Звычайны канюк

Канюк звычайны — © Zveriki.com, AI-generated image based on the original work of caroline legg, Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic

Узрост

Канюк – вид птиц, теоретическая продолжительность жизни которого составляет от 20 лет 1 месяца до 28 лет 8 месяцев, а типичная – от 21 года 7 месяцев до 36 лет, при максимальной продолжительности в 28 лет 10 месяцев. Возраст половой зрелости особи наступает в период от 4 месяцев 2 недель до 3 лет. Развитие начинается со стадии «Эмбрион», который развивается внутри яйца и получает питание из желтка, прежде чем вылупиться. После вылупления следует стадия «Птенец», когда детёныш находится в гнезде и получает пищу от родителей в виде кусочков мяса, эта стадия длится от 1 месяца 2 недель до 2 месяцев. Затем наступает стадия «Молодь после быстрого роста», когда молодая птица учится летать и самостоятельно охотиться, продолжающаяся от 6 месяцев до 2 лет. Взрослая птица способна к размножению и самостоятельному добыванию пищи, и эта стадия длится от 2 до 25 лет.

Фенатып

Канюк – вид хищной птицы, птенец которого обладает коротким крючковатым клювом для приема пищи от родителей и густым пухом, сохраняющим тепло тела. Молодь после быстрого роста имеет перья с множеством полос и пятен для маскировки, а также широкие крылья, помогающие держаться в воздухе. Взрослый канюк характеризуется крючковатым клювом, предназначенным для разрывания мяса на куски, очень острым зрением, позволяющим видеть мелких животных с большой высоты, и сильными острыми когтями, захватывающими и удерживающими добычу. Широкие крылья позволяют взрослому виду долго парить без взмахов.

Фізіялогія

Канюк — вид хищной птицы, длина тела которого варьируется от 50 до 58 см, а масса составляет от 0,61 до 0,91 кг; размах крыльев достигает 1,24 м. На стадии «эмбриона» детёныш имеет массу тела от 55 до 75 г и длину тела от 5,5 до 6,5 см, а на стадии «птенца» — массу от 150 г до 0,7 кг и длину от 30 до 45 см. Молодь после быстрого роста характеризуется массой тела от 0,55 до 1,1 кг и длиной тела от 45 до 55 см, в то время как взрослый самец или самка имеет массу тела от 0,65 до 0,95 кг и длину тела от 50 до 56 см.

Асяроддзе пражывання

Канюк встречается на суше и в наземных лесах, предпочитая высоту над уровнем моря до 2 километров. Этот вид населяет умеренный смешанный лес с тёплым летом и обилием дубов, берёз и клёнов, а также затопляемые луга, где вода часто заливает землю, и тайгу с преобладанием хвойных деревьев, таких как ель и сосна. Климатические условия для канюка разнообразны: это может быть всегда очень мокрый климат с постоянными дождями и сыростью, или прохладное лето с большим количеством осадков и снегом зимой, а также тёплое лето почти без дождей, тёплое лето с обилием дождей и приятной температурой, и даже тёплое лето с не очень холодной зимой.

Сховішча

Канюк располагается в кроне высокого дерева или на скале, используя гнездо как укрытие. Гнездовая структура построена или используется для откладки яиц и выращивания потомства, и строится из веток, веточек и травы.

Геаграфія

Канюк обитает в мире Палеарктики, встречаясь в Кельтских широколиственных лесах, Широколиственных лесах Западной Европы, Хвойных лесах гор Цилянь, Смешанных лесах Балкан, Смешанных лесах Балтии и Хвойных и смешанных лесах Пиренеев.

Харчаванне

Канюк питается в основном мелкими млекопитающими, используя стратегию активной охоты и засады; вид сидит на дереве или столбе, высматривая добычу, или медленно парит в воздухе. Способ добычи пищи канюка – это засада и быстрый бросок. В качестве корма выступают полевки, мыши, кролики, мелкие птицы, ящерицы, насекомые, зайцы, полёвки, голуби, Белоногие хомячки, крыса, белка и Бурундуковая белка. Суточная потребность вида в пище составляет от 120 г до 180 г.

Размнажэнне

Пары канюков живут вместе много лет, и самка откладывает яйца в гнездо, развитие зародыша занимает 3 недели 4 дня. Количество детёнышей в выводке составляет 2–4, а интервал размножения — 1 год. Оба родителя по очереди высиживают яйца и вместе кормят птенцов, зрелость наступает в возрасте от 2 до 3 лет. Потомство также составляет 2–4.

