёвае пустыні, шмат саваан і лесоў
Памер зубоў
Памер вывадка
Трапічная савана
Крыніцы даных карты: Класіфікацыя экасістэм — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022), карты распаўсюджвання Keith et al. (2020), https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513; Буйныя марскія экасістэмы (LME) — NOAA LME Program; Батыметрыя — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026), GEBCO_2026 Grid, https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa; Кліматычныя даныя — Generated using Copernicus Climate Change Service information; Даныя аб распаўсюджванні відаў — GBIF.org, Derived dataset «all animals», https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0
Як даглядаць?
Жывуць ад 25 да 40 гадоў. Арангутаны, белагаловыя арланы, афрыканскія сланы святкуюць два разы на год
выпас
Не ўказана
°C
Поделиться
Дзе сустракаюцца?
L'espèce ne possède aucune structure d'abri fixe ou durable.
усе рэкі і возеры
траваед
Hrani se s striženjem ali grizenjem nizke vegetacije ali alg.
Зімовы сухі
Легендарнае даўгалецце: больш за 100 гадоў. Галапагосскія чарапахі, гренландскія акулы, акіянскія вянгеркі святкуюць з сям'ёй раз у 4 гады
Патомацтва
Трапічны вагасты лес
Аксакалы
лісце і сцёблы злакаў і іншай травяністай расліннасці
Бро
азёры і сажалкі
звычайны паўховы
балоты і топі
Таксоны
насені, ягады, фрукты
рэкі і ручаі
калі б нарадзіліся як {name}
ўзрост
дата нараджэння
свет Палеартыкі
няма пастаяннага сховішча
спынак
Колер поўсці
Закрыць
was
Кар'ера ад 7 да 15 месяцаў. Джунгарскія хамякі, палёўкі, палявыя цвыркуны святкуюць дзень нараджэння два разы на месяц
Асноўнае
раслітнаеда, жывяцца толькі раслітнай ежай
кара і луб дрэў і кустоў
свет Неатропіку
Мой вага?
Бесперапынны карнавал: жывуць усяго некалькі дзён. Аднадзёнкі, колавароткі, мошкі святкуюць дзень нараджэння больш за два разы на дзень
асноўныя крыніцы харчавання
свет Неатропіку
зубы
пасля ператварэння да смерці
Патэнцыйныя месцы пражывання
Дужы жаркае лета
адшчыпвае траву зубамі
дн.
У ўтрыманні
У руху ад 1,3 да 3,5 гадоў. Лясныя мышы, анолісы, вясёлкавыя рыбкі гуляюць раз на месяц
Маса
Камары, пладовыя мушкі, дробныя ракападобныя мітусяцца да 7 месяцаў і ладзяць вечарынку кожны тыдзень
Pflanzen
Развіццё зародка
суша
лецім вельмі жаркае, вышэй +25…+30 °C
дзень нараджэння ў стылі {name}
трава
Ссылка скопирована
Заўсё жаруча
Нічога не знойдзена
Жарка і летом моцныя даждзі
На карце
усе жыццёвыя стадыі
Самка ♀
Колер цела
Крыніцы даных карты: Класіфікацыя экасістэм — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022), карты распаўсюджвання Keith et al. (2020), https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513; Буйныя марскія экасістэмы (LME) — NOAA LME Program; Батыметрыя — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026), GEBCO_2026 Grid, https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa; Кліматычныя даныя — Generated using Copernicus Climate Change Service information; Даныя аб распаўсюджванні відаў — GBIF.org, Derived dataset «all animals», https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0 Карта патэнцыйных месцаў пражывання змадэляваная па даных аб назіраннях. Карта © Zveriki.com, ліцэнзія CC BY 4.0.
год нараджэння
Спеласць
наземнае асяроддзе пражывання, паверхня сушы па-за вадой
г.
кв. мм
захаванне ад сонца
Наколькі падобныя?
Самец ♂
да свята засталося
дзіцяня
узрост як {name}
Як размножваюцца?
У руху ад 3,5 да 6 гадоў. Вожыкі, вароны, яшчаркі частачаць сабе шэсць разоў на год
А калі з'есці?
Ні тое, ні другое
ад нараджэння да даросласці
Jeune progéniture encore dépendante des soins parentaux.
Чым сілкуюцца?
Дзе жывуць?
Individu immature n'ayant pas encore atteint la maturité reproductive.
дзіцяня