Маса
607–907 г
Даўжыня
500–580 мм
Працягласць жыцця
7889–13149 сутак 22–36 гадоў
25385
0
1
kanyuk-zvychajny
be
Канюк звычайны
Buteo buteo
Патытны канюк — гэта хишная птушка сярэдняга памеру з шырокімі крыллямі. Яна жыве ў лесах і адкрытых месцах Еўропы і Аззі і лаяць на мелкіх жывёлах.
Патытны канюк адрозніўецца шырокімі крыллямі для доўгага плаўніцтва і разнастайным рацыёнам. Ён карысны для прыроды, таму што абмяркоўвае колькасць грызуноў.
засада і хуткі бросак
trophic:carnivore
feeding_sense:vision
#fdfdfd
Маса (арляня)
150–700 г
Маса (маладая птушка)
550–1100 г
Маса самца
650–950 г
Маса самкі
850–1250 г
Маса (яйка)
55–75 г
Даўжыня (маладая птушка)
450–550 мм
Даўжыня (арляня)
300–450 мм
Даўжыня (яйка)
55–65 мм
Даўжыня самца
500–560 мм
Даўжыня самкі
510–580 мм
Размах крылаў
1240 мм
Максімальная працягласць жыцця
10519 сутак 28 гадоў 10 месяцаў
Тэарэтычная працягласць жыцця
7324–10463 сутак 20–29 гадоў
Развіццё зародка
25.07 сутак 3 тыдні 4 сутак
Памер вывадка
2–4
Спеласць
730–1095 сутак 2–3 гады
Патомацтва
2–4
Інтэрвал размнажэння
365 сутак 1 год
Памер крылаў (маладая птушка)
1.1–1.35 мм
Памер крылаў (дарослая драпежная птушка)
1.1–1.4 мм
Супастаўна па масе
Кокас
Біём
Умераны смешаны лес
Біём
Затопленыя луги
Біём
Тайга
Свет
свет Палеартыкі
Клімат
Цёплае лета і шмат дажджоў
Клімат
Заўсёды вельмі мокра
Ландшафт
суша
Асяроддзе пражывання (усё жыццё)
наземны лес
Асяроддзе пражывання (усё жыццё)
наземныя травяныя ўгоддзі
Клімат
Многія дажджоў і прахалае лета
Клімат
Цёплае лета амаль без дажджоў
Клімат
Прыемнае лета
Клімат
Цёплае лета
Асяроддзе харчавання
наземны
Асяроддзе харчавання
дрэвавы
Асяроддзе харчавання
паветраны
Сховішча
гняздо
Харчаванне
драпежнік
Размнажэнне (яйка)
Колер яечнай шкарлупіны
7889.400000000001
13149.0
7324.396579580444
10463.423685114922
500.0
580.0
606.579580580138
907.1965154878812
лугі, прэрыі, разнатраўныя паляны на сушы
Рабочая асобіна
Будзь {name} як {animal}, то:
час нараджэння
Нырае пад ваду, каб дабрацца да здабычы або ежы на глыбіні.
пазваночныя
засяда
Сабакі, дэльфіны, рысі гуляюць 9-25 гадоў і святкуюць тры разы на год
м
Карта
будзе святкаваць {n} дзень нараджэння
жывыя мышы і палёўкі невялікіх памераў
садзёлка
г
т
Калі наступіць наступны юбілей у летазлічэнні {name}
Человек
дни
Цёплае лета
Колькі б табе было гадоў, жыві ты як {name}
Тэарэтычная максімальная працягласць жыцця, ацэненая матэматычнай мадэллю Dynamic Energy Budget (DEB). Гэта біялагічны патэнцыял, разлічаны на аснове метабалічных параметраў, — рэальна зарэгістраваная працягласць жыцця, як правіла, значна меншая.
дарослая драпежная птушка
Спеласць
Кокас
насекомыя
Пра здароўе
Калі б наступіў твой наступны дзень нараджэння, жыві ты як {name}
Інтэрвал размнажэння
вынікаў
лято теплы, і почти ня ідзе дощ
паветраны
леці тёплае, зіма не вельмі холадная
Колеры
Пол
Upcoming jubilees
Грэміны
ныранне
мес.
Тип питания
Фільтры
свет Палеартыкі
Upcoming birthdays
Structure de reproduction construite ou utilisée pour pondre des œufs et élever les petits.
Сапраўды доўгае жыццё: 40-100 гадоў. Галаўныя кіты, альбатросы, гіганцкія чарапахі ўспамінаюць дзень нараджэння раз у год
Працягласць жыцця
даждзі ідуць амаль заўсёды, вельмі сыра