Tvrde zubne strukture za ugriz, kidanje ili struganje hrane.
лясы на сушы — трапічныя, умераныя, барэальныя
вада часта заляе зямлю, шмат травы
свет Афратропікі
Прасновадны свет
савана
галава
Працягласць
Заўсёды жарка і мокра
Гэта я
прэсныя воды
Заўсёды вельмі мокра
Геймеры
вадуныя расліны і вадарослі
Колькасць лап
Колькасць зубоў
жару, летом ідуць вялікія лівні, зімой асадкаў мала
Як уладкаваны?
мм
Тэарэтычная працягласць жыцця
Зоркі
Спасылка скапіравана
мл
Мой узрост?
тыд.
Мой памер?
суша
Бясполая
памяняць месцамі
прэснаводнае асяроддзе — рэкі, азёры, сажалкі, балоты
Хто з нас нібы па чарах ператворыцца і стане як {animal}?
Трусы, сокалы, чырвонавухія чарапахі гуляюць 6-9 гадоў і ладзяць вечарынку чатыры разы на год
Дзе хаваюцца?
Цёплае лета і шмат дажджоў
абітаюць і развіваюцца на суше, па-за водоёмамі
адсвяткаваў {n} дзень нараджэння
Калі б быў твой дзень нараджэння, жыві ты як {name}
дужа жарка ўвесь год, даждзі часта, але някаторыя часы суха
цякучыя прэсныя воды — рэкі, ручаі, горныя патокі
Батяні
Максімальная працягласць жыцця
ад 47 да 74 кілограмаў, 1.2 – 2.8 метра
Гермафрадыт ⚥
эмбрыён
Даўжыня
кг
багато дажджоў, лета цёплае і прыемнае
Назіранні
яшчэ ◉{N} уласцівасцей па дотыку
лялечка
імага
моладзь
падлетак
greater-capybara
vodosvinkovye
kapibara
khnzyr-alma
kapibara
jraxozuk
onitenjikunezumi
ts-q-lis-goch-i
vodosvinkovye
kapibala
kapibara
kapibara
greater-capybara
kapibara
shui-tun
  • Капибары способны спать в воде, оставляя над поверхностью только ноздри. Они могут находиться под водой до пяти минут, используя это умение для ухода от хищников.
  • Капибара — самый крупный грызун в мире.
  • Капибара не может самостоятельно синтезировать витамин C, и у животных в неволе, не получающих этот витамин с пищей, развивались заболевания дёсен как проявление цинги. В дикой природе капибара получает витамин C из растительной пищи, что предотвращает развитие цинги.
  • Капибары спариваются исключительно в воде, и если самка не желает спариваться с определённым самцом, она либо ныряет, либо покидает воду. Самка может отказаться от спаривания, нырнув или уходя из воды.
  • Капибара издаёт звуки, похожие на лай собак, когда самки собирают детёнышей. При угрозе она способна лаять, подобно собакам.
  • Доминирующие самцы капибары активно охраняют самок, но обычно не могут полностью остановить спаривание подчинённых самцов. Чем больше группа, тем труднее самцу контролировать всех самок.
  • У капибары передние и коренные зубы растут всю жизнь, компенсируя стачивание при поедании травы. Как и у других грызунов, их передние зубы растут непрерывно.
  • Челюстной сустав капибары позволяет жевать вперёд-назад, а не боковыми движениями, как у большинства млекопитающих. Эта особенность помогает им эффективно пережёвывать растительную пищу даже зимой, когда она менее питательна.
  • У капибары потовые железы расположены на поверхности покрытых шерстью участков кожи, что является необычной особенностью среди грызунов. У неё отсутствует пуховой волос, а остевой волос мало отличается от остальной шерсти.
  • Капибара поедает свои фекалии, чтобы использовать бактерии из кишечной микробиоты для переваривания целлюлозы и усвоения белков и витаминов. Это помогает ей максимально эффективно получать питательные вещества из растительной пищи.
  • У капибары премоляры и моляры без корней, растут в течение всей жизни. Резцы широкие и имеют продольную бороздку на наружной поверхности.
  • Капибара издаёт свистящие звуки через ноздри, чтобы сообщить самцам о своей готовности к спариванию. Во время эструса, когда запах самки меняется, она также привлекает самцов этим способом.
  • Детёныши рождаются зрячими и уже через несколько дней умеют плавать.

Узрост

  • У капибары передние и коренные зубы растут всю жизнь, компенсируя стачивание при поедании травы. Как и у других грызунов, их передние зубы растут непрерывно.
  • Детёныши рождаются зрячими и уже через несколько дней умеют плавать.

Капибара рождается с открытыми глазами и способна ходить сразу после рождения, проходя через стадию «Детёныш», когда она покрыта шерстью и питается молоком матери. Зародыш развивается внутри матери на стадии «Эмбрион», получая все необходимые вещества через плаценту. Возраст половой зрелости у капибары наступает в период от 1 года 1 месяца до 1 года 8 месяцев, после чего вид переходит в стадию «Взрослый», когда животное полностью вырастает, может размножаться и живёт в группе, а длительность этой стадии составляет от 1 года 1 месяца до 12 лет. Типичная продолжительность жизни капибары варьируется от 11 лет 4 месяцев до 18 лет 11 месяцев, хотя максимальная продолжительность жизни может достигать 15 лет 1 месяца, а теоретическая – от 7 лет 7 месяцев до 15 лет 1 месяца.

Фенатып

  • Челюстной сустав капибары позволяет жевать вперёд-назад, а не боковыми движениями, как у большинства млекопитающих. Эта особенность помогает им эффективно пережёвывать растительную пищу даже зимой, когда она менее питательна.
  • У капибары потовые железы расположены на поверхности покрытых шерстью участков кожи, что является необычной особенностью среди грызунов. У неё отсутствует пуховой волос, а остевой волос мало отличается от остальной шерсти.
  • У капибары премоляры и моляры без корней, растут в течение всей жизни. Резцы широкие и имеют продольную бороздку на наружной поверхности.

Детёныш: шерсть — Шерсть покрывает всё тело с рождения и быстро высыхает после воды. Детёныш: Количество ног — Короткие ноги с перепонками между пальцами помогают плавать. Взрослый: Цвет тела — Крупное тяжёлое тело бочкообразной формы. Оно покрыто жёсткой редкой шерстью. Взрослый: Количество ног — Лапы с небольшими перепонками между пальцами. Они позволяют быстро плавать и хорошо ходить по мягкой почве. Взрослый: голова — Большая голова с короткой мордой. Глаза, уши и ноздри находятся высоко на голове, чтобы оставаться над водой при плавании. Взрослый: Кол-во зубов — Острые резцы растут всю жизнь. Они помогают отгрызать жёсткую траву и кору.

Фізіялогія

  • У капибары потовые железы расположены на поверхности покрытых шерстью участков кожи, что является необычной особенностью среди грызунов. У неё отсутствует пуховой волос, а остевой волос мало отличается от остальной шерсти.
  • У капибары премоляры и моляры без корней, растут в течение всей жизни. Резцы широкие и имеют продольную бороздку на наружной поверхности.

Капибара – вид, достигающий в высоту от 17,8 см до 4,5 м, а в длину от 1 до 1,35 м. Масса тела взрослого вида колеблется от 35 до 66 кг, однако на стадии «Взрослый» она составляет от 35 до 50 кг, а длина тела – от 1 до 1,3 м. На стадии «Детёныш» масса тела варьируется от 1,5 до 8 кг, при длине тела от 30 до 60 см. Масса тела на стадии «Эмбрион» составляет от 1 г до 2 кг.

Асяроддзе пражывання

Капибара обитает на высотах до 500 метров над уровнем моря, предпочитая тропический сухой лес, тропический влажный лес, затопляемые луга и тропическую саванну. Вид встречается в ландшафтах пресных вод, озёр и прудов, болот и топей, рек и ручьёв, а также на суше и в наземном лесу. Климат в местах обитания капибары характеризуется тем, что зимой осадков мало, летом их больше, и очень жарко; в некоторых районах всегда очень жарко и очень сыро круглый год, дожди почти каждый день, в то время как в других жарким летом выпадают сильные дожди, а зимой осадков мало, а также может быть просто очень жарко весь год с частыми дождями, но иногда сухо.

Сховішча

Капибара обитает в густой траве или у берега воды, не имея постоянного укрытия. Вид использует водные растения, траву и кору для защиты от хищников, отдыха и защиты от солнца. Самка капибары, как и самец, не строит постоянных убежищ. Детёныши также не используют какое-либо конкретное место для долговременного укрытия.

Геаграфія

Капибара — вид, обитающий в мирах Неотропики, Афротропики, Пресноводный мир и Палеарктики. Этот вид встречается во влажных лесах Наветренных островов и во влажных пампасах.

Харчаванне

  • Капибары спариваются исключительно в воде, и если самка не желает спариваться с определённым самцом, она либо ныряет, либо покидает воду. Самка может отказаться от спаривания, нырнув или уходя из воды.
  • У капибары передние и коренные зубы растут всю жизнь, компенсируя стачивание при поедании травы. Как и у других грызунов, их передние зубы растут непрерывно.
  • Челюстной сустав капибары позволяет жевать вперёд-назад, а не боковыми движениями, как у большинства млекопитающих. Эта особенность помогает им эффективно пережёвывать растительную пищу даже зимой, когда она менее питательна.
  • Капибара поедает свои фекалии, чтобы использовать бактерии из кишечной микробиоты для переваривания целлюлозы и усвоения белков и витаминов. Это помогает ей максимально эффективно получать питательные вещества из растительной пищи.