Узрост (маладое жывёла)
Узрост (ад нараджэння да смерці)
Узрост (эмбрыён)
вялікая частка Еўропы і Аззіі, розныя лесы, степі і тундра
Гулякі
Hrana se skuplja u otvorenom zračnom prostoru iznad tla ili vode.
Памер крылаў
Юбілей — гэта кожны 10-ы дзень нараджэння
Падрабязней:
Stade de développement le plus précoce à l'intérieur d'un œuf ou d'un utérus.
жывёлы з хрыбтам
Дэлавыя сосіскі
Сярэдняя працягласць жыцця
маладая птушка
Stade juvénile suivant la métamorphose larvaire mais pas encore adulte.
Як выглядаюць?
палавая спеласць / пачатак размнажэння
вылет (у насякомых)
смерць / канец працягласці жыцця
Колер крылаў
Як жывуць?
апладненне / адкладванне яек
Як сябе паводзяць?
нараджэнне / вылупленне
метамарфоз / канец лічынкавай стадыі
канец акселерацыі
Падзяліцца
Знайсці хатняга жывёлу...
Individu mature et pleinement développé capable de se reproduire.
Chasse et capture active de proies vivantes.
ад 0,5 да 0,8 кілограмма, 0,5 – 1 метр
лёт
Хатнія жывёлы
Многія дажджоў і прахалае лета
L'alimentation se fait principalement sur terre ou dans la végétation.
юбілей у стылі {name}
см
Старпёры
Знайсці жывёлу або пароду...
Размах крылаў
turns
Халатнікі
наземны лес
наземныя травяныя ўгоддзі
Затопленыя луги
Памер вывадка
Крыніцы даных карты: Класіфікацыя экасістэм — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022), карты распаўсюджвання Keith et al. (2020), https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513; Буйныя марскія экасістэмы (LME) — NOAA LME Program; Батыметрыя — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026), GEBCO_2026 Grid, https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa; Кліматычныя даныя — Generated using Copernicus Climate Change Service information; Даныя аб распаўсюджванні відаў — GBIF.org, Derived dataset «all animals», https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0
Як даглядаць?
Жывуць ад 25 да 40 гадоў. Арангутаны, белагаловыя арланы, афрыканскія сланы святкуюць два разы на год
Не ўказана
°C
Поделиться
дробныя птушкі
Дзе сустракаюцца?
зайцы і трусы
Колер пуху
багато дажджоў, пазняе лета, зімой снег
Легендарнае даўгалецце: больш за 100 гадоў. Галапагосскія чарапахі, гренландскія акулы, акіянскія вянгеркі святкуюць з сям'ёй раз у 4 гады
Патомацтва
Аксакалы
дробныя птушкі — вераб'і, сініцы, калібры
Бро
Таксоны
драпежнік
калі б нарадзіліся як {name}
Traženje hrane se odvija među drvećem i drvenastom vegetacijom.
ўзрост
Grabljivac miruje i skriva se prije iznenadnog napada.
дата нараджэння
свет Палеартыкі
Закрыць
Колер яечнай шкарлупіны
was
Кар'ера ад 7 да 15 месяцаў. Джунгарскія хамякі, палёўкі, палявыя цвыркуны святкуюць дзень нараджэння два разы на месяц
Асноўнае
лазаць
Мой вага?
Бесперапынны карнавал: жывуць усяго некалькі дзён. Аднадзёнкі, колавароткі, мошкі святкуюць дзень нараджэння больш за два разы на дзень
асноўныя крыніцы харчавання
Патэнцыйныя месцы пражывання
дн.
У ўтрыманні
У руху ад 1,3 да 3,5 гадоў. Лясныя мышы, анолісы, вясёлкавыя рыбкі гуляюць раз на месяц
Маса
жывыя зайцы і трусы
халадная зіма, шмат хвойных дрэў: яліна, сосна
Камары, пладовыя мушкі, дробныя ракападобныя мітусяцца да 7 месяцаў і ладзяць вечарынку кожны тыдзень