Капибара питается только растениями, откусывая траву зубами и практикуя пастбище. Рацион капибары включает траву, водные растения, кору, плоды и водоросли. Суточная потребность в пище у вида составляет от 1,5 кг до 4 кг. Детёныши капибары питаются молоком. На вид охотятся анаконды, настоящие крокодилы, кайманы и пантера.

Размнажэнне

  • Капибары спариваются исключительно в воде, и если самка не желает спариваться с определённым самцом, она либо ныряет, либо покидает воду. Самка может отказаться от спаривания, нырнув или уходя из воды.
  • Доминирующие самцы капибары активно охраняют самок, но обычно не могут полностью остановить спаривание подчинённых самцов. Чем больше группа, тем труднее самцу контролировать всех самок.
  • Капибара издаёт свистящие звуки через ноздри, чтобы сообщить самцам о своей готовности к спариванию. Во время эструса, когда запах самки меняется, она также привлекает самцов этим способом.
  • Детёныши рождаются зрячими и уже через несколько дней умеют плавать.

Размножение капибары происходит половым путем, при этом гомогамия обеспечивает оплодотворение без смены поколений. Самка вынашивает детёнышей около пяти месяцев и рожает их на суше, при этом размер выводка составляет от 2 до 8 особей. Новорождённые сразу могут ходить и плавать, а развитие зародыша длится пять месяцев. Интервал размножения у вида составляет от 10 месяцев до 1 года 1 месяца, зрелость наступает в возрасте от 1 года 3 месяцев до 1 года 8 месяцев. Капибара обитает и развивается на суше, вне водоёмов, детёныши рождаются живыми на суше.

Памер

  • Капибара — самый крупный грызун в мире.
  • Капибара не может самостоятельно синтезировать витамин C, и у животных в неволе, не получающих этот витамин с пищей, развивались заболевания дёсен как проявление цинги. В дикой природе капибара получает витамин C из растительной пищи, что предотвращает развитие цинги.
  • Капибары способны спать в воде, оставляя над поверхностью только ноздри. Они могут находиться под водой до пяти минут, используя это умение для ухода от хищников.
  • Капибара не может самостоятельно синтезировать витамин C, и у животных в неволе, не получающих этот витамин с пищей, развивались заболевания дёсен как проявление цинги. В дикой природе капибара получает витамин C из растительной пищи, что предотвращает развитие цинги.
  • Капибары спариваются исключительно в воде, и если самка не желает спариваться с определённым самцом, она либо ныряет, либо покидает воду. Самка может отказаться от спаривания, нырнув или уходя из воды.
  • Капибара издаёт звуки, похожие на лай собак, когда самки собирают детёнышей. При угрозе она способна лаять, подобно собакам.
  • Доминирующие самцы капибары активно охраняют самок, но обычно не могут полностью остановить спаривание подчинённых самцов. Чем больше группа, тем труднее самцу контролировать всех самок.
  • У капибары передние и коренные зубы растут всю жизнь, компенсируя стачивание при поедании травы. Как и у других грызунов, их передние зубы растут непрерывно.
  • Челюстной сустав капибары позволяет жевать вперёд-назад, а не боковыми движениями, как у большинства млекопитающих. Эта особенность помогает им эффективно пережёвывать растительную пищу даже зимой, когда она менее питательна.
  • Капибара поедает свои фекалии, чтобы использовать бактерии из кишечной микробиоты для переваривания целлюлозы и усвоения белков и витаминов. Это помогает ей максимально эффективно получать питательные вещества из растительной пищи.
  • У капибары премоляры и моляры без корней, растут в течение всей жизни. Резцы широкие и имеют продольную бороздку на наружной поверхности.
  • Капибара издаёт свистящие звуки через ноздри, чтобы сообщить самцам о своей готовности к спариванию. Во время эструса, когда запах самки меняется, она также привлекает самцов этим способом.

Утрыманне

  • Капибара не может самостоятельно синтезировать витамин C, и у животных в неволе, не получающих этот витамин с пищей, развивались заболевания дёсен как проявление цинги. В дикой природе капибара получает витамин C из растительной пищи, что предотвращает развитие цинги.
  • Капибара поедает свои фекалии, чтобы использовать бактерии из кишечной микробиоты для переваривания целлюлозы и усвоения белков и витаминов. Это помогает ей максимально эффективно получать питательные вещества из растительной пищи.