наземны
Развіццё зародка
зрок
дзень нараджэння ў стылі {name}
Ссылка скопирована
Нічога не знойдзена
Колер вачэй
На карце
рэзкі выкід
Прыемнае лета
усе жыццёвыя стадыі
Самка ♀
Крыніцы даных карты: Класіфікацыя экасістэм — IUCN Global Ecosystem Typology (Keith et al., 2022), карты распаўсюджвання Keith et al. (2020), https://doi.org/10.5281/zenodo.3546513; Буйныя марскія экасістэмы (LME) — NOAA LME Program; Батыметрыя — GEBCO Bathymetric Compilation Group (2026), GEBCO_2026 Grid, https://doi.org/10.5285/4f68d5c7-45eb-f999-e063-7086abc036fa; Кліматычныя даныя — Generated using Copernicus Climate Change Service information; Даныя аб распаўсюджванні відаў — GBIF.org, Derived dataset «all animals», https://zveriki.com/dataset/dataset.tsv; Terrestrial ecoregions — RESOLVE Ecoregions 2017 (Dinerstein et al., 2017), CC BY 4.0 Карта патэнцыйных месцаў пражывання змадэляваная па даных аб назіраннях. Карта © Zveriki.com, ліцэнзія CC BY 4.0.
год нараджэння
Спеласць
наземнае асяроддзе пражывання, паверхня сушы па-за вадой
г.
кв. мм
Колер дзюба
лято камфортнае, +20…+25 °C
Наколькі падобныя?
Самец ♂
да свята засталося
арляня
узрост як {name}
Як размножваюцца?
У руху ад 3,5 да 6 гадоў. Вожыкі, вароны, яшчаркі частачаць сабе шэсць разоў на год
А калі з'есці?
Ні тое, ні другое
Déplacement sur des surfaces verticales comme des troncs ou des rochers pour atteindre la nourriture.
ад нараджэння да даросласці
Jeune progéniture encore dépendante des soins parentaux.
гняздо
Чым сілкуюцца?
Дзе жывуць?
Individu immature n'ayant pas encore atteint la maturité reproductive.
ад нараджэння да смерці
Колер кіпцюроў
Колер апярэння
лясы на сушы — трапічныя, умераныя, барэальныя
вада часта заляе зямлю, шмат травы
жывыя палёўкі і падобныя дробныя грызуны
Умераны смешаны лес
Працягласць
живыя намётнікі
Гэта я
Цёплае лета амаль без дажджоў
вялікая частка Еўропы і Аззіі, розныя лесы, степі і тундра
кіпці
Заўсёды вельмі мокра
Геймеры
Як уладкаваны?
жывыя яшчаркі
мм
Тэарэтычная працягласць жыцця
Зоркі
Спасылка скапіравана
мл
Мой узрост?
тыд.
Мой памер?
суша
Тайга
Бясполая
памяняць месцамі
актыўнае драпежніцтва
Хто з нас нібы па чарах ператворыцца і стане як {animal}?
яшчаркі
Трусы, сокалы, чырвонавухія чарапахі гуляюць 6-9 гадоў і ладзяць вечарынку чатыры разы на год
Дзе хаваюцца?
Цёплае лета і шмат дажджоў
адсвяткаваў {n} дзень нараджэння
Калі б быў твой дзень нараджэння, жыві ты як {name}
Батяні
Максімальная працягласць жыцця
Hvatanje ili skupljanje hrane u letu.
усё жыццё
Гермафрадыт ⚥
Utama mendeteksi dan menemukan makanan menggunakan penglihatan.
яйка
леці теплае, шмат дубоў, берёз, клёнаў
Даўжыня
кг
мышы
багато дажджоў, лета цёплае і прыемнае
Attaque rapide vers l'avant pour saisir une proie.
дрэвавы
палёўкі
Назіранні
яшчэ ◉{N} уласцівасцей па дотыку
арляня
лялечка
імага
маладая птушка
eurasian-buzzard
obyknovennyj-kanyuk
adi-sar
hwam-shay
kanyuk-zvychajny
mec-curak
yoroppanosuri
eurasian-buzzard
obyknovennyj-kanyuk
malttong-gali
obyknovennyj-kanyuk
obichni-mishar
eurasian-buzzard
obyknovennyj-kanyuk
pu-tong-kuang
  • Обыкновенный канюк в неволе может жить до 30 лет, что значительно превышает его продолжительность жизни в дикой природе.

Узрост

  • Обыкновенный канюк в неволе может жить до 30 лет, что значительно превышает его продолжительность жизни в дикой природе.

Канюк – вид птиц, теоретическая продолжительность жизни которого составляет от 20 лет 1 месяца до 28 лет 8 месяцев, а типичная – от 21 года 7 месяцев до 36 лет, при максимальной продолжительности в 28 лет 10 месяцев. Возраст половой зрелости особи наступает в период от 4 месяцев 2 недель до 3 лет. Развитие начинается со стадии «Эмбрион», который развивается внутри яйца и получает питание из желтка, прежде чем вылупиться. После вылупления следует стадия «Птенец», когда детёныш находится в гнезде и получает пищу от родителей в виде кусочков мяса, эта стадия длится от 1 месяца 2 недель до 2 месяцев. Затем наступает стадия «Молодь после быстрого роста», когда молодая птица учится летать и самостоятельно охотиться, продолжающаяся от 6 месяцев до 2 лет. Взрослая птица способна к размножению и самостоятельному добыванию пищи, и эта стадия длится от 2 до 25 лет.

Фенатып

Канюк – вид хищной птицы, птенец которого обладает коротким крючковатым клювом для приема пищи от родителей и густым пухом, сохраняющим тепло тела. Молодь после быстрого роста имеет перья с множеством полос и пятен для маскировки, а также широкие крылья, помогающие держаться в воздухе. Взрослый канюк характеризуется крючковатым клювом, предназначенным для разрывания мяса на куски, очень острым зрением, позволяющим видеть мелких животных с большой высоты, и сильными острыми когтями, захватывающими и удерживающими добычу. Широкие крылья позволяют взрослому виду долго парить без взмахов.

Фізіялогія

Канюк — вид хищной птицы, длина тела которого варьируется от 50 до 58 см, а масса составляет от 0,61 до 0,91 кг; размах крыльев достигает 1,24 м. На стадии «эмбриона» детёныш имеет массу тела от 55 до 75 г и длину тела от 5,5 до 6,5 см, а на стадии «птенца» — массу от 150 г до 0,7 кг и длину от 30 до 45 см. Молодь после быстрого роста характеризуется массой тела от 0,55 до 1,1 кг и длиной тела от 45 до 55 см, в то время как взрослый самец или самка имеет массу тела от 0,65 до 0,95 кг и длину тела от 50 до 56 см.

Асяроддзе пражывання

Канюк встречается на суше и в наземных лесах, предпочитая высоту над уровнем моря до 2 километров. Этот вид населяет умеренный смешанный лес с тёплым летом и обилием дубов, берёз и клёнов, а также затопляемые луга, где вода часто заливает землю, и тайгу с преобладанием хвойных деревьев, таких как ель и сосна. Климатические условия для канюка разнообразны: это может быть всегда очень мокрый климат с постоянными дождями и сыростью, или прохладное лето с большим количеством осадков и снегом зимой, а также тёплое лето почти без дождей, тёплое лето с обилием дождей и приятной температурой, и даже тёплое лето с не очень холодной зимой.

Сховішча

Канюк располагается в кроне высокого дерева или на скале, используя гнездо как укрытие. Гнездовая структура построена или используется для откладки яиц и выращивания потомства, и строится из веток, веточек и травы.

Геаграфія

Канюк обитает в мире Палеарктики, встречаясь в Кельтских широколиственных лесах, Широколиственных лесах Западной Европы, Хвойных лесах гор Цилянь, Смешанных лесах Балкан, Смешанных лесах Балтии и Хвойных и смешанных лесах Пиренеев.

Харчаванне

Канюк питается в основном мелкими млекопитающими, используя стратегию активной охоты и засады; вид сидит на дереве или столбе, высматривая добычу, или медленно парит в воздухе. Способ добычи пищи канюка – это засада и быстрый бросок. В качестве корма выступают полевки, мыши, кролики, мелкие птицы, ящерицы, насекомые, зайцы, полёвки, голуби, Белоногие хомячки, крыса, белка и Бурундуковая белка. Суточная потребность вида в пище составляет от 120 г до 180 г.

Размнажэнне

Пары канюков живут вместе много лет, и самка откладывает яйца в гнездо, развитие зародыша занимает 3 недели 4 дня. Количество детёнышей в выводке составляет 2–4, а интервал размножения — 1 год. Оба родителя по очереди высиживают яйца и вместе кормят птенцов, зрелость наступает в возрасте от 2 до 3 лет. Потомство также составляет 2–4.